Hirdetés
- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BluEyes
őstag
válasz
MasterMark #14707 üzenetére
Puppy linux (Lucid) [link]
-
ViZion
félisten
válasz
MasterMark #14707 üzenetére
A legtöbb LiveUSB "csak" annyit tud, mint egy CD-s változat, tudomásom szeerint csak Ubuntu-alapúaknál van "persistence", ami megőrzi a beállításokat. Volt még valami, amit próbáltam, az külön mappából tudott cuccokat betölteni minden induláskor, de "az nemaz"...
Amúgy mi lenne a feladat, milyen HW van alatta, melyik disztró és asztali környezet szimpatikus Neked? Ha bírja a gép, és van kedved kipróbálni, akkor Xubuntut javaslnék. P III (nem elírás!!!) gépen, hurka procival, valami AGP VGA-val elindult a 12.04 Xubuntu, pedig még a grub is hisztizett a VGA miatt.
-
Vladi
nagyúr
válasz
MasterMark #14702 üzenetére
slax erre lett kitalálva. A weboldalán össze is tudod állítani a szoftvereket, és már azt töltöd le ami kell.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Ez disztró független dolog, állítsd be az fstab-ban a dolgokat, hogy ne mentse a hozzáférési időket, ne legyen barrier meg hogy a /tmp a ramba kerüljön.
-
ViZion
félisten
válasz
Xubuntu, Lubuntu elsősorban ezeket javaslom a kezelhetőség miatt... Ha ezeket lassúnak találod, akkor lehet lefelé lépdesni: Slax, Puppy, Tiny Core, DSL, ilyesmik.
De én azt szoktam mondani, h inkább egy lassú Xubuntu, mint egy gyors Tiny Core... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #14698 üzenetére
Nézd meg nem Ubuntu, nem Ubuntu alapú másik disztróval.
-
ViZion
félisten
válasz
MasterMark #14696 üzenetére
Ja, azt hittem külső... ohh.
-
Jester01
veterán
válasz
MasterMark #14696 üzenetére
Akkor is (*) el kellene indulnia, feltéve, hogy az alaplapodon a boot sorrend megfelelően van beállítva. Én is olyan gépen használom amiben van belső merevlemez is, induláskor az alaplap boot menüjében kiválasztom, hogy a pendrive-ot szeretném.
(*): rádugott vinyóval
-
ViZion
félisten
válasz
MasterMark #14693 üzenetére
Előbb indítsd a Live-ot, utána dugd rá a vinyót...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #14693 üzenetére
Passz, ezt már az Ubis topicban kellene kérdezned, én legalább is nem ismerem a mostani Ubit.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #14691 üzenetére
Most nemrég egy Backtrack-et próbáltam ki penről presistent módban, azon még régi Gnome volt, teljesen normális sebességgel ment.
Az új Uborkát nem ismerem ilyen téren (sőt, kerülöm is), de mintha írták volna, hogy nem éri be annyi erőforrással, mint a Gnome-os "korszakban".
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
MasterMark #14689 üzenetére
Ennyi helyre kb. bármelyik elfér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Dacia topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kijelző került a kamerasávra a Xiaomi 17 Pro és 17 Pro Max hátulján
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-H GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Apple MacBook Air M2,8/256GB,Dobozával,12 hónap garanciával
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest