Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED monitor topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SSD kibeszélő
- Milyen alaplapot vegyek?
- OLED TV topic
- Befutott a peronra a hardvervonat
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
reandre
tag
Tisztelt guruk!
Linux bash szkriptben lenne szükségem némi segítségre. Olyan kódra van szükségem, ami ilyen felépítésű fájlból:
field1 field2 field3 field4 field5...
egy ilyet csinál:
field1:field2:field3:field4:field5:...
A probléma az, hogy a mezők száma nem fix. Lesz, hogy csak 1-2 mező lesz benne, de lesz olyan is, hogy 8-10. Próbáltam a következőt:
awk '{OFS=":", print $0}'
de ez visszaadja az eredeti, szóközökkel elszeparált fájlt, nem cseréli kettőspontokra. Próbáltam azt is, hogy $0 helyett beírom a lehetséges maximumot:
$1,$2,..,$12
azonban ilyenkor minden mezőhöz odateszi a kettőspontokat, tehát azokhoz is amelyek "üresek", valahogy így:
field1:field2:::::::::::
ami megint nem az, amit szeretnék.
Nem vagyok profi, 3-4 hete kezdtem el foglalkozni a linux szkriptekkel, de a felhasználási területből kifolyólag a legtriviálisabb, legstabilabb megoldásra lenne szükségem.Help plíz!

Új hozzászólás Aktív témák
- Elemlámpa, zseblámpa
- Spórolós topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Renault, Dacia topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Alkoholista nevelde
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft és egyéb dobozos retro szoftverek
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÚJ 15" Microsoft Surface Laptop 7 X Elite 16GB 512GB
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Értékcsökkentett gamer alaplapok /ASUS/MSI/AM5/Számlával/
- Lenovo X1 Nano 907 Gramm Core i7 1180G7 16Gb Ram 512Gb NVMe Boltból Garanciával Számlával
- GAMER PC! i7-12700 / RTX 3080 Ti / 32GB 4133MHz / B760M / 1TB NVMe / 700w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest