- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
reandre
tag
Tisztelt guruk!
Linux bash szkriptben lenne szükségem némi segítségre. Olyan kódra van szükségem, ami ilyen felépítésű fájlból:
field1 field2 field3 field4 field5...
egy ilyet csinál:
field1:field2:field3:field4:field5:...
A probléma az, hogy a mezők száma nem fix. Lesz, hogy csak 1-2 mező lesz benne, de lesz olyan is, hogy 8-10. Próbáltam a következőt:
awk '{OFS=":", print $0}'
de ez visszaadja az eredeti, szóközökkel elszeparált fájlt, nem cseréli kettőspontokra. Próbáltam azt is, hogy $0 helyett beírom a lehetséges maximumot:
$1,$2,..,$12
azonban ilyenkor minden mezőhöz odateszi a kettőspontokat, tehát azokhoz is amelyek "üresek", valahogy így:
field1:field2:::::::::::
ami megint nem az, amit szeretnék.
Nem vagyok profi, 3-4 hete kezdtem el foglalkozni a linux szkriptekkel, de a felhasználási területből kifolyólag a legtriviálisabb, legstabilabb megoldásra lenne szükségem.Help plíz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest