- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Riasztó topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Projektor topic
- Új szintre emelte a fényűzés fogalmát az ASUS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alyens
aktív tag
Sziasztok! Az Ubuntus topikban nem kaptam választ, így itt is próbálkozok.
Sehogy sem tudom megoldani a problémám; Van egy iskolai hálózat, kb. 50 gép, ha minden gép megy és netezik akkor valahogy túlterhelődik a háló, és csomagvesztés lép fel. Túl magasak lesznek a válaszidők. Ennek elkerülésére szeretném a diák pc-k internethez való hozzáférését korlátozni. Ezek a gépek (diak pc) egy ubuntu-s proxy szerveren (amely a helyi switch-hez kapcsolodik akár csak a többi pc) keresztül csatlakoznak a nethez. A serveren squid és dansguardian van. Az a legnagyobb problémám, hogy nem tudom, normálisan szabályozni a sávszélességet az interfészekre. Csináltam egy alinterfészt és a a wondershaper-el próbálkoztam. Amivel lehet a le és feltöltést korlátozni, de a letöltési korlátot fölülírja a feltötési korlát, gondolom mivel amikor a net felől beérkező csomagokat továbbítja a belső hálózat felé akkor azt feltöltésnek veszi.
nano /etc/network/interfaces
auto eth0
iface eth0 inet static
address 192.168.64.253
netmask 255.255.255.0
broadcast 192.168.64.255
gateway 192.168.64.252
auto eth0:1
iface eth0:1 inet static
address 192.168.64.252
netmask 255.255.255.0
gateway 192.168.64.254sudo wondershaper eth0:1 7000 150
Lehet teljesen hibás az elképzelésem, ha van jobb tippetek azt is szívesen fogadom
előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- HP notebook topic
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Napelem
- Futás, futópályák
- Egyesítené a ChromeOS-t és az Androidot a Google
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Riasztó topik
- Építő/felújító topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bundle topik
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo 13 Core i3-7100 Cpu laptop eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest