Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • The DJ

    addikt

    válasz VladimirR #7555 üzenetére

    Na mind a két probléma kipipálva, a kettes egyszerű volt, csak még arra kellene rájönnöm hogyan tudok alap színeket belecsempészni az motd szövegébe. A chroot jail-el sem volt sok gond, leírom okulásul, hátha valakinek jól jöhet még.

    Mindenképp olyan megoldást akartam, ami nem bolygatja fel nagyon a rendszert és a lehető legkevesebb beállításból életre kelthető. Tehát az openssh-server buherálása valamint az egyéb direkt az ilyen célra összeállított shell-ek használata is kilőve. Ráadásul a networking és az ssh részt sem akartam nagyon restartolgatni, mert ha valami balul sül el akkor megint csak az IP konzol maradna, azt meg nem szeretjük túlzottan.

    Így hát maradt a következő megoldás: [link] Ez egy egyszerű kis script, ami a /home-on belül egy jail mappát hoz létre, ahol egy saját kis környezetet emulál, ahova a bezárni kívánt felhasználók könyvtárai kerülnek. Így néz ki egy test user chrootolt elérése: /home/jail/home/test. Mindenki csak a saját állományaihoz fér hozzá. Már meglévő felhasználókat is hozzá lehet adni a jail-hez és ki is lehet onnan venni őket. Az oldalon minden szükséges információ le van írva, eddig tökéletesen működik, de még játszadozom kicsit vele.

    Még egyszer köszönöm.

    https://wpszaki.hu - Minden, ami WordPress, cikkek kezdőknek és haladóknak.

Új hozzászólás Aktív témák