Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Microsoft bedurvult, így a jövőben keményen odacsapnak a veszélyes drivereknek
- Milyen videókártyát?
- iPad topik
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SONY LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kzs
tag
Nem tudom, halado kérdés-e (vagy nagyon kezdö
) : idealis particionalas érdekelPar éve mar , a régi gépemen 6 particio volt, ebböl 3 LVM köteten. Viszont az LVM-et sohasem értettem igazan, csak hasznaltam (bar jol müködött).
Most uj gépet raktam össze, amin szintén elsödleges a Linux, de késöbb szeretnék win-t is felrakni. Ugy tudom, max 4 elsödleges particio lehet.
Kérdés:
- szükségem van-e ill. optimalis-e ha van külön /boot és külön /efi particiom is? Vagy elég csak az egyik, és ha igen, melyik? (/boot vagy /efi)
- azt, hogy normal esetben nem lesz szükségem külön /swap particiora, arra rajöttemPillanatnyilag tervezett particiok:
/sda1 /efi vfat FAT32 520M
/sda2 /boot ext4 700M
/sda3 LVM
ezen belül:
tarhely-home / home ext4 400Gb
tarhely-root / ext4 200Gb
tarhely-swap /swap (erre nem lesz szükség)
/sda4 (/win) ntfs 350Gb (kb)Lathato, ha egy particiot meg tudnék takaritani, akkor nem lenne szükség LVM-re. (A /home-t szeretném tovabbra is külön particion tartani)
Új hozzászólás Aktív témák
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- BLACK FRIDAY! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Tmactime MWS-001 elektromos rovarcsapda / 12 hó jótállás
- BESZÁMÍTÁS! GB B450 AORUS Elite R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD NITRO+ RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA 750W
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- OnePlus Pad Green nagy kijelzős, pehelykönnyű tablet 128 GB Wi-Fi Használt, karcmentes 3
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
) : idealis particionalas érdekel