- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen házat vegyek?
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Haladó fotósok digitális fényképei
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Korábban írtam, hogy gond van az RX5600XT radeonok működési feszültségeivel, hogy egy kicsit alulfeszeli a kártyát a kernel ami ettől instabil lesz és akkor jön a ring gfx timeout összeomlás...
Miután kiderült az alulfeszelés ténye, gondoltam, hogy ez a probléma forrása de szilveszterkor újraraktam a két érintett gépet és bár a lekérdezett értékek szerint továbbra is alulfeszelik ezeket a kártyákat, de mégsem lehet összeomlasztani GPU-t, mindkét gépem stabil mint a kő.
Ha fogok egy régebbi live ISO-t, azzal bebootolva a gépet pár perc alatt ki tudom nyírni a GPU drivert, csak rá kell engedni a GpuTest progi rgb háromszögét és már jön is a crash 1-2 perc alatt. Ugyanennek a live rendszerne újabb kiadásával ez már nincs meg, stabil a gép. Ahogy több más friss live disztró esetén is.
Arra jutottam, hogy valamikor 2 éve mikor ezeket a gépeket telepítettem, akkor történt valami, ami megmaradt... Ugyanakkor ezek a telepítések Manjaro-k voltak, ami eléggé rolling disztrók, nem tudom hogy tud bármi is megmaradni hosszabb távon... Az egyik gépen egy régebbi telepítésű Mint is van tartaléknak, az alatt is megvolt a driver összeomlás, pedig az is rendszeresen frissítve lett, mindeközben friss Mint ISO-val stabil a gép.
Szóval a szilveszteri EndeavourOS telepítés óta mindkét gépem stabil mint a kő... Ugyanakkor a számok alapján továbbra is egy kicsit alulfeszeli a GPU-kat a kernel.
Ha valakinek van Navi10-es Radeonja (RX5600, 5700 kártyák) és becsatlakozna a vizsgálódásba, akkor itt tud: [link] - az utolsó 1 hónap hozzászólásait nézze meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- PC Game Pass előfizetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- 12 GB-os Quadro RTX A2000 kártyák - garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i5-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest