Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
felora:)
tag
Sziasztok!
uname -a
Linux wrouter.srv 4.14.212-ipfire #1 SMP Tue May 4 09:02:54 GMT 2021 x86_64 Intel(R) Core(TM) i7-4860EQ CPU @ 1.80GHz GenuineIntel GNU/Linux
A rendszer ipfire. Nevezzük "szervernek" ezt a kis gépet. Csak a belső hálózattal van gondom. A belső hálózatot ez a kártya működteti:01:00.0 Ethernet controller: QLogic Corp. cLOM8214 1/10GbE Controller (rev 54)
01:00.1 Ethernet controller: QLogic Corp. cLOM8214 1/10GbE Controller (rev 54)
Ez egy TP-Link TL-SG3428X switchbe csatlakozik optikai kábellel, a kliensgépek pedig gigabites hálózati kábellel a switchbe. A kliensgépek egymással oda-vissza stabilan gigabites sebességgel (95-115 MB/s) kommunikálnak, másolnak. A szerverről történő fájlátvitel viszont nyűgös. iperf-el is teszteltem, de most a gyakorlati részt írom. Amikor a szerverről akarok valamit lerántani, az stabilan 95-115MB/s -al jön, viszont amikor feltölteni akarok rá valamit, az jó, ha 50MB/s -al megy. Kábelek biztos jók, switch szintén, egy Mikrotik css326-24g-2s+rm -el is teszteltem, ezen túl vagyok, optikai kábel és SFP modulok szintén lepróbálva másikokkal, azok is jók.
Samba megosztást használok. Milyen beállítási lehetőség lehet, amit kihagyhattam és ezt okozhatja?Ja! Igen!
A rendszer egy SSD -n van, a megosztás pedig 2x6tb winyón. A 2 winyó RAID0 -ba van. Az SSD és a RAID0 között az átvitel stabil 450-500 MB/s. (Már csináltam az SSD -n is egy megosztást tesztre, de ugyanazokat a sebességeket produkálta a hálózati másolásnál...)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 256GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS2213 ,96% Akkumulátor
- Részletre elviheted akár 365 napra Bankmentes , azonnal elérhető Dell GAMER laptop G15 5530 165Hz
- iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3314, 94% Akkumulátor
- PS Plus előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest