Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• felora:)

tag

Sziasztok!

uname -a

Linux wrouter.srv 4.14.212-ipfire #1 SMP Tue May 4 09:02:54 GMT 2021 x86_64 Intel(R) Core(TM) i7-4860EQ CPU @ 1.80GHz GenuineIntel GNU/Linux

A rendszer ipfire. Nevezzük "szervernek" ezt a kis gépet. Csak a belső hálózattal van gondom. A belső hálózatot ez a kártya működteti:

01:00.0 Ethernet controller: QLogic Corp. cLOM8214 1/10GbE Controller (rev 54)
    01:00.1 Ethernet controller: QLogic Corp. cLOM8214 1/10GbE Controller (rev 54)

Ez egy TP-Link TL-SG3428X switchbe csatlakozik optikai kábellel, a kliensgépek pedig gigabites hálózati kábellel a switchbe. A kliensgépek egymással oda-vissza stabilan gigabites sebességgel (95-115 MB/s) kommunikálnak, másolnak. A szerverről történő fájlátvitel viszont nyűgös. iperf-el is teszteltem, de most a gyakorlati részt írom. Amikor a szerverről akarok valamit lerántani, az stabilan 95-115MB/s -al jön, viszont amikor feltölteni akarok rá valamit, az jó, ha 50MB/s -al megy. Kábelek biztos jók, switch szintén, egy Mikrotik css326-24g-2s+rm -el is teszteltem, ezen túl vagyok, optikai kábel és SFP modulok szintén lepróbálva másikokkal, azok is jók.
    Samba megosztást használok. Milyen beállítási lehetőség lehet, amit kihagyhattam és ezt okozhatja?

Ja! Igen!
    A rendszer egy SSD -n van, a megosztás pedig 2x6tb winyón. A 2 winyó RAID0 -ba van. Az SSD és a RAID0 között az átvitel stabil 450-500 MB/s. (Már csináltam az SSD -n is egy megosztást tesztre, de ugyanazokat a sebességeket produkálta a hálózati másolásnál...)

Új hozzászólás Aktív témák