Hirdetés
- CES 2026: az üzleti mellett a gamer szegmensben is újít az MSI
- CES 2026: felfrissült CPU-hűtők és két pihekönnyű egér a be quiet! gondozásában
- CES 2026: nagyon szeretné kézikonzolokban látni a Panther Lake-et az Intel
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- CES 2026: nagy újítást hoz az érkező AMD EPYC
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Fujifilm X
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- Milyen videókártyát?
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mandrake833
csendes tag
Sziasztok! Kicsit off a téma de azért idevág. Napokban programozó ismerőseimmel találkoztam akik Pesten dolgoznak. Beszélgettünk a szakmáról majd elmeséltem nekik, hogy kb fél éve Linux-al (Debian) foglalkozom, ill. tanulgatom ill. már egy szervert is összeeszkábáltam a munkahelyemen. (Nem vagyok rendszergazda más feladatkörben dolgozom ott, csak hobbiszinten raktam össze a szervert.) A programozó ismerőseim meglehetősen furcsán néztek rám nem értették igazából miért foglalkozom linux-al. Állításuk szerint Pesten a nagy cégek egyáltalán nem használnak már linuxot inkább megveszik a Win 2003 szervert. Azt mondják, hogy az ASP és a .Net keretrendszer az elterjedt, a php már idejét múlt, az apache-ot pedig Win 2003 szervereken futtatják. A linuxot ''bohóckodásnak nevezték'' ami csak azért lepett meg, mert nem kontárok, hanem jó szakembereknek számítanak ismerem a munkáikat, stb.
Igazából kicsit elkeseredetten írok ide. Nem azért írok, hogy vígasztaljatok és győzzetek meg arról, hogy nincs igazuk, ugyanis én megtaláltam a linux szépségeit, sőt a munkahelyi szerverem azóta is működik (adatmentés, net megosztás, fax, stb) és semmi pénzért nem cserélném le windows-ra. Nincs ellenemre a windows különben itthon XP-t használok.
Igazából azért írtam mert érdekelne az, hogy ti akik látogatjátok a fórumot használjátok e igazából munka során a linuxot, ill szerintetek sincs jövője? Jó lenne azért egy-két érvet hallani amellett, hogy a későbbiekben esetleg el tudok majd helyezkedni a tudásommal ill. hallani azt, hogy azért használják még egy-két helyen. Én nem adtam fel mindenesetre a továbbiakban is szeretném tanulni az iskolában ill. itthon is...
Köszönöm a válaszokat előre is, kíváncsi vagyok...
U.I.: Az ismerőseimet nem kell fikázni, higgyétek el nem gonoszságból mondták amit mondtak, hanem tapasztalatból és a környezetükben lévő emberek elbeszéléseiből.
Bár igaz a linuxhoz qrvára nem értenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
- Samsung Galaxy A26 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Zebra ZP505 EPL hőpapíros címkenyomtató
- VeryBig! Akciós! Dell Precision 7760 i7-11850H 32GB 512GB SSD RTX A5000 16GB 17" FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest