Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mmdms
addikt
Csak lefelejtették steamről vagy a lömanba még mindig nincs VR?
Épp kosárba raktam, de ha nem is tervezik nem veszem meg potyára.ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
szacsee
nagyúr
válasz Revolit #65093 üzenetére
Szoktuk volt mondani, normál esetben minden oké a fanatec háza táján.
Nálam a csodás support odáig húzta-halasztotta a dolgot, hogy a bankot kértem meg, hogy lépjen közbe, és emiatt is kellett vennem használt perecet. Ráadásul pattintom is el amint cserélek más gyártóra, mert hiába tetszene ha még locsolni kellene pénzt, hogy átalakítsam USB-s verzióra, hogy más bázisával használhassam.
Most néztem nincs 3db-os QR2 pakk náluk, így meg inkább váltok Simagic-re kompletten.
Nem csakazértis, nem fillérb#&szásból, hanem mert ugyanannyiból kijön, a kormányhoz kapom a normális QR-t és egy 30 dolláros ebay-en vásárolt QR copy-val olyan perecet rakok rá amilyet akarok de a gyári is megáll 20 matyi környékén, nem a duplája, mint fanatecnél és még akkor FFB támogatás sehol.
Szoftvert sokan dícsérik és gyorsabb, részletesebb mint a Fanatec cucca látottak alapján.
Fanatec-nek az lesz a veszte, hogy sokat akart harapni a tortából és ráadásul korlátozza a felhasználót is. Ki fog venni fanatecet, ha lassan minden gyártó kormányán ott csüng az UBB csatilakozó a QR csati mellett és a kormányon rajt egy normális gyorscsatlakozó.
Bázis nem korlátoz FFB-t saját kormány használatához és 3-4 nap alatt válaszol a support.
Ez szubjektív vélemény, de nálam Fanatec átkerült a halmozottan hátrányos csoportba, mint eladó/ gyártó. -
Revolit
senior tag
Én pont azt láttam szimulátoros adok-veszek csoportban, hogy emberek félnek/nem tudják/akarják Fanatectől megrendelni kormányt, mert mi lesz ha átverik, nem jön meg és ő nem fizet előre, ne adj isten külföldről ő nem rendel, mert... csak.
És jönnek a posztok, hogy használt Fanatec kormányt keres, és a gari nélküli (adott esetben) fana kormány megy durván annyiért, mint a Fana oldalán... ha valaki megemlíti, hogy azért heló, akkor jön, hogy de arra még rájön a szállítás (kemény 40 euró talán), meg lehet meg se jön, meg sok idő (nem, ha van raktáron) stb.
Ez kicsit ilyen fura anomália a dologban, mert amúgy teljesen egyet értek azzal amiket írtál. Én is megrendelem inkább gyártotól a terméket, ahogy megrendeltem wheel standet is gyártótól, kormányt is Fanától (na, mondjuk az alternatíva itt a fent említett használt lett volna).
Mondjuk nekem elég fura fogyasztói dolog, hogy minden azonnal kell, és csak akkor vesz valaki, ha holnap itt van, nehogy 5 munkanapot kelljen várni valamire
szerk.: a fenti tanácsadói kezdeményezés amúgy jó, nem az ellen beszélek, félreértés ne essék
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Mert ha csak 2.000Ft-al drágábban adod mint a fana oldalán, hiába van mondjuk raktáron, megvárja amig megjön.
Ennek ellentmond, hogy a hardveraprón rendszeresen árulnak drágábban cuccokat, amikor hiány van és viszik őket (talán mintha pont SimTechCool néven tolta volna valaki?). Persze businesst erre valószínűleg nem lehet építeni.
A többivel teljesen egyetértek.
Majd meglátjuk mit hoznak ki belőle.
[ Szerkesztve ]
-
biker
nagyúr
válasz fatal` #65089 üzenetére
Természetesen szabad piac van, bármit megvehetek, és árulhatom, csak kérdés, hogy a fillérb@..ó (elnézést a kivételnek) közösség megfizeti-e? Mert ha csak 2.000Ft-al drágábban adod mint a fana oldalán, hiába van mondjuk raktáron, megvárja amig megjön.
Én ezért nem nyomom nagyban a buttonbox gyártást, ott a panel, rakd bele magadnak amibe akarod, tegyél rá olyan gombot amit akarsz. Ne nekem sírjon utána, hogy de a 24gomb miért 40ezer? Mert nem fog szétesni ha rázza a cockpitet a bázis, 1400Ft darabja, mennyi legyen a vége tesó? Vegyél 140Ft-os gombot, aztán cserélgesd, vagy dühöngj mikor verseny közben unja meg az életét.
Ott vannak a Sylracing kormányok, amiket Tibi gyárt (én meg a paneljét), amikor volt olyan, amin nincs kijelző, akkor "milyen már", mikor lett rajta kijelző meg 40 gomb meg tekerő, akkor meg "mi ez a drága bazári szentség"
De tudok még olyanokat mesélni, mikor egy bajnokságra be kell fizetni a 2500Ft tagdíjat, vagy épp bent van egy fizetős pálya 2-3eFt -áron a bajnokságban, akkor milyen sírás szokott menni egyeseknél.
Ennél a vállalkozásnál értem, mi az a piaci rés amit megláttak, de félek tőle, hogy a legtöbb ember nem lesz annyira értelmes, hogy felfogja, amit most kiad mondjuk 15.000Ft egy tanácsadás + tesztvezetésre, az NEM(!) kidobott pénz! Bárcsak lett volna erre lehetőségem mikor kedvet kaptam ehhez a sporthoz újra (ugye 2004-2018 közt semmi de semmi nem volt nekem), mennyi pénzt spóroltam volna meg, te jó ég. Ok, nem egy jó üzlet is kijött ez idő alatt, de akkor is. többszöröse elment.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
zsozsa74
őstag
válasz fatal` #65089 üzenetére
Igen, forgalmazhat más brandet. De olvasd már el mit írtam!
"Ugye írták, hogy "fananehéz" a bemutatóterem, de pl. Fanát nem is árulhatnak.."
Szóval így nem sok értelme van a jövőre nézve (ha árulni is akarnak), hogy Fanával vannak felszerelve a rigek.
[ Szerkesztve ]
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
fatal`
titán
-
zsozsa74
őstag
válasz shteer #65084 üzenetére
Igen, írtak ilyet, de azért az egy kemény dió. Ugye írták, hogy "fananehéz" a bemutatóterem, de pl. Fanát nem is árulhatnak, mint ahogy nem árul senki más sem sehol a világon, csak az anyacég. Szóval már csak ilyen szempontból is érdekes.
-
jlaci74
aktív tag
" Ehhez szeretnénk a gyártók és felhasználók közül eddig hiányzó összekötő kapocs szerepét betölteni. "
Ez utalás arra amit aztán említ is:
" A SimTechCool jelenleg nem foglalkozik eszközök értékesítésével, de tervben van a szolgáltatásaink ilyen irányú bővítése. "
-
tome0001
Topikgazda
válasz bnorci71 #65082 üzenetére
Szép dolog lenne még egy hardveraprós vonal beindítása, Brain75 féle kézifékkel/váltókkal, Atesz féle cockpittel vagy Jlaci féle bosch profilos cockpitekkel, biker féle buttonboxokkal, stb... megmutatni, hogy a magyar szimes srácok is milyen minőségi cuccokat tudnak gyártani.
-
bnorci71
addikt
válasz zsozsa74 #65078 üzenetére
ha végig gondolod akár kezdőként fogalmatlanul odaállítasz és aprópénzért , akár ki is próbálhatod, ha csak egy alap T248/G9xx szett érdekel nem biztos, hogy rászánod. Visszatérő téma mit vegyek a gyereknek/magamnak . 15e pénz 1óra próbálkozásért nem sok, ha meg már láttál szimulátort és továbblépnél biztos el tudod dönteni ennyi idő alatt a T248/G9xx szettet érdemes-e kidobni és 1-2-Xe jurót elkölteni.
Szóval a kérdezőket ezután lehet is oda irányítaniDe az biztos ez akkor futhat fel jól ha a tanácsadás próba mellé értékesítés is társul.
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
tome0001
Topikgazda
válasz zsozsa74 #65078 üzenetére
Ugyanezt gondolom, és pont erről leveleztünk Jules-al az imént.
Amég nincs mellette értékesítés (kicsit a webshopos árak felett akár) addig a tanácsadásból nem lehet szerintem megélni, ehhez a magyar piac túl kicsi, illetve hétfőtől szombatig nyitva lenni sem olcsó dolog. Ha tanácsaóadásról van szó, akkor gondolom nem alkalmazott lesz ott, hanem személyesen István.
Ha készleten akar tartani dolgokat, ahhoz elég sok pénzt kell beletenni, de ez még megoldható talán, de a garancia pl az ő általa megrendelt dátumtól pörög (ez a baj a készletes dolgokkal).
Én nagyon szorítok neki, de ez ilyen formában inkább egy hobbi/szerelemproject mintsem hogy egy akármennyi profitot termelő vállalkozás.
Az ötlet jó, a helyszín nagyon rendben van, de a profilon kell csiszolni még szerintem, hogy ez egy mindenki (vevő és vállalkozó) részére win-win szituáció lehessen. -
zsozsa74
őstag
Na tessék! Imhol egy új szim kipróbálós-megtervezős hely.
Nem tudom, mennyire van igény ilyesmire, én drukkolok nekik, de szerintem, ha ez marad a fő profil, hamar bezárnak. Ne így legyen!
-
KnightDave
tag
válasz GalaHU #65072 üzenetére
Ugyanezt csinalta a Sony a PS Vita-val. Szerintem hozta volna a PSP sikereit, de mar a megjelenese elso eveben magara hagytak.
En akkor orroltam meg nagyon a Sonyra es tertem at Xboxra.
Azota a haztartasba nem johet Sony termek.
Never looking back!Burn the rubber, not your soul.
-
fatal`
titán
válasz milszab #65066 üzenetére
DR2.0-ban semmi gond a képpel. Azért nem szép mert még mindig alacsony a PPD a headseteken, de azért bőven használható, sztem egy Full HD monitor szintjét egy Q3 rendesen hajtva már eléri.
Hiába lenne nagyobb PPD-vel headset, nincs vas, ami meghajtsa. Majd néhány év múlva
-
GalaHU
őstag
válasz Revolit #65071 üzenetére
A PSVR2-ről elég rossz hírek jönnek mostanság, úgy tűnik a Sony a lovak közé dobta az egyébként se túl szorosan fogott gyeplőt…
Pedig a hibái ellenére egy nagyon jó kis platform lehetne, egy bőséges felhasználói bázissal. De (jó) játékok nélkül elég nehéz.
A szimezés lehet egyébként a VR fő vonala PC-n is, mert ehhez igazán jól passzol, nem kell a komplett játékkoncepciót újragondolni, “csak” kilökni 3D-be a képet. Meg ez a közösség egyébként is szívesebben nyúl a pénztárcájába a hobbija miatt.
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
Revolit
senior tag
válasz GalaHU #65070 üzenetére
Na jó, a fejlesztői lustasággal nem fogok vitatkozni. PS5-re az EA nem volt képes megírni még mindig a VR supportot F1-re. De elég sok más helyen tetten érhető a dolog. Sajnos niche piac a VR nagyon (hát még a PSVR).
Szerintem tudják ők egész jól, mennyi embert vonz/vonzana be a VR, és hogy megéri-e fejleszteni külön rá, vagy még több energiát bele ölni. Sajnos a válasz leginkább nem. Legalább is a mellékelt ábra szerint. Pedig a sim racinghez passzol talán a legjobban a VR. Na meg a flight simekAmúgy örülök, hogy Quest3 ennyire jól sikeredett, tényleg nagyon dicsérik mindenhol. Egyszer majd kipróbálnám én is
-
GalaHU
őstag
válasz Revolit #65068 üzenetére
Azért itt nagyban tettenérhető a fejlesztői lustaság és/vagy költségoptimalizáció. Ha az AMS2 alá egy realtíve kis csapat tudott olyan engine-t rakni ami már egy lassan középkategórás kártyán is elképesztően néz ki, akkor mégiscsak megoldható ez a feladat. Csak az EA/Codi/stb nem foglalkozik ezzel, a meglévő assett-ek variálásával/polírozásával dolgoznak, ehhez meg nyilván egy új, VR-ra is optimalizált motor kéne.
De ha elegen VR-ozunk, talán egyszer megéri majd nekik is. A magam részéről azt se bánnám ha a VR funkció külön DLC lenne, akkor legalább pontosan tudnák mérni, hogy hányan használják így és lenne VR büdzséje a játéknak.
-
zsozsa74
őstag
válasz Revolit #65068 üzenetére
Vas kell alá, az tény. De a 4080-90-es kártyák adottak, szóval van, ami meghajtja. De vannak jól megírt vr szimek is, amik kevesebbel is beérik.
Ahhoz képest, hogy nem Oled, nem rossz a fekete sem. Okoz ez is hűha pillanatokat gazdagon.
Engem csak szim szempontból érdekel a vr, a többi mellékes.
-
Revolit
senior tag
válasz zsozsa74 #65067 üzenetére
Hát szerintem akkor pont, hogy nem feltétlen adott a tech. Azért nem írják meg "jól", mert nem tudná, csak a csúcs VGA kihajtani, talán. Az meg nem pálya a játékkészítőknek.
Amúgy milyen a feketéje a Quest3-nak? Mert elhiszem, hogy nincs sweet spot probléma, meg nagyon szép a kép, de amikor PSVR2-ben szikrázó napsütésből bemegyek a tök sötét alagútba, épp hozzászokna a szemem, és rácsodálkozok, hogy sötétben is milyen jól látni az alagút falait, csakhogy lássam közeledni a szikrázó napsütéses kijáratot... az elég fenomenális. És a felső középkategóriás Samsung QLed 4K tv sem tudja megjeleníteni az alagutat szépen, nem látom a falait!
Jó, lehet versenynél nem ez a lényeg, de egy Resident evil-nél már bizony masszívan. De ez már totál off topic.
[ Szerkesztve ]
-
zsozsa74
őstag
válasz milszab #65063 üzenetére
Egy Quest 3-nál csirkeháló már nincs, sweet spot probléma nincs, a képtisztaság letaglózó, szemenként 4.557.312 pixeles felbontás, míg a 34 colos monitoromon egyszer 4.953.600 pixel a felbontás. (3440*1440).
Szóval már a matek is ellentmond annak, hogy ótvar lenne. Egy Oculus CV1-nél még lehetett mondani...
Update: most látom, hogy közben írtál.
Szóval a tech már adott. Az meg hogy, hogy írják meg a gémeket, az egy másik kérdés, persze.
[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
válasz GalaHU #65064 üzenetére
Nem a headset, headset kijelző minőségével van a baj! Maga játék nem jól van megcsinálva. Lásd F1.23. Dirt rally 2.0. Ezekkel mind1 mit állítasz nem lesz szép a kép. Amiket írtál igen, ezeknél sokkal jobbak. De ha már megcsinálják a vr támogatást, legyen már vállalható a dolog.
Én úgy látom hogy el kell dönteni egyenlőre hogy misőgéget akarsz (3 monitor) vagy lejebb adsz a minőségen és élethűbb, valóságosabb játék élményt (VR).
De aztán lehet nincs igazam de én így látom...
-
kzolee216
senior tag
1 kiejelzővel én se szórakoztam a Fov beállításával. Ahogy kényelmes volt, úgy használtam. 3 monitornál viszont sok időt beletoltam, hogy minden kimérve megfelelő legyen és arra már azt mondom, hogy megérte...
-
GalaHU
őstag
válasz milszab #65063 üzenetére
Azért a Meta Q3 már bőven vállalható. Egy AMS2 elég jól néz ki, az AC is rendben van. Azt kell eldönteni, hogy az immerzió vagy a képminőség a fontosabb. Talán pár év múlva már ez sem lesz kérdés, ha azt vesszük, hogy a DK2 óta pár év alatt hova ért el a technológia...
-
GalaHU
őstag
válasz JulesTS #65061 üzenetére
Hagyjátok a FOV-ot a francba, irány a VR!
De Jules-el értek egyet, amikor monitoron játszom sohasem a FOV kalkulátor által dobott értéken használom, eddig még minden kijelzőn el kellett tőle térni a kényelem és funkcionalitás miatt. Ezzel együtt -ahonnan a beszélgetés indult- tényleg célszerű a lehető legközelebb húzni a monitort, ameddig még kényelmes. De véntinédzsereknek már az is gondot okozhat, hogy túl (!) közeli és olvasószemüveg kell a dologhoz. Nálam 2 centin múlik hogy nem tudom teljesen közelhúzni, de a franc se fog ókulában vezetni.
-
JulesTS
őstag
Úgy általánosságban tök jók ezek a FOV kalkulátorok, de...
Amíg nincs nagy monitorod, vagy inkább TV-d (50 coll feletti méret) és az is megfelelően közel (ha már nagy és közel van, akkor nagy felbontású is legyen, hogy ne pixel háborút nézzünk, ahhoz meg erős gép is kellene) addig a valósághű és a jól használható (elegendő dolgot látsz és sebesség érzet is van) beállítás nem egyezik sőt elég messze tud lenni egymástól.
Csak egy példa: amikor újrakezdtem, egy 24 collos 16:9-es monitor volt tőlem kb. 1.2m-re. Ha arra valós FOV-ot állítottam. Akkor gyakorlatilag csak egyenesben láttam az aszfaltot.
Most 29 collos 21:9-es monitor van kb 50cm-re, de még ez is kompromisszumos.
Mit is akarok mondani?
Valós FOV-hoz nagy kijelző, nagy felbontás, lehetőség szerint legközelebbre helyezve (a sebesség érzet növeléséhez 3 monitor) és az ezt normális, vagy jó minőségben elfogadható FPS-sel meghajtó vas az nagyon nem kevés pénz lesz...
Szóval, ha nincs végtelen büdzsé, akkor marad a kompromisszum és akkor el lehet felejteni a FOV kalkulátort, a FOV Police meg jobb ha nem néz oda... -
bence1885
tag
válasz RobbyJr #65032 üzenetére
Ezt nem tudtam, akkor rendben vagyok .
biker: kb én is kb 50 60cm-re vagyok a monitortól, sosem használom ezeket a kalkulátorokat belövöm úgy ahogy nekem kényelmes, lássak ki úgy az autóból mintha ott ülnék tehát a dashboard alatt közvetlen a bázis legyen mintha az én kormányom valóban a játekbeli autó része lenne pl. De legyen akkora a FOV hogy azért kb kilássak nálam ez úgy néz ki, hogy a bal és jobb tükröt egyáltalán nem látom az pl az Ultrawideal, persze legyen némi sebességerzet is hozzá, ne legyen torz a kép közben valamint még játszom a játékban az üléspozival is. Majd gyszer lefotózom. De nálam most nagyon rendben van úgy érzem, majd egyszer jön a 3 monitor akkor majd újra kell állítani mindent.
-
adamvarga013
csendes tag
Kicsit nézelődtem az alurigek tekintetében, és találtam egy ilyen akciót a SimXPro - ha jól gondolom - új rigjére: [Link]
Még semmilyen review-t nem találtam róla, viszont árban jónak tűnik a felépítéshez képest. Az okosabbak szeme mit mond?
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz JulesTS #65048 üzenetére
Benzin illatú/szagú gyertyákkal szemeztem már korábban, de csak Amerikában találtam, annyit meg nem ér. Ajándékként szántam volna, de végülis az immersion-höz is hozzá tudna tenni.
-
JulesTS
őstag
Rallyhoz erdő szimulátor:
https://www.facebook.com/groups/476277217678724/permalink/798054318834344/ -
Géjza
őstag
Ma jött válasz fana supporttól egy január 23-ai függőben lévő BF-es rendelésem miatt küldött mailemre. Olyan szempontból rendesek voltak, hogy már egy bő hónapja megjött a rendelés, de ránéztek és írták, hogy látják, hogy minden ki lett szállítva, úgyhogy jó használatot. Ha nem válaszolnak, az is mind1 lett volna az esetemben, de vették a fáradtságot. Szóval őrölnek ott, csak elég lassan (gondolom irdatlan mailzuhatag esett rájuk).
-
bnorci71
addikt
-
-
bnorci71
addikt
AC-ben a szem pozicióján szoktatok változtatni, vagy csak a Fov beállítás és ennyi?
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
biker
nagyúr
válasz bence1885 #65031 üzenetére
a hiányzó szám a monitor távolsága a szemedtől, e nélkül nem lehet értelmezni a 34" és a 95fok kérdését, lehet teljesen optimális is.
nekem kb 50-52cm a 34" 21:9 és ahhoz 78 fok +-1-2 fok szokott jó lenni, -150-18 hátratolt ülésselElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
bnorci71
addikt
válasz RobbyJr #65030 üzenetére
ekkora különbség lenne
AC-re nekem a kalkulátor 60-70cm monitortávolságra igaz csak 34" és 21:9 29fov-t ad.állítgatom én is szinte folyamatosan, de azt veszem észre ami mondjuk jó SPA-ba a játék eredeti autóinak az szar Bathrustba a letöltött autón.
Ezért is megyek 90%-ba lökhárító vagy motorháztető nézetbe
-
RobbyJr
őstag
válasz fatal` #65033 üzenetére
Hát én azt hittem fordítva megy, akkor ezt én néztem be, elnézést
Fura, nekem pont 40-41-et adott meg, direkt próbáltam nagyobbal is, még jóval kisebbel, és egyik sem volt az igazi, de ez a kalkulátor kiindulópontnak jó.
Utána a többi az emberre van bízva.Sebességérzet miatt kell jól beállítani valóban, nem csak amiatt hogy mennyit láss.
Sokat segít hogy élvezetesebb legyen a vezetés, nem utolsó sorban így jobban tudod felmérni a féktávokat / kanyarokat.[ Szerkesztve ]
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
fatal`
titán
Kalkulátor működik így, minél messzebb ülsz, annál nagyobb fov-ot ad meg, nem én találtam ki.
Annál kisebb FOV-ot ad meg, nem nagyobbat.
Húzd távolabb a távolságot a képernyőtől, csökken a FOV.
Pl. az alap 27" beállításnál (igazából ez mindegy, nyílván nagyobb kijelzőnél az értékek változnak, de az arányok nem) 30 centinél a hFOV 90°, a vFOV 59°, egy méteres távolságnál már hFOV 33°, vFOV 19°. Nyilván játékfüggő, hogy melyik hogy működik (vfovval, hfovval vagy a duplájával, vagy teljesen másképp), de az alapelv nem változik.
Sebességérzet miatt sokan kicsit nagyobbra veszik, mint a megadott (elvileg pontos), én is 1-2 fokkal általában.
[ Szerkesztve ]
-
bence1885
tag
Én FOV gyilkos vagyok akkor iRacingben 95 fovot használok 34" ultrawideon. Nekem így jó, persze ahoz hogy elől legyek a kamera pozíciót előrébb kell tolnom bőven, de így most nagyon jó a sebességérzet és nem torz a kép sem. Eddig azt hiszem talán 50 60 körüli fovval játszottam, de pl a TCR autókkal olyan volt körbe menni mintha 50-el mennék a pályán.
-
RobbyJr
őstag
válasz fatal` #65029 üzenetére
Kalkulátor működik így, minél messzebb ülsz, annál nagyobb fov-ot ad meg, nem én találtam ki.
Én 60cm-re ülök és 40-es fovot használok, egy 49-es ívelt monitoron. Beállítottam 50-re, és borzasztó volt, ahogy a 30-as is, mert a sebesség érzet nagyon vacak volt. Ki kell tapasztalni mi a jó.
Én nem akarom meg mondani fixre pontosan ki milyet használjon, mert úgy is nekem esne mindenki...
3 monitoros setupot teljesen máshogy állítunk beAmúgy csak gondolj bele mi történik a valóságban. Minél közelebb húzod az ülést az autódban, annál kevesebbet látsz oldal irányba, minél hátrébb, akkor annál többet. Természetesen úgy hogy előre nézzel csak, nem mozgatod a fejed jobbra balra.
Ugyanígy működik a fov kalkulátor is. Egy 32:9-es monitoron nem láthatsz mindent, ezért nem is állítok be 80-as FOV-ot.[ Szerkesztve ]
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
fatal`
titán
válasz RobbyJr #65019 üzenetére
Ez elég baj lenne, akkor minél messzebre helyeznéd a kijelzőt
Azért kell közel rakni, hogy ne egy kulcslyukon nézz. Persze a kijelző mérete is befolyásolja, de nem véletlen szokták a QR shaft fölé rakni a monitort.
3 monitornál már többminden befolyásol, pl. a monitorok szöge.
[ Szerkesztve ]
-
mmdms
addikt
Meg tudnatok mondani ennek a csatinak mi a neve? Szeretnek belole egy 10 centis hosszabbitot venni ha talalok.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
JulesTS
őstag
Nekem is Atesz állványon pedál cserekor, amikor kerestem a megfelelő ülés pozíciót, akkor volt többször olyan, hogy pedál/kormány/ülés jó helyen volt, de a térdem bevertem. Nem kevés próbálkozás volt mire meg lett a kényelmes pozíció és a térdem is éppen elfért. Nem tökéletes így, de elvagyok vele. Jobb lenne, ha oldalról fogná, vagy inkább felülről...
-
biker
nagyúr
Én meg elküldtem Atesznak beméretezve, mit milyen módon alakítson át, és olyat készített, és így kényelmes és elférek
Ez azért nem egy alu rig így sem, mert előre ki kell találni mindent, de akkor méretre készülhetElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Laby
őstag
válasz JulesTS #65013 üzenetére
+1
Ültem pár féle Atesz cockpit-ben, de nekem is az a bajom, hogy sok egyébként minden másra tök kényelmes üléspozícióban a térdem a keresztvasba beleverődik, vagy csak túl közel van (tudom, hogy sok embernek nincs ilyen gondja ezekkel a cockpitekkel).
Persze nem beállíthatatlan, de az enyémen már lett 2 különböző alakítás is, hogy betudjam úgy állítani, hogy nekem kényelmes legyen és a térdem is elférjen.
Szóval ez a fentről lelógatott rögzítés szerintem elég király ötlet.Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
mmdms
addikt
válasz Lanash #65012 üzenetére
Kisebb kokpitemen ilyen van, ez 80kg ig hitelesitett, sogorom egyszer ult bele 108 kg al azota nyoszog hangosan az ulolap a legkisebb moccanasra is. Kb 83 kg vagyok, elotte ez nem okozott neki gondot, de erdemes ra figyelni.
ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
JulesTS
őstag
válasz jlaci74 #65008 üzenetére
Szép lett!
Monitor helye tényleg a megrendelő igénye szerint "kell" lennie. Én mondjuk a bázis tetejére az elejénél lógatnám rá, vagy inkább közvetlenül a tengelyre.
A bázis tartó kereszt idomot meg a bázis fölött vezetném és arról lógatnám le a bázist, hogy minél több hely legyen a lábamnak. Ilyen megoldást még nem láttam. Lehet, hogy én vagyok rosszul behuzalozva... -
jlaci74
aktív tag
Ha már alu rig a téma, ma befejezett munkám...
-
zpeti2
tag
válasz adamvarga013 #64987 üzenetére
Még egy dolgot átállíthatsz, iracing nem tesz minden beállítást könnyen hozzáférhetővé. Az app ini-ben elég sokat lehet turkálni a jó beállításokhoz. Ilyen a DD kerekek nm-re állítása is. Document/iracing/app.ini/ffb/displayLinearInNm=0-ról állítsd 1-re ; Display the force level in peak Nm when using the linear mode
Sok mindent lehet itt finomhangolni, keress rá ir fórumon, sajna most nem találom hova mentettem el.
A Fana DD-t nem ismerem, de iR fórumon biztos találsz hozzá finomhangolást.[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
-
Revolit
senior tag
válasz Rush77 #65003 üzenetére
Nagyon hasonlo a next level racing wheel standje, ez olcsobb volt, es nekem ranezesre tok ugyanaz volt a ketto Fenti linkrol, hivatalos EU boltbol rendeltem, itthon nem nagyon kapni. (NLR-est igen).
Azota annyira rajottem, hogy ennek a GT Omeganak ha bovited szekkel, elvileg nem a standard oldalso rogziteses megoldasa van, hanem also rogziteses a szekuk, ezert keves aftermarket lehetoseg van. Ennek erdemes lehet utana jarnod.
Amugy tenyleg merlegelni kell pro es kontra a playseat challange-et, nem rossz termek az, mas elonyokkel es hatranyokkal. Illetve a masik szekes, a GT lite, annak a pedaltartoja mondjuk jobbnak tunik.
szerk.: latom irtad a next level racing wheel standet, amikor egy darab fem jon fel, a labad kozott. Az volt eletem elso wheel standje, na az meg kisebb helyet foglal, de nekem megfajdult a terdem ha sokaig hasznaltam next levelnek is van ugyanolyan wheel standje mint a GT Omega apex. Illetve van akit nem zavar a kozepsu rudas megoldas sem, ezt sajnos valoszinu addig nem tudod, mig nem ultel benne 1-2 orat.
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
Nehéz megmondani, mert sok múlik a platformon, meg hogy csak új, vagy használt cucc is játszik-e… Meg mit akarsz pörgetni?
Ha a TV egy LG Oled (kép alapján olyan mint ami nekem volt) akkor gondolom szeretnéd kihasználni a 4k120fps-t, ehhez manapság ha nem akarsz sok kompromisszumot azért egy 4070ti környèke kellene. Az alá meg mondjuk egy 5800x3D proci a sallangokkal. Nem építel gyakran konfigot, de 5kiló alá ez nehezen fér be.
Viszont annyival többet is tud.
-
Revolit
senior tag
válasz Rush77 #65001 üzenetére
Egetrengető különbség szerintem nincs a playseat challenge én NLRGT-Lite között, nekem playseat volt, kényelmes volt, nem izzadtam benne, de mozgott. Mennyire? Miután 3D nyomtattam rá merevítőt, olyan, mintha két kategóriával jobb kormányom lett volna hirtelen (T-GT). Most DD kormányom van, én a wheel stand-re raktam le a voksom, ami később full cocpitre bővíthető (csak nem kaptam még meg az engedélyt ).
Így, hogy volt mindkettő, azt mondom a wheel stand jobb nekem. Kevesebb helyet foglal, ugyan úgy összecsukható, de amúgy nem szoktam, ahogy a széket sem. Sokkal több beállítás van wheel standen, és nyilván fényévekkel stabilabb. Egy T-150-hez szerintem jók ezek a kempingszékek is, de már lehet egy T-300-asnál is elgondolkodnék a wheel standen, DD-re meg én személy szerint nem ajánlom ezeket a kempingszékekeket.
A playseat challange pedáltartója is elég gyengécske (műanyag csavar?!?), egy wheel standen nem mozdul el, pedig kanapéról tolom egyelőre! Van neki gurulós szék támasztója, de lusta vagyok mindig ki vinni széket, és nekem igazából bejött a kanapé is, ahhoz állítottam állványt, illetve deréktámasznak rakok egy párnát hátamhoz. Viszont izzadós, ebből a szempontból jobb volt playseat.
[ Szerkesztve ]
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
Most váltok kontrollerről kormányra és szeretnék tanácsot kérni, hogy melyik lenne a legjobb opció.
A kormány (nem röhög ) egy T150 (ezen van egy plussz lap amivel rögzíthető T300 lukakra) + T3PAWheel stand vagy esetleg valami Playseat Challenge kategóriájú cucc. A Keret kb 80k.
Ami fontos (és ezért nem játszik egy normális cockpit, hogy kevés a hely és jó lenne ha valamennyire összecsukható lenne használatnm kívül.
Állványból a következőkkel szemezek (ahogy olvasom atesz nem nagyon vállal mostanában építést).
GT omega Apex
Trak Racer FS3
Next Level Wheel stand 2.0
Vevor Steering Wheel Stand (ez ilyen nagyon budget majdnem feleannyi mint a többi)Ülésekből pedig ezek közül.
Playseat Challenge
Next Level Racing GT LITE CockpitOlvastam az összefoglalóban, hogy a Playseat nem annyira stabil.
Néztem teszteket és a NL GT Lite elvileg szélesebb mint a playseat.PS4-en GT7, ACC, Dirt Rally
Köszi szépen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest