Hirdetés
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bence1885
tag
Miután a másik csomagom is sikertelen kézbesítésre futott. Felhívtam ma a UPS-t hogy nem nagyon találnak meg a csomaggal, előszőr nem értette az ügyfélszolgálatos hogy történhet ilyen. Aztán a csomagszámok után fény derült mindenre ugyanis nem tartozik a csomagokhoz hátszám azt mondta csak meg úgy semmi csak a település név. Azt nem tudom hogy ki rontotta el a Fana vagy a UPS lényeg hogy elmondtam neki mindent tel számot is. Valószínüleg most már minden sínen lesz remélhetőleg. Lehet a nagy BF-es kapkodásban a Fanatec valamit elrontott.
-
zsozsa74
őstag
-
-FLY->
őstag
Vennék egy formula perecet a fanától, de nem lehet mert nincs fém qr1 készleten (miért is lenne a kormány dobozában). Vajon ilyenkor mi van? Kajak nem tudnak kormányt eladni ilyen vacak miatt.
-
zsozsa74
őstag
válasz RobbyJr #60682 üzenetére
DriveHub. Jómúltkor írtam róla. Amúgy 50 rongy újonnan. Kipróbáltam, valóban jól működött vele a DD1-em is. Tudtam PS-en játszani. Aztán úgy voltam, hogy a GT már nem az én autósom a pc-s szimek után, szóval elálltam még időben a vásárlástól.
[ Szerkesztve ]
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
RobbyJr
őstag
válasz zsozsa74 #60681 üzenetére
Meg közepén sok az üres rész, nagyon hajaz egy igazi kormányra. Át lehetne még ezt dolgozni, és úgy, hogy a PS-nek is megfeleljen.
Amúgy Facebookon egyre többet látok olyat, hogy van ilyen kis USB-s HUB, amivel egy CSLDD-vel is tudsz PS-en játszani, 20k körül adják, érdemes olyat beszerezni annak, aki PS-en akar játszani.Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
zsozsa74
őstag
Gratula! Biztos király lesz. Kinézetre nekem ez top 3-as szett. Gondolkodtam is erősen, amikor múltkor pedálszettet vettem. Az a pedál inverter már eleve a cockpit része volt?
Amúgy az új pedál beszerelése után kb. még egy hónapig állítgattam mindent a cockpiten, meg a pedálkarok, fejek állásán, egymástól való távolságán. Aztán még egy hónap volt, mire a pedálok keménységét, pedálút hosszát belőttem, hogy mindig jónak érezzem. Szóval valószínűleg rád is vár még némi plusz munka..
[ Szerkesztve ]
-
Kommy
veterán
Tegnapi nap megjött végre a Sim-Lab XP1 pedál szett (fék + gáz).
elment 3 órám mire kivarázsoltam a rigből a régit és felraktam őket, így csak egy 20 percet volt időm menni vele, de nagyon tetszik. Most úgy érzem egy időre be kell húzni a féket.
Lesz még mit állítgatnom úgy érzem, a jelenlegi felállásban egy picit talán még közelinek érzem a pedálok, henem tudom hátrébb rakni már őket, így az üléssel tudok akkor hátrébb menni, de akkor meg a kormány és a monitorokat is mozgatni kell ami nem kis meló.
[kép] [kép]
gáz-fék régi új egymás mellett:
[kép] [kép]
-
pincer01
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat.Fontolóra veszem a dolgokat.
Betondzsungel
-
JulesTS
őstag
válasz pincer01 #60665 üzenetére
Fanatec szíjas bázisai jók, csak mindenki DD lázban ég. Ha nincs túlárazva, akkor még mindig jó választás lehet kezdőnek.
A hardveraprón van egy CSL Elite (leírás szerint PS kompatibilis) bázis 90eFt-ért, 29eFt P1 perec, 18eFt CSL pedál (két pedál, nem loadcelles fék, de a T150 pedálja gyerekjáték ahhoz képest). Így 140eFt alatt lenne egy jól használható szíjas Fanatec szetted. Újonnan ugyanennyiért legfeljebb T300-at kapsz, de az kb félúton van a T150 és a CSL Elite között...[ Szerkesztve ]
-
pincer01
csendes tag
válasz KnightDave #60667 üzenetére
Köszönöm a válaszod.Kinek mi a jó ár.
Pedál nincs hozzá szóval arra is be kellene ruháznom.
Gondolom az alap Fana pedál gagyi.
Annyira határozott vagyok hogy nem is tudom.Betondzsungel
-
KnightDave
tag
válasz pincer01 #60665 üzenetére
A konzol adot jomagam is fizetem, de nem banom.
Ha jo aron jutsz a CSL Elite+ -hoz, akkor mindenkepp megeri T150-rol valtani.
Viszont fidelitasban a GT DD Pro a direct drive miatt minosegbeli ugras barmilyen belt drive-hoz kepest.
Milyen pedallal hasznalnad?[ Szerkesztve ]
Burn the rubber, not your soul.
-
pincer01
csendes tag
Sziasztok.Új vagyok még a témában és kíváncsi vagyok a véleményetekre.Elmúlt hónapokban kezdtem el játszani konzolon a Gran Turismoval egy T150-el.
Most eljött az idő hogy szeretnék váltani egy kicsit komolyabb cuccra.
Fanatec lenne amit szeretnék de valahogy DD Pro kicsit drágának találom.Használtan meg szinte lehetetlen vásárolni.
Most ami tervbe van az egy CSl Elite+.Ez még verseny képes vagy inkább engedjem el?
Válaszokat előre is köszönöm.Betondzsungel
-
tom120514
őstag
válasz tome0001 #60630 üzenetére
Úgy látom elsikkadt a kérdés a sok tracking között Nálam ez 50 centi de úgy, hogy nem állítottam egyenesbe az ülést, úgy hagytam, ahogy használom, tehát függőlegesbe állítva kevesebb lenne ez a távolság. Emellett ha sínen lesz az ülésed, a sínen is lehet még tolni (nálam sem a kormányhoz legközelebbi állásban van), meg az sem mindegy, milyen ülés lesz. Ráadásul Atesz váz olyan amilyet kérsz, az enyém például úgy készült (nem tudom, másnál is így van-e) hogy az ülés részt két csavarral oldom, lehúzom a rig többi részéről, és az üléssel együtt megfordítom, így ebben ülök a dolgozós gépem előtt
Bocs, de nem akartam a kikísérletezett üléspozíciót eltekergetni, remélem azért segítség ez is.Never go full retard.
-
Zoli133
addikt
-
Zoli133
addikt
Nah Fana eljutott addig hogy fealdja az én blavk friday rendelésem is, 6 csomag, ami csak úgy jön ki ha a 2 sticker set is 2 külön csomag, erre kíváncsi leszek hogy jön majd meg.
"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."
-
JulesTS
őstag
válasz szacsee #60649 üzenetére
Repülőhöz jó lehet, de ahhoz is az ülésre kellene rögzíteni a kezelő szerveket.
Az első linkhez valószínűleg a facebook kormányos csoport tagja kell legyél, hogy meg tudd nyitni. Gyakorlatilag a T818-as bázis tengelye úgy megadta magát, hogy centimétereket lehet mozgatni a perecet bármely irányba... -
Moby
addikt
Hogy lehetne bármelyik hosszab, vagy rövidebb, amikor a csatlakozó a perecen van, a hüvely meg a bázisban? Egyik esetben nem érnének be a tüskék, a másik esetben meg eltörnének
/még a QR1 és QR2 BS között lehetne is méretkülönbség(nincs), de a WS között nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Win-T
senior tag
Elérkezett az idő (megjött a fizu), megrendeltem a Clubsport RS kormányt, meg még egy QR1-et a Mekire. Kíváncsi leszek tényleg lesz-e érezhető különbség a lite-hoz képest.
Egyébként a QR1 az tényleg hosszabb némileg mint a lite? Közelebb kerül valamivel a kormány az emberhez vele? Képek, videók alapján úgy tűnik, de lehet csalóka.[ Szerkesztve ]
-
RobbyJr
őstag
Nincs lehetetlen, csak maximum Te nem akarod eléggé!
-
Moby
addikt
Rseat-nél (és minden másik asetek partnernél) 6 napig 650 euro brutto(netto 540) a la prima bázis. Ugye...
És kis szerencsével egyszer kijöhet hozzá a beigért 18Nm-es boost kit, bár erre építeni nem érdemes.
Kb mindentől is olcsóbb, figyelembe véve amit tud.[ Szerkesztve ]
-
zozika84
őstag
-
biker
nagyúr
válasz JulesTS #60642 üzenetére
igen, ezt minden bázis megsínylette volna, ez nem normális. Ráadásul kapaszkodik bele, rángatja, nem "szépen" vezet abszolút, nem is tud, mert kiesik az ülésből.
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Zizi123
senior tag
válasz zozika84 #60625 üzenetére
Kapudrog? Nem tudom, hogy ez mit jelent.
Sejtem, hogy arra céloztál, hogy nem 1 profi kormány, de kezdő (és lehet, hogy befelyező is, mivel még soha nem játszott ilyen jellegű játékkal) kormánynak a gyereknek valószinűleg meg fog felelni.
Igen tudom, hogy a T300 jobb lett volna, de az már bőven túl volt az ingerküszöbömön. -
JulesTS
őstag
válasz András12345 #60638 üzenetére
Az a QR ránézésre se tűník biztatónak, de így megmozgatva elég jól hajlik...
(nem lehet tudni, hogy milyen erővel feszegette, de a bázis nem nagyon mozgott...) -
JulesTS
őstag
válasz tome0001 #60628 üzenetére
Találtgyerek, biker, Bandit21, András12345
Valószínűleg egy CSL DD is megsínylette volna. Lehet hogy kicsit tovább bírja, de előbb utóbb eltört volna a tengelye tőben. Talán egy Podium DD, vagy valamelyik Simucube, vagy hasonló bázisok bírnák ezt az igénybevételt is...
Mondjuk a második videóból is látszik, hogy miért rossz megoldás a csak az ülést mozgató motion platform... -
PapírVilla
tag
Most örülök, hogy kvázi mozgó PlaySeat Evolutionom van, mert így egyáltalán nem terhelem a bázist, elnyel mindent a rugalmas felfüggesztés!
-
zsozsa74
őstag
válasz András12345 #60636 üzenetére
Ezzel fejeztem ki, hogy ez gáz, méghozzá szó szerint:
"Persze gáz, hogy ilyen történik..."
-
András12345
aktív tag
válasz Bandit21 #60635 üzenetére
Nem gondolnám hogy ez egy extrém terhelés lenne, vagy túlzottan rángatná. Másrészt te is rátámaszkodnál, ha előre lökne az ülésed féktávon...
Ha már egy versenyautó kormánykerekén eredő erőket szeretne leszimulálni az a szerencsétlen bázis, akkor bírja már ki azt is ha ennek megfelelően erősen fogja valaki...
Láttam egy T818 bázis reviewet, még béta verziójában, ahol mondta a srác, hogy a QR ott még nem végleges, de majdnem ennyit mozgott az egész emlékeim szerint. 3:10től kezdi el mondani a problémáit vele, majd 3:40től mutatja a a flexet is [T818 Flex]
Ez egy ócska műanyag gyerekjáték.[ Szerkesztve ]
-
András12345
aktív tag
válasz zsozsa74 #60634 üzenetére
Nem keresem nagyítóval, csak szembe jön a youtubeon, bármennyire is meglepő ez számodra.
"Ilyen az élet a tömeg igényeket kielégítő cégeknél"
Ha ezzel fejezted ki, hogy "ez gáz", akkor ne haragudj, de elég nehezen érthető a célzás.Harmadrészt más gyártó dolgairól is megfogalmazok véleményt, csak az nem jön szembe kis túlzással napi szinten. A Simagic szarságaiba is beleálltam, meg az életképtelen viszonteladóiba is például. Az sem volt egy szimpatikus húzás náluk, hogy az M10 bázis supportját teljesen megszüntették.
-
Bandit21
addikt
válasz JulesTS #60627 üzenetére
Remélem a TM nem látja majd ezt a videót ahogy rángatja. Nem vagyok egy nagy motion szaki sőt tok hülye vagyok hozzá de az ülés nem az autóhoz (kormány/pedál) képest mozog hanem az autó üléssel pedállal kormánnyal a környezethez képest.
Tisztán látszik hogy minden féktávon rá támaszt és minden kigyorsítas/kanyar közbe kapaszkodik a szerencsétlen bázisba.
Lehet hogy a 818 nem jó de biztos nem amiatt nem jó amit ezen a videón művelnek vele.
Nem tudom ez egy jó rig-e de ebbe bármit tesz így fog járni.
regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!
-
zsozsa74
őstag
válasz András12345 #60631 üzenetére
"Addig tart a korrektség amíg a pénz a számlájukra kerül, onnantól kezdve meg kb le vagy szarva"
(Én pont így vettem új lakást 4 éve... Azóta is szopok vele.)
Ahogy én is írtam, ez gáz. Én aztán nem védem őket, pár éve írtam egy 9 oldalas szösszenetet az első Fana élményeimről. Szerintem kevesen szívtak velük többet, mint én, persze akkoriban még nem a logisztika volt a fő gond.
Az viszont nem túl elegáns részedről (és kicsit unalmas is), hogy nagyítóval keresed a Fana savazást, hogy itt aztán jól közzétedd. Ha ugyanennyi energiát tennél más céggel kapcsolatos negatívumok feltárásába, hidd el sikerülne az is. De valahogy az kimarad.Persze, ha ez a hobbid...
-
András12345
aktív tag
válasz zsozsa74 #60629 üzenetére
Attól hogy ilyen máshol is előfordul, az csak annyit tesz hogy ugyanakkora szégyen a másik cég is, és nem azt hogy ez a normális dolog. 3 Hónap alatt nem képesek kiszállítani egy teljes rendelést, azt sem tudják mit vittek el, és mit nem, 21 nap várakozás egy email válaszra, szánalmas. Addig tart a korrektség amíg a pénz a számlájukra kerül, onnantól kezdve meg kb le vagy szarva, mert nem teszik a rendelésmennyiség mögé a megfelelő supportot, mert az nekik ( számukra felesleges) pluszkiadás. Nem értem miért kell ezt a hozzáállást egy kicsit is védeni, és azzal takargatni mert máshol is van ilyen
-
tome0001
Topikgazda
Egy kis segítséget kérnék attól, akinek teljes Atesz féle cockpitje van.
Amennyiben az ülést teljesen rátoljuk (összecsukott állapotban) a perecre, akkor mennyi a perectől az ülés háttámlájának legkülsőbb részéig a távolság?
Igazából azt szeretném majd a mérés után megnézni nálam, hogy egy adott helyre összecsukott állapotban befér-e a cockpit.
Kicsit kacifántosan fogalmaztam, a képen látható távolságra lenne szükségem - csak összecsukott/betolt állapotban.
Köszi előre is -
zsozsa74
őstag
válasz András12345 #60622 üzenetére
Elhullattam pár liter könnyet. Ilyen az élet a tömeg igényeket kielégítő cégeknél. Néz meg az ecipo.hu oldalt pl. mennyi savat kapnak (jórészt jogosan) , mégis rohadt sokan rendelnek tőlük továbbra is, mert volt velük jó tapasztalat is és mert olcsóbb. Majd a csákó is megkapja egyszer a qr-ját.Ha még nem kapta meg, mert nem is néztem végig, annyira nem érdekes egy random elégedetlen vásárló.
Nyilván a Simucube-nál nem lesz ilyen, de annak a Fanához képest elenyésző mértékű rendelését nem is lehet olyan nagy ügy logisztikázni.
Persze gáz, hogy ilyen történik, de az online kereskedelemben ez azért nem egyedülálló.[ Szerkesztve ]
-
Moby
addikt
válasz RobbyJr #60621 üzenetére
Perec: nagy ritkán esetleg rallyznék, arra kellene olcsó megoldás. Arra nem kell komoly, nem vagyok rally fan, inkább csak a WRC indította be ezt a vonalat, de lehet el is hal, ahogy jött. Ha marad a dolog, úgyis kell valami szekiváltó, nem nagyon érdekes a hubon lévő, inkább csak arra kell, hogy rá lehessen tenni a perecet.
Asetek: ez alapján nincs termék, amit meg lehetne venni[ Szerkesztve ]
-
jlaci74
aktív tag
válasz shteer #60620 üzenetére
Erre gondolsz?
CSL Universal Hub V2 | Fanatec
Mi volt vele a gond? -
András12345
aktív tag
[Videó] Azért ez durva...
-
zsozsa74
őstag
Betettem kicsit, csak a hang miatt, aztán benne is ragadtam. Nekem ez így, (VR-ban) megint új szintre emelte a szimes élményt. Toltam is egy autentikus versenyt, beraktam a 91-es Interlagost, egy mezőny AI-val. Szenzációs volt!
-
Moby
addikt
Jön a karácsony, vásárolnának az emberek.
Deeeeee.... mit? -
Moby
addikt
Én spec elvagyok a multirész nélkül, abban úgysem nagyon lehet befogni az iracinget. Offline élményautózni meg nekem tökéletes és kell erre is jó cím.
-
Moby
addikt
válasz zsozsa74 #60603 üzenetére
Szóval nekem az lenne a kérdésem, hogy a fejlesztő, azon kívül, ami az ő dolga, hogy a multirész hiba nélkül fusson, még mit tehetne?
Aktívan versenysorozatokat szervez. Szerintem erre ennyire egyszerű a kérdés. Mindenhol, ahol sikeres a multi rész attól sikeres, mert nem csak a lehetőséget biztosítják hozzá, hanem attól, hogy szervezik is, van progressz, és vannak díjak. Az nem lesz hosszútávon csábító, hogy legyőzhetem -=HRMP=-g0DR4c3rt egyszer valahol egy versenyen, hanem attól, hogy ennek van valami eredménye.
Ez olyan, mintha valaki csak versenypályákat építene, és arra várna, hogy jöjjön valaki aki majd szervez oda versenyeket, hoz szponzorokat, csapatokat, stb, majd minden megy magától, mert van pálya. Nem fog.
De azt értem, hogy ők ehhez kis csapat, és kimeríti az erőforrásaikat az, hogy a szoftvert csinálják mögé. Azt mondjuk rohadtjól csinálják.[ Szerkesztve ]
-
zsozsa74
őstag
Egyébként ugye volt kísérlet az LFM részéről, hogy tesznek egy próbát a játékkal, de annyi alapvető multi bug volt (csak, hogy a beragadó lobbikat említsem), hogy elvetették az ötletet, érthető módon ők sem akartak égni. Ha a multi kapcsán, ezeket rendbetenné a Reiza, talán ismét meg lehetne próbálni LFM részről a játék integrálását. Az nyilván jót tenne. De aki nem akar multizni, az ott sem fog.
Vegyük csak a Safety Ratinget. Mindenki követelte, hogy legyen és attól mindenki jönni fog. Lett. Mit történt? Az össze lobbiban kikapcsolják, azért, hogy jöjjenek minél többen, ne korlátozzon senkit a megfelelő szint elérése... Így az összes lobbi tele van félig kezdőkkel, meg félig idiótákkal, aki T1-ben úgyis lerombolják a fél mezőnyt. Nehéz ügy ez.
De én magam részéről jól elvagyok vele. Időnként megyek szervezett versenyre, időnként public lobbi, időnként meg AI, meg TT, meg alkalmanként cimbikkel, AI-val feltöltve.
-
zsozsa74
őstag
Akkor közkívánatra!
A multi bizonyos problémáinak rendbetétele az egy következő fejlesztési ciklusban történik majd. Asszem a novemberi fejlesztői ápdétben írtak róla. Mert vannak problémák bőven, ezt tagadhatatlan. Beragadó lobbik, most egy új, hogy a kocsit hátulját látod az eleje helyett, stb.. Lassan haladnak a dolgok, kis fejesztő cég, nagy vállalás ennyi kategóriát jól megcsinálni, de azért alakul szépen. Ez ilyen műfaj mostmár úgy tűnik...
Szóval van a játékkal teendő ezer. De! Ha annyi ember jönne a public lobbikba, vagy ő maga indítana public lobbit (mert egyedülálló módon itt azt is lehet P2P alapon), amennyi eddig sírt a multi miatt, hogy senki nem multizik, mert a Reiza így meg úgy, ez lenne a leglátogatottabb szim kb...
Egyébként a már említett P2P lehetőségen kívül, amiben mindent is állíthatsz szerver nélkül (a szerver te magad légy! ), van jópár dedikált szerverekkel működő lehetőség.
Rögtön tudom ajánlani a justrace.net-et, ahol rengeteg AMS2-es csapatot találni, állandóan szervezett versenyekkel. Aki akar, minden estére talál magának szervezett elfoglaltságot, akár többször is.
Vagy éppen ott a Racecraft Online, amelyben nagy rendszerességgel indulnak több kategóriában versenyek. Ha emberek nincsenek megfelelő számban, gépekkel kerül feltöltésre a lobbi. Van valami fejlődési lehetőség is benne, aki erre gerjed. Természetesen a kihasználtsága kb. a zéróval egyenlő. Csodálkozom, hogy még működik. Bár ahogy láttam már átalakult, én is rég használtam.Szóval nekem az lenne a kérdésem, hogy a fejlesztő, azon kívül, ami az ő dolga, hogy a multirész hiba nélkül fusson, még mit tehetne? Ha az emberek úgy döntöttek, hogy ők inkább az egyre jobb AI-val versenyeznek és nem hajlandóak multizni?
Gyorsan megnéztem, hogy Facebookon az AMS2 oldalnak hány követője van. Most már majdnem 11 ezer. Heti szinten ott is előkerül, hogy így a multi, úgy a multi. Hát ha csak ebből a 11 ezerből jönne 1000 minden este...
Amúgy ismét üzembe állt a Time Trial, lehet tolni szellemautókkal a köridőzést. Vannak heti kiemelt TT versenyek is ismét.
De szerintem ezt a disputát, ha valaki akar róla értekezni, folytassuk a Prohardver dedikált topikjában, mert az is van ugye: [link]
Bár tekintve az új topiknevünket, minden is belefér már...
[ Szerkesztve ]
-
adrian360
őstag
[Most Played Racing Games On Steam In November 2023]
nincsenek zug mobilisták, pl a kurvasok negatív hír meg utálat ellenére még mindig többen rfactor2-znek, mint ams2-znek. ebben a hónapban a patch miatt kicsit többen játszottak vele, de még így is az utolsók között van
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest