Hirdetés
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kozmy
őstag
válasz
h_benjamin #32048 üzenetére
Topicban hírdetni tilos
-
chris0000
őstag
hi.Fanatectől aki már rendelt cuccokat adna egy kis helpet,h mennyire rugalmasak...látom csak németből lehet gyártótól rendelni...van egyéb plusz költsége a szállításnak,vmi tipp amire figyelni kell...gar problémás?lehet oda ki szállíttatni németbe ha gond van?thx.üdv.
-
h_benjamin
aktív tag
Sziasztok valakit nem érdekel egy alighasznált G29 váltóval? Sajnos én alig használom és nem akarom hogy itt porosodjon. Ha érdekel bátran írj! Papírok doboz minden megvan hozzá.
-
v2
senior tag
Üdv. Van egy TMX pro szettem. Lap és proci csere után minden win indulásnál kalibrálja magát, kétszer is. Ezt előtte nem csinálta. Nem lehet valahogy ezt kikapcsolni? Vagy rakjam újra a drivert?
-
Gigi01
őstag
válasz
Predator2 #32044 üzenetére
FH4 érdekes játék,ott ne fogd a váltóra,én is sokat szívtam vele másik pedállal.A játékot szarul írták meg.Olyan váltóval a Dirt Rally régen jól ment,csak beállítod,amit normális szimulátorban be is kell,mert ugye nem ismeri.
Ha nagyon nem tetszik írj privit,lehet átveszem,de adj időt neki,Bár én pont a Dirt Rally volt amivel kipróbáltam,addig gagyinak tűnt a szerkezet,addig! -
mrgregory7
újonc
Sziasztok, kezdőként kormányvásárlás előtt vagyok, Fanatecet néztem ki, de nem tudom, hogy a CSL Elite + (ps4-es verzió, nem a sima) és a CSW 2.5 között van-e olyan eltérés, ami megéri? A nyomatékkülönbség kevésbé érdekel, de mások a szenzorok is, illetve dupla hűtője is van. Aki esetleg próbálta már mindkettőt, van közte érezhető különbség? Köszi!
-
atomeec
senior tag
válasz
Predator2 #32038 üzenetére
Könnyen el tudod adni, ha tényleg az, de adj neki egy kis időt. Ha jól emlékszem G25-ről váltottál? Nekem G27 volt, nagyon megszoktam, nagyon furcsa volt, zavaró eleinte, hogy hosszabb a váltóút, más hangja van, illetve már kellett alkotnom is vele, mert belül az egyik műanyag cső lecsúszott a csavarról, amin fekszik a feszítőrugó egyik szára, de nem volt lehetetlen feladat, illetve elég gyorsan kaptam tanácsot a gyártó srácoktól. Már nem cserélném vissza Logitech-re.
-
Predator2
addikt
Hát nekem csalódás ez az SHH váltó.
-
atomeec
senior tag
Dirt Rally-ban a lényeg, hogy addig nem tudod belőni a fokozatokat, amíg nincs beállítva, hogy H váltót használjon (nem jelennek meg a fokozatok a beállításban). FH 4-et nem játszottam, de gondolom jó a videó
-
Predator2
addikt
Helló
Megérkezett az SHH váltó. Az volna a kérdésem, hogy a manóban tudom ezt játékokban használni?
Dirt Rally-t és a FH4-et próbáltam de egyik játékban sem sikerült megtanítani a játékkal, hogy "azzal" váltson.
Nem találok róla leírást, vagy videót.THX
-
atomeec
senior tag
Van új Fanatec firmware (v2.5-höz biztosan). Tesztelni még nem tudtam, meg sajna vadászni kell, hogy mit változtattak..menü ugyanaz.
-
SirRasor
addikt
válasz
fagy53 #32029 üzenetére
Nem így értettem: az nem 540 vs 900, mert a játékban ugyanaz a leképezése a saturation hozzápárosítása miatt. Ja...végül is ezzel megválaszoltam a kérdésemet
De közben ki is próbáltam 1-1 versennyel és tényleg mind1 merről állítom.
360° az már túl szűk, ott már nem tudok finoman kormányozni. Kipróbáltam egy versenyen és hát...ez az 540° tűnik a legjobbnak. Legalábbis rallyhoz.
-
chris0000
őstag
hi.használ vki itt THRUSTMASTER T-GT kormányt?thx.üdv.
-
-
kozmy
őstag
Aki játszik a RACEROOM-mal az meg tudná nekem mondani vagy is írni, hogy az ALL-nak az erősségét hol lehet állítani.
-
benudori
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni.
A fiam karácsonyra kapott egy thrustmaster t80 ferrari 488 kormányt, és ma akmikor le akarta szerelni az asztalról, az alsó szorító csavar műanyag fogantyúja eltörött.
Így csak fogó segítségével sikerült leszedni.Van ötletetek esetleg, hol tudnék egy ilyen csavart beszerezni helyette?
Merre érdemes elindulnom?Előre is köszönöm a válaszokat.
-
fagy53
nagyúr
Az előző és a mostani is figyelembeveszi a kormányzás zárszöget, ami autónként más. A soft lock funkció elvileg ezt végzi és pl a Mini ugyanazon beállításokkal lassabban fordul, többet kell tekerni mint pl a WRC autók esetében.
SirRasor:
A DiRT Rally -2.0 saturation százalékosan változtatja meg a profilban meghatározott elfordulási szöget, pl a 900°-os profil / driverben beállított szög/ 60% esetén 900x0.6 = 540°-ra változik meg a játékban. -
vlevi
nagyúr
válasz
SirRasor #32018 üzenetére
Játéka válogatja.
Egy szimnek illene kezelnie a különböző autók különböző kormányait.
Dirt Rallyban is van 60-as, 70-es évekbeli autó, ahol még az 1080°-os kormány volt a divat, és van WRC, ahol meg az 540. Nem állíthatod be a profilerben egyiket sem, mert akkor a másik fajta autóval nem fog rendesen menni.
Codemastersék meg bekaphatják. Több darab megvan nekem az F1 sorozatból, de mindegyikben máshogy kell bekonfigolni a kormányt, szaturációt rányomni, profilerben 270°-t beállítani pl. az F1 2013-hoz, de az a 2017-hez használhatatlan vacak.
Assettoban, Project Carsban, Raceroomban viszont nem kell profilerezni, mert azok fel vannak készítve az egyes autók eltérő kormányszögeire. -
SirRasor
addikt
Query: zt néztem, hogy ha tekerem a kormányt Dirt--ben, akkor a játékban sokkal kisebb kormánytekerésnek mutatja. Alapból 900 fokon áll: ezt levettem 540-re, de még mindig nem követi pontosan. De elvileg a 900 vagy 1080 az jó...csakhogy, amit találtam kis guglival:
"1080 degrees is the most similar to an ordinary car, but 900 degrees is sufficient to feel similar to a road car on the racetrack.
I can also add that most WRC cars have around 540°"Akkor most ha rallyzom, érdemes 540-en tartani és nem 900-on? Vérprofik, mi az ajánlás?
Egyébként 900-on nagyon kényelmes vezetni, de ha egyszer kicsúszok, baromi nehéz ellenkormányozni és általában túl is tolom és kipördülök a másik irányba
-
frelife
aktív tag
válasz
SirRasor #32016 üzenetére
Assistok 1- max 3 ha lehet manuális váltás a sebesség fokozatok nagy része 2-3asban van. Ott lehet becumizni hogy akkor jo a kanyar sebesség ha tudod huzatni 2ben a hosszuakat 3 ban. Az automata nem jo rá. De sok sikert. Egy baromi jo játék lett az 1hez képest.
ha tudsz szerezz kéziféket.
-
SirRasor
addikt
válasz
frelife #32015 üzenetére
Hmm ezt nem gondoltam volna. Billentyűzetnél nem csalt az assist, de mindjárt kipróbálok úgy egy versenyt. Most very easyn már a 3. lettem valami isteni csoda miatt
Persze úgy volna az igazi, hogy 0 assist (ABS attól még kell, mert modern kocsival megyünk na), viszont manuális váltással volna az igazi. Na de szépen sorjában
Free play nincs a demó verzióban, de majd felteszem a Dirt 1-et, az megvan egészben. Ennek viszont nagyon szép a grafikája. Igazából részben ezért is autókázom és ezért csak a rally érdekel, mert olyan szép tájakon lehet menni
-
frelife
aktív tag
válasz
SirRasor #32014 üzenetére
Gratula a cucchoz. A max assist lassít!
Meg nem érzel ugy semmit. 0 assist mellet told freeplayben. Igy szokod meg. Ugyanis az assist csal, elcsalja az irányitást, behuzza a kormányt vagy automatán a másik irányba tol, ezzel elrontja az amit épp te tennél és majd azt tapasztalod hogy irányithatatlan lesz. -
SirRasor
addikt
Úúúúú gyerekek ez nagyon jó
Gondoltam megosztom az első kormányos tapasztalatomat, mert ezt nem gondoltam volna. Világ életemben billentyűzettel versenyeztem és most megjött a kicsike:
Thrustmaster T150 Ferrari edition(a szimpla árában..)
Dirt 2.0-al teszteltem. Minden assistet maxra raktam, a váltást automatikuson hagytam. 2 kicsúszás után gondoltam megpróbálok úgy vezetni, mint élőben. Onnantól kezdve konkrétan nem értem a fékhez () és olyan óvatosan mentem, hogy úgy lettem az utolsó, hogy a 19. is vagy 2 percet vert rám
Na de ami a durva: érzetre szerintem gyorsan mentem...és még így is
Szóval nagyon nem egyszerű 0-ról kormánnyal menni, de nagyon jó élmény -
nyozo
aktív tag
F1 2018-at játssza valaki G920-al?
-
R.A.P 91
csendes tag
Igen a deadzone-t àllítottam 10%-ra.Az a baj hogy pl. Az első 20 percben minden ok, aztàn kezd el szórakozni. Van amikor fék benyomàsàt 80%-nak érzi, van amikor nyomon padlóig a gàzt akkor féket néha akàr 10-15%-ig benyomja, de csak 1 pillanatra, így kigyorsítàsnàl nagyon jó tud lenni.Az újabb módoknàl van olyan throttle vibration. Az lenne a szaturàció, nem? Kipróbàlom ezt a toolt, hàt ha.
-
válasz
R.A.P 91 #32009 üzenetére
de a deadzone-n módosítottál?
nem tudom melyik tengely a fék nálad, na annak a deadzone csúszkáját kellene megemelni - addig, ameddig a gáz nyomásakor bejelez a potmétere! és akkor azon a szakaszon NEM ÉRZÉKEL majd a pedál (tehát a gáznál kicsit benyomódo féknek nem lesz hatása)
sajnos a gáz szaturációját itt nem lehet állítani
amennyire látom... rf régóta nincs fent nekem, nem tudom megnézni
régen volt egy dxtweaker nevű tool, ezzel is tudsz játszani:
[link]itt szoftveresen be lehet kalibrálni a max értékét a pedálodnak, azaz hogy a játékban már a 80%-ig benyomott pedál is max gázt jelentsen.
-
-
frelife
aktív tag
sziasztok.
segítség kéne.
Adott egy Fanatec v2.5 base és egy P1 kormány. 900fok.
Dirt 2.0 beállítás érdekelne pc-re
mi a jobb ha kiválasztom a listából a setupban vagy ha én kalibrálom?
Illetve a kérdés az az,hogy szerintem túl sokat kell forgatni a kormányon, jo lenne 580 vagy annál kisebb kormányszög.
Be van állítva a softlock de semmit nem ér.
tehát a játékon belül kalibráljam?
adjam meg amit felajánl a gép
vagy kormányon állítsam be? Kormányon min legyen? automatán vagy 900 fokon?
kicsit elvesztettem a fonalat, nem érzem sehogy jonak a kormányzást.amugy az ffb se valami jo,de az a játék hibája, szerintem jön rá patch majd.
-
K.Andras.Vfx
tag
válasz
tobias88888 #31994 üzenetére
Én még 2004-ben rendeltem a ballracing developments-től egy BRD pedált, akkoriban volt kb 140 ezer forint mindenestől, azóta is azzal tolom! 15 éve hibátlanul működik!...
A szimulator cockpitemet is tőlük vettem, az is megvan a mai napig, és olyan mintha tegnap gyártották volna, karc és kopásmentes!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dark Souls sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, TV adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- Facebook csoport eladó! Hardver, laptop, konzol adás-vétel lendítsd fel a vállalkozásod!
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Keresünk dokkolókat
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest