Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
eddie17
addikt
PS3+GT6 kombó mellé egy kezdő kormányhuszárnak milyen kormány ajánlott 10-15 ezres kategóriában? Nem kell semmi extra, csak a joy-tól szétszakad a kezem 1 óra után. Csupán hobbi szinten űzném.
-
batai15
félisten
hülye kérdés, de melyik lábbal szokás fékezni? a jobb mint valóságban?
-
TannerHUN
aktív tag
válasz
--Lorant-- #12642 üzenetére
Az olcsó (értsd 30 E FT környéke) gagyi műanyagból vannak a pedálok és maga a kormány is. Nekem egy RGT-m van ami majdnem fél év alatt tönkrement a pillangóváltója. Garanciában cserélték... Egy jóval erősebb váltó mechanika került bele (hallani a hangján). Azóta csak a gáz rosszalkodik, nyikorog amit nem hallok (fülessel játszva), csak érzem a lábamon a nyikorgását. Egyébként tökéletesen működik a gáz, csak ez a "kissebb" hiba jött elő. Maga a pedálrész sokkal jobb mint egy Logitech DFGT-jé, mivel a fékpedál is hasonlóan működik, mint az igazi autóknál. Azaz a fék nyomása sokkal nehezebb, mint pl a gázé. Van egy kis visszatartó ereje. Ha nagyon Thrustmaster-t akarsz venni, T500-nál alább ne adj. Ez csak egy jó tanács. Szinte mindenhol olvasni valami hibáról a TM-ről. Na meg természetesen itt van a kormányelfordulási szög ami csak az RGT esetében 270°, olcsóbbnál sokkal kevesebb. F1-hez még elég, jó beállításokkal. Szvsz DFGT-t a Logitech honlapjáról érdemes megrendelni azért a plusz pénzért.
Ezek lennének a tippjeim:
-DFGT
-G25 (jó állapotút használtan)
-G27
- Thrustmaster T500 RS -
--Lorant--
aktív tag
Thrustmaster T100 Force Feedback Racing Wheel
PC/PS3 Valakinek van e ilyen? Vélemények érdekelnek. olvastam már olyat,hogy eltörik a pedál? és,ha kicsit is vigyázzák? -
m0h0senator
őstag
válasz
gameresboy #12639 üzenetére
Ha ilyen ar fekvesben keresel akkor egy momoval szerintem tobbre mennel.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
VegyesTamás #12636 üzenetére
oké, de nem azt írja, hogy eltört a rugó és így oldotta meg, hanem azért van ott, hogy jobb legyen... namost ez az ismert hiba, mi lehet a többi dologgal?
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
ricshard444 #12635 üzenetére
Hát a rugó eltört neki valszeg...dfp típushiba..attól még lehet jó. A g25-öt én pl hibásan vettem szándékosan
-
válasz
VegyesTamás #12634 üzenetére
Épeszű ember ilyet nem vesz meg, én biztos nem venném, ránézésre sem szimpatikus.
-
VegyesTamás
senior tag
válasz
gameresboy #12632 üzenetére
http://aprod.hu/hirdetes/logitech-driving-force-gt-ID1AKvP.html
Ha szerencséd van ez még megvan...bár nem kitűnő állapotban
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
gameresboy #12632 üzenetére
Használtan keress Logitech DFGT-t. Talán ennyiért még találsz.
-
BigBlackDog
veterán
válasz
m0h0senator #12630 üzenetére
Szerintem hasznos lenne, ha írnál róla.
-
m0h0senator
őstag
Sziasztok! Mai napon a Mikulas megrendelte nekem a fanatec gt3-as kormanyt az elite pedallal.
Ha gondoljatok irok majd tapasztalatokat a rendelesrol szallitasi idorol es persze a kormanyrol. -
Jack@l
veterán
válasz
gameresboy #12627 üzenetére
"Logitech-re gondoltam és max. 20e Ft-ig."
Ez itt egy elég nagy paradoxon.Kormányfül g25 és g27-en van, Kis komrányfülszerű gomb a dfgt-n. Nézegess guglin képeket róluk.
-
gameresboy
aktív tag
Sziasztok!
F1 2013-hoz szeretnék Karácsonyra kormányt ajándékozni.
Logitech-re gondoltam és max. 20e Ft-ig.
Tudnátok ajánlani egy jót. Minden kormány mögött van váltó-fül?
Genius kormányokban érdemes gondolkodni?Üdv,
Gboy -
zolee5016
őstag
270vs 900....nekem driving force EX (kék) volt a g25 előtt...hát megváltás lett a g25..igaz FT2013,ETS,STDS-en kívül visszavettem (540-re 900 -ról )minden más játékban mert kb az a reális érték....a 270 nagyon kevés --
WRC-szériában konkrétan kiesel a kanyarokból 60-70-es tempónál ha nem fordul eleget az autód.......időben meg sok sok mp-t lehet lefaragni egy jobb kormányszettel....... -
TannerHUN
aktív tag
válasz
--Lorant-- #12594 üzenetére
Nem kerestem senkit, csak megkérdeztem mindenkitől, hogy nincs ilyen kormánya mint nekem
-
--Lorant--
aktív tag
válasz
--Lorant-- #12621 üzenetére
abbahagyom ezt a tesztelést mert teljesen összezavarodok. egyszer így a jobb egyszer meg úgy. Most jól belemelegedtem a TTbe és szevasz mert ugye a GP az más nem beszélve,ha online játszol. jobb volt a régi kormányom ott nem volt ennyi variáció, volt egy jobbra kormány mozdulat és egy balra oszt csá.
-
--Lorant--
aktív tag
válasz
barcalaci84 #12620 üzenetére
na erre voltam most a legkíváncsibb (szóval nagyon szarok) most akkor megpróbálom a customot Kösz!
-
barcalaci84
őstag
válasz
--Lorant-- #12618 üzenetére
Képen látszik hogy a gázt úgy érzékeli hogy be van nyomva...
Én f12013 ban 300 fokon használom, hisz itt nincs steering lock beállítási lehetőség, és így mozdul kb annyit mint amit a játékban látok...
Menuben muszáj customra állítani a vezerlot mert az alapbeallitasok dfgt-n és G27-én is szarok...
Vezérlő típusa: kormany
Holtjatekok nullára
Steering linearity pedig ízlés szerint...
270 és 330 fok vezetési stiilustol függően a jó, de akár pályától is függ...monacoban feljebb veszem -
KaraDani
addikt
válasz
--Lorant-- #12618 üzenetére
Válaszoltam a privátodra, printscreenekkel
-
--Lorant--
aktív tag
válasz
KaraDani #12616 üzenetére
Codi-s F1-ben beállítottam,hogy g27 wheel vagy csak egyszerűen válasszam a kormányt (g27 nélkül?) mert most ilyesmire lettem figyelmes játék alatt befejeztem a kört és az autó meg megy magától lassan de megy jó ez így? Vagy ezt is nekem kell buherálni,hogy ne menjen? vagy mennie kell? Codi-s F1-ben [link]
-
thedriver
tag
-
KaraDani
addikt
válasz
--Lorant-- #12612 üzenetére
Codi-s F1-ben a kormány beállításán is el lehet bukni könnyen, az input device type-ot mindenképp állítsd wheel-re, nekem ha defaulton vagy auton (nem emlékszem hogy hívja) hagytam volt, hogy úgy vette mintha billel mennék és mindenféle kormánysegítségeket rátolt nekem, amiből az lett, hogy minnél nagyobb volt a tempó anál érzéketlenebb volt a kormányzás (speed sensitive steering help).
-
válasz
Az átlag kanyarokhoz nem kell túl korán/túl sokat tekerni a kormányt. Valami ott rosszul van beállítva. Speed sensitive steering ki van kapcsolva? Túl kicsi steering lock nagy kormányszöghöz? Vagy ahogy írták, túl gyorsan mész be és azért nem fordul az autó.
thedriver: Árkádhoz elég a 270, szimulátorhoz kell a 900. - Ennyi. A 900 fok nem szentírás ugye, de hát, ami nem 270 fokot fordul, az általában 900-at vagy 1080-at (ritka az a kormány, ami 540/720). Mindenhez a 900 fok se kell, de ha 270 a max egy kormányon, az kvára behatárol még egy formaautót is szimulátorban...
-
tikshow
addikt
válasz
Akkor hosszabb féktávot vegyél, mert az már régen rossz, ha fordítod a kormányt és nem fordul az autó.
-
--Lorant--
aktív tag
válasz
tikshow #12610 üzenetére
virtuális kormányt , Az meg melyik ?
majd megpróbálom azt a 270fokot és a kanyar előtt már elkezdem tekerni hogy mire odaérek kezdjen fordulni a vas
de kifogom próbálni
Én csak egy játékos vagyok ,hogy szimulál vagy sem annyira nem kell mert egy 100% futam után nem akarom,hogy leszakadjon a vállam és semmi más! Elég ha folyik a könny a szemedből bőven. Elvégre nem kapunk fizetést egy meccs után szimplán csak szórakozás kell. (jah Gyenge vagyok egy full beállított szimulátorhoz) így is lehet értelmezni.
-
válasz
kokoaliga #12602 üzenetére
Olvasva a fórumot azt vettem észre,hogy állandóan a 270 meg 900 fokokkal vagytok ki.
Mivel tökre nem mindegy, hogy mi a cél egy kormánnyal. Szimulátorozáshoz a 270 fok nem elég és kész, pont. Ezzel csak az vitatkozik, akinek fogalma sincs miről beszél. Pártízszer már volt erről vita a topicban...
-
tikshow
addikt
válasz
--Lorant-- #12608 üzenetére
Tessék kikapcsolni a virtuális kormányt. Nekem is ki van, mocskosul zavar.
-
KaraDani
addikt
válasz
--Lorant-- #12608 üzenetére
Kicsit tisztázzuk a dolgokat
F1 2013 at linkeltél az ott 270 fok ha a képernyővel megegyezőt akarsz, és az kb jó is ott, és in annyit használok. Azért mert a játékban a maximális kerékelfordulás kicsi, és nem állítható. Egy kicsit valósághűbb szimben az F1 2013-nál jóval nagyobb kerékelfordulást tudsz állítnai, vagy beállítja automatikusan a program. Az, hogy 270, 540 vagy 900 fok magában nem mondja el milyen érzékeny a kormányzás. A kormányelfordulás és kerékelfordulás aránya az érdekes. Ilyen játékokban mint az F1 és egyéb codemasteres cuccokban tényleg nincs értelme 300 foknál többnek, mert nem úgy vannak megírva.
-
--Lorant--
aktív tag
válasz
KaraDani #12606 üzenetére
Hát erre visszatérve én nem tudom 200foknál nagyobbra állítani mert a végén a nyakamköré tekerem
próbáltam már mindent 300fokot 400fokot de lemaradok a kanyarokról engem meg nagyon zavar,ha látom az autót és ,hogy a kormány a játékba nem úgy fordul ahogy a kezembe azaz abba az időbe,pillanatba.....ha belegondolok amiket itt írkáltok akkor tuti nagy hátrányba vagyok,de máshogy nem megy! [link]
-
--Lorant--
aktív tag
Az a legsz@rabb az egészbe,hogy megtaláltam az itteni logitech kirendeltséget ,írtam is nekik és még nem kaptam választ! Ennyire primitív balfaszt odatenni aki nem tud egy ki.......emailt visszaírni. Valaki nem tudja véletlen linkbe elküldeni a főfő Nagykutyát
Meg kérdezném,.hogy itt miért ilyen F..ok?
-
KaraDani
addikt
válasz
Szerinted itt hány fok amit kiteker a pilóta? [link]
Az úgy egy irányba bőven több mint 200 fok, szóval ha PC-s kormányt nézünk bőven 400 fok plusz kell még egy F1-hez is a legszűkebb kanyarokba. És az F1-nél egy túraautónak, GT-nek kevésbé érzékeny a kormányzása, úgyhogy azokhoz kell az 540 simán. Az meg, hogy ha valaki be tudo fordulni egy 270 fokos kormánnyal is nem érv, mert vagy túlérzékeny kormányzást használ, vagy valamilyen segítséget amitől nem lineáris a kormányzás.
-
Jack@l
veterán
válasz
AC-ben visszafordítós kanyarokban néha a 900 fok is lekoppan nekem, rallyban ez még valószínűbb. 540 fok alatti kormányt ma már tuti nem vennék.
UI: 270 és hasonszőr kormányokban meg egy 300 forintos poti van kb, az is szutyok elektronikára kötve...(tisztelet a kivételnek) -
VegyesTamás
senior tag
válasz
Itt az emberek arra törekednek, hogy minnél realisztikusabb legyen a szimulátorozás...900 fokot én is csak a kamionozásnál használok, de azért egy 90 fokos kormány pont nem ér semmit...ami meg 270 vagy fölötte van annál már elvárható a pontosság is. Úgygondolom ez a védjegye a kormányok minőségének
-
kokoaliga
tag
Olvasva a fórumot azt vettem észre,hogy állandóan a 270 meg 900 fokokkal vagytok ki.
Szerintem teljesen mindegy hogy mennyit fordul a kormány.
Egyedül egy kamionos játéknál szoktam használni a 900-at.
Mi értelme van bármi más játéknál tekergetni körbe körbe egy kanyarnál a kormányt.
Sokkal fontosabb egy kormánynál a pontosság meg a minőség.
Vagy Logitech DFGT vagy ettől feljebb kezdődnek a jó kormányok.
Még a Logi DFP is nagyon jó csak ahoz nagyon nehéz hozzájutni.
Egy "használt" DFGT-t sokkal többre tartok mint egy új Thrustmastert és társait.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Fotók, videók mobillal
- Kerékpárosok, bringások ide!
- SörcsaPH!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Huawei P20 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest