- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali médialejátszót?
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Notebook hibák
-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kössz!
Mindenkinek: Azóta jobban körbejárram a témát, és végülis megteszi a 2.5" winyó is.
Annyi a változás, hogy olyan SBC-t keresek, ami tudja a következőket;
- fusson rajta a debian ARM64 verziója
- USB3 csati
- 2+ GB ram
- kifejezetten hatékony legyen, vagyis minimális fogyasztás, legalább RPI4B körüli teljesítményAdja magát, hogy miért nem veszek egyből egy RPI4B-t.
Lehet, hogy ez is lesz a megoldás, de gondoltam, elöbb kötbenézek, hátha van olcsóbb, kisebb fogyasztású, ami nem sokkal lassabb.
Nekem a dupla HDMI nem kell, sőt, monitor kimenet egyáltalán nem létszükséglet.Bárnilyen tipp, vagy személyes tapasztalat segít, miközben magam is keresgélek alternatívák után.
Kössz előre is!
-
Köszi!
Kiderült, hogy van itthon egy itx lapom AMD Kabini 9W-tos integrált procival.
Kipróbálom, hogy mennyit fogyaszt.A fő gond az sbc-kkel, hogy a legtöbbön nincs SATA, így egy külső 3.5" winyó ház kell hozzá, amivel együtt kérdőjeles a kis fogyasztás, és nekem sajna több ilyen ház ment tönkre az évek alatt a 24/7 üzemtől, hiába minden okos power management lekapcsolás.
Az egyik a winyót is magával vitte. :/Persze, nem véletlenül jöttem ebbe a topikba, inkább ennek a verziónak örülnék, mint egy x86 gépnek. Keresek erre egy topikot, hátha vannak kipróbált típusok ilyen felhasználásra is.
-
Sziasztok!
Egy olyan projectbe fogtam, hogy egy routert kiegészítenék pár funkcióval, pl. torrent, de később egyebeket is bíznék majd az eszközre, pl. kamera, stb.
Szóval a lényeg, hogy létezik-e olyan sbc, ami az usb2.0 által nyújtott árammal stabilan tud üzemelni, és egy LAN csati is van rajta?
100/100 mbit/sec sebességnél több nem kell, de ha 40/40-et tud, az sem világvége.Örülnék, ha széleskörben támogatott lenne, de hátha van jobb a R.Pi-nél.
Kössz!
-
válasz
wwenigma #451 üzenetére
wwenigma, tvamos: Kössz, akkor maradok az E-350 Brazos-nál.
A fogyasztást szerettem volna csökkenteni, ráadásul olcsón.
Azt hittem, egy combosabb 50 dolláros ARM cucc képes erre, de most olvasom egy korábbi hsz-ben, hogy ezeken csak USB-ből átalakított sata és LAN van... Gondolom, ez limitálja a sebességet, nem a SOC. -
Sziasztok!
Újra ilyen mini kütyüt keresek, csak már finomítottam az elvárásaimon.
Elsősorban NAS-ként szeretném használni az eszközt.
Ez azt jelenti, hogy egy darab 3TB-os winyót kellene gigabites hálózaton elérhetővé tenni 3 felhasználó 7 eszköze számára.
Reális elvárás az ilyen kötyüktől, hogy 100 MByte/sec körüli sebességet produkáljon szekventiális másoláskor egy másik gépre hálón keresztül?Kössz!
-
Kössz, meg fogom nézni. A Sata hiánya jobban bánt.
A LAN esetén miért baj, ha usb-lan adapter?
Nekem csak arra ekll, hogy tudjak másik gépről filemeket, és egyebet másolni.
100mbit nekem elég, pláne, hogy sata hiányában is limitál az USB2 sebesség.De egyelőre még várok. Valami olyat szeretnék, amin van Sata, LAN, és legalább 2db usb.
Egybe építeném egy noti winyóval, és tennék a házba infrát is. -
Azért kössz!
Még én sem tudom, hogy mi az, amivel elégedett lennék, és mivel nem.
Szerintem rendek majd egy olyan, amire azt gondolom, hogy elég lez, és ha nem, akkor jó lesz a hagyományos feladatra; file szerver film lejátszás, biztonsági kamera képrögzítés motion-nel, webszerver családi albumoknak, stb. -
-
Köszi az infót mindenkinek.
Sejtettem, hogy kissé sokat akarok elsőre.Megpróbálom csökkenteni az igényeimet:
- legyen max 2-3 böngésző tab, nem baj, ha filmnézés közben nem lehet netezni, nem is tervezem.
- nem kell két kijelző
- sata port marad, az kellAmit linkeltem Snapdragon 600-as board szerintetek elegendő?
Egyébként jelenleg is AMD gépen futtatok linuxot, és annak a scrollozási sebessége is megfelelő számomra, gondolom egy Snapdragon linux driveres scrollozási sebessége sem lehet sokkal rosszabb. Egyébként mivel otthoni gépről van szó, nem kell jó élményt nyújtania, mert otthon csak a legszükségesebb dolgokat intézem neten.
-
Találtam egy ilyet: Inforce 6410.
Azt írják a tápellátáshoz, hogy "Typ. 3A".
Ez azt jelenti, hogy átlagosan ennyit kér, vagy maximálisan? Azaz megelégszik 15W-tal, vagy mehet feljebb is a fogyasztása?
A sata eszköznek hogy szokás ilyen gépeknél tápot adni? -
Sziasztok!
ARM-es mini PC-t szeretnék venni, de még nem tudom, hogy egyáltalán létezik-e az igényeimnek megfelelő típus.
Az otthoni netezős PC-t szeretném kiváltani egy halk és minimális fogyasztású kis géppel.A következőket szeretném csinálni vele:
- netezés; sok böngészőfülnél se lassuljon be nagyon
- filmnézés fullHD méretig jó minőségben; 23,976 fps hibátlan támogatottsága és a tearing nélküli lejátszás fontos.
- két fullHD kijelző kezelése (lehet, hogy ez már túlzás?)
- Sata port; 1TB-os winyónakValami alap linuxot szeretnék rátenni, de lehet Android is végső soron.
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EAFC 25
- Gaming notebook topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen NAS-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- LEGO klub
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Eladó félkonfig / GPU nélküli PC i7 9700K / 32GB RAM / 512GB SSD / 1000W Gold táp
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6600 8GB!
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- Új DLSS4 4K Gamer PC Ryzen 5 7600/RTX 5070 12Gb/32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Új DLSS4 Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 5060 Ti/16Gb-32Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- Bezámítás! Dell XPS 13 9305 üzleti notebook - i7 1165G7 16GB DDR4 512GB SSD Iris Xe IGP Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest