- Milyen egeret válasszak?
- Olcsó, de gyors a Redmi Pad 2
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali fotós kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Egyelőre túlmelegszenek a Huawei új AI gyorsítói
- Bluetooth hangszórók
Új hozzászólás Aktív témák
-
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1148 üzenetére
Igen én is furán éreztem magam miután végigolvastam az intelt ajánló hsz-emet...
De félre kell tenni az elfogultságot. Én elég jól ismerem ezeket a platformokat. Rengeteg CeleronD-s konfiggal van dolgom nap mint nap, és jól ismerem a S754/S462 es Sempronokat is.
Namost a véleményem a következő: átlagos irodai felhasználásra és multimédiás alkalmazásokra jobb választás az Intel zászlósa. Sok multimédiás progi egyenesen intel processzora van optimalizálva. És egyértelműen jobban is fut rajtuk. A Sempron erősség a keményebb 3D-s alkalmazás. Főleg játékok alatt tűnik ki igen erő mivolta. De mivel a kérés az volt hogy netezéshez filmézéshez és irodai munkához kell a gép ezért szerintem jobban jár némelyest az intelel. Tuning terén igaz hogy a S754 es Sempi iszonyat brutál, de azért a CeleronD sem szégyenkezhet (Prescott mag...). Az a példány amit ajánlottam szerintem a 3.0-3.4GHz et nevetve viszi. Az alaplap amit ajánlottál valóban nem rossz, nekem is tetszik. És az még nem is különösebben hátrány hogy miniAtx, általában minden Atx es ház tudja ezt a szabványt. Mondjuk au NF4 tulajdonságai is naprakészek. Bár azért nem tökéletes az a chip se. ...iszonyat melegszik. És nem megfelelő lap esetében alig alig lehet tuningolni... Ramból az inteles konfig esetén egyértelműen 2x256mb kell a DualCH miatt. A cikket amit linkelét már régóta ismerem. Ezzel szoktam bizonyítgatni az embereknek hogy fölösleges a nagy L2 cache A64 be. Az alaplap amit linkeltél nem rossz, de nem is túl jó. Elég jól ismerem ezt az Asus K8N szériát. A fő bajom vele az volt hogy a tápellátásán a lapnak igencsak spóroltak. nézdcsak meg hogy hiányzik róla 3db mosfet. Továbbá a tuning opcióji is elég gyérek. A chipsethűtője meg iszonyat melegszik... Szal ajánlatom akkor már inkább Giga K8NS széria.
Üdv: SystemRoot -
kew
senior tag
válasz
cousin333 #1148 üzenetére
nekem is asrockom van, de nemigazán tetszik, ugyhogy azt nemszeretnék
tehát lehet h marad egy igényesebb lap + külön vga. max a kártyát majd használtba keresek valahol.
az örökös dilemma, hogy amd vagy intelezen megmég majd rágom magam.
de igy már van egy távpontom legalább, hogy mi jöhet ki ennyi pénzből. végülis bőven elég lenne egy ilyesféle konfig.
köszi nektek, aztán majdmég gondolkodom
Új hozzászólás Aktív témák
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- LEGO klub
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 5
- Olcsó, de gyors a Redmi Pad 2
- Hamarosan szárba szökken a hardverpalánta
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 7600 - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 - i5 12400F/14400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5500 - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- Apple Mac mini M4 PRO 24GB / 512GB! BeszámtOK
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE VEGA 64 8GB HBM2 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged