Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• SystemRoot

őstag

válasz cousin333 #1148 üzenetére

Igen én is furán éreztem magam miután végigolvastam az intelt ajánló hsz-emet... :DDD
    De félre kell tenni az elfogultságot. Én elég jól ismerem ezeket a platformokat. Rengeteg CeleronD-s konfiggal van dolgom nap mint nap, és jól ismerem a S754/S462 es Sempronokat is.
    Namost a véleményem a következő: átlagos irodai felhasználásra és multimédiás alkalmazásokra jobb választás az Intel zászlósa. Sok multimédiás progi egyenesen intel processzora van optimalizálva. És egyértelműen jobban is fut rajtuk. A Sempron erősség a keményebb 3D-s alkalmazás. Főleg játékok alatt tűnik ki igen erő mivolta. De mivel a kérés az volt hogy netezéshez filmézéshez és irodai munkához kell a gép ezért szerintem jobban jár némelyest az intelel. Tuning terén igaz hogy a S754 es Sempi iszonyat brutál, de azért a CeleronD sem szégyenkezhet (Prescott mag...). Az a példány amit ajánlottam szerintem a 3.0-3.4GHz et nevetve viszi. Az alaplap amit ajánlottál valóban nem rossz, nekem is tetszik. És az még nem is különösebben hátrány hogy miniAtx, általában minden Atx es ház tudja ezt a szabványt. Mondjuk au NF4 tulajdonságai is naprakészek. Bár azért nem tökéletes az a chip se. ...iszonyat melegszik. És nem megfelelő lap esetében alig alig lehet tuningolni... Ramból az inteles konfig esetén egyértelműen 2x256mb kell a DualCH miatt. A cikket amit linkelét már régóta ismerem. Ezzel szoktam bizonyítgatni az embereknek hogy fölösleges a nagy L2 cache A64 be. Az alaplap amit linkeltél nem rossz, de nem is túl jó. Elég jól ismerem ezt az Asus K8N szériát. A fő bajom vele az volt hogy a tápellátásán a lapnak igencsak spóroltak. nézdcsak meg hogy hiányzik róla 3db mosfet. Továbbá a tuning opcióji is elég gyérek. A chipsethűtője meg iszonyat melegszik... Szal ajánlatom akkor már inkább Giga K8NS széria.

Üdv: SystemRoot

• kew

senior tag

válasz cousin333 #1148 üzenetére

nekem is asrockom van, de nemigazán tetszik, ugyhogy azt nemszeretnék :)
    tehát lehet h marad egy igényesebb lap + külön vga. max a kártyát majd használtba keresek valahol.

az örökös dilemma, hogy amd vagy intel :) ezen megmég majd rágom magam.
    de igy már van egy távpontom legalább, hogy mi jöhet ki ennyi pénzből. végülis bőven elég lenne egy ilyesféle konfig.

köszi nektek, aztán majdmég gondolkodom :)

Új hozzászólás Aktív témák