- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- VR topik
- Videós, mozgóképes topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Merder
tag
válasz
Illidan #1799 üzenetére
Igazad lehet, mert nekem sokat számít az, hogy halk legyen. Most egy ilyet sikerült találnom. Az baj, hogy a memóriája a videókártyának csak 128 bites?
ASUS A8N-E /Socket 939/ 22 000
AMD Athlon64 3200+ /S939, dobozos/ 37 000
MSI NX7600GT-VT2D256E /256 MB/ 57 000
2x Kingston 512 MB DDR (KVR400X64C25/512) 20000
Hitachi Deskstar T7K250 250GB 23 000
NEC ND-4551 12 000
ASUS DVD-E616 5 000 -
Illidan
tag
Nagyon fontos lenne az az SLI ?
Azért kérdezem, mert nem lenne-e érdemesebb venni egy nem SLI-s lapot és az ott megspórolt összeget egy jobb VGA-ba befektetni. Az a GTO nem egy rossz kártya (most), de gondolom hosszabb távra is tervezel.
Bár ha úgy gondolkozol, hogy később a GTO-t lecserélve beraksz 2 másik kártyát SLI-ben akkor ok (a GTO nem támogatja a kétkártyás üzemmódot). A 6600GT ebből a szempontból jobb választásnak bizonyult volna, de már mindkét kártya felett kezd eljárni az idő.
Én inkább egy 7600GT-t ajánlanék SLI nélkül (vagy ha nagyon ragaszkodsz hozzá és belefér, akkor azzal).
Árban is jobban kijönnél, mint pl két 6600GT-vel, arról nem is beszélve, hogy kevesebbet fogyaszt a rendszered és halkabb is. -
-
cousin333
addikt
Szerintem nem rossz, csak kicsit drága. 42e-ért már majdnem x800gto-t kapsz, ami gyorsabb, mint a 6600GT. Pio110D is van már (sőt, talán 111D is), esetleg NEC 4550. 16e -t kissé sokallom, 10-12 reálisabb lenne. Memória esetében a dual-channel (és egy esetleges tuning) miatt lehet, hogy jobban járnál 2x512MB RAM-al.
-
Merder
tag
Sziasztok!
Van 180k-m és gépet szeretnénk vásárolni. Lécci segítsetek! Monitor nem kell és a szgép főleg FPS-ekre kell. Én ilyenre gondoltam:
ASUS A8N-SLI Deluxe /Socket 939/ 35 000
AMD Athlon64 3200+ /S939, dobozos/ 37 000
Leadtek PX6600GT TDH Extreme /128MB/ 42 000
Kingston 1GB 400Mhz 22000
Hitachi Deskstar T7K250 250GB 23 000
Pioneer DVR-109 16 000
ASUS DVD-E616 5 000
Szerintetek?
Bocs az új témáért! -
Bikeman
aktív tag
Sziasztok!
Csaba.... fórumtárs segítségével az alábbira módosult a konfig, melyről most már írok, nagyon pöpec, köszönet neki!
Alaplap: DFI LanParty UT nf4 Ultra-D
Processzor: AMD A64 3700+ (San Diego) + Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Memória: 2X1 GB G.Skill HZ DDR500 (F1-4000USU2-2GBHZ)
VGA: Club3D GeForce 7900 GT
HDD: 250 GB 7200 rpm SATA II (Samsung)
Ház: Cooler MasterCenturion 532 + 1 120-as venti benne gyárilag
TÁP: FSP Bluestorm 400W
DVDRW: Plextor PX-750A (fekete)
Floppy: NEC (fekete)
Venti: Coolink X9-1100 Ultra Silent 9cm házhűtő (a Karajan audió modul miatt nem fért el a 12-es, de majd még lehet moddingolok a dolgon..) -
#PeTeY#
aktív tag
válasz
Integra #1789 üzenetére
Hali!
Én is htpc építgetését tervezném és hasonló lapokat néztem, mint amit te is. Annyi már bizonyos, hogy 6150/430 kell nekem is. Ki is néztem ezt a lapot [link] , viszont a mo-i beszerzés az nekem elég reménytelennek tűnik. 6100/410 van dögivel, de olyan amilyen nekem kéne az nincs. Ha esetleg találkoznál ilyen lappal megtennéd, hogy szólsz nekem is? Köszi. -
CardineIIa
csendes tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni (mert az utóbbi időben lemaradtam a technikai fejlődéstől,a magam i865 chipset-jével, és a P4-gyel)...
Egy munkatársam megkért, hogy ajánljak neki valamilyen konfig.-ot; ami multimédiára, és néha egy kis COD-ra, MOHAA-ra is jó. (Magamnak akár használtan is vennék itt dolgokat, viszont ő ragaszkodik az új, most is megvásárolható, garanciás cuccokhoz.)
Proc./alaplap/memória/vid.kártya/táp+olcsó ház/DVD-író/HDD összesen 130k-ért.
Minden tippet, javaslatot nagyon megköszönök; AMD és Intel témakörben is! -
törölt tag
A Media Center Edition-al van egy kis gáz a time shift-et nem lehet kikapcsolni, és ahogy nézed a tévét közben teleírja a vinyót és ha megtelet, újra kell indítani a gépet vagy a progit nem emlékszem pontosan, de a lényeg hogy felejtős pedig a legjobb lenne
A Power Cinema 4 a leghasználhatóbb egyenlőre, bár az ati media center lehet hogy franko, All-in-wonder kártyánál, én sima Theatrix tvkártyát használok.
A power cinema gáza, hogy nagy helyet foglal a felvétel(nyers mpeg2), erre az atié sokkal jobb.
Én most az utóbbit teszem fel, mert épp újratelepítettem, de aztán lehet, hogy megy vissza a power cinema
Jó építgetést mindenkinek! -
Integra
titán
válasz
cousin333 #1787 üzenetére
olvasgattam tovább.
alaplap.
mivel micro atx alaplap kell két csipszet jöhet szóba.
6100 és 6150
6150 csak s939 foglalatnál van, úgyhogy lehet hogy s939 lesz az alaplap, s754-nél nincsen, legalábbis a kereséseim alapján nem találtam.
találtam gigabyte-nál és msi-nél
gigabyte GA-K8N51GMF s754
[link]
gigabyte GA-K8N51PVM9-RH s939
[link]
msi K8NGM-V s754
[link]
msi K8NGM2 Series s939
[link]
most annak kell utána néznem, mekkora a két típus között az árkülönbség.
aztán prociknál szintén. ha megfelelően hűtve van jó cpu hűtővel ez a proci, akkor ez se lehet valami hangos, az spire topicban olvastam, hogy másnak felment a zalman is rá.
videokari.
lehet hogy inkább egy komolyabb tuner kártyát kell vennem és nem kombináltat, hiszen az alaplapi vga elég a tévézésre.
hangkártya.
mennyit érnek ezek az alaplapra épített hangcuccok?
vagy inkább egy kifutó audigy2? -
cousin333
addikt
válasz
Integra #1785 üzenetére
Sajnos nem tudom. Be kell vallanom, hogy bőszen ajánlgatom, de még nem volt dolgom velük
. Ugyanakkor eddig mindenhol csak dícsérték, meg hát ugye 2in1. Különbség szerintem nem nagyon van, legfeljebb 1-2 kiegészítőben (pl. jobb távirányító). A teljesítmény egy helyen számíthat, a hardveres lejátszás (HDTV) gyorsításában, de a különbség vagy nem olyan jelentős vagy nem számít, mert a legkisebb is elboldogul vele.
-
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1784 üzenetére
Igen, ez esetben télleg nem számít a 3D-s teljesítménye. Csak engem nagyon zavar a GPU idióta kiépítése...
#1785 sajnos erre nemtudok pontos választ adni. Sztem a GPU teljesítménye nincs semmilyen kapcsolatban a tunerrel. Viszont a tuner az lehetne különböző. De sztem nem az.
Üdv: SystemRoot -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1782 üzenetére
És? Nem játékra veszi. A vicc az, hogy kb. olyan gyors, mint az enyém, ami elvileg játékra IS van tervezve.
-
Integra
titán
válasz
SystemRoot #1782 üzenetére
kéne hogy legyen valami a két kártya között, nem?
-
SystemRoot
őstag
Elég a sima is ha nem használod ki a Pro nyújtotta plusz featuröket.
A 3200+ A64 jóval többen van mint egy Sempi, szvsz nem éri meg rászánni.
A-Datából ami mellé nem írnak semmit az a VlaueHa odaírnák hogy Vitesta vagy stb akkor már nem value lenne.
Procira hűtőt? hát attól függ mennyiből és mik a fő szempontok.
ns-np
csendes tag
válasz
SystemRoot #1749 üzenetére
K8NS-ből simát vagy prot? Mi a különbség közöttük?
A keretbe beleférne az a64 3200+ ,úgyhogy inkább azt venném.
a-data value: Ilyet nem találtam, csak sima a-datát.
Egyébként procira milyen hűtőt ajánlasz? -
cousin333
addikt
válasz
Integra #1777 üzenetére
Hát ez látod jó kérdés... Könnyen lehet, hogy az X1xxx sorozat tagjait még sehol. Áruk általában ca. 15-25 ezerrel több, mint az ugyanolyan chippel szerelt alapverzió (pl egy AIW 9600xt 37e: [link], de ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Sztem egy X1300 AIW olyan 50 körül lesz)
-
cousin333
addikt
-
cousin333
addikt
válasz
Integra #1768 üzenetére
Tudom
. Valamelyik témában kértem is élménybeszámolót (lehet, hogy írtál is, csak meg kellene találnom a témát
). Nekem 173P-m van. Meg a közelben egy (két) 970P. Szóval vannak elképzeléseim
. Egyébként meg előbb vennék 770P-t, mint mondjuk 913N-et, hiába vannak mondjuk egy árban...
mod: Turion s754 (mondjuk BIOS update-re szükség lehet)
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
SystemRoot #1766 üzenetére
nézd ha beválik a rendszer, akkor később még mindig lehet majd újabbat csinálni és akkor ezt meg elviszi magával mondjuk tesóm, és akkor már van tapasztalat és az alapján egy brutálabbat is összelehet majd rakni. de csak lépésről lépésre
szóval most akkor elsőnek micro atx lapokat kell nézni.
amd turion64 az s754? -
cousin333
addikt
válasz
Integra #1763 üzenetére
Akkor végképp elég a Sempron.
''szóval nagy kérdés, hogy hogy oldom meg azt hogy a tv és műhold bemenetekről felvételt tudjak csinálni hdd-re
ja és fontos, hogy rádióvételre is alkalmas legyen.
egyes barebone gépeknél látom, hogy már olyan az elejük, hogy rádiókijelzőjük van, nem tudom, hogy technikailag hogy oldják meg, de kell rádióvétel is''
A megoldás, mint említettem: ATI All-in-wonder: [link]
Van benne TV és FM tuner is (rádió kijelző szerintem egy speciális LCD kijelző + valamilyen (soros?) kapcsolat + valamilyen driver). Természetes tudsz HDD-re adást felvenni. Valahogy a műholddal is elboldogul szerintem... -
SystemRoot
őstag
-
Integra
titán
válasz
SystemRoot #1762 üzenetére
lehet hogy szűkös a keret, de lehet hogy tágabb lehet.
én a realitások talaján akarok maradni és a célnak megfelelő gépet venni
majd veszek am2 socketes atomerőművet ha lesz, de ide most nem hiszem, hogy ez kell -
Integra
titán
válasz
cousin333 #1759 üzenetére
ez nem játékgép lenne, arra van a házban 2 másik gép
ez kifejezetten a nappaliba fog menni, kifejezetten zenehallgatásra, dvd, avi nézésre, illetve valahogy megkell oldanom, hogy a tv és műhold felvételeket vinyóra feltudjam venni, illetve a hangokat házimozi rendszerre tudjam küldeni. ja és kell egy wifi krátya is.
vagyis elég szűkös lesz a dolog, mert bővítés szempontjából máris fullon leszek.
mondjuk az általad emlitett pci-e foglalatba egy all in wonder, egy audigy2 meg egy wifi kártya a két pci foglalatba és már tele is vagyok.
szóval nagy kérdés, hogy hogy oldom meg azt hogy a tv és műhold bemenetekről felvételt tudjak csinálni hdd-re
ja és fontos, hogy rádióvételre is alkalmas legyen.
egyes barebone gépeknél látom, hogy már olyan az elejük, hogy rádiókijelzőjük van, nem tudom, hogy technikailag hogy oldják meg, de kell rádióvétel is
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1759 üzenetére
Igen igazad van, nem is vitatom.
Csak saját elmebeteg ötletemet fejtettem ki.
Az ár hát igen, nem egy kategória az tény. A kérdés hogy mekkora rá a keret.
A fogyasztás engem speciel nem zavarna annyira ha nem növelné a hőt.
Mindensetre én valaszeg egy ilyen rendszerbe ruháznék be. Jah és hogy akkor már teljesen megnyilvánuljon a kóros stílusom és izlésemén még valami drága Intel chipsetes Asus lapot vennék hozzá és Kingston ECC ramokkal.
, ja és valaszeg akkor már teljesen passzív vízhűtést
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1757 üzenetére
-
Integra
titán
válasz
SystemRoot #1758 üzenetére
azt ne felejtsd el, hogy nem akarok nagy házat, ez az aspire xqpack ház nagyon tetszik, de ebbe nem fog beférni brutális hűtő
épp most olvastam a topicjában, hogy a fatal1ty zalman épphogy de befért.
meg nem szeretném ha 300ezerre jönne ki a végösszeg. -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1758 üzenetére
Én nem vitatom, hogy jó a Presler, de azért az én ajánlatom proci+lap 40e, a tiedben meg csak a proci 60. Másfelől, nem tudom, mire akarja pontosan használni. Ha csak házi multimédia mindenesnek (tehát pl. játszani nem),, akkor minek ekkora teljesítmény. AVIVO támogatással a Sempron bőségesen elegendő akár HDTV-hez is (ahhoz meg mármegjelenítő is kell. Egy érvet látok mellette, de az a dulákórságára vonatkozik. Nevezetesen a szimultán felvétel és lejátszás/keresgélés...stb. szimultán kivitelezhősége (ami nem jelenti azt, hogy a Sempi ilyenre képtelen, csak az Intel stabilabban áll a lábán ezen a téren). Ugyanakkor nem tartom valószínűnek, hogy fogyasztás terén - downclock/downvoltage ide vagy oda - labdába rúghatna az általam javasolt Sempron mellett (ráadásul, ha a TV alá szeretné tenni, akkor nem biztso hogy sok helye lesz, és akkor nem hátrány, ha az a hő egyáltalán nem is keletkezik).
-
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1756 üzenetére
-Az ötlet nem rossz.
-S939 en szvsz még nincs Mobil A64.
-Viszont én multimédiára lehet már inkább Intel DulaCore effektíve Presler felé hajlanék.
A felsorolt alkalmazásokban jobban teljesít az intel zászlóshajója (és végülis annyira nem is elszálott az ára egy 920-nak. olyan bruttó 60K...). Viszont persze ott az óriási hátrány, a hő, és az emiatt jövő zaj. Bárha ügyesen csinálja vesz egy Scythe Ninját és az egy Papst 12cm essel szépen elmegy. A titka a dolognak abban rejlik hogy ezek a Preslerek óriási tuningheadroomal rendelkeznek. Namost a tuning az nem csak pozitív irányba lehet értendő.Itt arra gondolok hogy szépen lehet őket downfeszelni. Szvsz 3.2-.3.4 GHz halál stabilan menne 1.0.-1.2v között. Azzal pedig nem járna túl nagy hőáradat szal a nagy Scythe egymástól jó távol elhelyezett lamelláinak kialakítási pozitívumával élve elég lenne éppen csak járatni azt a Papstot. Effektíve elhanyagolható zajszintet elérve, és igencsak hozva a multimédiás-multitaskos teljesítményt.
Bár persze ez csak az én elmebeteg megoldásom lenne ha valami iylesmin törném a fejem.
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1753 üzenetére
Igen végülis nem rosszak az érveid. Lehet akkor a 32'' helyett csak 26'' lesz
A panelük egyébként azért nem TN tech. szal ennyire azért nem drasztikus a helyzet. Általában S-IPS panel van bennük (jobbaknál S-PVA), és ez ugye 8bit/szín és tágas belátási szögek. Elég szép képük van, szerintem. Legalábbis abban az árkategóriában ahol én néztem
Egy két Sony nagyon lenyűgözött...
A DVI meg még mindig nagyon problémás dolog. Eccerűen bántana a műszaki önérzet hogy digital->analog->digital átalakítás megy végbe a monitorom és a gép között...
Persze lehet nem számít annyira képminőségben deazért hát mégis...
Szal nemtom egyenlőre mi lesz. Talán még várok egy két hetet.
De úgyérzem az már tuti hogy Wide(!) 26'' kell nekem...
Pici az a 19''. És még hülye is az elrendezése 5:4 esetén...
Szal jelenleg így állunk.
cousin333
addikt
válasz
Integra #1755 üzenetére
Nem tudom, hogy van-e mobil proci s939-es foglalattal. Az AMD honlapján [link] nem sok minden van erről. Esetleg a Sempron mellett alternatía lehetz a Turion is.
Azért javasoltam az s754-et, mert - mit te is írod - az s939-et nemsokára felváltja az M2. Azonban az kezdetben nyilván kiforratlan és drága lesz, ellentétben pl az általam javasolt processzorral és mondjuk egy Asus lappal (akettő együtt ca. 40e -> ''verhetetlen'' ajánlat). Ez ma minden értelmes feladatra elegendő. Később meg - az s939 kihagyásával - válthatsz M2-re, amihez remélhetőleg már olcsó, és gyors kétmagos procikat is lehet majd kapni.
Media Center Edition: [link]. Nem vagyok teljesen képben, de ez kb egy XP kiegészítve olyan hasznos funkciókkal, mint a gép távirányítón történő vezérlése, és egy szoftver segítségével zenék, videók, TV egységes (és nagy ikonok miatt messzebbről is látható) felületről. Itt egy review: [link]
[Szerkesztve] -
Integra
titán
válasz
cousin333 #1754 üzenetére
ez az asipre ház tetszik. nem média tornyot akarok, hanem elegáns fekete aluminium házat ha majd a keret engedi, mert a nappaliba a tv alá kerülne. majd töltök fel képet hova.
tápot passzívot szeretnék jaja
ram, tuti az egy giga.
vga karival nemtom hogy mi legyen, van egy pinnacle pctv pro tuner kártyám. nem mai darab, az tuti. az all in wonder atikhoz semmi lövésem sincsen, tapasztalatom a nullával egyenlú jelenleg
mobil procin gondolkodom én is, de igazából s939 slotoson agyalok, ha kijön az am2 amd, akkor meg aztán tuti, hogy minden másnak annyi, még az s939 marad valameddig a felszínen. egyáltalán mobil s939 foglalatú a64 létezik?
oprendszer, xp pro sp2, ez nekem tökéletesen bevált minden gépen. a média centeres verzsön mivel több? -
cousin333
addikt
válasz
Integra #1752 üzenetére
Nem fogok tudni neked teljeskörű tanácsokat adni, mert személy szerint nem építettem ilyesmit (bár anno elgondolkoztam rajta, csak a szponzorok nem támogatták
), de néhány észrevételt azért tennék, talán használhatóak.
Ház: ha már jól szellőző, tágas házat említettél, akkor vagy ilyen kis doboz alakú ház jöhet szóba (pl. [link], nem feltétlenül ez, csak illusztrációként mutattam, de ezekben nem tudok tanácsot adni), vagy egy ''hagyományos'' midi torony, aminek előnye, hogy normális méretű alaplapot lehet beletenni, ami azt jelenti, hogy elegendő bővítőhely (és választék) áll rendelkezésre. Ilyen jó kis ház lehet pl. az Antec Sonata [link], ami ideális választásnak tűnik. A mérete nem túl nagy, elegáns fekete fényezést és elöl-hátul 12cm-es ventillátorokat (vagy legalábbis a helyüket), valamint egy csendes tápot kapott, és kifejezetten a halk működés és az elegáns, nem hivalkodó megjelenés az erőssége.
Táp: Mondjuk hasznos lehet a kifejezetten halk és minőségi FSP Zen: [link]
VGA: Én mindenképpen az Ati 1xxx sorozatára kacsingatnék kiváló képminősége, és multimédás képességei miatt. Főleg kisméretű házak esetében (amikbe ugye kisméretű -> kevés bővítőhellyel rendelkező alaplap megy), hasznos lehet egy Ati All-in-wonder kártya, ami egyben VGA és TV (+FM) tuner is, mindezt elég jó minőségben produkálja.
Processzor: Mindenképpen mobil procit ajánlanék (ha mégsem, akkor mindenképpen AMD!). Árban és teljesítményben egyaránt elegendő lehet egy Mobile Sempron, ami ráadásul s754 foglalatú, amilyen alaplapok olcsón és nagy számban kaphatóak hozzá. Mondjuk egy 3100+-os a 25W-os TDP-jű verzióból [link], ezt szerintem egy komolyabb réz borda passzívan gond nélkül elviszi (pláne, ha a ház hátuljában kavar egy 12cm-es venti).
RAM: Hajlanék az 1GB felé, s754 esetén egy 1GB-os modul képében. Nagyobb méretű file-ok lejátszásához (tömörítetlen videok, HDTV), nem hátrány, meg úgy általában is gyorsít a rendszeren, és nem túl nagy anyagi kiadás.
Oprendszer: Windows Xp Media Center Edition. Nem igazán volt szerencsém hozzá, de elvileg ilyen gépekhez találták ki... Vagy valami Linux, ha ismered.
Remélem, tudtam segíteni valamelyest. A fenti dolgok sajnos nem a legolcsóbbak, de árat nem írtál, és különben is: valamit valamiért...
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1751 üzenetére
Annyira nem vagyok képben, csak, amiket boltok kirakatában látok
.
Az ilyen méretű és felbontású monitor mozizáshoz nagyszerű (bár ezeknek az LCD tévéknek a képminőségétől nem vagyok elájulva), de PC-hez én nem használnám őket. szemmel nagyon nehéz belátni az egészet, és a hatalmas méretnek köszönhetően nagyon távol vannak egymástól a képpontok és ettől kicsit darabos lesz a kép. Persze, ha távolról nézed (2-3m), akkor ugyanazt az élményt nyújthatja, mintha egy 19''-es van az orrod előtt. De akkor meg felesleges ekkora. Az ár mellett a másik szempontom a mostani monitor kiválasztásánál a felbontás volt, nevezetesen, hogy a 17''-eshez képest semmi pluszt nem nyújtott. Ugyanígy az LCD TV esetében minden sokkal nagyobb lesz, de szemernyivelk sem fér ki több minden rá. Persze nem lebeszélni akarlak, mindenki azt vezs, amit akar, de én biztso nem vennék ilyet monitornak. Szobatévének talán. Bár akkor meg már inkább plazma, annak szebb a képe.
Szerintem a nagy képpontméret és a relatíve alacsony felbontás miatt nem szükséges ragaszkodni a DVI-hoz, úgy gondolom, nincs akkora látványbeli különbség (értsd, az LCD TV DVI-on se valami szép). SZóval ha csak kicsit drágább, vegyél DVI-set, de ne ez legyen a fő szempontod, hanem inkább a kontrsztarány és a látószög (jól gondolom, hogy ezek a készülékke Tn filmesek? A kirakatok alapján ez abenyomásom róluk).
(Összességében meg úgy gondolom, hogy az árak egymáshoz való viszonya nem véletlen. It's your choice, anyway...) [/OFF] -
Integra
titán
hi
tervezem hogy a nappaliban a nagy hifit lecserélem egy pc-re, igazi multimédia központra.
ehhez szeretnék tanácsot kérni, hátha már valaki csinált ilyet.
szóval kéne egy nagy, tágas jól szellőző minőségi multimédia desktop ház.
nagyon fontos hogy a lehető leghalkabb rendszer legyen, vagyis ha lehet 12 centis venti tudja a hűtést megoldani.
kellene egy rendkívül halk, minőségi táp, lehet hogy passzív lenne, ha a ventis hűtést megtudom oldani nagyon halk cuccokkal.
amiket kell hogy tudjon:
ez lesz rákötve a tv-re, a műholdra, ezzel fogok hdd-re felvenni mindent, illetve ezzel tömöríteni, hogy ha dvd-re akarok falamit kiírni, ezzel fogok zenét is lent hallgatni, mp3, cd, dvd etc, ez szólaltatná meg a teljes házimozi hangrendszert is, ami így valszeg valami aktív erősítős bose vagy hasonló kis, praktikus de minőségi hangrendszer lesz.
bővítőhelyek:
kell egy pci wifi kártyának, egy a tv tuner kártyának és későbbiekben akár komolyabb vga kártyának, vagyis pci-e alaplap kell.
illetve később még egy skystar1 digitális műhold kártyát is beleraknék, neadjisten egy dekóderkártya bővítőt is.
milyen ötleteitek vannak ezekre az alkatrészekre, meg a teljes felépítésre? -
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1750 üzenetére
Halihó.
Jah hát mostanában kicsit hanyagoltam ezt a totyikot, bár szemmel tartottam de nem éreztem túl fontosnak hogy minden lében kanál legyek. Amúgy nyitottam egy jó kis Widescreen tft-s topikot. Egész jóra sikerült. (nem úgy mint a P5LD2-Dlx topicom...) Szal nem voltam azér annyira passzív PHzó .
Ha érdekel lesd meg. Apropó LCD TV-k ben mennyire vagy otthon? Csak mer hosszú vívódásom során oda jutottam hogy én megalomániás vagyok. Szóval valami nagy screen kéne. ''rendes'' TFT ből ez iszonyat drága, de LCD ből annyira nem, is vészes.
Mi a véleméyned jó lehet PC használathoz mondjuk egy 26-27'' os 1366x768as natívval rendelkező monitor? Én szerintem egyértelműen igen.Csak hát a dolog nem eccerü így se.
Nem eccerü döntenem hogy melyiket vegyem... A gáz hogy nagyon kevesük tud kommunikálni DVI on keresztül PC vel. Szerinted ezt komoly szempontnak vegyem, vagy haggyam a fenébe?
mod: asszem én is kezdek itt off-ba átmenni, dehát csaknem haragszik meg senki...
Üdv: SystemRoot
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1749 üzenetére
Még szerencse, hogy konzisztens vagy magaddal
.
#1748: Ez a fórum volt legközelebb. És szerintem azért annyira nem off. Nem úgy mint ez a hsz. Régen láttalak itt, amúgy...
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
Hát én személy szerint annak a SystemRoot-nak adnék igazat...
Ha olcsón akarsz kijönni és AGP adott, akkor a következőket ajánlom:
Alaplapnak a jól bevált és tuningban is bizonyított Gigabyte K8NS-t ajánlanám,
processzornak Sempron 2600+ os tökéletsen megteszi, ne aggódj a kicsi L2cache miatt, nem különösebben számít A64 architektúránál. Ezek a 754lábú sempik nagyon jól bírják a tuningot. Bőven elérsz vele szerintem egy 2.4-2.5Ghz es órajelet stabilan és kicsi feszen. Azzal pedig simán felnősz egy 3200+ os A64 eshez, minden szempontból.
Ramnak az a-data value-t ajánlanám (jó tapasztalataim voltak vele). S754 re nyugodtan veheted 1x1GB osként is vagy 2x512MB os ként is, így talán kicsit jobban lehet húzni ha ez szempont, viszont az esetleges fejlesztést már hátráltathatja. Én talán így 754en 1x1Gb ot vennék hiszem a kevesebb memóriabank kevesebb terhelést jelent a memóriavezérlőnek (kevesebb címzés), így talán biztonságosabb és kompatibilisebb lehet elméletileg, a szinkron tuning meg fölösleges. A ram sebessége úgysem nagyon számít A64nél.
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1746 üzenetére
Ezt szerintem ne itt kérdezd
Mivel lehet még az A64 esek klubbjában sem kapsz rá választ...
Nem sok embernek van ilyen szvsz.
Tuningolhatóságban biztos iszonyat erősek lehetnek. Viszont mivel mobile ezért tudtommal nincsen kupakja és gumidarabkák sincsennek rajta. Szal igencsak könnyen le lehet sarkazni. Ha árban jók, biztos jó vétel lehet. Feltéve ha AGP-t akarsz. Mert a 754es PCI-E es lapok tapasztalatom szerint borzalmasak. Kerüld őket jó messzire.
ns-np
csendes tag
válasz
Bernardo20 #1739 üzenetére
a8n-e-vel az a baj, hogy nekem agp-s kártyám van (tudom, én voltam a hülye, hogy elfelejtettem odaírni)
olvasgattam a ''milyen gépet vegyek?'' forumot ([link]), és ott SystemRoot és Sir Riccio s754 vs s939 vitájukban azt írták, hogy agp-s videokártyával érdemesebb 754-es procit venni. Ezekszerint hagyjam a 939-et, és vegyek inkább 754-eset? -
cousin333
addikt
Van valakinek információja, vagy linkje Mobile Sempronok húzhatóságáról és ennek módozatairól?
Egyáltalán, célszerű s754-es lappal ilyen procit venni? Pontosan milyenek a paraméterei (90nm-es 25W TDP-s verziókra gondolok)? Egy az egyben megegyeznek a hasonló számozású asztali Sempronokkal (Q'n'Q, 64bit, NX bit), csak mondjuk kisebb feszültségen? -
Bikeman
aktív tag
-
Bikeman
aktív tag
válasz
Csaba.... #1740 üzenetére
Szia!
Köszönöm az infókat, a Giga lap lesz végül is, mert a tuninghoz egyenlőre nincs sok lövésem, és ennek volt passzív a hűtése egyedül. (Meg nem is vészes az ára 23k, míg az Ultra-D ~35k, és aktív a kúlerja, bár kétségtelen, hogy ez utóbbi egy kiváló tuning lap.)
A ramok is maradtak, mert nincs keretem 500 MHz-sre, meg ''kár belém''...
Bizony, még pénteken vettem meg dél körül a Váci úton a Club3D 7900 GT-t (br. 72k), tényeg csak kettő volt? Biztos vagy ebben? (velem nem közölték, hogy mennyi van, de az orrom elött vették ki egy kulcsal zárható szekrényből, amiben nem volt ilyen VGA több..) Mert akkor nagyon mákos vagyok..
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Bikeman #1737 üzenetére
Hát alaplapról én utána kérdeznék, hogy nem-e másikat kéne inkább, van komolyabb is a GigaByte-nál, de lehet hogy ez is bőven jó.
Memóriából mindenképp a 2x1GB-osat venném, már találkoztam olyan játékkal aminek nem volt elég az 1GB-m és kilépett, ezért lejjebb kellett venni a megjelenítést.
HDD-ből meg utána néznék, hogy milyenek a WD-k
Hankártya nem lesz???
Amúgy jó kis gép lesz, nekem is kéne ilyesmi.
[Szerkesztve] -
Csaba....
senior tag
válasz
Bikeman #1737 üzenetére
Hello!
A Gigabyte lapot nem ajánlom. Nemrég volt szrencsém hozzá. Hát nem ájultam el a teljesítményétől. Egyrészt a feszültség kiosztás nagyon gyenge, e miatt pl.: tuningban a 3700+ ment vel 1,45V-n 2700 mhz körül, de már 1,65V-al nem ment 2850-t sem. A sima Ultra-Dben pedig ugyanezzel a feszültséggel 3000 mhz környékén teljesített a cpu.
További hátránya, hogy a lapon lévő chipeken nincs borda, ezen felül tuningnál nem lehet lefixalni benne a PCI frekvenciát. (vagyis jól megtuningolja)
Tuningra: DFI, MSI vagy Asus, vagy esetleg Abit.
Mindenképpen 500 mhz-s ramot ajánlok, nevezetesen: G.Skill HZ-t. (ebből van 2X512mb-s, és 2X1 GB mb-s is)
Látom a 2 szerencsések egyike vagy, akinek jutott a mistralos 7900 GT-ből
[Szerkesztve] -
Bernardo20
őstag
inkább asus a8n-e lapocskát vegyél 20k körül.
Teljesen jó az oem 3000+ ,mert a hütőt mindenképpen le kell cserélned,ha egy kis tuning és alacsony hőmérséklet a cél.A venice változatot érdemes megvenni,mert jobb a tuningpotenciálja és csak pár ezressel drágább.
Ha nem akarod bőviteni a közeljövőben a memóriát akkor 2X512 ramot vegyél! Ez sokkal gyorsabb mint 1x 1gb ram. -
Bernardo20
őstag
válasz
Bikeman #1737 üzenetére
Teljesen jó konfigot állitottál össze grat neked!
Egyértelmű,hogy 2x1gb 400as ram mint 2x512 500as. De egy ilyen gépbe ismét csak a g.skill ramokat tudom ajánlani. egy 2x1gbos kit 56k körül van ugyan,de egy ilyen gépbe szerintem már ez dukál
Az alapot tuninglehetőségeit nem ismerem,de nézz utánn neki,hisz egy sandiegonal már fontos a jó tuning!
De összességében nagyon jó a konfig. -
Bikeman
aktív tag
Sziasztok!
Nekem is kezd összállni a dolog, így berakom ide:
Ami már megvan, azt jelzem, tehát a többi esetleg módosítható.
Alaplap: GigaByte K8N SLI (az MSI K8N NEO4-FI a NB hangos hűtése, és esetleges korai tönkremenetele (mármint a cooler) miatt kiesik elvileg...)
Processzor: AMD A64 3700+ (San Diego) Beszerezve + Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Memória: 2x1GB KINGMAX 400MHz (vagy jobban járnék 2X512 500MHz-s rammal?)
VGA: Club3D GeForce 7900 GT Beszerezve
HDD: 1 x 250 GB 7200 rpm SATA II (Samsung)
Ház: Cooler MasterCenturion 532 + 1 120-as venti benne gyárilag Beszerezve
TÁP: FSP Bluestorm 400W Beszerezve
DVDRW: Plextor 750 (fekete)
Floppy: ami elöl van a polcon(fekete)
Venti: Coolink X12-1200 Ultra Silent 12cm házhűtő (1200 rpm, 20dBA)
Vélemények? -
ns-np
csendes tag
Hello
A gépemet fejleszteném(alaplap, cpu, memória), de nem tudom, hogy mit kéne vennem, a segítségeteket kérném. A felső határ 90k körül lenn. A gép főleg játékra lenne.
Alaplap: Nekem egy asus a8v-t ajánlottak, de valaki más meg azt mondta, hogy inkább nforce-os alaplapot vegyek. Akkor most via vagy nforce? Milyet érdemesebb?
Processzor: Egy amd a64 3000+ s939-re gondoltam, de nem tudom, hogy a venice változata mennyivel több, érdemes-e olyat venni, meg az baj-e, ha csak oem veszem meg vagy inkább dobozosan kéne
Memória: 1 gb ddr 400mhz kingmax? -
SystemRoot
őstag
Hát így hogy nem tervezel tuningot nem akkora baj a K8T800 as chipset AGP és PCI ferqijének az ''fsb'' vel való szinkronitása. Bár így is lasabb egy NF3 250nél, de talán inkább csak a kiválló tuning miatt mondtam volna az NF-ot.
Szal végülis kb oké a gép. A prociban mondjuk hatalmas tuningpotenciál van, amit sztem vétek nem kiaknázni, dehát végülis te dolgod.
SystemRoot
őstag
Hát én a helyedben inkább P5LD2 Deluxe ot vennék. Megbízhatóbb és jobb az intel chipset az nForce 4 IE nél sztem. Tuningban pedig egyértelmű a fennsőbsége.
Ha érdekel akkor nézd át a topicját itt: [link]
Ha mégis e kettőnél maradnál akkor talán az Asus. De sok annak is a fogyatékossága. Nézd át a topicját, nehogy utólag csalódj.
Bernardo20
őstag
Tekkyvel egyetértek. A céljaidnak tökéletesen megfelel a gép. Ebben a kategóriában nem nagyon kell az alkatrészeken vacilálni,mert eléggé egyértelmü,hogy mit érdemes megvenni ekkora összegböl.
Bár mondjuk egy erösebb,gyorsabb sempron(3000+) vagy egy 2800+a64 jót tenne a konfignak..ha belefér a keretbe. -
9CS
senior tag
Én is biggyesztek ide egy gépet, vajon értelmes összeállítás ez?
Asus K8V-X SE AMD/K8 S754 K8T800
Asus Ati R9550GE 128MB TV/DVI
LOGITECH Internet PRO PS/2 Fekete
MICROSOFT Wireless Optical TW2.0A
512MB PC3200 400MHZ DDR KINGSTON
PIONEER DVD-RW 110 (RAM) FEKETE
AMD SEMPRON 2500+ BOX S754 64Bit
Chieftec CX haz 400W,ezust/fekete
160GB SAMSUNG HDD 7200RPM SATA
CREATIVE INSPIRE 2.1 T3030
Főleg az lenne a fontos, hogy ez a lap AGP-s de nem találtam jó és olcsó PCI-E lapot. Ha Valakinek van jó ajánlata VGA-val együtt az ne tartsa vissza. NV csip ne legyen se lapon se VGA-n.A két alkatrész együtt kb 26k+ÁFA ez is fontos, hogy ne legyen túllépve a keret. Persze lehet a ház is áldozatul fog esni egy „olcsósításnak”. Van Genius hangfal hasonló árban 5.1-es, de valahogy abban nincs bizalmam SW-Q5.1. Fontos, hogy soha semmiféle tuning nem lesz, a gép nem a legújabb játékok nyomatásához kell, mint az árkategóriából is látszik. Amennyiben ez így jó, akkor már pörgök is át egy másik topicba az árakért.
Az kimaradt, hogy egyáltalán passzolnak e a cuccok?Előre is köszönöm a segítséget.
[Szerkesztve] -
Dufresne
addikt
válasz
Bernardo20 #1728 üzenetére
Énis Asus-ra szavazok.
-
kissbb
csendes tag
Nem nagyon értek a tuninghuz egyenlöre nem akarok
-
kissbb
csendes tag
Hello!
Valaki segitsen! Nem tudom eldönteni milyen lapot vegyek, ASUS p5nd2-sli vagy
GIGA 8n-sli pro-t. Játékra akarom használni.
Kinek mi a véleménye?
Köszi. -
Csaba....
senior tag
A három közül teljesen mindegy, melyiket veszed, mert mindhárom referencia. Eltérés csak a dobozban található felszerelésekben van. (kábelek) Azt vedd, amelyikhez több garancia van. (Gigabyte 3 év)
Ha azonos árban tudsz szerezni, akkor én a Leadtek 7800 GT-t ajánlom, mert ezen már viszont más hűtő van, (jobb és mellesleg a Leadtek a legjobb márka) -
Myr
csendes tag
Na akkor szerintem a tanácsokat megfogadva(+néhány tesztet elolvasva
) ez lesz kb. a config:
Alaplap:ASUS A8N-E
Proci:AMD Athlon64 3200 S939 OEM Venice
p.HűtésPU Arcticool Freezer 64 Pro S754/S939
Mem:1024Mb 400MHz Geil Kit of 2 (2x512Mb) PC3200
Vid.kariCIE 7800GT 256Mb Gigabyte
Winc: 250Gb Samsung SATA2
És ehez kellene még egy normális ház/táp amivel kapcsolatban szivesen fogadok tanácsokat;)(vagy ha vmit lehetne kb. azonos árkategóriában javítani a configon akkor is szóljatok plz; o)) -
-
Myr
csendes tag
Köszi a segítséget
Jah és még egy kérdés, ehez az a64 3200 procihoz milyen alaplapot ajánlanátok?;o -
Tekky
tag
A Gigabyte a legolcsóbban kapható! (Ettől függetlenül, nem azt jelenti, hogy bármiben is rosszabb, mint az Inno.) Az Asus kb. 10-20 ezer FT-al drágább, mint a fentebb említett 2 márka. (nagyobb mellé a körítés, ill. azért a márkát is meg kell fizetni
)
Én a Gigabyte kártyáját venném meg!
Ha nem akarsz tuningolni, akkor elég a gyári hűtő, persze! Ha esetleg mégis szükséged lenne a későbbiekben egy jó hűtőre, akkor ajánlom az Arctic Cooling Freezer 64 Pro-t!
Ez 5-6 ezer Ft között kapható a kiskerekben!
Memóriának jó a 2x512mb szerintem! Pl: Geil, G.Skill ramok nagyon jók, de az A-Data sem lenne rossz! -
RedWing
aktív tag
Üdv!
Vidk.: Márkákról:
Inno3d - sajna eddig csak 6600GT-hez volt szerencsém... (pci+agp) de a Gigabyte-hoz képest sokkal jobban lehetett őket húzni...(mármint amikhez szerencsém vol!) de hallottam h. elvileg ez az ''alap''
Asus: nekem is az van, bár csak 6800-as... (Asus V9999GE) én tökéletesen meg vagyok elégedve vele, mármint a márkával...
Procira: sajna a gyárit nem vágom milyen, de ezeket bátran tudom ajánlani:
GlacialTech Igloo 7200/7300
[link]
Memóriához:
[link]
Remélem segítettem! -
Myr
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a kérdésem, hogy 7800 gt vid.karinál a három márka közül melyiket ajánljátok Asus/Gigabyte/Inno3d?
A másik kérdésem a ''AMD Athlon64 3200 S939 BOX Venice'' procin milyen a gyári hűtés van-e róla vmi tapasztalat(ill. ha nem feltétlenül akarom komolyan tunningolni a gépet megfelelő-e).
Ill. még az ,hogy egy ilyen kategóriás géphez milyen memóriát ajánlanátok? -
Csaba....
senior tag
válasz
Bernardo20 #1716 üzenetére
Hát igen, ha gyárilag jó, akkor nem gond. Nekem pont egy rosszhoz volt szerencsém.
A játékok alatt szép kis zöld csíkok voltak. -
Csaba....
senior tag
válasz
Bernardo20 #1714 üzenetére
Megfordult már Inno és Club3d is a kezeim között. Az Inno-kal gond van egyrészt mivel nagyon hangosak, (szabályos porszívóhang) másrészt az Inno 6600 GT széria nagy része gyárilag selejtes.
Szóval könnyen előfordulhat, hogy megveszed a vadi új Inno 6600 GT-t, és vissza kell vinni!
Ez a szívás azt hiszem senkinek nem hiányzik.
A Club3d-n teljesen más hűtő van. És tényleg halk. Sokkal halkabb, mnt pl. a Geforce 7 széria (kivéve a Leadteket)
A tuning egy más tészta. Oda valóban Zalman kell. -
-
AlyArkhon
őstag
Légyszi segítsetek már egy kicsit
. Haverom megveszi tőlem a videó kariat Ati Radeon 9200 , 9000 -ért , én meg szeretnék egy ujat rendelni , még ha lehet ma .. Kb 30000 -re gondoltam , és valahogy ugy , hogy ne keljen mást cserélni a gépben , gondolok itt tápra meg egyebekre ...
A gép configom a nevemre kattintva láthatjátok ..
Előre is thx ... -
Tekky
tag
Nah, azt hiszem a gépösszeállítás a végső fázisába érkezett!
Alaplap: Asus A8N-E
Processzor: AMD A64 3700+ (San Diego) + Arctic Cooling Freezer 64 Pro
Memória: G.Skill 2x1GB (F1-3200PHU2-2GBZX)
VGA: Gigabyte GeForce 7800 GT
HDD: 2 x 250 GB 7200 rpm SATA II (Samsung)
Ház: Cooler Master Cavalier III
TÁP: FSP Bluestorm 500W
Egér: Logitech MX 518
Bill: Genius KB16-e Scroll
Hangkártya: Creative SB Audigy 4
DVD±RW: NEC ND 4551A
DVD-ROM: LG
Floppy: NEC (fekete)
Hangfal: Creative INSpire 5.1 T5900 / Genius HT 5.1
Venti: GlacialTech Silentblade 8 cm-es
Monitor: Samsung 930BF
Remélem ez jó lesz így! Nem várok tuning-rekordokat, csak az a lényeg, hogy 1 enyhébb tuningban (ha kell), a gép majd megállja a helyét! Alapjáraton egy megbízható, viszonylag csöndes, játékra-dvd filmezésre alkalmas gépet szeretnék!A gépről várok infókat, főleg ha esetleg még valami nem stimmel benne, vagy lehetne jobbat választani, az érdekel!
Egyébként nagyon köszönöm Bernardo20 és Csaba... az eddigi tanácsaitokat, türelmeteket és segítőkézségeteket!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Csaba....
senior tag
válasz
Bernardo20 #1704 üzenetére
Tényleg nagyon jó memória. De Expertben is 3-3-3-7-1t mellett, memt stabilan 510 MHZ-t.
Mindenesetre akkor is jobb,mint a HZ, ami semmivel nem megy többet. (esetleg Venusban) és rosszabbak az időzítései.
A HZ érdekessége, hogy azzal 540 mhz-n is feláll a rendszer, csak nem stabil. (ZX-el nem) Kívácsi vagyok, a Venussal változik-e ez a dolog.
[Szerkesztve] -
Csaba....
senior tag
válasz
Bernardo20 #1702 üzenetére
Csak Memtest alapján sajnos nem lehet kijelenteni, hogy egy memória teljesen stabil.
A ZX-t elég jól ismerem már, és azt elmondhatom róla, hogy 500 MHZ körül már csak 3-3-3-7-n 1t ben stabil. -
Bernardo20
őstag
Hagy segitsek tisztán látni.
Xarax kolléga letesztelte a ramokat egy Asus lapban:
''2Volt szerencsém venni hardvertől egy kitt ilyen ramot:2GB DDR PC3200 F1-3200PHU2-2GBZX
Jelenleg egy Asus A8n-e lapban mennek,3700+ prici mellett.
Proci 11x255 fsb-n,szinkronban a ramokkal 5-3-3-3 2T-ben,2,75 v-al.
Memtest,goldmemory,super pi teszt hiba nélkül megy.
550 mhz-en néztem,8-3-3-3 2T-BEN MEMTEST 1 PASS-IG,HIBÁTLANUL LEFUTOTT.
sZÁMOMRA AZ 510 MHZ VOLT A CÉL,AMIT EZEK A RAMOK MARADÉKTALANUL,HIBA NÉLKÜL TELJESITETTEK.''
Aztán megy Abit Fatalityben:
''Újabb fejlemény történt közben,megjött a lapom gariból.
Mint sejtettem,valóban az Asus volt a ludas a 2T miatt,az Abitban 510-en 5-2-3-3 1T időzítésekkel hibátlanul mennek a ramok.''
Szóval lehet azért bőven tuningolni,de azért van kül. a 2 lap memtuningja között. -
Tekky
tag
válasz
Csaba.... #1700 üzenetére
OK! Nem tervezek mondom nagy tuningolást, de ha mégis rákényszerülnék, nem szeretnék rögtön egy instabill rendszert, vagy egy alaplap cserét.
Akkor viszont 2 lehetőség lenne:
- kéne találni olyan 2x1GB-os ramot, ami minden formában stabill az ASUS A8N-E lapban.
- vagy kéne találni olyan alaplapot, ami stabill az A64 3700+ (San Diego) procival, és a kinézett G.Skill 2x1GB ZX rammal. Nekem fő szempont az, hogy 1xerűen lehessen tuningolni, (mint pl: az Asus A8N-E-ben) és SLI-t leszámítva tudja egy ASUS A8N-SLI Deluxe / Premium lap tulajdonságait kb. - az SLI az nekem nem lenne fontos.. -
Én inkább az 1. variáció felé hajlanék, feltéve, ha lehet találni valami 2x1GB-s kitet, ami hasonlóan jó, mint a G.Skill, és kb. árban is azonos..
Azon is gondolkozom, hogy megveszem a passzív hűtéses, eredetileg kinézett A8N-SLI Premiumot, feltéve ha abban jól szuperálnak a cuccok 1ütt! (bár jóval drágább, de az SLI is jól jöhet még..ki tudja..de ez csak a végső lépés lenne, mert ez kb +20.000)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- VR topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Építő/felújító topik
- Videós, mozgóképes topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- További aktív témák...
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 7600 - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 8400F - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5500 - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 - i5 12400F/14400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest