- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- ZIDOO médialejátszók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Házimozi belépő szinten
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Milyen notebookot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
cousin333
addikt
Hoppsz, rólad meg elfelejtkeztem...
Na akkor röviden. A videokártya digitálisan számol, és a végén a RAMDAC konvertálja át a digitális jelet a monitor számára is emészthető analóg formára. Ez volt a CRT-nél. A TFT- működéséből adódóan digitális (diszkrét, független képpontok mátrixa), tehát az analóg jelünket újra mintavételezni és kvantálni kell (azaz digitalizálni). A digitalizálás és a digitál-analóg átalakítás egyaránt minőségromlással járó folyamatok. Ha viszont DVI csatlakozót használunk, akkor a kártya digitális jele közvetlenül, digitális formában megy a monitorra, emiatt ott nem kell visszaalakítani, tehát kimarad a két fenti lépés. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy az analóg jel sokkal ''sérülékenyebb'', sokkal kevésbé védett a zavaroktól. Pontosabban a jel ugyananakkora zavar éri, mint DVI-nél, csak a digitális jelfolyam, éppen azért mert csak két diszkrét állapot alkotja, valamint lehetséges hibatűrő algoritmusok alkalmazása is, sokkal kevésbé érzékeny a zajokra, mint az elméletileg végtelen szintet felvonultató analóg jel (ahol ugye egy kis változás is torzulást okozhat, mondjuk a színben).
Összességében tehát a digitális bemeneten hajtva a monitor képe élesebb, és szebb, ráadásul nem befolyásolják a közelben levő elektromos eszközök (pl. mobiltelefon). Külön előny, hogy a DVI-n jövő képet nem kell állogatni, pl. felbontás váltásakor a képet mindig kihúzza a káváig. Egyedül csak a fényerőt és a kontrasztot kel rajta beállítani (azt meg nem túl gyakran).
Mi van ma? Már a második hsz-em, ami kétszer megy el...
1200. hsz
[Szerkesztve] -
chop
őstag
nah, akkor meg tudja vki mondani, hogy tft monitoroknal mi a kulonbseg az analog es a digitalis bemenet kozott?
-
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1195 üzenetére
Szerintem meg igen. Nézd meg ezt a PH! tesztet: [link] Külön felhívnám a figyelmedet egy mondatra:
''A nálunk járt példány 256 MB-os, 256 bites, magórajele 475 MHz, memória-órajele pedig 490 MHz, ez így elvileg a piacon megtalálható leggyorsabb X800 GT jelenleg.''
Ez a mondat a HIS-re vonatkozott. Ehhez képest minden esetben alulmarad az X800-al szemben (a 256 bites verzió, természetesen), néha nem is kevéssel. Azért, ha belegondolsz, x800 12 pipe és 400MHz, x800gt 8 pipe, ehhez hasonló teljesítményhez kb. 600MHz-es magórajelre lenne szükség. Ami meg, ugye alapon nincs (húzva se nagyon). A tesztben a memória órajelei egyformák.
Ami meg a Jolly Jokert illeti (amikor mondtad, azt hittem, ATI-ról beszélsz, erről a kártyáról én is hallottam, mit ad Isten, ez is szerepel a tesztben):
Úgy tudom, hogy ez gyakorlatilag SLI rendszer egy kártyára integrálva, ennek minden nyűgével. Azaz, ha a driver támogatja a játékot, akkor nagyon gyors, de ha nem, akkor a sima 6600GT-nél is lassabb. Ráadásul még így is kikap néhány helyen az x800-tól...
Egy kártya - két mag. Sokkal jobban melegszik, többet fogyaszt. Az alap hűtője hangos, és nehéz lecserélni.
SLI-s lap kell hozzá, és emiatt - a fentiek figyelembevételével - nem vennék ilyet (nem is beszélve arról, hogy a lappal együtt már nem olyan olcsó). Sokkal inkább egy x800gto-t, amik ugye szintén 12 pipe-osak, és annyi fajtájuk van, mint a szemét: [link]. Viszont jól húzhatóak (x800gt-hez hasonlóan, ugyanakkor az elméleti sebessége 1,5-szerese (8 pipe vs. 12 pipe))
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
válasz
number666 #1185 üzenetére
Bocsi már nagyon fáradt vagyok... ezér csak gyorsan és röviden...én mit vennék:
Abit AN8 Ultra
3200+ venice E3
2x512mb kingston value ddr400 cl2.5
Connect3d X800GTO
FSP BS 350W
160GB Maxtor Dmax10
Ez kb hasonlít árban a te elképzelésedhez. Ha a Jolie Joker VGA felkeltette az érdeklődésedet, akkor írok az alá is egy konfigot...
na jóéccakát mindenki!
Üdv: SystemRoot -
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1194 üzenetére
Hát...sztem nem. Az X800GT hiába csak 8Pipe al rendelkezik a sokkal gyorsabb memó és a gyorsabb mag alapesetben(!) gyorsabb az X800-ná. Természeteseb 256bites darabra gondoltam, a 128bites-t nem láttam még tesztben bár sejtem hogy hogyan teljesíthet...
Mondjuk természetesen a helyzet egy kis tuning után igencsak megváltozik, de ezt persze jegyeztem is hogy ez a sorrend csak alapórajelekre vonatkozik! Mer pl ha a Sapphire X800-asát vesszük ami iszonyat keményen húzható (szinte GTO szintre) akkor a helyzet egyértelmű...
A GTO2 ről annyit, hogy azér olyan drága, mer a igazándiból maga a gyártó kijelentette hogy ez a széria moddolásra készült, és 100% garantálja hogy menni fog 16/6 on...Szal elméletileg ez egy álruhás X850XT... gondolom ennek fejében nagyobbra tartják az árát...
A Joli Joker kártya pedig nem más mint a Gigabyte 3D1 XL karija... Iszonyat olcsó (51K) és iszonyat erős... két hátránya van csak: 1. SLI-s lap kell hozzá hogy menjen rendesen, különben csak ''sima'' 6600'' (ami inkább 6600GT) ként fog működni.
2. a memória sávszélesség és mennyiség csak GPU-n ként 128mb / 128bit. És meg kell jegyeznem hogy a 2x128bit az korántsem egyenlő a 256bit-el!!! Roszabb nála! sokkal! Ugyanez igaz a fedélzeti memóriára.
A teljesítménye viszont több mint kiválló! Üt vég mindenkit. 6800GT-t sok esetben megeszi vacsorára... bár a 2x128bites emósávszélesség miatt nagyobb felbontásokban, esetleg szűrők használatával a 6800GT visszavesz a vezetést... De az ára ennek a karinak tudásához képest és minden kínjával bajával együtt még mindig iszonyatosan kedvező!
Én tutira ezt venném ha most vennék karit... -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1192 üzenetére
Csak átfutottam az árakon, de mintha a GTO2 jóval drágább lenne...
A linkben írtad, hogy javítsnak ki, ha tévednél... Nos szerintem az x800GT lassabb, mint az X800, feltéve, hogy a jobbik esetet, és a 256 bites verziót nézzük...
Őőőő.. mi is ez az egzotikus darab? -
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1189 üzenetére
A 256MB fedélzeti memória az X800GTO esetében már teljesen reális és kihasznált! Gondolj csak bele ez egy erősebb kártya az X800Pro-nál! [link] Amúgy meg nem is gyártják tudtommal a GTO-t 128MB ram-al. Egyébként egyetértek az ajánlásoddal: szerintem is az X800GTO a befutó 50-60K esetén. Ami meg mégjobb az a Sapphire X800GTO2-je ami 100%os arányban moddolható teljes értékű X850XT vé (csak kár hogy szinte alig kapni... és LImited Edition..
)! Bár illetve most van egy másik verzió is... egy igencsak egzotikus darab... ami igazából üti ezeket a variációkat. Az egyetlen hátrány hogy alapból SLI-s lap kell hozzá hogy rendesen menjen. Gondolom már tudjátok hogy melyikre gondolok...
na ő az aki talán mindent üt az 50-60K s szegmensben...
...majd mingyá írom number666-nak az ajánlásomat. Csak most még megvacsizok így edzés után......nameg el ne aludjak...
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
válasz
Palyuka #1188 üzenetére
Heló!
Látom ma regisztráltál! Légy Üdvözölve itt a PH-n!
A hsz amit megválasztoltál már egy kicsit régi... anno 05 Február 5dikén született.
De semmi gond. Én is hajlamos vagyok néha elnézni.
Amúgy meg nem egészen értek egyet azzal amit mondasz. Igaz hogy a BOX os verzió sokkal drágább (ergo ezért én is kb soha nem ajánlom senkinek). Viszont azokra elméletileg a gyártó vagyis maga az AMD 3év garanciát válal. Míg az OEM es kiszerelésűre csak 1et. Továbbá kapsz hozzá egy szép kis dobozt, egfy kis prospektuslapot ami nemtommá hogy miről szól, hűtőt, és ami sztem a legértékesebb: matricát!Jó komolyra véve a procik meghibásodása átlagos körülmények között (ebbe bőven belefér még a tuning is) ha egyszer elindulnak nem hibásodnak meg. Én elég sok gép problémával találkoztam már de proci meghibásodással még soha, szal elméletileg a 3én gari fölösleges. Aztán a gyári cooler, pedig hát télleg nem túl magas szintű de alapon jól lehűáti a magot, és bios-ból még a fordulatát is állíthatod. Szal lényegében Azér a ''nem szabad Box-ost venni...'' kijelentés némelyest téves...
Bár én sem veszek manapság dobozos kiszerelésűt soha...
cousin333
addikt
válasz
number666 #1185 üzenetére
Szerintem teljesen OK gép.
X800 nem rossz, arra figyelj, hogy 256 bites memóriabusza legyen! A 256MB kicsit felesleges rá. Szerintem most az egyik legjobb vétel az X800GTO. Itt van a topikja [link]. Alapból elég gyors, és nagyon jól húzható. Szerintem két lehetőség adott: 1. veszel egy jó GTO-t (mondjuk HIS IceQ), amin halk és jó hűtő van. 2. veszel egy ''gagyit'' (pl. GeCube) és veszel rá egy jó hűtőt (ATI Silencer / Zalman VF700Cu), aztán hajrá... A kártyát gyártótól/extráktól függően 50 ezer körül megkapod. 256MB áldásos lehet, bár még ez is határeset. Ha nincs nagy árkülönbség, érdemes a 256-osat venni (nem mellesleg árlistán szinte csak olyanokat látok). Itt találsz egy kis összehasonlítási alapot: [link]
RAM terén valami nálam tapasztaltabb egyén majd felhomályosít.
[Szerkesztve] -
Palyuka
csendes tag
Hi...
Nem szabad BOX-ost venni, mivel.....
ugyebár a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyári cooler hamar szétmegy....
egy Zalman CNPS 7000 Cu, vagy egy CNPS 7700 Cu sokkal jobb, és a z aztán tényleg mindenre jó
Komolyan
jobban jársz, hidd el.. azt később is fel tudod használni -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1183 üzenetére
Én is sok rosszat hallottam róluk, ezért csak a házat, meg korábban az egeret vettem náluk, gondolván, hogy azok nem hajlamosak az elromlásra. Egyébként valóban ez tűnik a legjobb fegyvernek, mindenáron kiállni az igazadért. Az ilyenek arra utaznak, hogy sokan nem fognak ''kekeckedni''...
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1182 üzenetére
''codegennel vigyazz, nekem chieftec tapom szallt el a nyar folyaman par honap uzem utan, es vitte magaval a deszkat is..''
Emiatt gondoltam, hogy esetleg elírta.
Nem hihetetlen, hogy elszáll egy Chieftec, bár abban egyetérthetünk, hogy a Codegennél azért jobb. Az, hogy az alaplap is vele ment, már sokkal szomorúbb, elvégre azért (is) vesz az ember ''minőségi'' tápot, hogy ha beadja a kulcsot, akkor nem rántson magával más alkatrészeket, hanem védje meg Őket. -
number666
tag
Hali all!
Új gépet készülök venni és a véleményeteket kérem:
Asus A8N-E kb. 25.000
2*512 ram kb. 25.000
3200+ Athlon 64 (Venice) kb. 36.000
Chiftech 450W kb. 12.000
Gigabyte Radeon X800 256 MB videokártya kb. 48.000
160GB Samsung HDD kb. 25.000
Ez a X800 ki tudja használni a 256MB memóriát?
50 ezer forint körül milyen VGA-kat ajánlatok??? (max. 60k )
Ramból milyen típusút érdemes venni? -- Tuningolni is akarom a gépet -
chop
őstag
válasz
SystemRoot #1183 üzenetére
jol tetted. en is banom mar, hogy nem vertem ki a banzajt.
a szitu amugy ugy tortent, hogy kivittem a gepet a telkunkre, mert telekbulit szerveztunk, benyomtam a gepet, faszan ment, szolt a zene, erre egyszercsak kikapcsolt. hiaba nyomkodtam a powert, nem kapcsolt be. haverom buzeralta, probaltuk eletre kelteni, erre bazi nagy szikra, fust, durranas, csokolom. a deszkan meg a chipset szallt el, gondolom tul nagy feszkot kapott. valo igaz, hogy epp olyan ido volt, hogy nagy sansz volt egy viharra, de a kozelben (allitom!) nem volt villam, meg semmi.
bementem a mistralba, faszikam nezegette egy darabig, aztan mondja, hogy felkuldi pestre, adott garipapirt, de ekkor mar sejtettem, hogy az esely a garira eleg erosen tendal a nullahoz...
nem allitom, hogy nem vagyunk sarosak ezugyben, valszeg nem kellett volna piszkalni, miutan kikapcsolt magatol, de akkor is.. -
SystemRoot
őstag
ez a mistral télleg iszonyat aljas gariztatás terén, eccer nekem is meggyűlt velük a bajom, de aztán olyan iszonyat mérges lettem hogy végül engedtek és visszadták a pénzt...
(elöször csak a panaszkönyve írtam egy szép kövér bejegyzést, aztán kértem hogy hívja ide az üzletvezetőt mert el szeretnék vele beszélgetni, miután aztmondta ez nem lehetséges, kértem a telszámát...
miután írásba foglaltattam velük az ''indokukat'' hogy mér nem gariztatják a tápot felhívtam a fogyasztóvédelmet... aszthiszem elég nehéz eset vagyok...
)
-
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1177 üzenetére
''Chieftec tápod szállt el? Biztos?''
Mért olyan hihetetlen ez? Mégcsak nem is ritka eset. Bár igaz manapság már ritkult az ATX2.0s chiftec szériával az elhalálozások aránya, de azért még mindig van. Viszont az hogy magával vitte az alaplapot az enyhén szólva is felháborító! Asszem erre nincs is mit mondanom... Egyébként fura hogy magyarországon miért ilyen felkapottak ezek a tápok...Pedig anno a Chieftecnek volt egykét igencsak halálozásra hajlamos szériája...
nameg hogy az Enermaxot mér tartják itthon olyan etalonnak? pff azt sem értem.
A legutóbb nekem egy Enermax Eg 375AXVE tápom volt. 3 hónap után meghalt... persze lehet én kínoztam kicsit túl (ergo: túl sűrűn kapcsoltam CMOS resetek között/után tuningolásnál a gépet ki/be. Ami ugye igencsak gyilkolja a tápokat... természetesen ezzel tisztában voltam akkor is ezért általában mindig vártam olyan min. 30sec ig... de meghalt mégis... szétszedni gari miatt nem szedhettem hogy megnézzem mitől halt meg, bár az volt a sejtésem, hogy valaszeg kb 5perc alatt megjavítottam volna... a nagykernek mindenesetre ez nem ment... ezért visszaadták a pént (mivel szerencsémre nem tudták épp ugyanolyanra cserélni))
Szal javaslatom: Forton Source-ot vegyen mindenki! Iszonyat stabil és megbízható!
chop
őstag
válasz
cousin333 #1177 üzenetére
mivel chieftec volt rairva, igy valoszinuleg chieftec volt
360-as cucc, mistral persze nem gariztatta, pedig siman latszodtak rajta az egett kondenzatorok. csodaltam volna, ha lesz gari..azota vettem egy 400-as coolinket, az - egyelore - jol uzemel(kopp-kopp..)
mod:
no, ezzel nem vagyok tisztaban. mi a kulonbseg az analog es a digitalis bemenet kozott, es miert jobb a digitalis?...
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
Szerintem meg felhasználástól függ. Ha a gépen komoly tervezőszoftverek futnak majd, vagy sok játék (nem passziánsz), akkor kell az 1GB, de hangsúlyozom, hogy megfelelő géppel együtt!
Ha csak netezni, filmet nézni, szövegszerkeszteni kell, akkor 512 is elegendő. Annál kevesebb viszont csak szenvedés szerintem... -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1175 üzenetére
''Oké, részemről vita lezárva.''
Részemről is.
''Bár nem értek egyet.''
Nem is kell. Te így gondolod, én nem egészen. Ettől függetlenül sok igazság van abban amit mondasz.
''De a te érveid is végülis elfogadhatóak.''
Köszönöm.
''Azzal tökéletesen egyetértek hogy inkább Prociba/lapba/vgaba kéne fektetni a pénzt!''
No komment -
cousin333
addikt
Chieftec tápod szállt el? Biztos?
710N: analog bemenet nem feltétlenül szerencsés. Igaz, a DVI-s 710T drágább (amennyire én emlékszem, nem is kevéssel). Viszont nem egy új modell, de legalább Samsung.
Mielőtt bármilyen monitort veszel, nézd meg, és ha neked megfelel, akkor vedd meg. De januárig jöhetnek új opciók is -
-
chop
őstag
1 giga ram azert ma mar uj gepeknel sztem alap es nem tul nagy luxus
valoban nem lesz tole gyorsabb egy jatek se, csak epp van egy oriasi elonye: a programok se lesznek lassuak. ez pedig nem kevesbe fontos... -
krys1978
tag
-
cousin333
addikt
válasz
Spancer RE #1167 üzenetére
A fentiekkel összhangban mondom, hogy hasznos az 1GB RAM, de én a helyedben inkább egy jobb procit (és esetleg jobb videokártyát vennék). Hidd el, SOKKAL többet ér (drágább is
). 1GB-tól nem fognak gyorsabban futni a játékok, különbséget csak komolyabb alkalmazások esetében tapasztalhatsz. De távolról sem akkorát, mintha vennél egy erős(ebb) processzort. Ráadásul ez utóbbi többlet minden alkalmazást felgyorsít, nem csak egyeseket.
-
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1168 üzenetére
AutoCAD, Photoshop, Inventor, Xilinx...
A tervezőalkalmazások általában nem vetik meg a RAM-ot.
A processzor sebességének nem sok köze van a RAM méretéhez. Ugyanakkor nyilván ésszerűségre kell törekedni egy gép összeállításakor. Nem érdemes egy elemnek túl jónak lenni, mert a többi visszafogja. +512MB RAM kétségkívül gyorsítana (feltéve, ha nem csak netezget), de sokkal érdemesebb alaplapba és processzorba fektetni a pénzt, mert az SOKKAL többet javít a sebességen egy ilyen gép esetén.
Összefoglalva, én nem azt mondom, hogy vegyen 1GB-ot (inkább valami rendes procit), csak azt vitattam, hogy teljesen haszontalan, felesleges és értelmetlen lenne...
Lassú proci ide vagy oda, a RAM még mindig gyorsabb, mint a merevlemez...
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
válasz
Spancer RE #1167 üzenetére
Nem igaz. Semmi szükség rá. Szomorú hogy ilyen divat dolog lett ebből az 1GB Ram-ból.
Én egyetértek azzal hogy szükség van rá, de mondjuk nem mindegy hogy milyen szinten.
Én pl vagyok annyira kritikus és azt mondom hogy pl már egy Barton 2500+ hoz vagy egy 2.4GHz P4 hez fölösleges az 1GB ram... Nem muszáj elfogadni amit mondok de szerintem az azér már rég a nevetséges határon van hogy egy 1.7cerkás tulajdonképpen irodai szintű gépbe 1GB ram kellene. Most őszintén, mondjatok csak egy alkalmazát ami hasznát veszi ekkora memóriának ebben a gépben. Elárulom nektek hogy én sokáig 512MB ramal használtam az A64 emet (még a S754-est) és amikor váltottam, nem éreztem semmi gyorsulást. Csak nagyon kevés helyen nyilvánult meg. Egyedül talán amikor szervernek használtam a gépem akkor éreztem erősen szükségét, nameg mondjuk egykét igencsak hulladék módon megírt pazarló játék esetében, de különben nem! Persze egyet értek azzal hogy sokkal jobban cseng azt mondani hogy egy gigaramomvan az 512mb al szemben! Persze azzal természetesen egyetértek hogy egy modern P4 es gépnél vagy A64nél 1GB ram a normális. De azért ne essünk át a ló másik oldalára sem.
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1166 üzenetére
Mert mondjuk azért mert állítira de semmit nem tud az a proci kezdeni 1Gb rammal.
Egy olyan 1.7GHz northwood magos cerka teljesítménye körülbelül úgy a 800MHz es P3 szintje körül van. Namost szerintem nem tudsz olyan alkalmazást mondani ami profitálna az 1GB ramból ebben a configban... -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1165 üzenetére
Mert? Az attól függ, mire használja...
Szerintem arra gondolt, hogy inkább procit vegyen, jobban jár, mint + 512MB RAM-mal. Ez nem jelenti azt, hogy az 1GB értelmetlen lenne ehhez a procihoz.
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
válasz
Motion_Blur #1163 üzenetére
Egyetértek, egy olyan cerkához teljesen fölösleges 1Gb ram... még fél giga is sok...
-
Spancer RE
aktív tag
válasz
Motion_Blur #1163 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Spancer RE #1162 üzenetére
Én a házat venném, mert 5K-ért nagyon megéri
Ram helyett meg alaplapot, vagy procit vennék, vagy mindkettőt -
Spancer RE
aktív tag
Hellosztok!
Régen írtam ebbe a totyikba ne de sebaj, ismét egy géppel kapcsolatos kérdéssel állnék elétek mégpedig:
A családom feltette nekem azt a kérdést, hogy mit kérek karácsonyra. Én arra gondoltam először h 512MB DDR RAM-ot (boltból vaci újat és így lenne 1GB a gépben) vagy ezt a gépházat havertól 5k-ért: [link] aztán most kaptam egy másik haveromtólegy ajánlatot 2*512MB Kingmax DDR400 PC3200-ra darabonként 8k-ért április környékén. Szerintetek kérjem a gépházat és majd áprilisban megveszem a RAM-okat havertól vagy mi legyen? nem tudok dönteni
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
malac20 #1152 üzenetére
NEM ez az!
Ez a 193P, amiről beszélünk az pedig 193P+. Nem mindegy. Ez már Overdrive technológiát használ, ami jelentősen meggyorsítja a ''lomha'' képpontokat (8ms g2g). Nekem 25ms-es monitorom van, és - bár látható utánhúzása van - nem zavaró a dolog. Egyébként pedig egyetértek az #1158-al.
A Trabant kevesebbet fogyaszt, mint a Porsche, és még olcsóbb is. Most ez erős sarkítás volt, de talán érthető, mire gondoltam. Az a bizonyos 8ms-es válaszidő azért 8ms, és azért olcsóbb, mert más fajta panel van benne, aminek az előnyei a fenti paraméterekben nagyjából ki is merülnek. A 193P+ betekintési szögei sokkal jobbak (és pl. kicsit alulról nézve nem invertálódnak/sötétednek a színek, mint az olcsóbb monitoroknál), szebbek/valósághűbbek a színei, és sokkal mélyebbek a feketéi. Ha én ma vennék monitort, akkor az egy Samsung 770P lenne, esetleg, ha sok pénzem lenne rá, akkor egy 970P (esetleg 193P+).
-
tompipufi
csendes tag
Szisaztok,
van egy gépem, amit jelenleg videó digitalizálásra használok élőben. Egy Prescott magos pentium 3,4 GHz-en hozzá 2 giga RAM (1 Gigával is simán ment a dolog), de szeretném lecserélni egy laptopra a gépet.
Tudtok mondani olyan laptopot, vagy olyan procikat, alaplapi chipkészleteket, amik tudnak annyit, mint ez a prescottos asztali gépem?
Köszi! -
kew
senior tag
válasz
SystemRoot #1156 üzenetére
rendben, meggyőztetek, marad akkor a radeon meg a celD procc.
lapot megmég böngészgetek. de az asust, amit mondtál, felirtam -
SystemRoot
őstag
Hát én sosem voltam elégedett az integrált vga-kal. Egyrészt mert a rendszer erőforrásait igencsak leszívják, másrészt meg eléggé gyenge minőséget is biztosítanak. Ha filmnézés nem lenne lényeg akkor télleg nem lenen ez túl nagy gond. De sztem azért a bartánőd is jobban szereti ha a DVD filmjét télleg DVD minőségben láthatja... Szasl szerintem egy Radeon 7000 es tökéletes választás a maga 6-7 ezerforintos árával...
-
SystemRoot
őstag
válasz
cousin333 #1148 üzenetére
Igen én is furán éreztem magam miután végigolvastam az intelt ajánló hsz-emet...
De félre kell tenni az elfogultságot. Én elég jól ismerem ezeket a platformokat. Rengeteg CeleronD-s konfiggal van dolgom nap mint nap, és jól ismerem a S754/S462 es Sempronokat is.
Namost a véleményem a következő: átlagos irodai felhasználásra és multimédiás alkalmazásokra jobb választás az Intel zászlósa. Sok multimédiás progi egyenesen intel processzora van optimalizálva. És egyértelműen jobban is fut rajtuk. A Sempron erősség a keményebb 3D-s alkalmazás. Főleg játékok alatt tűnik ki igen erő mivolta. De mivel a kérés az volt hogy netezéshez filmézéshez és irodai munkához kell a gép ezért szerintem jobban jár némelyest az intelel. Tuning terén igaz hogy a S754 es Sempi iszonyat brutál, de azért a CeleronD sem szégyenkezhet (Prescott mag...). Az a példány amit ajánlottam szerintem a 3.0-3.4GHz et nevetve viszi. Az alaplap amit ajánlottál valóban nem rossz, nekem is tetszik. És az még nem is különösebben hátrány hogy miniAtx, általában minden Atx es ház tudja ezt a szabványt. Mondjuk au NF4 tulajdonságai is naprakészek. Bár azért nem tökéletes az a chip se. ...iszonyat melegszik. És nem megfelelő lap esetében alig alig lehet tuningolni... Ramból az inteles konfig esetén egyértelműen 2x256mb kell a DualCH miatt. A cikket amit linkelét már régóta ismerem. Ezzel szoktam bizonyítgatni az embereknek hogy fölösleges a nagy L2 cache A64 be. Az alaplap amit linkeltél nem rossz, de nem is túl jó. Elég jól ismerem ezt az Asus K8N szériát. A fő bajom vele az volt hogy a tápellátásán a lapnak igencsak spóroltak. nézdcsak meg hogy hiányzik róla 3db mosfet. Továbbá a tuning opcióji is elég gyérek. A chipsethűtője meg iszonyat melegszik... Szal ajánlatom akkor már inkább Giga K8NS széria.
Qtya123
őstag
Sziasztok!
Végre megvan a gépem amit összeállítottam részben a Ti segítségetekkel. Végülis nem pont az jött ki amire eredetileg gondoltam mert nem volt mindegyik alkatrész amit elképzeltem.
A végső eredmény (147 000 Ft)
Proci: s939 Athlon 3000+ (venice)
Alaplap: Foxconn NF4K8MC-RS
Memória: 512 PQI 400 MHz
ODD: Sapphire Radeon x700 Pro 128 Mb
HDD: Samsung 160 Gb SATA 2
DVD: Pioneer 110D
Ház: Codegen 6068
Táp: Codegen 400W
Sajnos egyenlőre Codegen táp van benne! Ettől eléggé félek! Szeretnék majd venni bele egy Chieftech 350W vagy 400W-os tápot mert ebben nem igazán bízok! De szerintem kb fél évig a Codegen marad benne!Remélhetőleg nem lesz baj! Memória is kerül majd még bele 512Mb kb 2 hónap múlva!
Az alaplapot nem igazán ismerem, de azt hallottam róla hogy nemrég kezdett el gyártani lpokat. Állítólag az Intelnek a beszállítója. Ha valaki nem ismerné itt a link:[link].
Szerintetek összességében milyen lett? Én egyedül a táp miatt félek! -
kew
senior tag
válasz
cousin333 #1148 üzenetére
nekem is asrockom van, de nemigazán tetszik, ugyhogy azt nemszeretnék
tehát lehet h marad egy igényesebb lap + külön vga. max a kártyát majd használtba keresek valahol.
az örökös dilemma, hogy amd vagy intelezen megmég majd rágom magam.
de igy már van egy távpontom legalább, hogy mi jöhet ki ennyi pénzből. végülis bőven elég lenne egy ilyesféle konfig.
köszi nektek, aztán majdmég gondolkodom -
cousin333
addikt
válasz
malac20 #1149 üzenetére
Szerintem a választás teljesen egyértelmű: SAMSUNG 193P+.
Hidd el, hogy ennek a legszebb a képe, és külsőre is nagyon szép (a paraméterek alapján az az egyetlen PVA paneles, aminek a képminősége sokkal jobb, mint a Tn filmeseké). Utánhúzással sem lesz gondod. Samsung 3 napon belül cserél, ha egyetlen alpixel is hibás rajta. -
malac20
csendes tag
Sziasztok!
Monitorokrol lenne szo...
Szerintetek megis Samsung( mondjuk: 19'' SAMSUNG LCD 960BF, 1280X1024, 30-81 KHz, 160/160, 700:1, TCO 03, DVI, Pivot, vagy 19'' SAMSUNG LCD 193P+, 1280X1024, 30-81 KHz, 178/178, 1000:1, TCO 03, DVI, Pivot, 8ms (G2G))
vagy Philips (19'' 190P6ES BRILIANCE, TFT LCD SXGA Monitor, 1280x1024, 30-82 kHz, 56-76Hz, 0.294x0.294 mm, 600:1, 8ms, BOXE 2W rms x 2, LIGHT FRAME TM DIGITAL, USB 2.0, TCO 03 VAGY 19'' 190B6CS SILVER, TFT LCD SXGA Monitor, 1280x1024, 30-82 kHz, 56-76Hz, 0.294x0.294 mm, 600:1, 8ms, BOXE 2W rms x 2, perfect panel, USB 2.0, TCO 03)?
Amiket irtam, azoknal az elso mindig a dragabb. De mennyi teljesitmenyben a kulombseg? Es a ket marka kozott? Tehat a kerdes: Samsung v Philips, azon belul is melyik?
Koszi elore is mindenki hozzaszolasat. -
cousin333
addikt
válasz
SystemRoot #1146 üzenetére
Nem ismerek rád! Hogyhogy Intelt ajánlasz?
Találtam integrált VGA-s lapot (AsRock K8NF4G), a baj(?) csak az, hogy microATX formátumú (legalább kisebb házban is elfér). Egy GeForce 6100-at integráltak bele, szükség esetén később PCI-E-s VGA-val bővíthető. Hátránya, hogy kevesebb foglalat található benne. [link], kb. 16e [link]
Az alaplap s754 foglalatába egy dobozos 2600+-os Sempron kerülhetne (hűtőventivel). kb. 15e [link] A teljesítményéről: [link]. (Itt a Celeron D 325-el hasonlítják, ami 2,53GHz-en megy, szemben az itt javasolt 2,13GHz-essel. Amint a cikkből is kitűnik, végső esetben jól is húzható)
RAM-ból célszerű lenne 512MB, lehetőleg egy modulban, mondjuk az ajánlott ValueRAM-ból. kb. 11-12e
Ezzel kb. ugyanott vagy összességében. Ha az integrált megoldás nem OK, akkor [link] + az említett videokártya. Mondjuk ez így már több pénz. De én is osztom azt a véleményt, hogy ennél már nem érdemes lejjebb adni, mert az megbosszulhatja magát (és csak néhány ezer forintot lehet spórolni). Szerintem kispénzűség ide, vagy oda, de ez egy belépő konfig, ennél olcsóbb legfeljebb használtan kapható (amire még érdemes pénzt kiadni). -
kew
senior tag
válasz
SystemRoot #1146 üzenetére
köszi a bő választ
a gép a bnőmnek lenne, aki nem játszik egyáltalán, így az integrált vga bőven elég lenne. dvd olvaso se kell, az van, ugyhogy akkormár 60k-nál lennénk rögtön
esetleg valami más lapot tudsz, ami stabil, megbizható, és integralt a vga? kb hasonló árban, mint ez. intel chipset tán előny is lenne. bár annyira nemvok otthon ebben
proci az jó, ram is, winyo is.
a ház árban jó, szinben majd válogatok
amugy az árakat nagykerből, vagy valamelyik kiskerböl másoltad?
köszi -
SystemRoot
őstag
Szia. Hát 60k ból újonnan elég nehézkes összehozni egy jó konfigot. Bár az igényeid nem túl nagyok, de én örök maximalista lévén valahogy mindig a legjobbra törekszem... így nem volt eccerű a dolog.
íme:
M/B: ASUS P4S800D -13K
CPU: Intel Celeron D 310 - 2.13 GHz 256kb Level2 cache BOX -14K
RAM: 1x 256MB Kingston ValueRam -6K
VGA: Connect 3D ATI Radeon 7000 64MB DDR -7K
HDD: 80GB Hitachi PATA 2MB cache -12.5K
ODD: LG 16x DVD ROM OEM -4.5K
Ház&Táp: Asus TA-231 360W fekete ház -14K
Ez így sajna 71K akárhogyan is számolom. De sajna ha lejebb visszük az árat igencsak sokról kell lemondanunk... Első szinten jöhetne a butább alaplap integrált VGA val. Ez egyrészt roszabb sebességben (nem 3D szintre gondolok), sokkal gyengébb képminőségben, gyérebb hangzásban, fogyatékos fejleszthetőségbe torkollana, és hagy ne soroljam tovább, hogy gagyibb minőség, 0 tuning stb, stb... Másodszor a további részeggységeken csak igencsak nehezen lehetne spórolni. Gyengébb minőségű memória, gagyibb ház+táp páros, a megbízhatóságot jelentősen rontanák... Egyéb módon már csak úgy tudsz spórolni ha használtan vásárolod össze a dolgokat. A döntés rajtad áll. Én a helyeben a fetebb sorolt konfiogt venném újonnan.
kew
senior tag
haliho!
december környékére kellene összerakni egy gépet 60k körül monitor nélkül.
netezéshez, filmezéshez, irodai munkakhoz kellene.
alaplapon lehet integrált hang és video, lan, 512 ram, 80-120as winyo, ház+táp, proci jolenne 2ghz feletti.
kilehet hozni ezt ennyiből?
ha igen, milyen konfokat ajánlotok?
köszi -
SystemRoot
őstag
válasz
zsolt320i #1141 üzenetére
Három a magyar igazság igaz?
Nos a véleményem:
A proci BW-s jelöléssel valóban venice magos, és valóban újabb steppingű a BP-s jelölésűnél. De az már egyáltalán nem igaz hogy jobb nála... Sőt roszabb sokkal.
E6-os (ez a BW) steppingű procik átlagban véve sokkal roszabbul tuningolhatóak mint az E3-asok(BP). Szal végtére is lényegében hazudtak. Jogosan kritizáltad a procit!
A konfigról a véleményem az, hogy végülis nem annyira rossz, de ha saját magad válogatod össze a dolgokat megfelelő körültekintéssel sokkal jobb géped lehetett volna ennyi pénzből.
Bár így hogy késöbb visszakapod a pénz egy részét (50% ?) megérte a dolog. -
zsolt320i
senior tag
Sziasztok,
vettem a Pcland-ban sulinetre egy számitógépet.(másnak nem ajánlom)
Kösz a sok infót mivel a Ti véleményetek alapján hoztem össze!
Amd 64 3K proci (BW-s jelzésü,kifogásoltam a procit, hogy ez nem venice magos, Ok
erre azt mondták hogy venice magos sőt még jobb mint a BP-s jelzésü mivel ujabb ''step kialakitásu''. vélemények ..?)
512 Ram (csak ennyire futotta)
MSI 6600GT 128 Ram
Nec dvd iro
160 Samsung Sata 2
Asus A8NE alaplap
Coler master centurion ház
Coler master pfv passiv 380W táp
Samsung 740N monitor
266 bruttóba került -
zsolt320i
senior tag
Sziasztok,
Amd 64 3K proci (BW-s jelzésü,kifogásoltam a procit, hogy ez nem venice magos, Ok
erre azt mondták hogy venice magos sőt még jobb mint a BP-s jelzésü mivel ujab ''step kialakitásu''. vélemények ..?)
MSI 6600GT 128 Ram
Nec dvd iro
160 Samsung Sata 2
Asus A8NE alaplap
Samsung 740N monitor
266 bruttóba került -
zsolt320i
senior tag
Sziasztok,
Amd 64 3K proci (BW-s jelzésü, nekem azt mondták amikor kifogásoltam a procit hogy ez nem venice magos, hogy ez is venice magos sőt még jobb mint a BP-s jelzésü. vélemények ..?)
MSI 6600GT 128 Ram
Nec dvd iro
160 Samsung Sata 2
Asus A8NE alaplap
Samsung 740N monitor
266 bruttóba került -
krila
tag
Hali szeretnék tanácsot a következő konfigról. megy-e ez a vlogatás együtt gond nélkül, vagy kell-é valamin változtatnom?
Gigabyte Socket-775, i915PL, 800MHz , 400DDR (DC), 7.1 Snd, Gigabit-LAN, PCI-EX, SATA, ATX
Intel cel 3,0 GHZ lga 775
1 GB ram
X700 powercolor ati vga -
krys1978
tag
válasz
SystemRoot #1137 üzenetére
Az tény, hogy ez szubjektív dolog. Én nem mondom, hogy teljesen akadásmentesen megy a game. De szerintem játszható. Például ezen a vason a Far Cry nyilt terepen meghalt. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy nekem még soha nem volt az adott korhoz képest bivaly gépem. És a helyzet az, hogy ha most beruházok egy új proci+alaplap+ram +ház +táp combóra, akkor az sem lesz egy csúcskategória.
De majd talán egyszer!
Szal én csak azt mondom, hogy számomra meglepően jól fut a game. Nem számítottam rá. Persze én is jobban örülnék, ha full grafon menne. de aki a kicsit nem becsüli....
-
SystemRoot
őstag
válasz
krys1978 #1136 üzenetére
Hát igazából hogy ki mit tart ''normális futásnak'' egy játék esetében arra jöttem rá az utóbbi időben hogy nagyon szubjektív kérdés.
Pl még régebben panaszkodtam egy fórumon hogy milyen borzasztóan megy nálam a Doom3 egy 9600XT-n. Mire egy muksó a képembe röhögött hogy hehe nála simán megy a játék, minden akadás nélkül. Késöbb kiderült hogy egy FX5200-asa van... Szal gondolhatod hogy mehetett nála kemény 15fps-el 640x480ban, és mégis szerinte a játék nem akadt nála...Lehet én vagyok túl nagy igényű de az az igazság hogy baromira megérzem a különbséget manapság az fps értékek között, az fps-ekben...Cod2 ben eccerűen dx9 ben high grafikán nemtok elfogadhatóan jáccani. pedig sztem viszonylag tisztességes gépem van, de eccerűen nem elég átlag 40fps. Egy komolyabb helyzetben tűrhetetlen hogy lemegy 15-20fps re és eccerűen nemtom rajtatartani a célkeresztet valakin...
a franc vinné el ezeket a mai programozókat, hogy nem tudnak egy rendes engine-t készíteni vagy akárcsak normálisan továbbfejleszteni...
Egyébként én mindig Fraps el mérem a képkocka per sec értéket, de cod2ben be van építve külön fps számáló is, ami ki is tudja neked írni az adott értéket.
Üdv: SystemRoot
[Szerkesztve] -
krys1978
tag
válasz
SystemRoot #1135 üzenetére
Lehet, hogy igazad van. Én csak a saját személyes tapasztalatomat írtam le. Másoltam egy .iso file-t 8Mb-s vincsivel és a total commander által mutatott érték azt jelezte, hogy a másolás folyamatosan és egyenletesen, gyorsan történt. Míg az én 2MB-os vinyóm az elején megindul, aztán szépen visszaesik a sebesség. De lehet, hogy nálam nincs valami jól beállítva.
Szal nem azért írtam, hogy ezek után dicsekedhessen.
A CoD2-vel meg csak single módban játszottam egy keveset kipróbálás szintjén. Azt nem tudom, hogy mekkora fps-sel
(tényleg, hol lehet azt megnézni
) de nálam ment sztem normálisan 800X600-ban DX7-el.
-
SystemRoot
őstag
válasz
krys1978 #1132 üzenetére
A 8mb os cache semmivel nem gyorsabb a 2mb al elátott-tól. Szal szerintem fölösleges kiadni érte akárcsak egy ezrest is. Bár én úgy láttam hogy olyan 1.5-2k a különbség...
Persze ha fizikai fájdalmat érez az illető csakmer nem dicsekedhe el hogy ez már 8mb cachel szerelt cucc, akkor áldozza scak rá a plusz 1-2k-t. A Cod 2 nálad nemtom hogy hogyn megy, de nálam A64 3200+@ 2.25GHz, 2x512Kingmax HC@DDR500 Cl2.5, en 6800GT@Ultra+ al ment full grafikán oylan átlag 40-45fps-el. A minimum 15fps volt, a max olyan 75. Egyébként én is csak DX7 ben tudtam úgy tolni hogy normális sebességel menjen. Íg minimum 150fps el megy. Én csak így tudtam olyan gyors és pontos lenni hogy első legyek a szervereken... szal nem éppen voltam elégedett a játék enginejével...
A mostani X850XT-men egyébként jelentősen jobban megy.
[Szerkesztve] -
mahatma
aktív tag
válasz
SystemRoot #1130 üzenetére
köszönöm szépen, én is ebben a lapban és prociban gondolkodtam, de a videókártyában nem voltam biztos....nem kell hogy full grafikán menjen, de ha egy kis visszavétellel megoldható, akkor teljesen jó lesz így
-
gabi133
aktív tag
Havernak a gépén is be-be szagatott a CoD 2 max. grafikai beállításon, illetve DX9-en.
Ha visszavett a beállításokból már szépen futott. Egyébként eszméletlen grafikája van a játéknak. Pontos adatokat nem tudok. A haver gépe kb. ebből áll:
-MSI K7N2 Delta2
-2,5 AMD Barton-húzva nem tudom mennyire
-thermaltake procihűtő, asszem volcano 9+
-2Gb 400Mhz memória
-Ati Radeon 9600XT
-Chieftek tápegység
..a többit nem tudom. -
krys1978
tag
válasz
A 2MB cache-es HDD helyett nem lenne jobb egy 8MB-os? A lemezműveleteknél jól jön a többlet. És asszem kb 1k-val drágább. Sztem megéri. CoD 2-ről annyit, hogy nekem megy 1,2MHz-s celkán 640Mb rammal és 9600-as ATI-val. Abban viszont igazad van SystemRoot, hogy DX7-ben megy így a game. Nem szaggat, meg a képe is jó sztem. Persze nem láttam még full grafon, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom.
-
SystemRoot
őstag
válasz
Vagy ha a késöbbiekben ajánlásom ellenére 6800XX karira akarsz fejleszteni akkor alaplapból Abit KV8 Pro v1.1-et vegyél! Ez fontos!
-
SystemRoot
őstag
válasz
mahatma #1129 üzenetére
Hú hát a CoD 2 az húzós ügy lesz... Nálam 6800GT vel olyan átlag 40fps-el zakatolt normális grafikával... szal ez nem egy eccerű kihívás... valaszeg vissza kell majd raknod DX7 be hogy normálisan menjen (effektíve sztem legalább 60fps kell hogy rendesen lehessen lőni...)
Na mind1 azé mondom sztem mit vegyél 120k ból:
M/B: Gigabyte GA K8NS - S754, nF3 250 -15k
CPU: S754 AMD Sempron 2600+ OEM -13k
cooler: Arctic cooling Freezer 64 -5k
RAM: 1x512MB Kingston Value DDR400 -10k
VGA: Inno3d GF 6600GT AGP -35k
cooler: Zalman VF700 CU -6k
HDD: 80GB Maxtor PATA 2mb cache -12k
ODD: (nem írtad hogy kéne...
de azér gondolom szükség lehet rá...) NEC 3520 OEM -10k
Ház: Casetek 1016-2A -6k
Táp: Tagan 330W U01 -15k
Ez így 127k... kicsit túlcsúszott, de elvégre ha télleg nem kell optikai meghajtó akkor bőven benne van...
Késöbbi bővítésnek +512ram-ot ajánlok, és nagyobb vinyót ha szükséges.
Tuning terén: a S754 es Sempik iszonyat jól húzhatóak, sztem lőd be oylan 2.4GHz re annyit tuti visz és onnantól kezdve a proci limit is elfelejthető... a Vga-t is nyüstölheted Zalman hűtéssel. Próbáld inkább a Ramot húzogatni, az többet dob teljesítményen, persze azér a gpu se maradjon le...egyébként ha szerencsés vagy kifogsz egy 1.6ns os Samsungokkal elátott darabot azzal elég szépen mehet a ram húzás...
Ha késöbb VGA-t csarélsz, Radeon X800XT / X850XT legyen a következő lépésed.
Na részemről ennyi. Sztem jól jársz az én ajánlásommal.... ...na nem mintha olyan sokan ajánlgatnának és nagy lenne a választék....
mahatma
aktív tag
akkor tegyük tisztába a dolgokat....vennék egy teljesen új gépet, játékra...a lényeg, hogy ne csúcskategória legyen, de olyan játékok fussanak mint CoD2, Brothers in Arms stb. (bár lehet hogy ehhez már csúcskategória kell), tehát ne legyen nagyon ócska, valami középkategória, ami azért 1 évet még kihúz....a keret erre 120k...mit lehet ebből kihozni?
(alaplap,cpu,vga,ram,vinyó,ház,táp) -
krys1978
tag
válasz
krys1978 #1125 üzenetére
A DVD-íróval kapcsolatban lenne kérdésem. Többen ajánljátok (remélem jól írtam
) a NEC és a PIONEER cuccot. LG-t viszont nem. Van erről a márkáról valami negatív tapasztalatotok? Mert én már egy párat beszereltem, de eddig még egyikkel sem volt baj. Volt köztük dobozos és OEM is.
-
krys1978
tag
-
mahatma
aktív tag
válasz
SystemRoot #1123 üzenetére
vincsi és dvd író van benne, lehet hogy egy tápcsere is ráférne, a ház nem valami minőségi, de most nincs sok pénze az a baj, ezért kéne hogy 50-60k között legyen....
egyébként fater irodai celeron konfigját kéne átbuherálni valami félkész játékra alkalmas cuccra
[Szerkesztve] -
SystemRoot
őstag
válasz
(Kolombusz) #1119 üzenetére
Ugyanaz a referencia hűtés van az Innon mint a többi gyártó karijain. Annyira nem rossz, de jónak sem lehet mondani. Én a helyedben mindenképpen lecserélném. Még ha nem tuningolsz akkor is érdemes. Egy meleg nyári napon, hosszú erős gameolás alatt igencsak fölmehet a láza a karinak...
Cousin kolléga megjegyzésére: igen az tény hogy régen az Inno hűtői eléggé trék voltak. Általában nagyon hamar tönkre mentek, amelett hogy hangosak voltak és gyengén hűtöttek..De ez mára már nem így van. Gondoljunk csak az Inno 6800 Premium Editionra, amihez a C&M CoolViva hűtési megoldást mellékelik. Szal igyekszik az Inno ez egyértelmű. Egyébként meg általában a referencia hűtést rak (hagy rajta) kártyáira.
[Szerkesztve] -
mahatma
aktív tag
húgom gépét szeretném egy kicsit átalakítani, hogy játékra alkalmas legyen....mohaa, call of duty, kb. ezek a játékok kellenének hogy menjenek rajta...alaplap, vga, cpu és ram kellene....a keret olyan 50-60 között....mit lehet ebből kihozni, hogy azért még 2 évet mondjuk elevickéljen....én egy gigabyte alaplap, sempron64 kombóra gondoltam, de vga-ban nagyon nem vagyok jártas mostanában....egy kis segítséget megköszönnék.
-
cousin333
addikt
válasz
(Kolombusz) #1119 üzenetére
Az NVSilencer halk, és jobban hűt, mint a gyári hűtés. Inno hűtője meg elég gyengus, nekem a GeF3 Ti 200-ukkal voltak negatív tapasztalataim. Ugyanakkor Inno olcsó, és az egyetlen, ami tönkre mehet rajta, az a hűtő. Jobban jársz a cserével, pláne ilyen drága videokártyánál.
HDD-n sem érdemes spórolni, egy 160GB-s meghajtó 100%-al nagyobb, mint egy 80-as, és legfeljebb 40-50%-al drágább. Hidd el, lesz, ami megtöltse. Szerintem egy 300k-s gépnél nem ezen kell spórolni 3-5e forintot...
Ha meg legjobb barátod, akkor csak ad valami kedvezményt...400. hozzászólásom
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
válasz
SystemRoot #1118 üzenetére
A legjobb barátom boltja...
Koszi a tanácsot!
Az nvsilencert azért javasoltad, mert trágya az inno 7800gt hűtése? A HDD-t meggondolom, ha olcsó, akkor benevezek rá.
A háznak meg utánanézek. -
SystemRoot
őstag
válasz
(Kolombusz) #1115 üzenetére
Szia.
Mért vagy ennyire elkötelezett aziránt a kisker iránt? A legtöbb nagyobb bolt válal futárszolgálatot. Az iPon nál pl 2k ért az ország egész területére elvisznek bármit. De ez persze nem reklám akar lenni... Egyébként rengeteg másik cégnél van futárszolgálat az ország egész területére.
Na mondanám én mit ajánlanék 300k ból. Egyenlőre akkor a némelyest drágább árakat nézve...
Alaplap: Msi K8N SLI Platinum -38k
Proci: AMD A64 3200+ Venice OEM E3 stepping (BP-s jelölés, és ha lehet 1000 alatti sorszám... a legjobb sztem a 05xx) ~35k
Proci hűtő: Coolink U8-120-1600 ~12k
VGA: Inno3D GF 7800GT ~110k
vga hűtő: Arctic cooling NV Silencer 5 ren.3 (!) ~6k
RAM: 2x512MB Kingmax Hardcore DDR500 ~34k
HDD: Maxtor DMax10 160GB ~ 18k (alig drágább a 80gb osnál...megéri)
ODD: NEC ND-3500A OEM ~10k
Ház: Casetek 1020-5C ~22k (ez persze izlés dolga... de nekem ilyenem van, és naaagggyon bejön...)
Táp: Tagan 380W U01 ~22K
Na ez így 307k összesen. De mondjuk ha normálisabb helyen vásárolsz akkor akár olyan 5-10%al olcsóbban is kijöhetsz és akkor akár vehetsz GTX et is a pénzedből.
Én kb ezt az összeállítást venném a helyedben.
mynames
senior tag
válasz
(Kolombusz) #1115 üzenetére
Huh, ez komoly! 300k!
Én ennyi kp-vel már bejönnék egy pesti nagykerbe! -
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Lenne bruttó 300k-m számitógépre és ezt egy kiskerben költeném el vidéken, tehát nem a legolcsóbb árakkal.
Milyen gépet ajánlanátok ebből? Ami fontos lenne, az az 1giga ram, nvidia vga, és athlon 64 processzor. De pontos tipust, alaplaplapot, tápot, házat, stb nem tudok, ezért kérném a segitségeteket! 80 gigás winya elég, meg 1db dvd iró.
Előre is kösz! -
Adrian Mole
senior tag
Megérett az idő, illetve némi pénzköltési kényszerből új gépbe ruháznék be.
Alapvető használat: minden, tehát iroda, internet, játék, TV (tuner), DVD, képszerkesztés, játék, és egy fontos jövőbeni terv: bakelit digitalizálás. Egyik sem professzionális szinten.
Maradnék AMD vonalon, Venice magos S939 (3000-3200) várhatóan elég lesz. Dilemma az alaplap, ugyanis eléggé beleszoktam a tutiba az AIW kártyával, viszont PCIe vonalon nem túl nagy a választék (X600 AIW elérhető, szerintem nem éri meg leváltani a 9800SE-t, előrelépés teljesítményben nem várható). Tehát vagy az obligált ASROCK, amiben van PCIe és AGP is, vagy külön tuner és X800 körüli-feletti , a MMC megkedvelése okán inkább a tuner is legyen ATi (van ilyen egyáltalán itthon?), ekkor egy NF4 lap, ami legyen Ultra, más nem nagyon számít (talán a szerelhetőség, kényelem).
Másik dilemma a hangkártya (ugye a DVD-hez valami 5.1 hangcucc is beleértendő, vszleg SW 5.1 lenne). A bakelit digizéshez mindenképpen kellene az előerősített bemenet. Adódna a Terratec Universe, viszont úgy olvasom, hogy az nem tud EAX 3.0-t, ami viszont játék miatt kellene (főleg RBR)
Apróbb dilemma az oprendszer. Elvileg az XP-vel elvagyok, a Linuxokat állandóan csereberélem és ''játszom'' velük, de nem tudom, az XP 64 bit életképes-e egyáltalán (pláne egy komolyabb hangkártyával szívhatok-e).
Másik apróbb dilemma a ház és a táp, a múltkor cikkezett Gigabyte ház pl tetszett, hozzá valami normálisabb delejgyártó, de ez talán nem is probléma.
Vinyónak bevális a Hitachi, DVD írónak az LG, memóriának valami egyszerűbbet, 2X512 Mb-ot gondoltam (esetleg Kingmaxból vannak nem túl brutál árú, DDR400 fölé hitelesített darabok, esetleges tuning kedvéért). Procihűtő, meg egyebek terén majd még körbenézek a PH!-en
Keret a fentieket figyelembe véve unlimited, persze minél olcsóbb annál jobb (tehát Kingston, OCZ ram, stúdió hangkártya, X2 proci, stb nem játszik). -
followme
aktív tag
Sziasztok!
A kérdés adott: ajánlajtok új configot!
Monitor megvan ( Acer 1751AL) + gép kéne
Keret: 150000 Ft (diákhitel ) -
ZsZoli
csendes tag
ja, meg ha elsőre csak 512 ramot veszel, megspórolsz 15k-t amit ráérsz a köv. havi lóvéból megvenni, de addig is használhatod a géped. 1 hónapig kibírja az ember, hogy kicsit lassabb a photoshop. meg az is eszembe jutott, hogy itt már megéri a SATA és a SATA2 közötti különbség...
-
ZsZoli
csendes tag
válasz
TheTruth #1106 üzenetére
hali!
inkább vedd januárban, kevesebb lesz az ÁFAmeg karácsonykor nem lefelé megy az ár, csak a készlet...
Egyébként a 939et azért ajánlom inkább, mert hiába jön meg a ddr2, meg a 940lábas új chipsetes dolog, neked ha dolgozni akarsz akkor nem érsz rá várni, viszont mondjuk jövő karácsonykor nem kell ráköltened megint 120k-t, egy x2 procit akkor már biztos emberi áron megkapod. a photoshopnak memória kell, meg gyors vinyó, a videokártya nem olyan sürgős, ráér fejleszteni később, jövő karácsonyra össze tudod rakni azt a gépet amivel a képfeldolgozás élmény lesz! -
celf
őstag
noshát összeállt a gép, úgy ahogy sikerült, radeon x800 gto volt de pci express-es, szal bukó...
már csak egy valami érdekelne: chieftec ház 400W-os táppal lett vételezve, arról mi a vélemény.(?) -
TheTruth
tag
UP! Szasztok!
Na lehet skerázni az aláírásomban, hogy mit ajánlattotatok 120ból (Mondjuk 350W-os Chieftec tápot nem találtam abban az árban amit írtál!), s nekem ez a konfig. nagyon bejön! Mondjuk csak karácsonykor veszem, de addig lehet lejjebb megy az ára vminek. -
Tekky
tag
Először is köszönöm SystemRoot-nak és cousin333-nak, hogy megosztják tapasztalatukat/véleményüket! Nagyon hálás vagyok érte! most SystemRoot ajánlatát írom be, azokban gondolkozom..tehát Ő ugye ezt írta:
Mondom hogy én mit hoznék össze ennyi pénzből.
M/B: MSI K8N SLI Platinum -35K
CPU: AMD A64 3200+ Venice E3 (BP-s jelölés, ha lehet 1000 alatti sorszám) -32K
-cooler: Arctic cooling Freezer 64 -5K
RAM: 2x 512 MB A-Data Vitesta 566 -45K
VGA: Inno3D Geforce 7800GTX -110K
-cooler: Arctic nV Silencer 5 rev.3 -6K
HDD: Western Digital 200GB Sata II - 22K
ODD: Plextor PX716SA (Sata) Box -30K
Hangkari: Creative X-FI -25K (külföldi ár)
Ház: Cooler Master Stacker -35K
-cooler: 2x GlacielTech SilentBlade 12cm -4K
Táp: Tagan 480W U22 ''two force'' -30K
Egér: Logitech G5 -13k (küllföldi ár)
Bill: Logitech Internet navigator SE -5K
Alaplapnak akkor szerintem megfelelő az MSI K8N SLI Platinum.
CPU is jó lesz, csak még gondolkozom h AMD A64 3200+ Venice vagy inkább 3500+ -os...Cpu hűtésnek ugye SystemRoot Arctic cooling Freezer 64-et ajánlott, ami szerintem is megfelelő, csak nemtudom érdemesebb-e Pro-t rakni a gépbe..mondjuk azt még nem is láttam Mo-n...
2x 512 MB A-Data Vitesta 566..memória sztem Ok, de azért kérnék megerősítést/ellenvéleményt esetleg..
VGA: Inno3D Geforce 7800GTX..sztem kell, mert high-grafon tervezek játszani..
Arctic nV Silencer 5 rev.3 --> hűtés..sztem OK
HDD: Western Digital 200GB Sata II -> OK
ODD: Plextor PX716SA (Sata) Box vagy Pio esetleg Nec..itt nem tudom még, hogy megéri-e a Plextor a dupla árat..jöhetnének vélemények, hogy a Plextor, vagy ha nem akkor milyet..
Hangkari: Creative X-FI -> gondolkozóban vagyok, ajánlásokat várnék még..
Ház: Cooler Master Stacker -> nekem tetszik, és mivel sztem úgysem akarok 1 darabig házat cserélni..jöhet..perxe ha más mást ajánl, az is érdekel
-cooler: 2x GlacielTech SilentBlade 12cm
Táp: Tagan 480W U22 ''two force'' --> ezzel 1enlőre nem sok helyen találkoztam..tápnak érdekel, hogy milyen éri még meg, egy ilyen erősebb konfighoz (nem sokszor szeretném lekapcsolni a gépet)
egér, bill: ok ..ajánlások jöhetnek még mindenhova..érdekel minden hozzáértő véleménye..Köszi mindenkinek aki segít!
[Szerkesztve] -
cousin333
addikt
válasz
TheTruth #1101 üzenetére
DVD írót már írtam: NEC 3540 vagy Pioneer 109D (Plextor is jó, csak drágább). Ezek olyan 10-12 ezer forintba kerülnek, ez utóbbival számolva tehát olyan 16 ezred marad a ház + táp + procihűtő triumvirátusra. ezen előfeltételek alapján:
Ház: Codegen, olcsóbb Casetec (3-5e)
Táp Chieftec 350W, 12cm-es ventivel (8-9e)
Procihűtő: Arctic Cooling 64 (4-5e)
Ez összesen 15-19 ezer forint, és lesz egy megbízható (és halk) tápod, valamint egy csendes és jó procihűtőd...
Ha pedig még mindig nem férnél bele a keretbe, akkor Kingston -> Kingmax csere, és megint nyertél 2-3 ezer forintot (Kingston is kapható olcsóbban: [link]).
[Szerkesztve] -
TheTruth
tag
Sziasztok!
Ez a konfig. már sokkal bíztatóbb! Ott van az xlsben a második konfig. Nem tudom, próbáltam tényleg a legolcsóbbakat összehozni, s tényleg nagyon jó lesz ez így. De ennyiből milyen házat + tápot + proc.hűtőt vegyek? Majd valamiből még faragok, csak nemtudom miből. De az már eleve bíztatóbb, hogy sokkal több garanciális cucc jön ki így!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Linux haladóknak
- Windows 11
- Gitáros topic
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Egy hét múlva érkezik a Huawei kamerabajnoka
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Nintendo Switch 2
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- További aktív témák...
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 7600 - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 8400F - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5500 - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 - i5 12400F/14400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Fedezd fel az erőt és stabilitást, ami forradalmasítja a PC világát!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged