- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- ZIDOO médialejátszók
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Egységesítené a frissítések kezelését a Microsoft
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
sziasztok
a komolyság határán belül meg tudná nekem mondani milyen alkatrészekből kell, hogy álljon az a gép, amin röccenésmentesen elfutnak a legujjabb game-k is, illetve hogy ezen részegysgek ára mibe kerül?
előre is köszi -
Rossi
addikt
-
cousin333
addikt
-
D.Zolika
csendes tag
Sziasztok.
Gép vásárlása előtt ki kérném a véleményeteket.
Így nézne ki
Chiftec LBX-02B-B-B ház
Erről a házról mit tudtok? MIt adnak hozzá?
Processzor:Intel Core 2 Duo E6400 2,13GHz v a az eggyel nagyobb Intel Core 2 Duo
E6600 2,4GHz
Alaplap: ASUS P5W DH Deluxe WiFi
Memória: GeiL PC6400 800MHz DDR2 ultra dual channel KIT (2x1GB)
CAS 4-4-4-12
Videókártyá téren hadi lábon állok.Igazság szerint nekem ez jön be, mert fontos az SLI
nVidia 7950 v 7900 a jobb széria.fontos lenne hogy512 memória legyen.
Én ezt néztem ki 7950GT Asus EN7950GT/HTDP/512MB
A többi alkatrész van. -
Dashes
őstag
Processzor Intel Core 2 Duo E6300 1.86GHz 2MB Cache BOX
Hűtőventillátor Gyári Intel
Alaplap Biostar T-Force 945P (i945P) /3 év garancia/
Memória 1024MB /2db 512MB/ DDR2 800 MHz A-DATA /3év garancia/
Merevlemez 250GB Western Digital 7200rpm 16MB SATA-II /3év garancia/
Videokártya Sapphire Radeon X1950 Pro 256MB (PCI-E) /2 év gar./
CD/DVD Pioneer DVR-111D 16x DVD±RW Dual Layer DVD Író
Floppymeghajtó NEC 1.44MB
Hangkártya integrált 7.1ch Audio
Ház + táp ASUS TA-551 Midi ATX 350W
Billentyűzet Logitech Internet Pro HU PS/2 (fekete)
Egér Logitech RX1000 Laser Mouse (PS/2+USB)
NETTÓ ÁR 156 600 Ft
BRUTTÓ ÁR 187 920 Ft
Vagy
Processzor AMD Athlon 64 3700+ S939 (San Diego)
Hűtőventillátor ARCTIC COOLING Alpine 64
Alaplap ASUS A8N-SLI SE (nForce4 SLI) /3 év garancia/
Memória 1024MB /2db 512MB/ DDR 400MHz A-DATA /3 év garancia/
Merevlemez 250GB Western Digital 7200rpm 16MB SATA-II /3év garancia/
Videokártya Sapphire Radeon X1950 Pro 256MB (PCI-E) /2 év gar./
CD/DVD Pioneer DVR-111D 16x DVD±RW Dual Layer DVD Író
Floppymeghajtó NEC 1.44MB
Hangkártya integrált 7.1ch Audio
Ház + táp ASUS TA-551 Midi ATX 350W
Billentyűzet Logitech Internet Pro HU PS/2 (fekete)
Egér Logitech RX1000 Laser Mouse (PS/2+USB)
NETTÓ ÁR 142 100 Ft
BRUTTÓ ÁR 170 520 Ft
Főként játék.
[Szerkesztve] -
Krisszz
csendes tag
Sziasztok!
Notebookvásárlás előtt vagyok. Már egy ideje nézegetem a kínálatot, de sajna nem nagyon értek hozzá . Nagyon megtetszettek a SONY VAIO gépek de nem tudom melyik lenne számomra igazából a megfelelő.
Ezeket a Notikat néztem:
1. http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?cikk_id=76&session=MTY2MDYzNTA=
2. http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?cikk_id=86&session=MTY4MDkzODk=
3. http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?cikk_id=73&session=MTY2MDYzNTA=
4. http://www.acomp.hu/usr_cikkek.php?cikk_id=336&session=MTY4MDkzODk=
( Ez csak akkor jöhet szoba ha jó áron megtudom venni…)
Grafikus programokra használnám, pl.: Adobe Photoshop CS2(9.0), Macromedia,stb., és szeretnék vele játszani is pl. Need for speed Carbon –al, ha ez jól elmegy rajta akkor már nekem bőven jó. Igazából 350 ezer ft. Szánnék rá.
Melyiket ajánlanátok(esetleg a sony-k közül? Vagy ha ezek közül semelyiket, akkor melyiket?
Előre is nagyon köszönöm a segítséget. -
deenes
csendes tag
A RAM tényleg rohadt drága, de szükségem van jó minőségű memóriára, mert a 3D grafika elég mem igényes, az 1GB gyakran kevés a 3dsmax-nek.A másik az, hogy elég riktán játszom, fél évente végigtolok egy game-t azt kész. Igazából nem is fontos, hogy a legújabb játékok röccenés nélkül fussanak fullon, legfeljebb keresek valami régebbi darabot. Minden esetre elgondlkodtató, amit irtál, jó lenne tudni hogy mikor mennek le a RAM árak. Talán ki tudom húzni egy darabig 1Gigával. Szóval meggondolom a dolgot, még alszom rá egyet.
Épp a TP-ben szeretném megvenni a cuccokat. Jó lenne ha mindent be tudnának szerezni, majd rákérdezek. -
Rossi
addikt
Hát ha ennyi pénzt költesz rá, akkor én a helyedben spórolnék a RAM-on, inkább VGA-ra szánnék többet. Ennek oka, hogy a 7300GT a 2 GB RAM-hoz képest eléggé gyenge, viszont 1GB jó minőségű RAM is elég egy drágább VGA-val a mostani játékokhoz. RAM-ot később is lehet bővíteni, a VGA viszont nagyon hamar cserére szorulna...
Pécsett van egy nagyon is megfelelő bolt, a TPComp, nagyker., ami nincs azt megrendelik, és nagyon olcsón adják. -
deenes
csendes tag
válasz
cousin333 #2084 üzenetére
Köszi a segítséget! A procihűtő tényleg jó vételnek tűnik. Azon a Geforce-on amit ajánlottál milyen Zalman hűtő van/ill milyen kell hozzá? (hivatalos oldalon nem találtam 7300gt-t se supported se unsupported listában
) Azért kérdem, mert lehet, hogy csak külön tudom megvenni a kártyához.
Kinéztem egy házat: Cooler Master Black Elite-330-KKN1. Szerintem egész jó, csak egy a bibi: 413mm magas. Nem vagyok benne biztos, hogy normálisan elférnek benne a cuccok. -
cousin333
addikt
alaplap, proci: OK
ház: mindegy, csak tetszen, legyen kellően tágas, jó, ha hátul 12cm-es ventinek van hely
táp: elég lesz
RAM: én a 800MHz-est venném, a kit nem feltétlenül kell
HDD: szerintem jó vétel, minél nagyobbak, annál jobb
CPU hűtő: Artic Cooling Freezer 7 Pro (jól hűt, és kb. 5-6e)
VGA: Galaxy 7300GT DDR3 128MB + Zalman, Asus nem tudom, milyen, de szerintem felejtős, akkor már inkább a Gainward, de legjobban a fennt nevezett Galaxyval jársz, az elég halk is leszabályozva. -
cousin333
addikt
Mivel vidéken vennéd, nem írnék pontos árakat, csak úgy hozzávetőlegesen. Nézd meg, mi az ami kapható, és mennyibe lenne. Ha eltér a tervtől, akkor majd változtatunk rajta...
Asus A8N-E, AMD 3500+ vagy 3800+ s939-es, 250GB WD, NEC 4551 vagy Pio-111D DVD író, Arctic Cooling Freezer 64 Pro, Galaxy 7300GT DDR3 + Zalman. Ezt együtt olyan 110-120 ezerre tippelem, némileg talán felülbecsülve... -
deenes
csendes tag
Sziasztok!
A hónap végén veszek egy új konfigot. Főként 3D Grafikára, Photoshopra és néha jáccani kéne egy nagyteljesitményű, viszonylag csendes gép. Tuningolni nem szeretném. Max 240k a keret, de örülnék, ha 220ból kijönne.
Nagyjából összeállt a fejemben a konfig, ami kérdéses még az a ház, vinyó, memória. Ezek kiválasztásában kérnék segítséget.
Gondom, hogy vidéken (Pécs) a választék eléggé korlátozott vagy csak nem találom a megfelelő boltot.
Vinyóból kettő 160 gigásat szeretnék raidbe kötni, lényeg, hogy megbizható, gyors és halk egyedek legyenek. (ilyen fontossági sorrendben) Van már kiszemeltem, csak közeli lelőhely nincs.
Ramnál az a kérdés, hogy érdemes-e dual kitben venni (az a baj, h Pécsen nem találtam) és hogy megéri-e a 800Mhz a felárat.
Házból lehetőleg táp nélküli kéne, visszafogott hangú, fekete-ezüst alapszínű, (a power gomb körül kék világítással), letisztult, egyszerű design-nal, ajtó ne legyen az elején. (megértem, ha elküldtök a francba, lehet inkább a házajánló topikba kell mennem, de amig nem végleges a belső... )
Azért kinéztem 1-2-t csak nemtom beleférnek-e a dolgok. Max 10-12ezret költenék rá, ha igazán jó akár lehet több is. (nehéz ügy)
Ha a gyári procihűtő nem elég halk, akkor később veszek egy Zalmant vagy valami halk és jó hűtőt. Mit ajánlotok? Nemtom mennyit adnék érte, talán 10k ?
Ja és férjen be a házba, a mostani házamba alig vagy egyáltalán nem menne be. (42 centi magas)
A következő cuccokat irtam össze:
Alaplap : Asus P5-B 32k
Proci : Intel Core 2 Duo E6300 (3év garival) 47k
Ház : A: Micase CABINET ML 905 11k
: B: Codegen 6074-CA 8k
Táp : Zalman ZM360B-APS (remélem elég) 11k
RAM : A: corsair VS2GBKIT667D2 667mhz 54k
B: 2darab DDR2 1024MB 800MHz Kingmax (élettartam gar) 2x30k
C: 2darab 667MHz-es Samsung, Hynix, stb. (3év gari) 23k
Winchester : 2darab WD 1600YS (SATAII 160GB 16MB Cache Raid Edition) 2x18k
VGA : Gainward nVidia GeForce 7300GT 256MB DDR3 8224 23k
(Asus nVidia GeForce 7300GT 256MB HTD Silent) - ez vajon mit tud?
Ennyi
Ez így össszesen 220k-ban benne van, de a végső ár attól függ, hogy mit ajánlotok és mit tudok beszerezni.
Előre is köszi a segítséget.
basszus ennyit irtam!Ne hari.
[Szerkesztve] -
nrgxxx
tag
Sziasztok!
Driver problémám van. van egy noti amire abszolút nem találok sehol sem drivert.
ez egy ''netbook'' márkájú 7521T modellszámú gép.
tudnátok segíteni, hogy hol keressek? -
taltos
senior tag
Új gépet szeretnék összerakni. Ami már van: 2 * 1 G DDR1-es 400 -as memória, és egy szívemhez közel álló 17'' nagyon nagyon jó crt monitor.
Ami kell:
hdd, videókártya, alaplap, processzor, procihűtő, dvd író/olvasó (hobby célokra), éééés ház + táp, bár ez utóbi ha minden igaz egy CT dragon lesz plusz egy CT 400W táp (a kettő együtt 32k forint).
Erre mindösszesen maximum 140k forint van (ennél többet nem is tudok és nem is szeretnék költeni rá), de a lehetőségekhez mérten 120k- ból lenne az igazi.
Felhsználási terület: nem akarok 50 programot egyidőben futtatni, nem szeretek tuningolni, csupán WoW-hoz, HoMM-hez, talán Lineage 2-höz kell. Emelett ha lehetőség adódna rá, akkor jó lenne olyan, ami mondjuk elbírja a Warhammer online-t (már ha egyáltalán kijön 2007-ben) a legminimálisabb beállításokkal.
Köszi!
ps.: Amennyire lehetőség engedi speciális dolgokat ne ajánljatok, mert a gépet a jövő héten kell megvennem Debrecenben (szóval nem tudok felmenni pestre, és nem tudom vidéken mennyire kaphatóak különlegesebb vagy régebbi dolgok). -
Necc
addikt
válasz
Los Angeles #2076 üzenetére
Xeon procik a földbe döngölik az opteronokat
De igazából ezek a procik (opteron, xeon) már inkább szerverprocesszorok mintsem általános célú processzorok.
Javaslatom Core2-es gépre esne, proci értelemszerűen a legerősebb 2 magos
Alaplap lényegében nem számottevő, ám de én ha lehet feltétlenül javasolnék valami külső RAID kártyát a gépbe, az adatvédelem szempontjából ez fontos. Tény hogy erre az integrált RAID karik is jók, de egy külső jobbés értelemszerűen belepakolni 4 db SATA vinyót 0+1 felállásba (vagy RAID 10).
Hardveres gyorsítóról egyelőre nem tudok hogy létezne.
Videokarinak Quadro FX túlzás, az After Effects tudomásom szerint 2D-s program. Viszont mivel ha fontos a kiváló képminőség, akkor Matrox G450 vagy 550 (inkább ez) Dual DVI kimenettel.
Munkamemóriának minimum 2GB, de ha hatalmas adatmennyiséggel kell dolgozni akkor a 4GB se luxus, értelemszerűen párban, össz. 2db ha mód van rá.
Többiek majd írnak konkrét gépeket én inkább általánosségban szeretek írni -
Los Angeles
csendes tag
Sziasztok! Hamarosan belsős munkatársként fogok animációkat készíteni az egyik TV-nél After Effects 7.0-ával. Össze kellene állítanom egy konfigurációt, amin dolgozni szeretnék. Szeretném megtudni, hogy Inteles, kétprocesszoros, duálmagos workstationt, esetleg AMD opteront, vagy a 4 magos Core 2-es proci a megfelelőbb After Effects alá? Az is érdekelne, hogy van-e valamilyen hardveres gyorsító a programhoz, és ha van, melyik a legjobb? Melyik hardware-gyártóra (HP, Dell, IBM stb,) fejleszt az Adobe? A konfiguráció úgy 2 millió forint körüli lehet. Örülnék, ha ebbe két elérhető árű, és minőségi lapmonitor ajánlata is beleférne.
Tehát bivalyerős proci, gyors rendszerlemez, sok-sok háttértár, a videokártya valszeg Quadro FX 4500, Plextor DVD-író, stb.
Igazából az érdekelne leginkább, hogy a kétmagos duál-Xeon, duál-Opteron, vagy a nágymagos Core2 a legerősebb és leggyorsabb ilyesmihez? Köszi! -
Peet210
őstag
válasz
szabor77 #2072 üzenetére
INTEL:
- P4 820 2.8/800/2M/64 bit Dual-Core dobozos hűtővel 1 év garancia: 22.900,-
- Asus P5LD2 SE DDR2 667, Core2 Duo GLan dobozos 1 év garancia: 22.900,-
- 512/667 MHz DDR2 Samsung vadiúj1 év garancia: 11.500,-/dbx2
- Inno GF 7600 GST PCIe 256 DDR3 500/1400 Mhz dobozos: 29.900,-
- Tápegység: Chieftec 400W GPS-400AA 12cm fan, PFC 1 év garancia: 12.500,-
- Seagate 160/SATA/8 mega bontatlan fóliázott 1 év garancia AKCIÓ: 13.500,-/db
- DVD író: Pioneer 111D 16X +/- Dual Layer, fehér/fekete 1 év garancia: 8900,-
Ár:133600,- + ház
AMD:
- Athlon 64 3200+ S940 AM2 dobozos gyári hűtővel 1 év garancia: 19.900,-
- Asus M2N-E AM2 DDR2 800 Nforce 570 Ultra, heatpipe-os 1 év gar: 23.900,-
- 512/667 MHz DDR2 Samsung vadiúj1 év garancia: 11.500,-/dbx2
- Inno GF 7600 GST PCIe 256 DDR3 500/1400 Mhz dobozos: 29.900,-
- Tápegység: Chieftec 400W GPS-400AA 12cm fan, PFC 1 év garancia: 12.500,-
- Seagate 160/SATA/8 mega bontatlan fóliázott 1 év garancia AKCIÓ: 13.500,-/db
- DVD író: Pioneer 111D 16X +/- Dual Layer, fehér/fekete 1 év garancia: 8900,-
Ár:131600,- + ház
Persz nem mondom hogy minden ez legyen pl memóból választhatsz Kingston/Geil/Corsair-t.Vagy a GST helyett eg 7300GT-t ami egy pár ezressle olcsóbb.
Lehet hogy az amd jobb lenne játékre de ha nem vagy nagy játékos akkor az intel 2magos változata is megfelelő.Vagy az amd-s konfigon még karcsúsítani tudsz ha az am2-t lecseréljük s939-re.
Az árak mind Gianni bazárjából való mert most ez volt a legközelebb
[Szerkesztve] -
Khaal
őstag
-
Necc
addikt
válasz
szabor77 #2072 üzenetére
Játékoknál egyértelműen a Core2 a nyerő, de az anyagiakat nézve inkább AMD Athlon 64 javsolt részemről.
Videokarinak játékgépbe az X1300 ugye csak vicc
Minimum egy 1950Pro vagy ha nagyon szűkösek az anyagiak akkor egy 7600GS DDR3 (DDR2 felejtős) ha még 7600GS-re se futja akkor már játékgépről nem beszélhetünk és nem is érdemes belefektetni hosszútávon.
Sulinetes gépek a-tól z-ik silány minőségűek, eddig senki se mutatott jó minőségű sulinetes gépet (esetleg márkás Asus lapot raknak bele hogy ezzel elcsábítsák a hozzá alig értőket, de a táp és ház rendszerint silány és a gép összeállítása is csak marketing célokat szolgál) -
szabor77
csendes tag
Sziasztok!
Bár lehet, már volt ehhez hasonló téma, egy játék-PC összeállításában kérem a tanácsotokat.
Rögtön első kérdés, hogy AMD vagy Intel proci mellett érdemes dönteni. Ha Intel, akkor megfelel-e egy P4 ~ 3,2 GHz (541) LGA775 1MB CPU, vagy játéknál abszolút előnyben van a Core Duo, esetleg Core2 Duo?
Alaplap: MSI okés, pl. 945P/PL vagy érdemes ASUS, Asrock variációkból választani?
A játék alatt 3d-s játékok is szóba jönnek (fiataloké lesz), így a VGA vezérlőben is segítséget kérek. Amit kinéztem:
- ATI RADEON X1300 256MB TV-out/ DVI
- Nvidia 6600 256MB TV / DVI
vagy esetleg komolyabbat!?
Árban a pc komplett max. 120.000,- Ft-ig jöhet szóba, monitor nélkül.
Aztán vannak az összerakott márka-pc-k, mint pl. a sulinetes ASUS VINTAGE2 Pentium D 2.6GHz Dual Core, 1 GB DDR2, ASUS EAX55, mely listaárasan nettó 116e. Érdemes-e ilyen megoldásokban is gondolkozni?
Köszi előre is!!
Üdv,
Szabor -
Khaal
őstag
Szépen leosztottatok... Mindenesetre megfogadom a tanácsot, azon az egy-két ezresen már ne múljon (hogy nehogy kimúljon
). Egy kicsit akkor várok még hogy összejöjjön a pénz. A régi 300w-s deer tápot akkor el is felejthetem?
-
cousin333
addikt
Ahogy már előttem is írták, a maradék pénzt tartogasd jobb tápra (pl 350W-os Chieftec vagy FSP, kb 8-10 ezer forint).
Ha ennyire spórolósra kell venni a figurát, akkor elég lesz a 667-es RAM is. Prociból max. ha 2 ezer forintnál kisebb a differencia (3000+ = 1,8GHz; 3500+ = 2,2GHz, teljesítmény kb. arányos). Szerintem . Te tudod, mennyi pénzed van rá. De a TÁPON NE SPÓROLJ!!!
[Szerkesztve] -
Khaal
őstag
Ki is néztem pár helyben is kapható cuccot:
Asus M2N MX (int. GF6100) 19k
Athlon64 3000+ 20k
1gb ddr2 667mhz 26k
új tápegység 400w 4.5k
ez így ki jön 70 ezerből (vga vétel későbbre halasztva)
Kérdésem megéri-e a 3500-as proci megvétele a 3000-es helyett,
Illetve érdemes-e 800mhz-es mem-et venni a 667mhz-es helyett? -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Szten Márs #2063 üzenetére
''z adatok áramlási sebessége... ha arra gondolsz, hogy az IMC felé milyen gyorsan áramolnak a ram felé az adatok, akkor az meg nem 30%, hanem majdnem a duplája lesz.''
Igen, ilyesmire gondoltam a ramos topic 1. hsz-e alapján, csak már este nemvoltam teljesen itt, és nem javítottam ki...
Akkor viszont örülök, hogy egy adag lóvéval egyenlőre kevesebb lesz a fejlesztés! -
Szten Márs
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #2062 üzenetére
Az adatok áramlási sebessége... ha arra gondolsz, hogy az IMC felé milyen gyorsan áramolnak a ram felé az adatok, akkor az meg nem 30%, hanem majdnem a duplája lesz. Csak épp a K8 igen kevéssé érzékeny a memória-sávszélességre.
Ja nem fontos, nem árt éppenséggel, de elvan így is és a később beszerzett pár egy kezdő 1 gigás modulhoz tuti taktika. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Szten Márs #2059 üzenetére
másfelől igazad van, kicsit utánnanéztem, az adatok áramlási sebessége növekszik meg jelentősen, de alkalmazások futási sebessége kb 3%-al... Szóval akkor egyenlőre nemolyan fontos ez a DC-s mizéria...
Kevertem a két dolgot sorry.
gyorsabbvoltál!
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Szten Márs #2059 üzenetére
nem, a 3% az a socket-A környezetében volt reális. A 30%-ot meg itt olvastam PH-n, valameik topicban ment az eszmecsere, ott az illető leírta, h. A64-eknél kb. 30%-ot jelent a DC mód, intelnél meg kb. 50%-ot, aztán mivel nem cseszték le az illetőt ezért a hsz-ért, gondoltam elfogadható...
Azért a 3%-ért nemhiszem, hogy lenne értelme eröltetni ezt a DC módot.
De ha nemígyvan, akkor nemígyvan. Majd holnap nézek teszteket.
[Szerkesztve] -
-
Khaal
őstag
Sziasztok, le szeretném cserélni a gépemet, az eladott alkatrészekből + félrerakottból kb 80 ezer forintom lesz. Ami ebből kellene: alaplap, proci, memória, VGA.
Filmnézésre,zenehallgatásra lesz, meg persze játékra (HL2,Bioshock és a Star Trek Legacy kell hogy menjen rajta legalább 1024x768-ban)
Nem igazán vagyok képben de én valami ilyesmire gondoltam:
AM2-es alaplap (semmi sli, nem kell gigabit, viszont kell ide a vinyómhoz) kb 20ért
Athlon64 kb 25ért
1024 ddr2 ram (később még szeretném bővíteni 2gb-ra) kb 20
A VGA az probléma, mert ez így már közel 70 ezer,
Én 6600GT-re vagy 7600GS-re gondoltam az úgy 25 körül van azt hiszem
Ez így 90-ből kijönne.
Várom a véleményeket és konkrét márkákat/típusokat a megadott árban. -
gerjus
senior tag
válasz
Kovalic #2052 üzenetére
Elegendo a 400 as markas tap .
A kerdes mennyi a kicsitmert ugye 266 FSB alapbol es vissza nemtod osztani a memot . Fesz nelkul mennek 400 as fsb t siman ezek a procik az 800 a ramoknak azt minden 667 es birja szerintem cl5 ben termeszetesen ... ha ennel jobban akarod vagy idozitest akkor erdemes 800 asok fele kacsingatni ...
-
gerjus
senior tag
válasz
Kovalic #2047 üzenetére
Az a velemenyem hogy jo valasztas
lasd konfigom
a DS4 nagyon jo lap minden teren
Mint elottem mar mondtak en is inkabb 2 gigat mondanak de valoban dragak de akkor is nagyon sokat szamit ... attol fugg mennyire akarod huzni a procit mert ugye pl az en esetemben a proci 420 as FSB vel megy az ramoknak ''csak'' 840 azt meg egyket jobb 667 es is hajlamos vinni pl az enyemek is 667 esek ...
Igen kezel ide vinyot ..
Videokari hogy ati nvidiaezt dontsd el te kinek a pap kinek a papne
-
Kovalic
csendes tag
Szevasztok!
Elszántam magam, hogy gépet vegyek.
A proci Intel Core 2 Duo 6300
kinéztem hozzá egy Gigabyte DS4-es lapot.
Mi a véleményetek?
Kellene 1 gbyte ram (vagy 2????).
Húzni szeretném, persze nem a végletekig. Geil, A-data? Milyen legyen?
A videokari pedig 40 eFt körül legyen (256 Mbyte, 256 bit)
Ati? Nvidia? Melyik gyártó milyen kártyáját javasoljátok?
Mekkora és milyen táp kellene mindehhez (+ 1 dvd író, 120 Gbyte ide vinyó, 250 SATA II vinyó)
Tényleg, a DS4 kezeli az ide vinyót?
Köszi!! -
AlyArkhon
őstag
please valaki ..
-
AlyArkhon
őstag
Sziasztok ..
Eggyik koléga nőm szeretne egy gépet vásárolni , és megkért hogy kérdezzek már rá az alábbi configrta , hogy szeritnetek érdemes-e megvenni sulinetre , vagy inkább rakasson össze egy gépet ? ...
Intel Celeron 2,8GHz processzor LGA775, Asus P5VDC-MX alaplap, PQI 512 MB DDR2 memória, Samsung 160 GB SATAII merevlemez, LG GSA-H10NBBB DVD +/-RW, Integrált VGA, Codegen 3367 300W ATX ház , Codegen MO-004-1 PS/2 egér, Chicomy 9810 PS/2 billenytyűzet, UHU Linux, LG T710BH CRT monitor, 2 év helyszini garancia
Sulinet kedvezménnyel vásárláskor fizetendő vételár : 123,500 ft , egyébként 63500 Ft
A másik lehetőség ::
Asus Sempron 2800+S754 , memoria: PQI 512 DDR PC 3200 , HDD: Samsung 160 GB 7200 SATA II , LG GSA-4166BB/HL20 LSC DVD +/- RW fekete , VGA: GIgabyte R955256D 256 MB , Ház : Colors 8007-C43 420W , klaviatura : colors KB-2325 , Eger : colors M-2018 optiakai , Hang , háló kari : van , Szoftver : UHU linux
Egyéb : Colors SP-168 hangszoró
Ára : 121900 Ft áfával eggyütt
Szal megéri valamelyik is , vagy inkább rakasson össze ??
Előre is köszi .. -
P.Szilvi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem! Notebookot szeretnék venni, ki is néztem egyet: ACER TRAVELMATE 4222WLMiX .
(Bővebben: http://www.alfadigital.hu/images/palm/acernotebook/4222wlmix.php)
Mi a véleményetek? Érdemes megvenni?
...a memória bővítve lesz, nem marad így...
Előre is köszi minden hasznosítható hozzászólást!
Üdv! -
Balika19
csendes tag
Hát lehet hogy igazad van mert most nézegettem és abban igazat adok hogy nem nagyon fogom használni a SLI funkciót de a 7600GT-ből nem akarok engedni főleg azért mert csak 6000 FT van a GT és a GS között, az alaplapról már le tettem és helyette a ABIT KN9-S-t választottam ami 8000 FT-vel olcsóbb és majd még egy kicsit spórolgatok és meg is lesz a másik 512-es memcsi!
De remélem hogy még hallok véleményeket! -
Balika19
csendes tag
Sziasztok!!!
Elméletben összeraktam egy konfigurációt és szeretném megkérdezni hogy mi a véleményetek róla, szóval egy ABIT KN9-SLI alaplap hozzá egy 3500+-os AMD Athlon64 AM2-es foglalattal és a videókártyák közül a Geforce 7600GT-re esett a választásom, ja és a memória pedig egy Kingmax DDRII 800MHz 512MB, azt tudom hogy egy 512-es nem képes a csodákra de egyenlőre megfelel nekem!!!
Várom válaszaitokat pozitívot és negatívot egyaránt!
Előre is kössz!!! -
laceeek
aktív tag
ja azt elfelejtettem megirni h ugy kb gép az 140000Ft -ba szeretném h benn legyen a mindenestöl kivéve a monitort!!
-
laceeek
aktív tag
Hello szeretnék gépet komplett gépet!!!!!!!!!!!!!!!!van má bele amit kinéztem videokártya:7900gs mellé kéne egy sli-s alaplap , 1gb ramot is kinéztem meg még 200gb vinyot is mást nem a többire szeretnék érni ajánlásokat és persze az alaplapra is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
köszi
lacko -
Necc
addikt
válasz
Meli222 #2031 üzenetére
Asus A6000-es széria. Csak ezt az egy típust ismerem, nem foglalkoztam előre összeszerelt laptopokkal, mert nem használtam, csak egy ilyet javítottam és így tudom, hogy mit ''tud''
De rengeteg netes árlistában van felsorolva konkrét leírás, amit nézni kell az a proci (Pentium M, Core Duo), memória (1GB), és a videokari (6200Go/6600Go/7600Go) írtam volna ATI-t is de tudomásom szerint kiszorult a piacról az X300 óta
[Szerkesztve] -
Meli222
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy új laptopot, de fogalmam sincs milyet kellene, annyi félét árulnak. Amire használnám az alap dolgokon kívül, az 3d-s képek renderelése lenne. A mostani gépem: Fujitsu Siemens Amilo A7640, 1 giga rammal. Ennél egy kicsit jobb kellene, mert ez elég lassan csinálja a dolgát.
Tudnátok ajánlani valamit? -
ebke1
csendes tag
Sziasztok!
Én is ott állok, hogy venni szeretnék egy notit. De ahogy olvasom a fórumokat egymás után, kezdek elbizonytalanodni. Elsőre egy Toshiba L20-205 ös gépet szerettem volna. Az online boltok hírdetik még, de sajna már kifutott széria, és nem kapható. [link]
További kutakodásaim során, ráakadtam egy MSI L730007Hu [link] gépre. De az MSI-t nem ismerem és a neten sem találok róla sok infót.
Szerintetek milyen gép? Érdemes foglalkoznom vele? Vagy inkább egy kisebb Toshibát nézzek. A pénze amit rászántam max 270.000
Válaszotokat előre is köszönöm!
Péter -
Angyal07
tag
A kis kötözködésért kértem elnézést.
Egyébként teljesen egyetértek, hogy noname pc-t nem szabad vásárolni nagy áruházakból, mert silány a minőségük, viszont ezeket kiskerben is sokszor meg kell nézni, mert ott is bőven előfordul a szar minőség.
Én csak annyit akartam kifejteni, hogy a márkás pc nagyjából mindehol ugyanaz, tehát azt azért meg lehet venni, akinek arra van igénye, mert nem egy pincében összedobott minél olcsóbb bekerértékkel rendelkező áru, hanem azért válogatott alkatrészekből van. A garival meg tényleg nem az adott áruház foglalkozik, hanem maga a fujitsu-siemens, aminek tudtommal rendes mo.-i szervízhálózata van. Tehát nem kell a Bahamákat hívni egy kis support miatt.
A viszont tökéletesen igaz, hogy sulinetre tényleg érdemesebb notit venni, mert az időtállóbb, mivel tudni kell, hogy a sulinetes gépet 3 évig nem lehet eladni. Bármikor az apeh ellenőrizheti, hogy megvan-e a gép. Ezért érdemesebb notit venni.
Na én ennyit tudtam hozzátenni a történethez. -
Necc
addikt
válasz
Angyal07 #2020 üzenetére
Semmi köze sincs ahhoz, hogy ki mekkora ''ász'' a lényeg annyi, hogy minden józan felfogású ember tudja (vagy sejti) hogy hipermarketekben gépet venni a létező legnyagobb őrültség. Könnyen megeshet, hogy ugyanazt a gépet máshol jóval olcsóbban megkapod (pár hónapja még jópár példát tudtam mondani, hogy a ''tuskó és a többiek'' szép kis 30-60%-os profitot dobnak a gépeikre)
Ha te egy átlag felhasználó vagy, akkor neked totál felesleges egy 820-as penti úgyse használod ki, akkor vegyél olcsóbb pénzből valami egyszerűbb gépet, a sulineten belül úgyis bő a (használhatatlan) választék, hiszen ezt a programot arra találták ki, hogy szegény embernek is legyen gépe, de nem arra, hogy mindenféle jól hangzó marketingnyálakat dobjanak ki (és sajnos ezt teszik).
A különböző támogatásokról és gariról meg annyit, hogy ha picit utánnanézel akkor a hipermarketek jóformán nem is törődnek a vevőkkel, magyarán ha problémád van, téged le se x?rnak, igaz a Fujistu cég ad valami technikai támogatást, akárcsak pl. az Asus, de jóformán telefonon, ami pénz, külföldi számnál meg sok-sok pénz... e-mailben meg felesleges technikai támogatást kérni, nekem se válaszoltak fél éve a levelemre (pedig a formanyomtatványt töltöttem ki és küldtem el).
Szóval, ha egyszerű ember vagy, aki irodai munkára, filmnézésre, DVD írásra használja a gépet, akkor nyugodtan vedd meg a legolcsóbb sulinetes gépet (ha lehet számtek-kiskerben mert ott sokkal többet törődnek a vevővel), ezért van a program. De ha te netán játékra, meg komolyabban multimédiára is használnád a gépet, akkor a sulinetet el KELL felejteni, mert hiába a 60.000Ft-os adóvisszafizetés, nem anyagiakban, de más szempontok szerint (teljesítmény, minőség, garanciális problémák intézése, ár/érték arány, értékállóság, stb) többszörösen megjárod. Hú de finoman sikerült fogalmaznom
Ja és miért is kérsz elnézést?ne hülyéskedj má
-
Angyal07
tag
Nem akarlak összezavarni, mert látom nagy ász vagy, de ez nem egy sufni konfig, hanem egy márkás fujitsu-siemens darab. Ezeknél a gépeknél a gyári összeszerelés a legdöntőbb előny. Tehát eléggé megbízhatóak egy átlag user számára.
Az ára meg a márka miatt tényleg borsos, de ha leszeded belőle a sulinetben visszakapható 60k-t, akkor gyakorlatilag 70k-ért kapsz egy közepes képességű gépet (itt a videókártyára gondolok), ami kellően csendes és az átlag user számára kevés gonddal jár. És kapsz hozzá megfelelő supportot, ha valami gondod lenne, és nem a sarki boltba kell visszajárni.
Az tény, hogy az alaplapja valszeg egy elég alap chipsettel rendelkező dolog, de ha nem egy tuningőrült veszi, akinek sosem elég a teljesítmény, akkor nyugodtan meg lehet bízni ezekben is. Tehát alapon járatni a gépet bőven elég.
Én kérek elnézést. -
Necc
addikt
Tipikus marketing okádék az egész gép, jobb ha tőlem tudod, hogy ár/érték arányban pocsék a gép! Nagyon régóta foglalkozok gépek összerakásával és gépajánlattal, de hülye hipermarketekben (beleértve az euronics/electropontot is) NE vegyél gépet!
Az csak hab a tortán hogy ritkaszar minőségű alkatrészeket használnak, de egy 2.8-as P4 mellé berakni 1×512MB ramot őrültnagy hiba, egy ilyen gépben minimum 2×512MB lenne elfogadható (az meg csak a másik dolog, hogy az ÖSSZES mai gépbe párba kell rakni a memóriát, ha nem így teszel, rakhatsz atomerős procit a gépedbe az tetülassú marad); ráadásul az erős proci mellé beraktak egy olyan 3D-s karit amit ma inkább irodai gépekbe használnak!! (Az meg megint csak hab a (poshadt)tortán hogy a videokari is a rendszermemóriából veszi el a memót, így az 512MB-ból jóformán csak 320MB használható)
Összegezve: ez a gép egy barom marketingfogás, egy ''hű de atomjó'' procival akarják beetetni a hozzá nem értőket, és a tényleg erős proci mellé olyan nevetségesen alacsony teljesítményű alkatrészeket raknak, hogy még az én gépem is (lásd infó lapom) lazán lealázza minden szempontból. Na meg még ugye a silány alkatrészekre nem is tértem ki (és nem is fogok).
Csak a proci miatt hülyeség megvenni a gépet mert minden mást azonnal cserélni is kell benne, és hát egy P4 820-as proci a 130.000Ft töredékéért kapható
mod: a mai laptopokban/notikban a Celeron M és a Pentium M CPU-kat szoktak használni, és a típusszámuk 4xx míg az asztali prociké 3xx (Celeron D, alsókategória) és 6xx (Pentium 4, középkategória) valamint 8xx (Pentium Extreme Edition, felsőkategória)
De ez a tendencia a Core2 betörésével úgyis fel fog borulni és lehet újra átlátni az egész CPU bizniszt, de hát a fejlődés már csak ilyen és miért ne könnytenék meg a gyártók a dolgunkat egy egyszerű rendszerrel
[Szerkesztve] -
hoge
csendes tag
Madaras teszkó következő akciós újságban:
Fu-Sie Scaleo Ji1631 Dual PC
Intel Pentium D820, 2,8GHz Dual Core, 512M, 160G, DWD Double layer, Nvidia 7300SE 64M/256M TV out, integrált hang és hálókártya, bill, egér linux
Sulinetben 130kHUF
Ár/értékben jónak tűnik, de a minőséggel kapcsolatban van valakinek infója, mert a Fu-Sie notebookok minőségét eléggé lehúzzák a hozzászólások. -
Necc
addikt
Az 1. pontot nyomatékosítsd az illetőben, hogy felejtse el
Amit spórol árban, azt nagyon sokszorosan kapja vissza minőségben (pontosabban minőségtelenségben) és én inkább lemondok a sulinetről, minthogy egy olyan gépet toljanak elém, amiben olyan táp van ami 1-2 éven belül nagy valószínűséggel behal ráadásul a teljesítményen is indokolatlanul spóroltak (érthetőbben KÖZEL ugyanannyi pénzért egy jelentősen gyengébb gépet adnak).
Szóval beszéld meg az illetővel, hogy felejtse el a sulinetet. Ha annyira akar belőle valami hasznosat venni, akkor vegyen laptopot vagy notebookot, ebből a sulineten belül is bő a választék és kapni minőségi darabokat is sőt ha keres az ember akkor kap Pentium M -mel ellátott laptopit is (én már láttam vagy csak káprázott a szemem, vagy a kirakatban rossz helyre tették a sulinet emblémát. De jól kimagyaráztam az esetleges tévedésem).
-
Necc
addikt
1: linkhez használd a hozzászólás készítésekor a link gombot
2: komplett gépet NE vegyél bármennyi is az ára, sulinet ide vagy sulinet oda... olyan apróságokról nem esik szó a konfigban, mint pl a táp, amiből tuti valami ócskát adnak (általában azt szoktak) továbbá támogatom az előző hozzászólásokat és én sem ajánlom a maxtor/samsung vinyókat, helyette hitachi, westend digital, seagate; az meg csak hab a tortán, hogy az X550 VGA már eléggé egy ódivatú videokari egy új géphez, hasonló pénzért (vagy picivel többért) kapni sokkal jobbat (pl. nvidia 7300 széria, ati X1300 széria)
Valamint az összes mai gépekben a memóriákat szigorúan párba kell válogatni! (pontosabban nem kötelező, de nagyon-nagyon erősen ajánlott) Az általad jelölt konfigban nem mutatták hogy párban lenne a memó, ami nagy teljesítménnyvesztést jelent.
Ha hosszú időre tervezel, akkor én is inkább valami core2-es gépet javaslok vagy ha anyagilag ez nem ok, akkor valami AM2-es AthlonXP-t, ugyanis a Core2 óriási sikere miatt az AMD kényszerből jól lenyomta a procijainak az árát, így most nagyon megéri ilyen procikat venni és olcsón aránylag nagy teljesítményhez jutsz.
Utólagos korrigálás, nem akartam összevágni a hozzászólásom, mert abból csak össze-visszaság sül ki
Nézem a táp az egy codegen 300 wattos, nos én igen jól megérdeklődtem itt a fórumon és személyesen is hogy melyik tápok ajánlottak és veszélyesek, köztük több éves rendszergazdákat is megkérdeztem táp ügyben; nos egy szó mint száz a 300 wattos codegen tápok erősen a noname, megbízhatatlan tápok közé tartoznak, szóval ha tegyük fel megveszed a géped, akkor jóformán fél éven belül tápot is kell cserélned ami extra kiadás, illetve a házat is elég jól ismerem és eléggé rossz kialakítású (nehezen hozzáférhető reset pl. meg rossz szellőzés). Ha olcsó és aránylag jó házat keresel, akkor a Codegen 8083L házat ajánlom, kinézete fura, de aránylag jól megoldották a szellőzést a házban, igaz az is tápcserét igényel. Nem egy csúcsbajnok ház, de az árához képest megéri. (táptól függően 6.000-8.000Ft) -
Dashes
őstag
Illetve két gép között vacilálok a másikban ez az alaplap van:
http://www.asus.com/products4.aspx?l1=3&l2=101&l3=0&model=1282&modelmenu=1
Ami VIA -s ami nem annyira jó
Másik gép: http://iris.hu/termeklista.php?cikkszam=15561&csoport=PC+%28+IRIS+%29&page=1
Sempron proci sem jó, vid kártya sem.
Szóval melyikel járok jobban,( Ramot mindenképeen veszek.
1 megveszem a mini ATX-t veszek bele 512Mb Ramot.
vagy megveszem a másikat +512Ram +jobb proci ( amivel szerintem jóval felette leszek a másiknak, meg ez VIA chipsetes nem GeFoce...)
Ez a kérdés melyik érné meg nekem jobban az mind az árat, teljesítményt nézve. -
Dashes
őstag
Konkrét termék,de figyelembe veszem amit írtál, köszönöm is, nekem össz. kb 2 Sata vinyó lenne rákötve, a 2PCI is elég, azért néztem ki mert ilyen árban nem találtam mást vagy a chipset , vagy az alaplap, proci nemjó.... Ezért kérdeztem hogy van -e esetleg másik amit tudtok javasolni, vagy egyéb hátrány a csatlakozókon kívül.
-
Necc
addikt
mATX ben nincs VGA csati, minden szirszart ráintegráltak. Ha meg egy mormális mATX-es alaplapot szeretnél, akkor annyi pénzért már kapsz egy teljes méretű ATX-es alaplapot. A mATX alalpoknak továbbá borzasztóan kevés szolgáltatásuk van (RAID hiánya, kevés pata/sata pl.).
Csak akkor ajánlom, ha egy HTPC-t szeretnél építeni. Továbbá mATX-es alalplaphoz mATX-es házat és tápot ajánlott venni
Ez csak általánosítás volt ha konkrét termékről van szó akkor ne vedd figyelembe amit írtam -
Necc
addikt
Hát ha játékra kell laptop akkor a lényeg azon van inkább, hogy ne inteles VGA legyen benne. Egy integrált GPU-s nvidiát vagy ATI-t javasolok. S3 integrált GPU-k úgyszintén semmit se érnek.
Tudomásom szerint eléggé gyenge gépigénye van a warcraft3-nak, de én már láttam futni ezt a játékot egy integrált inteles gépen és darált mint az atom. (Tudom hogy a WOW más de a grafikus motor ugyanaz)
Ja és feltétlenül legyen benne wifi mert elvileg ezzel az egyetemen belül bárhol elérheted a netet, ha adnak -
Dashes
őstag
sulinetten belül szeretnék max. 135e ért, ezt néztem ki:
http://shop.albacomp.hu/index.phtml?op=home&module=reszletes&termek_id=1193
Asus A8N-VM CSM.
Ha tudtok jobabt vagy erről akartok lebeszélni szuóljatok... -
Ch4os
aktív tag
válasz
CriticalHit #2002 üzenetére
Ugy látom hogy nem akartok átverni, mert Peet, és Te is ugyan azokat ajánljátok.
Ezekről tudnál adni valami linket, összehasonlítást, tesztet, vagy akár a cég honlapját?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Elektromos autók - motorok
- Autós topik
- Nintendo Switch 2
- Google Pixel topik
- Szomorú jövőt vetít előre a dedikált GPU-knak a Jon Peddie Research
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 7600 - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! DDR5 GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5 8400F - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 - Ryzen 5500 - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- ÚJ! GAMER PC - RTX 5060 - i5 12400F/14400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - DLSS4!
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged