Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bopeti98 #108853 üzenetére
Egyszer úgyis lesz, mondjuk titkon reméltem hogy egy búzatáblára költöznek majd ki az M0 mellé. De nem jött be.
Apropó fesztivál, csodálom hogy nem került szóba itt Kapolcs ahol vasárnap fejeződött be Művészetek Völgye. Ismerős dolgozott kint egy portán, azt mondta kellett pár nap míg visszaszokott a tömeghez. Brutális sokan voltak azokon a szűk helyeken.
-
Rage47
veterán
válasz
bopeti98 #103092 üzenetére
Olyat hallottam, hogy valakit előbb behívtak 2. Pfizerre az előzőleg megbeszélt időponttól eltérve, mert akkor volt időpont, nincsenek ezek az időpontok kőbe vésve. UK-ben is már 12 hétre adják a Pfizert, még mindig kísérletezgetnek ezekkel a dolgokkal. A 28 napot sem kell szigorúan venni.
-
Z.É.T.
őstag
válasz
bopeti98 #91908 üzenetére
Arra válasz nincs, de egy kis tűnődést megér, mekkora szerepe lehet ebben a következőknek:
- sikerpropagandák egymás hátán
- kórházi infók, képek, videók tiltása
- szakemberek szócsővé tétele
- logikátlan intézkedések
- naponta tettenérhető hazudozás
- Gődény bt. agymosása
- stbSzerintem vastagon benne van.
Nálunk nagyon sokból nagyon sokan csak az elmúlt néhány hétben találkoztak a valósággal, őo és családjaik nincsenek kint valamelyik vírusrullettező tömegben. Miközben még mindig van néhány konditermező, akik a kormányra és vagy a normális életesekre hivatkozva harsogják, hogy nincs itt semmi látnivaló. -
Wn2tl
aktív tag
válasz
bopeti98 #91908 üzenetére
Én most is azt mondom, mint mindig az emberek beárazzák a veszélyt. Mindenki a közvetlen környezetéből indul ki, amit a saját bőrén tapasztal. Ha sok ember van aki nem gubózik be, akkor nincs akkora baj mint ahogy a média lefesti. Nem fog a végtelenségig minden ember bemondásra rettegni.
-
Qtya123
őstag
válasz
bopeti98 #91151 üzenetére
Az jó, hogy sokan mennek kirándulni. Legalább van egy kis mozgás, napfény.
Én úgy gondolom, hogy az is rettentő káros, ha hónapokon át rettegve bezárkóznának és punnyadnának otthon a népek napfény és testmozgás nélkül (persze aki akarja, valamennyire otthon is mozoghat egy garzonban is). Szépen leépítheti az immunrendszert az ilyen is.Annyi, hogy ne egymás seggében legyenek és ne mindenki ugyanazt a pár darab népszerű helyet keresse fel. Na ez a része, ami nem fog működni.
Parci ( #91158): Na igen, a tanárok oltása. Szépen megvárták, míg egy csomóan megfertőződnek közülük. A feleségem iskolájában a tanári kar fele, 24 ember elkapta. 1 hét leforgása alatt mind a 24 kiesett a munkából. Na most abban a tanári karban 24 emberrel kevesebb már van, akiket nem lehet oltani...
-
BalanceR
addikt
válasz
bopeti98 #89819 üzenetére
Valamilyen szinten ez természetes szelekció, de sajnos olyan aki egy tüntin összeszedi, esetleg tünetmentesen, nem csak a hozzá hasonló "hülye vagyok, hogy megértsem ezért tüntetek" -kategóriájú embernek adja tovább...
Aki tüntizni jár, jellmzően van akkora Karen, hogy boltba is csipke maszkban megy, merthát neki jogai vannak, a lenkei megmondta, hogy a maszk szájkosár és jó eséllyel adja át a a nagyinak, aki minig minden szabályt betart. -
szaszayanou
aktív tag
válasz
bopeti98 #85035 üzenetére
Országosan még mindig kevesen használnak ügyfélkaput, ezért csak visszavetette volna az oltakozási kedvet. És mivel nyilván csak személyesen lehet felvenni az oltást, és az oltóponton úgyis kérnek személyit, ezért az ügyfélkapuhoz tartozó erős ügyfélazonosítás, vagyis hogy csak személyesen lehet igényelni az ügyfélkaput, az oltás regisztrációnál nem fontos.
-
-
Soulfly842
addikt
válasz
bopeti98 #84080 üzenetére
Az esetszám alapján, s azt látva, hogy a mutációkkal nagyobb a mortalitás is rövidesen 200 felé mehet a napi halálesetek száma. és - ha nem lenne emelkedés a napi esetszámokban (ami több, mint valószínűtlen) - akkor is ~10 napon belül eljutnánk arra a szintre, hogy az EÜ telítetté válik.
Egy ilyen intézkedés a fasorban se lenne, ahhoz képest, ha - ahogy külföldön emlegetik - Csehországhoz, Szlovákiához hasonlóan Bergamói helyzet lenne Mo-n. Ha választani kellene, hogy ki maradjon életben és ki nem...
Most viszont esély sincsen arra, hogy addig merjék húzni, hiszen a mutációkkal kapcsolatban Csehország egy 'ékes' példa (lakosság szám is hasonló, mint Mo-n), hogy szigorú megkötések mellett is, hogyan terjednek...
Tehát, itt attól a ponttól is hamarabb kell lépni, mint a második hullámban.
Elég ha felugrik napi 7000-9000-re a napi esetszám. Máris megérti mindenki a büntetéseket, a szigorúságot.
Egyébként 1-3 napon belül szükszégszerű lenne egy 1000-2000-s napi esetszám növekedés, vagy a bilibe lóg a keze a napi számoknak
Elnézve a 3. hullámhoz kapcsolódó görbéket viszont: biztos, hogy nagy napi esetszám növekedés lesz.
Jó, akkor a 10 napot még felül is becsültem. Ha nem lenne emelkedés, akkor is kevesebb már az. Nagyobb arányban vannak súlyos esetek, mint az első két hullámban és valószínűleg százalékosan már nagy arányban van jelen az angol és a cseh mutáció. (na, erről nem fogunk itt valós képet kapni Mo-n soha)
-
updog
őstag
válasz
bopeti98 #83185 üzenetére
Mindig felbosszant amikor valaki letudja az "ország nagyobbik részét" ilyen egyszerű kifogásokkal.Nem mindenkinek adottak ugyanazok a feltételek, van aki nagyobb hátránnyal indul, többet kell szívnia, több áldozatot kell hoznia, többet kell utazni, esetleg költöznie, ilyen az élet. De akkor mondjuk azt hogy van akinek ehhez nincs kedve, de ne azt hogy nincs lehetősége.
Nem hiszem hogy az ország "nagyobbik része" megfelelő végzettség nélküli, tanulásra képtelen, önfejlesztésre / átképzésre való idővel nem rendelkező, rokkantnyugdíjas nagymamát otthon egyedül gondozó szívbeteg (remélem mindent felsoroltam amiket kifogásként szoktak hozni), aki "egyszerűen nem teheti meg" hogy mondjuk bejárjon a busszal 20-30 percre lévő megyeszékhelyre dolgozni (utóbbi konkrét kifogás családon belül ráadásul. Azóta ritkábban beszélünk
).
Hevesi gyerek vagyok, felségem Borsodból jött, mindketten ÉK Mo-n nőttünk fel, oda járunk haza még most is. Látok jó és rossz példákat is, elismerem hogy határozottan nehezebb arrafelé (lásd első bekezdésem), de aki akar, az (nem, valóban nem 100%-ban mindig mindenki) nagyrészt meg tudja oldani hogy munkabérből korrektül fenntartsa magát, most is.
De sorry az offért, én biztos nem folytatom ez a threadet
Szálhoz: én regisztráltam az oltásra, harmincas éveim végén vagyok kamu magas vérnyomással (ha mérik akkor magas
), jön ami jön, ha sorra kerülök valószínűleg kérem amit adnak.
-
Csatravi
senior tag
-
attiati
veterán
válasz
bopeti98 #78898 üzenetére
Szerintem nem akarnak mindenkit megmenteni a turizmus körül. Sőt!
- Orbán fél éve megmondta, hogy olyan ágazatokra költ, ami nem feneketlen pénznyelő.
- Haveri kör megkapja más úton a támogatást a turizmusban (akkor is, ha feneketlen pénznyelő)
- Budapesten más összetételű látogatókat akarnak látni, mint korona előtt. Arra meg majd ráfekszik a haveri kör. Így nem a meglévő vállalkozásokat mentik meg. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
bopeti98 #78625 üzenetére
DEC 26. - Az első szállítmány 9750 adag oltóanyagot tartalmaz, amely 4875 egészségügyi dolgozó oltását teszi lehetővé
DEC 30. - A 70 ezer oltóanyagot tartalmazó szállítmánnyal szerda reggel nem sokkal fél hét után landolt egy repülőgép. 70 ezer vakcina 35 ezer ember oltására alkalmas.
JAN 5. - Kedden újabb vakcinaszállítmány érkezett Magyarországra, ami további 39 ezer ember oltását teszi lehetővé. 78000 adag. "eddig összesen 78 875 fő oltására elegendő vakcinaadag érkezett az országba."
JAN 12. - A Pfizer-vakcinából a negyedik szállítmány, összesen 81 tálca oltóanyag érkezése várható, amely 47 385 személy oltását teszi lehetővé. Továbbá megérkezik az első Moderna-vakcina szállítmány is, ebből 7200 adag érkezik, amely 3600 ember oltását teszi lehetővé.
Összesen: 259.620 adag / 129.810 embernek elegendő érkezett!JAN 20. - 71.370 adag /35.685 fő (Összesen: 330.990 adag / 165.495)
JAN 26. - 22.310 / 11.155
JAN 27. - 50.310 / 25.155
------------------
Összesen: 403.610 adag / 201.805FEB 1. - 18.000 helyett csak 11.000 adag Moderna érkezett (Összesen: 425.610 adag / 212.805 embernek elegendő)
FEB 2. Megérkezett 40.000 adag orosz, meg korábban 3.000 adag, ami 20.000 vagy 21.500 embernek elég.A hétre várnak még 85.410 adag Pfizert, és valamennyi Moderna is érkezik.
243.036 1. adagos oltott van, és 68.526 2. adagos.
Összesen: 311.562 -
-
updog
őstag
válasz
bopeti98 #77251 üzenetére
OK, csak eldönthetnék már hogy mit akarnak.
Az hogy 0 korlátozás legyen, egy ideig még nyilvánvaló okokból nem működik.
Amikor "csak" korrekt távolságtartás, maszk, figyeljoda volt, arra fuckthis volt a reakció sokaknál, azért ívelt fel a második hullám mindenhol.
Most szigor van, ez meg nem tetszik, de a kis agyukig az nem jut el hogy pont a saját gondolkodásmódjuk miatt van így.
Én sokáig harsogtam hogy legyen maximális szigor ameddig kell, de azt elismerem hogy van egy része az embereknek, akik tényleg nem bírják már (én is mennék szívesen sok helyre, de kibírom ha nem lehet, hell yeah introverts).
Szerintem simán élhető lenne a korábbi "normális" intézkedéssorozat, ha a zsebforradalmárok bírnának magukkal (maszk, betegen nem megyek, figyelek a higiéniára). Ennyi kéne, de ha ez is sok, akkor mit várnak?
-
updog
őstag
válasz
bopeti98 #77234 üzenetére
Igen, csak ha kórházakat dobálnak, meg koronavírus tesztközpontot gyújtanak fel, akkor a másik oldal (és a törvényhozók) szemében nem lesznek túl szimpatikusak, sem személy szerint ők, sem a "követeléseik".
Aztán persze jön a még nagyobb szigor, és mutogathatnak, hogy "ugye megmondtuk hogy diktatúra lesz". Well played... csak mire jó ez.
-
Stanlee
őstag
válasz
bopeti98 #74796 üzenetére
En mar azt varom, hogy kezdjenek kihullani a cegek, kezdodjon mar meg a tomeges elbocsatas. Akkor nem lesz tamogatottsag. Ameddig a legtobb bezaratott ceg nem teszi ki az utcara az embereket, nem tortenik semmi.
A tobbseg csak azt latja, hogy a mar amugy is teljesen bekorlatozott eletunk igy is folytathato, van aki otthon ul es kapja a fizeteset annak ellenere, hogy nem dolgozik, akinek van munkaja, annak ugyis mindegy, aki meg otthonrol doglozhat, annak is mindegy.
Engem se erdekel, hogy mi a csocs van, mennyivel tobb munkanelkuli van, vagy hogy sokak kurzarbeiton vannak es a fizetesuk toredeket kapjak. Igy jartak.
Felszolalni nem merek sehol, hiaba nem ertek egyet az intezkedesekkel, mert rogton querdenker virustagado neonaci lesz belolem. Innentol ennyit ernek a koztv altal szemelyesen vegzett felmeresek.
-
Rive
veterán
-
Ringman
nagyúr
válasz
bopeti98 #67147 üzenetére
mert a lakosság nem kapott szinte semmit, ellenben:
The 651 billionaires in the U.S. have seen their collective wealth grow by more than $1 trillion over the past nine months
According to Americans for Tax Fairness and the Institute for Policy Studies, the 651 U.S. billionaires have seen their collective wealth grow by more than $1 trillion over the past nine months, while the less fortunate struggle to keep their jobs and put food on the table.
If the ultrarich were to share their “pandemic profits,” research shows, they could give everybody in the country a one-time $3,000 stimulus check and still be wealthier than they were back in March. -
Ezekiell
veterán
válasz
bopeti98 #65990 üzenetére
Szerintem kb ember nincs, aki ne értene veled egyet (az utolsó mondatodig
). Kellenek a korlátozások/lezárások, de legalább ugyanannyira kell az egyenlet másik fele is, a gazdasági szereplők megsegítése. És az duma, hogy nincs pénz - mert van. Csak a kormány másra költi...
-
-
Csatravi
senior tag
válasz
bopeti98 #54777 üzenetére
"Az iskolákat szerintem azért sem zárják, mert nem
akarnaktudnának anyagi segítséget nyújtani a zárás miatt munkából kieső szülőknek, az meg óriási elégedetlenséget szülne."
Középiskola, felsőoktatás, felnőttképzés ilyen téren nem lenne érintett és mégse teszik online-ba őket. -
Sped
aktív tag
válasz
bopeti98 #53555 üzenetére
"Az úgy nem fair, hogy konkrétan törvényileg megakadályozzák, hogy bevételem legyen, de cserébe nem kapok egy fillér segítséget sem az államtól"
Pontosan, ez a lényeg. Egyetlen tollvonással szektorokat zárnak be kényük-kedvük szerint, azt mondják neked maradj otthon, de cserébe semmit nem kapsz, dögölj éhen. Ezért nincsenek nagy lezárások szerintem, mert fizetni nem akarnak (elszáll a hiány, az államadósság már így is csúcsokat döntöget és a végén ugyanolyan kiszolgáltatott helyzetbe kerül a gazdaság, mint 10 évvel ezelőtt), viszont nem engedhetik kezelhetetlen mértékűre duzzadni a munkanélküliséget, mert az politikailag visszaüthet. Megy az egyensúlyozás. Most odalöknek egy csomó pénzt az orvosoknak hogy fogják be a szájukat és túlórázzanak tovább, ezzel is hátha sikerül kihúzni a vakcináig. A vakcinába kapaszkodik mindenki. Egyébként az komoly, hosszan tartó védettséget bár valószínűleg nem fog adni, mégis úgy lesz kommunikálva, hogy legyőztük a vírust és mindent visszaállítanak normálisba. Akkor is fognak meghalni emberek, de az már nem kerül majd be a hírekbe. És akkor szépen visszatuszkolhatjuk ezt az egészet a többi koronavírus közé, egy lesz a sok közül.
-
Ringman
nagyúr
válasz
bopeti98 #39032 üzenetére
Horvátországban nyaralt a Békés Megyei Központi Kórház azon orvosa, aki most az intézmény fertőző osztályán fekszik. A térdsebész hazatérte után, külföldi pihenését eltitkolva dolgozott, míg rosszulléte, magas láza miatt nem csináltak rajta COVID-tesztet, ami pozitív lett. A felelőtlen doktor miatt már öt munkatárs is karanténban van.
A Békés Megyei Központi Kórház fertőző osztályán fekszik az intézmény egyik orvosa koronavírus fertőzöttség miatt, további öt orvos pedig karanténban van – tudta meg a Magyar Jelen. Információink szerint Butt Zsolt, a térdsebészet szakorvosa az elmúlt napokban hasi panaszokkal és hasmenéssel jelentkezett a kórháza sürgősségi osztályán.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bopeti98 #38743 üzenetére
Ma mondták hogy már fontolgatják a hitelmoratórium kiterjesztését 2021-re is annál aki kéri. 15%-a a megkérdezetteknek élne is vele, és olyan is élne vele aki tavasszal nem kérte de 2. hullám miatt már kérni fogja. Szóval most többek lesznek elbocsájtva valószínűleg...
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
bopeti98 #38730 üzenetére
Húsvét elmaradt szóval esélyes az adventi vásár elmaradása kivéve ha végre vennék a fáradtságot a beléptető-rendszeres vásározásra. Simán megoldható lenne hogy ne legyen tumultus - bár az is lehet enélkül sem lenne tumultus mert addig elég sok idejük van médiumokon keresztül terjeszteni az igét.
-
Stanlee
őstag
válasz
bopeti98 #29609 üzenetére
Miota lehet bulizgatni orszagosan, ill. Bp-en is? Talan egy honapja, de nem latom az egymast tomegesen megfertozo fiatalokrol a hireket, pedig biztos racuppanna a media.
USA-ban is mar lassan egy hete tuntetgetnek, ott is kellene mar hogy az elso nagyobb fertozesek megjelenjenek, de semmi.
Mult heten volt Berlinben a gumicsonakos technos tuntetes a klubbokert, ott sincs semmi gocpont.
Nincs ezzel semmi gond, hogy nem hasznaljak a maszkot, tamogatom oket, valakinek el kell inditania a valtozast.
-
attiati
veterán
válasz
bopeti98 #29609 üzenetére
IC-n ugyanez a helyzet.
Soproni vonaton kalleren sincs maszk. De az ajtóra ki van írva, hogy kötelező. 20-bol 1 ember hordja normálisan.Másik fülkében a fickó majdnem felrobbant az idegtől, mert a fülkében ketten ültek és az idősebb hölgy ragaszkodott hozzá, hogy öneki a 25re szól a helyjegye és meg fogják büntetni, ha nem oda ül a fickó mellé...
-
Reggie0
félisten
válasz
bopeti98 #25658 üzenetére
Ha a sebesz kibirja egy 10 oras mutet soran, akkor nehogy mar a penztarosnak problema legyen maszkban szamolni a penzt...
Ezzel a lendulettel a vevokon sem varhatjuk el, ha a penztarosnak se kell. Mert a polcok kozott es az utcan setalni oxigenigenyesebb, mint egy helyben ulve szamolni. -
Ezekiell
veterán
válasz
bopeti98 #24068 üzenetére
"What it has done differently is it has very much relied on its relationship with its citizenry and the ability and willingness of citizens to implement physical distancing and to self-regulate"
Na, hát ez az amiért ez nagyon kevés országban működne - nálunk meg pláne nem.
-
Bibby
addikt
válasz
bopeti98 #19859 üzenetére
Kíváncsi leszek, ha a beszarik szerint ez életünk végéig velünk marad, akkor ők elkönyvelték hogy addig majd folyamatosan rettegni fognak? Meg majd életük végéig cipőt fertőtlenítenek, és maszkban járnak? Vagy azért rájönnek hogy úgy nem lehet élni és kis idő múlva csak felhagynak vele.
-
ncc1701
veterán
válasz
bopeti98 #19063 üzenetére
Mert már mindenkinek elege van. Már 1 hónapja mondtam, h ahogy jön a nyár, már mindenki belefog szarni, de trambulinról, mert látják, h igazából szinte senkinek nem lett baja. Plusz ahogy fogy a pénzük, úgy kezdenek inkább aggódni, mert az egy megfogható dolog, h nem tud menni nyaralni, nem tud mit enni, versus az, h talán, kis eséllyel esetleg lesz valami baja. Erre viktoréknak is kell reagálni, ezért én úgy sakkozom, h május közepétől folyamatosan kezdik elengedni majd a dolgot. Addig remélhetően az egészségügyet is felkészítik a nagyobb számú esetre.
-
válasz
bopeti98 #17935 üzenetére
3-4 évig dolgoztam home officeban (40 nm-es lakásban szerencsére gyerek nélkül) napi 1x mentem ki vagy ebédelni vagy párom elé a metróhoz... Nem volt túl jó de legalább tudtam napi 10 órákat dolgozni
, mert nem kellett tömegközlekedni... November óta újra home office van szerencsére már kertes házban - bár itt a szomszéd gyerekek csinálnak ki mert ikerház
-
-
válasz
bopeti98 #17125 üzenetére
a civilizációnak nincs igazán választása, pontosabban csak rossz és másik rossz között tud egyensúlyozni. nyilván az éhséglázadás az a pont, amikor a "másik rossz" már olyan mértékű, hogy az a rosszabb. de a lényeg, hogy "normális" élet nem lesz itt egyhamar és minél hamarabb látja ezt be mindenki, annál inkább lehet arról beszélgetni, hogy akkor hogyan tovább ebben a faramuci helyzetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info