Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
szaszayanou
aktív tag
Maszk és védettségi se kell az Eucharisztikus Kongresszuson [link]
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
LED333 #103945 üzenetére
A fake news és a média szerepét nem kellene szerintem túldimenzionálni. Volt kutatás arról, hogy a média milyen véleménybefolyásoló szereppel rendelkezik az ember életében, és mik befolyásolják az emberek véleményét a médián kívül. Ebből kb. az jött ki, hogy a média csak a sokadik a sorban, és hála az égnek az emberek saját, és közvetlen környezetének a tapasztalata a legfontosabb véleményformálók. 5 millió beoltottnál van bőven tapasztalat az oltásokról, mindenki körbe tud érdeklődni a környezetében, hogy milyen volt az oltás, stb.
-
szaszayanou
aktív tag
-
szaszayanou
aktív tag
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
FіkuszKukіsz #90862 üzenetére
Wow... Kíváncsi vagyok, hogy a megadott adatokat lehet-e módosítani, leellenőrizni. Ugye december óta eltelt időbe, mikor megnyitották a regisztrációt, már simán belefér egy nem várt költözés stb.
-
szaszayanou
aktív tag
Trump az Operation Warpspeed program részeként sokkal több pénzt költött vakcinafejlesztésre és beszerzésre, mint az EU. De mivel a gyártás a szűk keresztmetszet, és a világ összes országa itt és most alapon szeretne vakcinát, ezért szerintem akkor sem lenne sokkal jobb a helyzet, ha az EU is nyakonönti pénzzel a gyógyszergyárakat. (A gyógyszergyártók részvényeseinek nyilván jobb lenne, de ez mindegy) Van az a szint, amikor a szakemberhiány, a logisztikai és a fizikai korlátok számítanak, és nem a forráshiány. Legfeljebb annyit értek volna el, hogy a jelenlegi állapothoz képest 2021 első negyedévében az USA-hoz képest relatíve jobban állna az EU-s oltási program, az USA pedig önmagához képest egy picit rosszabbul.
-
szaszayanou
aktív tag
Annak szerintetek mi az oka, hogy most nem ömlik a médiából a maradj otthon kampány, meg a görbe lapositas?
-
szaszayanou
aktív tag
-
szaszayanou
aktív tag
-
szaszayanou
aktív tag
Csak én érzem úgy, hogy haladhatna gyorsabban is az oltás? Mai adat 15 ezer új beoltott, tegnap 25 ezer. Miközben ott van 1.5 millió dózis a raktárakban, és állítólag nem tartalékolják a második oltásra a vakcinákat. A hátralévő regisztráltak nagy részét be lehetne oltani azonnal, hiszen tudjuk, hogy áprilistól felfutnak a szállítások, és jutna mindenkinek második dózis is.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
szabi__memo #86933 üzenetére
Nekem az ilyen beszámolókról mindig az jut eszembe, amikor még egy éve pár hét különbséggel néhány szakorvost megtalált a média (jellemzően olasz orvosokat). Akkor annak függvényében okozott panaszokat a covid, hogy mire specializálódott az adott doki a cikkből. Az ideggyógyász covidon átesett betegeinek neurológiai baja volt, a reumatológusnak hátfájós betegei voltak, és ezt remekül összekötötték a koviddal. Egyetlen praxis tapasztalatai alapján, kontrollcsoport és normális számú minta nélkül. Dr. House című sorozatban mondta a főszereplő, hogy ha az ember orvost választ, akkor betegséget is választ magának. Kb. ugyanez a szitu ezzel is.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
szabi__memo #86926 üzenetére
Én is olvastam ilyen cikkeket, de ezeket helyén kell kezelni. Jellemzően kórházi forrásokra hivatkoznak, és a klinikumban dolgozó orvosok elé csak a legrosszabb esetek kerülnek. Emiatt hajlamosak világvégét kiáltani, miközben a tapasztalataik alkalmatlanok arra, hogy a teljes népességre nézve vonjunk le következtetéseket. A növekedés, meg az arányeltolódás valódi mértékét is nehéz belőni ilyen beszámolók alapján. Pl. ha a második hullámban volt egy fiatal betege, most meg van három, azt lehet úgy is tálalni, hogy többszörösére nőtt a számuk. A kattintásokat pedig épp az ilyen megfogalmazás hozza az újságnak.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Ezekiell #86900 üzenetére
Define "idős", és nem csak ők halnak meg, mostanában meg pláne nem.
Van valamilyen statisztikai adat erre, miszerint mostanában különösen nem az idősek halnak bele? Érdekes módon én nem találtam, ezért kérdezem. Viszont a koronavirus.gov.hu oldal listáját átpörgetve ugyanazt a sormintát látni, mint korábban. A koronás elhunytak átlagéletkora nagyobb, mint a várható életkor, és ezzel összefüggésben a korábban emlegetett 1%-os halálozás nagyrésze ebből a csoportból kerül ki.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Drizzt #86507 üzenetére
Tldr; csak jarvanyugyi fokuszu kezelessel a virust el lehetett volna intezni, ld. Ausztralia, Nz, Kina, Taiwan.
És akkor mit csinálsz, ha mondjuk a szegedi virológusok mást akarnak csinálni az országgal, mint a pécsiek? Bunyózzák le? Engem főleg ez a gyerekes hozzáállás zavart, miszerint a politika rossz, ezért politikai járványkezelés is rossz, és politikával nem foglalkozunk, mert az milyen már, és párt tagja sem voltam sosem.
A lényeg, hogy nincs politikai járványkezelés, meg járványügyi járványkezelés. Van helyette jó járványkezelés, meg elhibázott járványkezelés. De az általad hivatkozott országokban is a politikusok mondták ki a végső szót egy adott intézkedésről.
-
szaszayanou
aktív tag
Egyébként így, hogy politikai járványkezelést hangoztatsz tőled kérdezem, hogy szerinted kinek kellene döntenie a lezárásokról, intézkedésekről, ha nem a politikusoknak? Ugye az van, hogy a virológus, epidemiológus egy szakma, amiben elvileg szakmai kompetenciák mentén lehet előre lépni. A politikusokkal ellentétben a virulógusokról nem szavazunk 4 évente, ezért egy elhibázott döntés következményeit sem viselnék.
#86495 Aweriot
A hiperérzékeny társadalom emlegetésével nagyon igazad van. Pár hónapos sztori, hogy egy svájci politikust azért hurcoltak meg majdnem, mert azt nyilatkozta, hogy szerinte embertelen dolog 80+ -os embereket a korona miatt lélegeztetőgéppel kvázi kínozni. [link]
Tényadat, hogy a koronás elhunytak átlagéletkora a hazai születéskor várható átlagéletkor felett van. -
szaszayanou
aktív tag
válasz
bopeti98 #85035 üzenetére
Országosan még mindig kevesen használnak ügyfélkaput, ezért csak visszavetette volna az oltakozási kedvet. És mivel nyilván csak személyesen lehet felvenni az oltást, és az oltóponton úgyis kérnek személyit, ezért az ügyfélkapuhoz tartozó erős ügyfélazonosítás, vagyis hogy csak személyesen lehet igényelni az ügyfélkaput, az oltás regisztrációnál nem fontos.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Narxis #85031 üzenetére
Aki ért hozzá tudja, hogy pár soros scripttel meg lehetett volna oldani, hogy irányítószám alapján mindenkit hozzárendeljenek a hozzá közel eső oltóponthoz. Aztán már csak azt kell biztosítani, hogy legyen elég oltóanyag a helyszínen. De mindig valaki más lesz a felelős, ők sosem. Kíváncsi vagyok, hogy mit csinálnának, ha egy millió vakcina érkezne az országba, és azt kellene felhasználni. Mindeközben talán Romániában online lehet időpontot foglalni/lemondani az oltásra.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #85008 üzenetére
Azt kihagytad, hogy létrehozzanak egy user accountot a vakcinainfo oldalon a polgárnak azért, hogy ha később változik a lakcíme, akkor azt belépés után tudja módosítani, esetleg bejelölni, hogy melyik vakcinát szeretné. Tényleg szánalom amit előadtak, főleg hogy tele van a közigazgatás aktatologatóval. Azt mondta Orbán a rádióban, hogy máshol laknak az emberek, mint az a lakcímkártyájukon van. De akkor minek kérték be a regisztrációkor a lakcímet? Kíváncsi vagyok, hogy a 70 000 ember hány százaléka indul el feleslegesen a hétvégén.
Más: reggel volt asszonypajtás kórházban. Ott találkozott egy rendvédelmissel, aki Sopronból jött el reggel 8-ra Budapestre az oltásért.
-
szaszayanou
aktív tag
Máskor nem az volt a mondás, hogy minden intézkedés hatása legalább két hét múlva látszódik a járványgörbén? Akkor mi alapján akarnak március 22-én már fokozatosan lazítani?
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Stanlee #75039 üzenetére
Nekem főleg az a bajom, hogy a kínai vakcina támogatottsága is alacsony, ezért ez a lépés az egyébként is csekély oltási kedv további csökkenéséhez vezethet. Elég megnézni, hogy milyen hatása volt a Sputnik beharangozásának, illetve mekkora a zűrzavar a fejekben a téma kapcsán.
-
szaszayanou
aktív tag
-
szaszayanou
aktív tag
Az volt már a topikban, hogy a most érkező oltások második dózisát elteszik későbbre, ahelyett, hogy újabb userek megkapnák az első adagjukat?
Nem hinném, hogy ennyire kiszámíthatatlan lenne az oltások szállítása.
-
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Csatravi #72152 üzenetére
Az azért szerintem egyértelmű, hogy az oltási versenyben való lemaradás az államszervezet kudarca, vagyis nem Orbánnak kellene a yachton nyaralva leülni a laptop elé, és begépelni az oltási tervet. Olyan egészségügyi kormányzat kellene, ami erre önállóan, az operatív törzs kézivezérlése nélkül képes. Amit a tesztelések körül láttunk, vagy amit látni fogunk az oltások kapcsán az több tényező együttjátszásának az eredménye, ami kb. azzal kezdődött, hogy Lázár az állam karcsúsításának a jegyében szétverte az ÁNTSZ-t. (Azóta persze nem lett karcsúbb az állam, ld. államtitkárok számának alakulása) Az se használt, hogy az eü miniszter egy szenilis bácsi, és az eü államtitkár összes megnyilatkozásából látszik, hogy alkalmatlan a people managementre. (Érdemes felidézni a szereplését az orvosi kamara tagjai előtt.) Na ilyen előzmények után nem csoda, ha a szakemberek menekültek erről a területről. Erre jött rá az Orbáni mánia, a végtelen központosítása a hatásköröknek (hellószia operatív törzs), vagyis az arra alkalmatlan központnak kellene mindent levezényelnie, míg a helyi megmaradt szakemberek be vannak fenyítve, és minden felelősséget feltolnak. Ilyen felállásban már csak pótcselekvésre van lehetőség, pl. amikor pár napja bejelentették, hogy a Debreceni Egyetem fog korona vakcinát fejleszteni. Nem szeretek előítéletes lenni, de egy minimális emberismerettel belátható, hogy a képen látható arcoktól nem várható nemzeti oltóanyag: [link]
A jobb oldali csávó a debreceni egyetem rektora. Megbízható káder, Putyinnak díszpolgári címet is adott.
-
szaszayanou
aktív tag
"A kórházakban van takarító személyzet, akik ugyan takarítanak és fertőtlenítenek, de ők is csak emberek, és nem biztos, hogy a takarítószereket a megfelelő töménységben használják, nem minden apró kis sarkot, ajtókilincs aljat, stb. stb. tudnak alaposan kitakarítani, emiatt - és most nagyon figyelj! - a kórházakban lassan, évek alatt olyan REZISZTENS baktériumtörzsek alakulnak ki, amelyek hétköznapi takarítással nem kiirthatók."
Az általad említett baktériumok a gyógyszerekre rezisztensek és nem a Domestos-ra. A helyzet az, hogy jellemzően nem fertőtlenítenek megfelelően a kórházakban, valamint a személyzet nem tart be egyes szakmai szabályokat a működésük során. Ezek főleg a pénz-, és munkaerőhiány okán kialakult sz*rok bele mentalitás, és az ápolók leterheltsége. Egy kórházi takarítót akkor sem fognak kirúgni, ha rosszul végzi a munkáját, mert 100k-s fizetésért csak sokára fog más a helyére jelentkezni. Vagy másik példa: vérvételnél, szurinál ugye van helyi fúvókás fertőtlenítés, ami azonban nem hat rögtön, hanem van kb. egy perces behatási idő. Egy leterhelt ápoló sem fogja ezt végig ülni, ha rohanni kell a többi betegéhez.
Vagyis a kórház nem egy nagy petricsésze, amiben elkerülhetetlenek a kórházi fertőzések. Ha így lenne, akkor nem lennének óriási különbségek az országok között.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
tom_tol #70416 üzenetére
Gondolom te sem 16 éves tiniként születtél, így a gyerekkorban kötelező oltások nyugodtan tekinthetőek kötelezőnek. Egészségügyi dolgozóknál tudtommal a hepatitis elleni oltások kötelezőek, mint munkahelyi alkalmassági követelmény. Akár a covid oltás is lehetne kötelező, főleg mert az intézményi terjedés meghatározó.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Ringman #66146 üzenetére
Nekem az ragadta meg a figyelmem, hogy a magyar hatóságok engedélyéről beszél csak. Miközben az EU-s gyógyszerfelügyelet vizsgálja a Pfizer vakcinát, várhatóan engedélyezi, és ez az engedély kiterjed az összes tagországra.
A magyarázat az lehet, hogy ahogy a lélegeztetőknél nem válságot kezelnek, vagy életeket mentenek, hanem bizniszt akarnak csinálni a haveroknak. Az oroszok/kínaiak ebben kifejezetten partnerek szoktak lenni. Ismerik az alkotmányos költség fogalmát, sőt a külpolitikájuk része, hogy így korrumpálják egy ország vezetőit. Ne legyen igazam, de egy így win-win lehet nekik.
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
Csatravi #55232 üzenetére
Mindezt úgy, hogy péntek reggel mondta Vitya a rádióban, hogy 700 településen nincs jelen a vírus.
[https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/orban-kossuth-radio-interju-jarvany-koronavirus-oktatas-iskola-korhaz.717122.html] -
szaszayanou
aktív tag
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
freeknight #53987 üzenetére
A természettudományos oktatás színvonala évek óta a béka segge alatt van. Különösen most látszódik ennek a hatása, amikor vírusokról, PCR tesztekről, meg immunitásról kellene véleményt formálni az embereknek. Ilyen közegben simán megmagyarázható egy ilyen kommunikáció az oltásról.
-
szaszayanou
aktív tag
Meg lehet nyugodni mostmár. Ez az előbb jött szembe a face-en:
Különösen az utolsó tagmondat indította be a fantáziámat. Szerintem arra játszanak a fiúk, hogy nagyobb baj esetén az orvosok legyenek a bűnbakok, mert nem akarták elfogadni a vezényelhetőségről szóló módosítást. Pedig ha lehetett volna vezényelni az orvosokat, akkor nem haltak volna meg ennyien, és egyébként is mekkora fizetést kapnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI FPV drón akkumulátorok - hibátlan állapotban, kevés töltéssel
- Star Trek: Fleet Command VIP Box gyűjtői ereklyék
- DJI Mavic 3 / Cine / Pro / Classic drón koffer (B&W International Type 4000)
- Loreal x Zuvi AirLight Pro professzionális hajszárító // Számla + Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest