Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
válasz
BalanceR #108194 üzenetére
Ez szép utópia, de nagyon nem így van.
Először is, nettó 5-600-at Budapesten tudsz keresni (vagy a környékén), ahol 200-ból nem élsz meg, mivel mire összeszeded az önrészt, addig is lakni kell valahol. Ha havi 110-et félreraksz, akkor az évente 1 millió 320 ezer forint, vagyis 20 év alatt 26 millió 400 ezer forint. Ebből egy egy panelt sem kapsz még az agglomerációban sem (illetve ott talán, jelenlegi árfolyamon, 20 év múlva talán egy garázs fog ennyit érni), nemhogy peremkerületi kertes házat. Szóval nagyon jól hangzik ez az egész, csak nem így van.
Ettől függetlenül az, hogy drágák az ingatlanok, annak semmi köze nincs a túlnépesedéshez.
-
-
fatal`
titán
válasz
t72killer #107257 üzenetére
Szerintem eze inkább az látszik, hogy kb. ugyanannyi csak a tavaszi "gyorsabban".
Kína: Emlékeim szerint ott fiatalabb a társadalom. Másrészt ha azon múlik akkor karanténba rakják az időseket, míg a fiatalok termelnek és a védettek visznek kaját vagy akármit. Persze nem tökéletesen, de ott el tudom képzelni hogy ez működne, ha beüt a krach. Persze az is benne van, amit írsz, nem nagyon foglalkoznak ezzel arrafele.
-
fatal`
titán
válasz
daneel_hu #107191 üzenetére
"Azok szívtak akik nem tudtak végtörleszteni és esetleg hitelkiváltásra sem volt lehetőség - később az ő hiteleiket forintosították kb 280-as CHFHUF árfolyamon.
"
Igen, erről beszéltem. Aki rendesen fizetett, de nem voltak éppen milliói.Szerencsére nekünk rendes frank hitelünk volt, CHF számlával, nem is szállt el annyira a törlesztő. Jövőre lejár.
Egyébként most is vannak gondok, lehetett már olvasni, hogy ~20% körül van, aki nem tudja fizetni a hitelét. Egyébként igen, jobb a helyzet. A fő gond az volt amúgy (ha már devizahitel), hogy csak CHF alapú hitelt adtak, EUR alapút nem.
-
fatal`
titán
válasz
LuckyL #107110 üzenetére
"jól tette, olyan magas az infláció, hogy a jelenlegi kamatok mellett nem érdemes törleszteni, ha nem muszáj"
Nézőpont kérdése, mert sok esetben fix kamatozású személyi hitelről van szó. Nekem is ilyen van és inkább kifizetem előbb. Mondjuk ez már hitelkonstrukciótól is függ, de hogy a tengerparton verni a nyálat belőle sehogy nem jó az biztos. Ha lekötöd vagy befekteted az más.De a kieső időre ugyanúgy plusz kamatot fizetsz, nem nagyon van olyan befektetés, aminek a hozama fixen magasabb lenne, mint a hitelkamatok.
-
fatal`
titán
válasz
Coyot #107093 üzenetére
De majd az én pénzemen megmentik őket mint a frankosokat, ettől nem félek.
Nem mentettek senkit, csak a kurva gazdagok végtörleszthettek szarért-húgyért. Aki meg fizette rendesen az meg fizet és kész.De még így sem lehet összehasonlítani a moratóriummal, ami egy választható dolog volt. Nem egy embert ismerek, aki most sír miatta, hogy hosszabbodott a futamideje, tavaly meg a különbözetből pancsikált a tengerparton és verte a nyálát, hogy milyen jó, hogy nem kellett a hitelt fizetni.
-
fatal`
titán
válasz
lacafaca #107001 üzenetére
Ennyi idő kell, hogy leépüljön valakinek az agya és minden hülyeséget elhiggyen?
#107000: Azért maradjunk annyiban, hogy a szezonális influenza nem igazán veszélyes a lakosság nagy hányadára.
Valóban sokan halnak meg, de arra ténylegesen igaz, hogy az idősekre és a legyengült immunrendszerűekre veszélyes. Éppen ezért pl. nagymamám és a gyenge immunrendszerű apám minden évben oltatja magát és ez így is van rendjén. Persze ha mégtöbben oltatnák magukat, akkor még ennél is kevesebben halnának meg, de én nem gondolom, hogy arra tényleg mindenkit be kellene oltani.
-
fatal`
titán
válasz
kolopele #106996 üzenetére
Tudtommal a kutatások szerint nem igazán tudnak együtt támadni, mert kioltják egymást, hasonlóan, ahogy a rhino kioltotta a 2009-es H1N1-et (egy ideig).
De nekem a legnagyobb bajom az influenzaoltásokkal, hogy egyáltalán nem hatékony, még az sem biztos, hogy eltalálják a törzset, ami épp elterjed.
Arról nem beszélve, hogy a logisztika sem működik, minden évben hiány van belőle még úgyis, hogy messze nem mindenki, de még a tizede sem kéri a lakosságnak.
-
fatal`
titán
válasz
szabi__memo #106892 üzenetére
1 hónapra? Én nem ismerek senkit, aki 1 hónapra járna nyaralni, biztosan van, csak ritka.
A többség nem jár nyaralni semelyik évben, esetleg a közép-magyarországi régióból.
-
fatal`
titán
válasz
kolopele #106889 üzenetére
"Persze azért az egyhavi nyaralás bele szokott férni a többségnek"
"Enyhén" túlzol. A legtöbb ember nyaralni sem megy, két napra sem, nemhogy egy hónapra.A vendéglátók miatti sírás viszont kicsit vicces, miközben azzal van tele a net, hogy nem lehet embert találni. Most akkor nincs munka és mindjárt éhenhal abban a szektorban mindenki, vagy lenne csak rég elhelyezkedtek más területen és nincs semmi probléma (leszámítva a szállodatulajokat)?
-
fatal`
titán
válasz
Citroware #106801 üzenetére
Csak azt nem számolod bele, hogy a beoltottakból többszázezren vagy millióan nem betegedtek meg.
Így sokkal valószínűbb, hogy nem 4000 beoltottból halt meg 26, hanem 4 millióból (aki találkozott a vírussal), csak nem tesztelték semmire, mert tünete sem volt, vagy kettőt köhögött.
Ennek a statisztikának nem sok értelme van. Oltottból azt tesztelik, akinek komolyabb tünetei vannak.
#106803: Legalább 50 ismerősöm kapott Pfizert, semmi baja egyiknek se, van köztük autoimmun beteg is (persze sokféle autoimmun betegség van).
-
fatal`
titán
Migrén nem tart napokig, nekem havonta, kéthavonta szokott lenni migrénaurám (fejfájás nélkül szerencsére), de fél óráig tart.
Viszont netes info alapján, ha 1 óránál hosszabb, akkor orvos mert stroke "előrejelzése" is lehet. Viszont szerintem felesleges itt találgatni, szemészet és neurológia.
-
-
fatal`
titán
válasz
#20749568 #106283 üzenetére
Akár Gődényék, hogy híveket toborozzon.
A facebook is tele van fizetett trollokkal.
De nyílván a kérdésem nem volt komoly, csak nehéz elképzelni, hogy valaki ingyen hordjon össze ennyi hülyeséget.
#106286: Hogyne, bizonyítottan működnek, csak nem tudsz hozni egyetlen bizonyítékot sem, értjük.
-
fatal`
titán
válasz
_Atesz #106279 üzenetére
Nem, ez nem a privát véleménye, hanem az utolsó mondatot leszámítva a tények. Normális kutatás úgy néz ki, hogy először in-vitro, aztán placebo kontrollált csoport, máskülönben szart sem ér.
Asbeenak pedig nem kell cáfolnia semmit, neked kellene bizonyítani, de nem sikerül.
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy téged ezért fizetnek.
-
fatal`
titán
válasz
lacafaca #106134 üzenetére
Mi van a lipid burokkal? SM-102, eddig is lehetett tudni. Mi baj van vele
Ugye nem azt gondoltad, hogy kloroform van benne? Csak mert ide az van írva, hogy ezt a vegyületet (SM-102, C44H87NO5) a kloroform oldja.
A kloroform elég sok mindent old, lévén oldószer, az egyik legelterjedtebb.
-
fatal`
titán
válasz
szabi__memo #106082 üzenetére
98 helyett 93%, éljen a clickbait cím.
-
fatal`
titán
válasz
_Atesz #106018 üzenetére
"P1, és akkor jobb? Az tarolhat Chilében? Megérte leoltani a lakosságot. Mi a helyzet a többi említett országgal?"
Chile a legszarabb oltóanyaggal olt, ennyit ér a Sinovac.A többi országot, ahol terjed meg nagyvonalúan kihagyod.
"Nem tarol semmi Indiában, kamu az egész. Nem hiába kellett levenniük az indiai variáns nevet..."
Persze és a Föld is lapos, a Balaton meg nem létezik.
Nem nevezetek át semmit, a köznyelv hívja indiainak, ahogy az alphát britnek.
"Mit nem tudnak? .. és miért is tarolhat jobban a delta? NEmrég kiveséztük, hogy mennyire is jó a Pfizer meg a Moderna. Akkor hol a hatásosságuk?"
Nézz már meg egy izraeli grafikont a worldometersen."Influenza gyűjtőnéven terjedtek a téli időszakban. Így pontosabb. Az ifluenzának titulált tünetegyüttes 20-25%-a volt koronavírus."
Nem terjedtek ilyen gyűjtőnéven, csak a köznép hív mindent influenzának, tévesen.A négyféle, náthát okozó koronavírus mellett van még vagy 50 féle vírus, ami náthát okoz. A náthák 80 százalékát a rhino okozza, egyiknek sincs köze a fluhoz.
"Nem, pont azt írják, hogy higanyt tartalmazott az oltás."
Nem, nem ezt írják, el kéne olvasni.Esetleg téged fizetnek, hogy ennyi ostobaságot összehordj.
Én kiszálltam, nem sakkozok galambbal.
-
fatal`
titán
válasz
_Atesz #106014 üzenetére
"Persze, Anglia, Izrael, Chile és itthon is ez lesz. Ahol magas az oltottság, ott fog tombolni a delta variáns"
Jah, tombol.Chileben nem a delta variáns arat, hanem a P-1 (bár már megérkezett hozzájuk a Delta is, pár napja már mutattak ki pár esetet), de ilyen apróságokkal ne foglalkozz.
India, Oroszország? Sokkal durvábban tarol, nincs oltás.
Az állításodnak maximum fordítva lehetne értelme: Az oltottak körében jobban tarolhat a delta (nagyságrendekkel kisebb mértékben mint az oltatlanoknál). Ami nyilvánvaló hiszen a régebbi variánsok egyáltalán nem tudnak (leszámítva a dél-afrikait, ami nem terjedt el).
Az influenza pedig még mindig nem koronavírus, sosem volt, semmi köze nincs hozzá (már attól eltekintve, hogy mindkettő vírustörzs).
Az ÁNTSZ-es cikked vicces, pont az van benne leírva, amit kolopele írt.
#106015:
"A mutáns mutánsával lesz gond, ami az oltottakban alakul ki. Ezért fog az átoltott országokban fertőzni ezerrel.
Ez tűnhet sci-finek is, de a helyzet az, hogy hivatalos megerősítést nyert több helyről is.
Nesze neked vak-cina."
Hát persze.A valódi helyzet meg az, hogy a mutánsok az oltatlanokban alakulnak ki, a delta kialakulásának idején és helyén hírből sem volt oltás, a többinél meg még annyira se.
Szórakoztatóak a hozzászólásaid.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
_Atesz #104674 üzenetére
De védenek, csak kevésbé hatékonyak. A megadott százalékok a tunetnentességre vonatkoznak. Valószínűleg viszont fertőzni fognak az oltották, ellentétben az eredeti meg a brit variánssal. Kell majd új oltás, de, aki be van oltva az nagyságrenddel jobb esélyekkel indul az indiai ellen is.
-
fatal`
titán
válasz
_Atesz #104664 üzenetére
Azért hozták ezt ki, mert az oltási program indulásakor futott fel a brit variáns, csakhogy akkor még alig volt beoltott ember, tehát a következtetés marhaság. Két teljesen független dolog esik egybe. Ahogy nálunk is láthatod az oltási program felfutásával csökkent a járvány.
Ez persze nem zárja ki, hogy a maradék nem immunizált populáción ősszel taroljon egy negyedik hullám
-
fatal`
titán
válasz
_Atesz #104646 üzenetére
A témában megkerestük Nyíri Miklóst, a Neumann Labs ügyvezető igazgatóját is, aki elmondta, hogy a PCR-teszteknél nem használnak közvetlenül etilén-oxidot. 5-10 évvel ezelőtt még léteztek olyan PCR-tesztek, amelyek etídium-bromidot tartalmaztak, ami szintén káros anyag, de ezeket már nagyon régóta nem használják a diagnosztikában. „A modern PCR-folyamatban semmilyen rákkeltő anyag nincsen” – tette hozzá.
Hozz forrást, vagy fejezd be a hülyeségek linkelését. -
fatal`
titán
válasz
Qtya123 #104294 üzenetére
Szerintem meg egy kétszínű fasz. Nem volt problémája a kólával, amíg a reklámarca volt (Cocanak is volt meg a Pepsinek is).
A magyar "foci" (nem a válogatott, klubfociról beszélek) meg egy vicc. Piaci alapra helyezve fél év alatt roskadna össze.
Én szeretem a focit, az adóforintjaim szórását viszont nem szeretem. Főleg másodosztályú csapatok stadionjaira, meg külföldi zs kategóriás játékosok leigazolására.
#104295: "Egyébként meg mennyivel lenne attól jobb neked, ha a focisták kevesebbet kapnának?"
Pl. tudnám értékelni ha azokat az adóforintokat az úthálózatra fordítanák, akkor nem kéne 5 évesen lengőkart cserélni az autókban. Vagy arra, hogy ne az időpontfoglalásra kelljen időpontot kérni.
"A jövő eleve a magánklinikáké,"
Rendben, akkor én innentől nem fizetnék TB-t, se nyugdíjat, mert a jövő az önkéntes magánnyugdíjaké. Ja, hogy azt nem lehet."Én nem foglalkozom azzal sem, mennyit keres az ország gázszerelője"
Senki nem foglalkozna vele, ha nem közpénzből tenné. Ez itt a baj, hogy mindenki szarik mindenre.A sportra való költéssel semmi gondom nem lenne, költsenek a tömegsportra, leszarom a versenysportot, ha nem piaci alapon üzemel.
"Sokkal nagyobb baj az, hogy Európában egyedül nálunk lehetett telt ház az EB alatt, ez bosszulhatja még meg magát."
Szerintem a jelenlegi helyzetben ez nem volt akkora probléma. Sokkal nagyobb probléma a vakcina(nem)rendelés.#104300: Külföldről teszt, belföldről csak oltott mehetett be.
-
fatal`
titán
válasz
#20749568 #103870 üzenetére
Attól még nem leszel egészséges, hogy vizet iszol. A csóró magyar nem feltétlen vesz nasikát.
Viszont vesz 20 forintos szar felvágottat, legalja műanyagból gyártott margarint stb.
"Zsákfaluban? Tökéletes, rengeteg szabad hely van futni. Meg bringázni."
Jah, autók között, meg az ötméteres dagonyában, mert sok helyen még út sincs.Egyéni felelősség is van, de sokszor hiányoznak a feltételek.
Arról nem beszélve, hogy sok családnak a napi megélhetés is probléma, az stresszt okoz, aminek egészségügyi vonzatai lesznek, élhetsz bármennyire egészségesen.
-
fatal`
titán
válasz
#20749568 #103865 üzenetére
"Indeed. De itt az igény alulról jön és nem fentről teremtik meg."
Ha felülről nem teremtik meg a feltételeket, akkor alulról nem fog igény mutatkozni. Egy borsodi zsákfaluban hogy akarsz egészségesen élni, amikor az egyetlen kikapcsolódási lehetőség sportolás helyett a sarki kocsma?"Egészen addig amíg ezt nem kened rá egy tetszőleges bűnbakra."
Nem kenem rá senkire, mert bármikor változtathatok, de ez főként az életszínvonalamból adódik. A 3 műszakban a gyárban güriző, otthon 3 nevet nevelő családnak nem lesz sem ideje, sem pénze egészségesen élni. -
fatal`
titán
válasz
kolopele #103861 üzenetére
Szerintem a legnagyobb hiba következménye majd csak a jövőben lesz, nevezetesen, hogy kiszálltunk az EU szerződésből és a következő generációs vakcinákból nem vettünk egy darabot se. Óriási hiba volt az ótvaros szar tájékoztatás (csak az hal meg, aki öreg, long covidról tudomást sem veszünk) ezzel az operatív törzsös bohóckodással, bár nem is vártam mást.
A szétlopott vakcina és lélegeztető businessről nem is beszélve, de az másképp "hiba" (igazából megszokott, nem meglepő). Az egészségügy általános helyzete pedig a jelenlegi kormány hibája is, hiába mutogatnak 30 meg 15 évre vissza.
Engem közvetlenül valószínűleg ez nem fog érinteni, mert ha arról van szó kifizetem magánban, de nem mindenki teheti meg.
-
fatal`
titán
válasz
#20749568 #103855 üzenetére
"Időd arra van amire szánod. Pénzed arra van amire szánod. A többi meg duma és kifogáskeresés, hogy mit miért nem lehet."
Ez a legnagyobb közhelyek egyike.
Nem magamról beszélek, én szimplán lusta vagyok, mint a disznó, egy másodpercig sem tagadtam, szóval végeredményben én beleesek az általad említett kategóriába, de nem mindenki.
Nagyobb körben ez társadalmi (és bizonyos szintig gazdasági) kérdés is, nem csupán egyéni.
Nem azt mondom, hogy mindenért a kormányt kell okolni (vagy a társadalmat), de van "felelősség" ott is.
-
fatal`
titán
válasz
#20749568 #103848 üzenetére
Ezzel csak részben értek egyet. Az állam dolga lenne olyan gazdasági feltételeket teremteni (oligarchák kitömése helyett), hogy legyen az embereknek ideje, pénze sportolni és építsen erre létesítményeket.
Nem segít, hogy ezermilliárdokkal tömik a versenysportot, miközben 0 forintot költenek a tömegsportra vagy annak népszerűsítésére.
-
fatal`
titán
válasz
kolopele #103832 üzenetére
Őket én sem. Laca azért szerintem nem ez a kategória, vagy korábban nem úgy tűnt, egy ideje nem olvasom az egész topicot.
Sajnos az Ázsiába szakadtam doki is sokszor elment konteo irányba, így egy ideje nem követem a videóit, de sok hasznos információt adott, csak szerintem pont azok nem nézik meg, akinek kéne.
-
fatal`
titán
válasz
kolopele #103692 üzenetére
Study refutes theory that blood type affects COVID risk
"A or B, AB or O, it doesn't matter—your blood type has nothing to do with your risk of contracting severe COVID-19, a new study concludes."
-
fatal`
titán
válasz
kolopele #103678 üzenetére
"A BCG oltásnak is van ebben némi szerepe, és egy másik érdekes dolog is közrejátszhat ebben, a nullás vércsoport, aminek szintén van tudományos magyarázata."
A BCG-nek semmilyen szerepe nincs, ez látszik a hazai számokból (mindenki kapott BCG-t, aki 54 után született). És időközben volt tanulmány, hogy a vércsoportnak sincs semmi jelentősége.Génlottó.
-
fatal`
titán
válasz
Disk4mat #103544 üzenetére
"~20-25 éve még elképzelhetetlen lett volna, hogy hamis/téves információval egyetlen ember tömegeket tudott volna megvezetni,"
Na ne viccelj már, azért erre bőven van ellenpélda, elég ha körülnézel a politikatörténelemben.De az oltásellenesség sem az Interneten kezdődött. Szóval ugyanúgy ment ez, csak maximum lassabban.
-
fatal`
titán
válasz
Hieronymus #103081 üzenetére
Meg infrastruktúra sincs a teszteléshez, de sebaj. Még a halottakat sem tudják könyvelni, mert a folyóba dobálják...
-
fatal`
titán
válasz
dellfanboy #103055 üzenetére
Az elsőnél adnak és a másodikra vinni kell magaddal, mert akkor írják rá az adatait. Ha nem kaptál az érdekes.
EESZT-ről ki lehet nyomtatni azt hiszem.
-
fatal`
titán
Igen, az csúnya lenne.
#102064: Ezt csak azért vetettem fel, mert az EU-ba már csak mRNS jön, a többi mehet majd a szegényebb országokba. Egyelőre az is probléma, hogy, amit kapnak azt sem tudják beadni, múlthéten lehetett olvasni, hogy valamelyik afrikai országokban dobálják ki a lejárt szavatosságú AZ-kat.
-
fatal`
titán
válasz
Reggie0 #102012 üzenetére
Kellene, hogy egyenletes legyen valamilyen szinten, de a világ szegényebb felén szerintem még szállítani sem tudják az mRNS-t, így a többi oltásból fog oda menni. Arról nem beszélve, hogy úgyis a gazdagabb országok fogják előbb felvásárolni az újabb oltásokat is. Persze mire azokat "utánaigazítják" a mutációknak az több idő, azt hiszem már januárban jelezte az Astra, hogy kb. 1 év a dél-afrikaihoz.
Szerintem túl sokféle mutáció nem lesz már (tüskefehérje), egymástól függetlenül is ugyanazok a variánsok alakulnak ki aztán keverednek. De majd meglátjuk.
-
fatal`
titán
válasz
Reggie0 #101987 üzenetére
Azért azt ne felejtsd, hogy gyárakat építettek, meg át kellett állítani a meglévő gyárak egy részét is.
A második kör szvsz sokkal gyorsabban fog menni. Már ha lesz még, aki beadja...
De egyébként jogos, azt hittem van rá valami forrásod, hogy legközelebb 23-ban lesz oltás (ebből a bandából ezt a hülyeséget is kinézem)...
-
-
fatal`
titán
válasz
lacafaca #101681 üzenetére
Azért van leírva mindegyik cégnél, mert igen, előfordulhat néhány esetben, hogy fertőz (főleg, hogy nincs 100 százalékos oltás, semmilyen betegség ellen), de nem közel sem annyira mint egy nem oltott. De a tudományos tények téged egy percig nem szoktak zavarni, már megszoktuk.
-
fatal`
titán
válasz
#32839680 #101562 üzenetére
"Érthető hogy politikai szempontból az időseket oltják először, de komolyan meg kell várni míg minden nyugdíjast "levadásznak"?"
Ez nálunk is így volt ám, csak felgyorsult. Emlékszem a hírre, hogy még egy postai levelet küldenek, hogy regisztráljanak már, közben meg a fiatalabbakat nem oltották.
Csak ez néhány hónapja volt már és senki nem emlékszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info