Új hozzászólás Aktív témák
-
Tasunkó
őstag
válasz
Hieronymus #124 üzenetére
Az unja meg, akinek nehéz. Akinek könnyű, annak nincs mit megunni. Ahhoz hogy megtudd, ki az aknatelepítő, okosabbnak kell lenned. De ez a rendszer hibája, hogyha tudsz magyarul, akkor nem vagy. Ezért mindig a rossz embert teszed ki. Ez a legszebb benne.
Leírhatnám pontosan mit csinálj, és akkor is elrontanád. Pontosan azért írhatom le.
Azért van benned kurázsi, hogy visszaírtál. -
Tasunkó
őstag
A heti, havi órabért gyakran még a diplomás végzettségű emberek sem tudják értelmezni. Azt hiszik az a fizetés, amit átutalnak, függetlenül attól mennyi órát dolgoztak. Emiatt nem sokat számít mennyi a megengedett, ha nem ellenőrzik. Az számít hogy egy adott térségben mennyihez szoktak. De ha mernek 48-at kommunikálni, akkor tudatában vannak ennek. Arrafelé gyakori lehet a magas óraszám, minden területen. Például 5*12 az 60, szóval a 48 az 3 napos hétvége és vonzó ajánlat. Meg lehet fűszerezni, úgy hogy 2 hetente 3 napos 7vége, persze feketén. Ez már a Nyomorultak világa. Elméletileg lehetne alapjövedelmet marketingelni úgy, hogy heti 40 órára, + 48-ra prémiumnak fizetés, annak aki minden nap bement.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Hieronymus #115 üzenetére
Az érvelésem kifogásolod, de már az alapprogramodban olyan figyelmeztető jelek vannak, amelyek után már teljesen értelmetlen szövegelned. Idő kell. Most amikor ezt leírom, ahhoz elsősorban nem idő kell, hanem tudnom kell hogy mit beszélek. Persze utána idő, csak ha agymosott lennék, akkor hiába az idő, még talán egyet is értenénk, és akkor még idő sem kéne. Amikor időt kér az autógyár, azt nem teszi amikor autót ad el, hogy ugyan már, ráérünk, idő kell mindennek, majd kifizeted ha tönkrementem.
Te teljesen úgy gondolkodsz a vállalatról mint medveanyácska a bocsairól. Miért segítsem, ha nem hajlandó ellenszolgáltatni? Könyöradományt koldulnak? Gyerekem a BMW? Ez milyen kapitalizmus, hogy tudok valamit, de legyek már olyan jó, és mondjam el? Hol ebben a verseny? Mindennek ára van, olyan bért adnak, amiért még így is undorodom attól amennyi információt kiadok, mert ha nem teszem meg a félidióta kollégám mondja el és majd ő lesz utánam elbocsátva. Muszáj csak azt kispórolni, amire senki sem jön rá. Ez mondjuk az évekkel egyre több lesz, és az egész egyre szórakoztatóbb, ajánlom próbáld ki ha tudod, beszabehu. Most amúgy vannak ilyen programok, hogy el kell mondani az igazat, mert ha nem mondod, páros lábbal rúgnak picsán, mehetsz aztán a kölcsöneddel ahova akarsz. Nade ki tudja ki mit tud ugye.
Nem azért rakják el úgy az asztalokat, hogy ne fájjon a forgója 20 év múlva. Ki nem szarja a BMW-ben valakinek forgóját? Vagy ezt ilyen szociális intézménynek gondolod, ami azért van hogy úgy mozgassa az embereket hogy ne alakuljanak ki kopások? A havernak összeszámolt ilyen munkaadó háremtag a 8 órában összesített 11 másodpercet. Figyelem 11 másodperc! És ezen úgy fogalmazott, már egy ideje gondolkodnak. Figyeled. Nem is 1, többen, és egy ideje. Nem 11 másodperce! Hetek óta például. Összehasonlításképp, ha felszívom és egy fél tükörtojásnyi turhát köpök, az kb. 3-4 másodperc. Mert úgy vannak ezek a kis asztalok elhelyezve, hogy a lehető leggyorsabban elérd tánclépésekben a szerszámokat, vagy amit akarsz. Nem szalagleállás volt a 11 másodperc, hanem általános ezek a gomblenyomogatós valamik, szóval csak a mozgását optimalizálták, mielőtt még beindulna az alprogramod, miszerint idő kell hogy a szalag minél hamarabb repesszen előre, és minél magasabbak legyenek a dolgozók bére, hiszen Sztálin és Hitler.
Itt 2 fontos dolog van. Elsősorban annak aki táncolgat, keveset kell fizetni, és annak aki optimalizálja a lépéseit sokkal többet. Ebből a pénzből ennek 2 embernek külön negyedben kell lakni, természetesn ki mit engedhet meg magának, mert fellázadni tradíció hogy nálunk nem, de ha egymás szomszédai lesznek, azt el tudod képzelni szerintem.
Másik ilyen kiropraktor dolog, pont nem a BMW-nél, de hasonló precíz autógyárnál. Ott van egy csóka a szalagon, aki fogja a felszerelt ajtót alulról megmarkolja, és úgy rángatja felfele, hogy mozog belé az egész batár nagy dzsipp amit küldenek Katarba Michel Platinivel, de olyan mértékben mintha épp a magyar szépségversenygyőztest kefélné hatfelé a dubai szultán. Ha mozgattál már meg ilyen dzsippet, egyrészt némileg kiábrándultan nézed majd a szépségkiránynőt, másrészt lesz némi elképzelésed arról hogy mi történik ilyenkor a térdben és a forgóban, karokban.. Mármint nem dugás közben, hanem amikor megoldják, hogy az ajtó olyan pöpecül csukódjon.
Még mielőtt azzal szerencsétlenkednél hogy újra elmagyarázod a vállati mantrát, amivel a háremtagokat fülbetosszák, pontosan tudom hogy milyen a jó partnerkapcsolat egy munkaadóval. Mindkettőnk érdeke, hogy működjön a cég, én túl akarok élni, ő meg megőrült. Erre van a szakszervezet. Node hol? Ezek amik az itteni autógyárakban vannak csak ilyen kemotoxolt szúnyogok. És ezek a legjobbak, mert amúgy nincsenek. Tehát nincsenek. Amikor vannak, akkor megköttetik a kompromisszum, amire szívja a fogát mindkét fél, de megjelenik valami halvány lila tisztelet. Node! Ez drágítja a munkaerőt. A fizioterapeuták nem akarnak a napi 8 órás kezelésért többet fizetni, legyél hálás hogy ott dolgozhatsz, vagy ami mégjobb, egyszer tört magyarsággal azt mesélték, hogy büszkének kell lenni.
Ezeket minden második szempejövő tudja amúgy, ez amit leírtam egy annyira de annyira, talán még csak nem is egyismeretlenes egyenlet. Lásd be hogy a vezetőség azért fizeti a háremet, hogy ennyire hülyék maradjanak. És akkor magyarázod itt hogy- Ma már az amit Marx leírt nemérvényes, mer ma már a fejlett technika, és az automatizáció elhozza hogy az oroszlán együtt legel a báránnyal. Van amúgy egy teória, miszerint a bárányhimlővédőoltás óta van itt ennyi birka. -
Tasunkó
őstag
A szolgáltatásokat idekeverni az ősember logika, vagy rakományvallás. Azt kell feltételezned hogy a szolgáltatásokért kifizetett pénz az égből potyog. Vagy a gyártásból, vagy az ásványkincsekből keletkezett pénz van ott elköltve. Azaz ha bármelyik megszűnik, a fodrászoknak reszeltek.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Hieronymus #110 üzenetére
Igen, arra tippeltem hogy a Marx említése miatt a célzásaid burkolt kommunistázások, és azért Sztálin. De nem. Tényleg kigondoltad. Természetesen Hitlerről és a nemzeti szocializmusról tudtam, ez így talán elegánsabb, de figyelmedbe ajánlom újfent Polpotot, az iskolázottság és szellemi munka kifogásolása miatt, szintén nagyszerű választás. Felkészült vagy általában is, de a statisztikai adat is bizonyította, amúgy. Magam is kerestem rá. Tippeltem 35 szellemit, de így még viccesebb lett.
Természetesen alkalmazottként szembenállok a munkaadómmal. Nem kérheted számon rajtam, hogy nem ejtettek a fejemre. Ugyanakkor valahol meg is értem, hogy támaszt követelményeket felém. Szerintem logikus, hogy azért fizet amit szolgáltatok neki, és ennek mennyiségéből következik, hogy magam is igyekszem a legkevesebbet szolgáltatni, amiért még alkalmaznak. Magad is láthatod hogy ez a gondolkodás a tőzsgyökeres kapitalista, szinte nagybirtokos grófé. Nincs tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogy tudás nélkül alkalmaznának. Ha ilyen történt, akkor általában a fizikumom volt a meghatározó. Nézd el nekem, hogyha értetlenül állok azelőtt, amikor ez viszony valamiféle szeretői kapcsolatba rendeződik, tényleg nem tudom hogy ez hogy működik. De az ilyesmiknek nagy tányércsapkodás szokott a vége lenni.(Logikusan persze szembenállok a munkaadóm háremével is, de a helyzet ott már korántsem annyira kiélezett).
Jutalmazzák az iskolában memorizált információmennyiséget, azt értem. Ez a bizonyítvány, és az érte járó gratulációnak, oklevélátvétel ceremóniáknak, a holdciklusokhoz igazított anyagi jellegű traszformációja. Remélem nem szekta, a szekták veszélyesek. -
Tasunkó
őstag
Kezdem már kapisgálni. Az a rendszer, hogy az eu megmondja hány százalék szellemi munka, kigyártjuk azt a kvalifikált tömeget, aztán ők meg majd valahogy valahol, csinálnak nekik állásokat. Elméletileg csaknem minden 2. szembejövő szellemi munkás
. Már megérte ebbe topikba bekukkantanom.
#107 Hieronymus Te tényleg nem vagy könnyű eset. Marx-ot említettem akkor Sztálin vagyok nem? Hogy jön ide Hitler. Akkor inkább Polpot és Sztálin keveréke nem? Te írtad hogy "Most folyik a vita, hogy hogyan könnyítsék meg a tanult munkaerő Németországba települését." Hogyan, hát limuzinnal nem? Vagy helikopterrel. A vita nem ezen folyik, mert azt könnyű megoldani. Amit nehéz, hogy olcsón kéne, gondolom azon vitatkoznak, hogy lehetne még olcsóbban.
-
Tasunkó
őstag
Mondom. Látsz a földön 1 almát és máris fát képzelsz fölé. Ezek a kimutatások arról szólnak, mennyit költöttek a szellemi munkára. Elméletileg a majmot is meg lehet tanítani zongorázni, csak nem lesz ingyen. Az is 1 ilyen gazdasági szimuláció. Amíg valaki kitermelni rá a zsetont, addig igazad is van. Csak ahhoz olyan rendszer is kell. Én a biorobotot javasolnám emberből klónozva, és az elhullott egyedekkel etetni. Állatnak olyan kell aminek vannak ujjai, tehát ponty nem lesz jó.
Hieronymus
Épeszű embernek nem tanult ember kell, hanem aki tud valamit. Nagy különbség. A tanult az egy kompromisszum , amire általában szívják a fogukat. Sebészből lesz a legjobb pedikűrös. A viták azon folynak, mi éri meg a legjobban. Szívesen.
Betonoztam pénzért néhány hónapig. Falat nem tudok rakni. Ez elég vagy más ágazatok is érdekelnek? Fűrésztelep számít?
Nem küldök senkit sehová, max megmondom hol fognak kikötni. Egyébként meg milyen ideológia amit tolok? -
Tasunkó
őstag
Jó, de ennek semmi értelme. Ki számolta ki, mi alapján? Münchenben, Tokióban? Gondolom ez valami közvélekedés hogy a vizes járda esőt okoz. Full automatizációval senkinek nem kéne fizikait végezni. A cél az eredmény, nem pedig hogy hányan menekülnek meg a fizikai munkától.
-
Tasunkó
őstag
8 szellemi is juthatna 2 fizikaira. Ha a marslakók kolonizálnák a bolygót és az a 2 földlakó a rabszolgájuk lenne. A szellemi/fizikai arány attól függ hogy mit csinálnak azzal a szellemükkel. Ha gyártósorokat terveznek, autókat, szilíciumvölgyet simán lehet fele/fele, vagy még több. Ha semmit akkor meg 0/100 a fizikai javára.
-
Tasunkó
őstag
Számold ki. 80 éve pl. egy adott részlegegesen automatizált gyártósoron legyártottak 100 akármit óránként. Ez 40 évvel ezelőttre emelkedett 2000 db.-ra. 15 éve már 10 000 db. óránként. 60 éve kb. ugyanazt a hasznot hozta a gépkezelőnek, mint most. 2 gyerek, lakás, +- televízió, autó, szirszarok. Persze lehet a birkáknak vetíteni hogy a haszon természetesen csökkent némileg 1 darabon, és mennyivel nehezebb kompjúteren tervezni, mint rajztáblán, és logisztika, kihívások stb, de a haszon mondjuk meg 1000 szereződött közben. Az a haszon valahol megjelenik. De a kapitalizmus úgy működik, hogy ettől még nem fogja gavalléran osztogatni, szóval először a fizikai munkát optimalizálja, majd szépen halad felfelé. Az a kapitalizmus hiányának a jele, ha hozzáadott érték nélkül működik valamelyik rétege.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Hieronymus #92 üzenetére
Írtam hogy egy része magyarázható. Attól függ mi a könnyű. 12 órán át vattapamacsokat zacskóba dugdosni is könnyű fizikainak hangzik. A kapitalizmus nem arról szól hogy a végtelenségig fognak jattolni, csökkentik majd a költségeket. Olyan országban aminek nincs saját terméke 1 fizikai munkásra jut csaknem 1 szellemi, ez olyan arány ami csak kleptokráciákkal tarható fenn. Növekedni fog a nyomás minden irányból. A thaiföldi munkerővel feltöltése a gyártósoroknak, új munkakultúrával gazdagít majd minket. Az állami hivatalok nagy részét nyugaton már automatizálták. AI. Ketyeg az óra, amikor a szellemi munkások mennek szépen az általad definiált könnyű fizikai munkára, mivel nem lesz aki fizessen a nagyon fontos szellemi kínálatunkért, aminek a világon sehol nincs látszata.
Nem beszélve arról, hogy egészségügy, kutatás, fejlesztés ezek gyakran fizikai munkák bőven. Mr. John Wolksvagen maga szerelte össze az autóját. Marad az oktatás ami közröhej, meg a közigazgatásamit nem is kommentálnék.
Aztán persze egyszer majd eljön, amikor a fizikai is csökkenni fog. Emiatt olcsó lesz, itt kezd majd el könnyen beazonosíthatóan rivalizálni az automatizációval. Ebből lehet egy pozitív szinte utópisztikus forgatóköny szerint alapjövedelem. -
Tasunkó
őstag
válasz
Hieronymus #88 üzenetére
Az említett présgép jó példa. Ha elkopik, komplett lecserélik, és elviszik olyan helyre ahol javítgatják. Azokban a modellekben ahol használták, megváltozik az összes motortérelválasztó lemez, már az új célgép lemezformájára. Amihez kapcsolódhat az autó külalakja, amennyiben befolyásolja. Megvan az új modell, amire az Apple-nél utaltam. Természetesen a példa fikció, de el kéne tudnod képzelni összefüggéseiben. A régi présgép javítása a bizonytalan tartomány, a gyártott darabbal szemben megemelik a minőségi kritériumot, amíg lezajlik a kifutása, esetleg még a közép-kelet európai vállalatoknál gyártják a modellt,ahol a lakosság tradicionálisan negatív bérkülönbözettel, és általános életminőségelmaradással...stb. fedezi a célgép karbantartás- kiadásait. Javasolnám egy facelift keretében bizonyos alkatrészek toleranciaborulását, egy új indexxel, lámpával, vagy fancy visszapillantóval kiigazítani.
Értem a pazarlás különböző módjait, de amikor gabonával fűtenek, az pazarlásnak látszik, de valójában hiány olyan mértékben felveri az árat, hogy a kevesebb eladott búza több hasznot eredményez. Így értve nem értelmezhető a pazarlás mint a nyersanyag eltékozlása, hiszen el van tékozolva de még gazdaggabbak leszünk általa.
Maszatolod a fizikai munkát a segédmunkával. 1994-es 60%-ról, mindössze a 2014-es 55%-ra bírt lecsökkenni. Nyilván a 44% szellemi munkaerő egy részének, van némi alapja, de akkor is elképesztő a 44% szellemi munkavégzés gigantikus mérete, miközben lényegében bérgyártunk, úgy hogy az örökölt know-how-t sem tudjuk megtartani, újat meg nyilván senki sem fog odaajándékozni. Persze részben magyarázható hogy az állami hivatalok még papíralapúak, és a kompjúterben még nem sikerült meglelniük a bürokrácia automatizálását kiváltó eszközt. Nameg a 5%-nál simán többet tud elcsalni, hogy a fentebbiek szellemiségében rekedt hivatalnokok hogyan tudják kategorizálni a 10 év alatt becsatlakozott új munkamegnevezéseket. A munkaerőpiaci diplomásigény Saddam Hussein színarany wc-csészélyéhez korrelál. A magas végzettséggel, a munkaerőpiaci igény is emelkedik,mert miért ne?
A maradékot miért tartja el a nyugati kapitalizmus, az teljességgel érthetetlen. Egy részük a nyugati szokások rögzülésének helytelen implementációja az ÚJvilágban. Ez nyilvánvalóan változóban van, egyrészt csak idő kérdése, hogy megunják a fizetések utalását a bullshit jobs-ért, másrészt az ázsia térhódítása miatt, illetve az AI még meglephet. Láttam dél-koreai gyárat, ami csak hr-nek alkalmazott hazai munkaerőt, mert a koreaiak ugyan tudtak telefonálni, csak a magyarok nem értettek még koreaiül. Egyébként fizikai munkásoknak látták csak értelmét, irodista pozíciókat köszönik, de ők is meg tudták sikeresen tölteni. Nálunk az általad említett magasan automatizált autógyártás is a legnagyobb létszámban fizikai munkásokat használ. A know-how-t ami németben van, meg ne is álmodj hogy átegengedik, nem estek a fejükre.
A haszon meg tökegyszerű. Az a pénz amit egy adott időszak alatt az autógyár elkölthet egy új fejlesztésre, amin a felsővezetést meggyőzve 2 évig dolgozhatnak, majd fél évig dokumentálhatják hogy miért olcsóbb, ha nem használják fel. Továbbá megpróbálják a nyersanyaggyártásba, a fegyvergyártásba, afrikai gyémántbányákba,lobbytevékenységbe, környezetvédelembe, greenwashingba, Trump,Putyin és Michel Platini klónozásába stb. bevásárolni magukat, illetve fő szponzorai lesznek a melegfelvonulásoknak. -
Tasunkó
őstag
válasz
Hieronymus #82 üzenetére
A megnövekedett selejttől függ a lecserélés, és nem selejtezik le, hanem olyan termék gyártására használják ahol elfogadható a minőségromlás. Magyarán lepasszolják máshová, ahol más márkanév alatt silányabb terméket, illetve olcsóbb karbantartást tudnak rá eszközölni, illetve olcsóbb minőségellenőrzéssel tudják kiválogatni a selejtet. A leendő minőségromlás előrelátható, szemben a hibákkal, amit a karbantartás több kevesebb sikerrel tud megelőzni, kb. mint a műszaki azt hogy elromlik az autó. A mobilgyártásban is választanak egy stratégiát erre, ez lehet évenkénti csere is. A havonta lecserélt komplett gyártósor is lehetne nyereséges, de törekszenek az elérhető legnagyobb haszonra, amíg az nem csökkenti egy másik ágon a haszon mértékét.
Ezek különböző stratégiák, amilyen a facebook-os példád is, és az a közös bennük hogy nem kapcsolódnak az eredeti felvetéshez.
A pazarlás az értelmezhetetlen önmagában. Egy cégben az a pazarlás, ha kevesebb haszon történik. Például a gyerekmunka megszűnése, pazarlás. Ugyanakkor a gyermek-bányászok, jóval kisebb vájataiban, kisebb csillék is férnek el, szóval semmi sem olyan egyszerű.
Ez meg hogy demokrácia van az üzemekben, ezt nem tudom érted-e, hogy azt jelentené, hogyha a többség megszavazná, hogy hazamennek, és a cég egy másik gyárában(pl. a kínaiban) keletkezett hasznot osztják szét fizetésnek, akkor az adott cég pillanatok alatt kiürülne. A full automatizált gyár utópiád, meg van eset hogy működhet, de az automatizáció gyakran drágítaná, vagy az adott helyen például kivitelezhetetlen, túl drága..stb. lenne a karbantartás, szemben az emberi manuális munkával. Épp az applenál volt nemrég börtönlázadás mert több 10 000 kínait bezártak 3 hónapra a gyárba, szóval sok aspektusa van annak hogy az automatizáció megéri-e, illetve visszamanualizálni a fizikai munkaerõ értékvesztésénél az automatizációt. Egyébként az országban 4% a munkanélküliség, és ez tetemes fizikai munkával elért állapot. Aki most még iskolába jár azok nagy része is fizikai munkát fog végezni a jövőben, akár a végzettségüktől függetlenül is, részben az fog dönteni, mire hajlandóak azért hogy szellemi munkába tudjanak menekülni.#83 ddekany Igen, ez egy tendencia, ami jól működik. De a rendszer ami kitermelte ezt a tendenciát, a működés blokkolásakor választ egy másik megoldást, aminek a szellemisége ugyanilyen lesz. Nyilván egy örök feladat lenne az emberiség előtt, hogy ezt a szellemiséget megváltoztassa. Ha valaha is megpróbálta volna, akkor a folyamat lehetne akár egy rosszul szabályozott működés.
-
Tasunkó
őstag
válasz
Hieronymus #78 üzenetére
Igen, és a gyártósor elkopásának ütemében vezették ki plazmatévét, és az Apple is a gyártósorai kopásának ütemében dobja ki az új modelljeit. Elvesztél a részletekben, ezek lényegtelenek, ahogy a földmozgatás technikai részletei sem igazán számítanak, a példa nem a szószerinti értelmezés, hanem hogy egy nagyságrendekkel nagyobb pazarlás, hoz nagyobb nyereséget, nézzél körül, erről szól a világ.
Szerintem kevered, a környezetvédelem a műanyag poharakat szüntette meg, a munkásokat nem, szóval ez most így nem értem, hogy hogyhogy nincsenek? Talán a műanyagpohárgyártó -berendezés kiszolgálókat, de azon kívül a környezetvédelem nem igazán szüntette meg a fizikai munkát. De ez mekkora para már, hogy utoljára 200 éve próbálta valaki definiálni hogy mi az a munka. És azóta semmi. Most meg már lassan alapjövedelem lesz, és azt sem tudjuk mit fog megszüntetni, mivel csak elavult információk vannak arról amit az emberiség minimum 200 éve, egész életében csinál. -
Tasunkó
őstag
válasz
Hieronymus #72 üzenetére
Ha olcsóbb egy zsák aranyat előállítani 10 tonna földből, mint 1 zsák aranyat 1 tonna földből, akkor nem kérdés hogy melyik hozza a maximum profitot. Idejétmúlt elképzelés, hogy az 1 tonna, meg matematikailag is helytelen. (Ne zavarjon meg hogy a marxizmust említettem)
Arra gondoltam ha ennek ellenére mégsem a profitot helyezi előtérbe, az az hogy megtehetné de nem teszi. Ha ilyen mégis létezne és nem menne tönkre bele az adott cég, akkor az ugyanaz, mintha levehetném a polcról, de nem veszem. -
Tasunkó
őstag
válasz
#54625216 #45 üzenetére
A marxizmust talán, de Marx-ot nem lesz ilyen egyszerű megkerülni. Ha létezik a klíma-probléma, akkor a cégek csak annyi erőforrást használhatnak amennyi nem teszi tönkre a bolygót, tehát nem annyit ami maximalizálja a profitot, tehát csak annyit vesznek el ami a szükség, ami ugyebár marxizmus.
Ha nem létezik, akkor kreáltak egy szimulációt, amivel egyúttal bemutatták, ha elérkezik egy olyan plafon, ami apokalipszishez vezet, akkor képtelenek bármit tenni ellene. Még érdekesebb hogy ebben az esetben gazdasági okokból kreáltak egy akkora bullshitet, ami az egész tapasztalható világot meghamisította kb. mindenki számára, ami azért nem kicsit meredek, ha hozzátesszük hogy így elméletileg azt is meghamisíthatja hogy a cián egészséges(tényleg a magnézium biztosan az?), és mindenki vegyen be 2-t reggel.
Ami viszont biztos, hogy a klíma elmélet egy változat arra, hogy a gazdaságnak van plafonja(minden létező irányban), és azelőtt a plafon előtt vagy megáll, vagy magára szakítja a mennyezetet.
Az alapjövedelemmel kapcsolatban, ahogy az intelligencia kérdése, úgy az is nagyon fontos mit jelent a munka. Hasonlóan nehéz definiálni. Így az az irány, hogy kvalifikált munka -oké. Csakhogy a kvalifikált munka azt is jelenti, hogy nem fizikai. Így önmagában mindenki igyekszik felé, az ára fent, a fizikainak az ára lent található. Az automatizáció így könnyedén lehet drágább mint az emberi munkaerő, ahogy gyakran most is olcsóbb, embert tartani mint gépet. Namármost ha itt beavatkozunk, és az állam kvalifikált munka felé toljuk a népet, akkor a fizikai munkavégzésnél még nagyobb hiány keletkezik. Ami felhajtaná az árát, de ára a kvalifikált munkának van.
Egyébként a fent számoszlop összeadás példádnál, nem kell 300 évre visszamenni az időben, ebben a pillanatban is az országban tömegeket találnál akik szívesen lecserélnék erre a nagyságrendekkel primitívebb, megerőltetőbb munkájukat. Az AI nem a nem embernek való munkát veszi át, mert ha lenyúlja valakitől a jó kis számoszlopos összeadós irodai munkáját, és cserébe mehet a drága markológép helyett földet lapátolni, az egy örök aktuális probléma.
Így nem lehet a munkát megosztani, mert míg egy magasan kvalifikált munkát hajlandóak önszántukból felvenni az emberek, így többfelé elosztva az adott munkát, az egész világ arról szól, hogy a fizikaira , erőszakkal kell kényszeríteni az embereket. -
Tasunkó
őstag
Lehet hogy figyelmetlen vagyok, de nem vettem észre a világjobbítási szándékot. Úgy látom az valamikor a 70-80-as években tetőzhetett, akár nyugaton is és azóta, kb. amióta megjelent Anakin Skywalker, és menő lett sötét jedinek lenni, azóta egyre infernálisabb figurák jelennek meg, és ami ténylegesen eltűnt a kultúrából, az pont az amit világjobbító szándéknak lehetne mondani.
-
Tasunkó
őstag
Innentől a hajléktalanoknak, bevándorlóknak, és úgy általában senkinek sincs biztonságban a szemgolyója.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B550M K épített PC Ryzen 5 5600G 64GB RAM
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest