Új hozzászólás Aktív témák
-
Gerisz
addikt
válasz
PH-User #17914 üzenetére
Hát amit én tapasztalok a 8800GT OC-vel.
Eddig ment 3450-en a proci 2 giga ram. Ment minden játék.
Mióta vetem ramot. Most van 4 giga sokkal jobban mennek a játékok a proci meg elég alapon. sőt eddig a vidkarit is húztam mostmár azt se. 1280x102417924: nem fogja bírni a lap (nekem is elfüstölt
) de nekem nem sípolt
-
Bluegene
addikt
válasz
PH-User #17916 üzenetére
ez elég jó, még esetleg 13X240-et is megpróbálhatsz(vagy 13X238, amennyit bír), a memória magasabb órajelen fut de annak adj +0,2v-t és akkor bírni fogja, mint mondtam a memóriában és a lapban van tarcsi
mod bocs elírtam, ez 3120mhz 13, nem 12
ennyit tud a proci, nagyon hasonló amit elértél
-
Bluegene
addikt
válasz
PH-User #17914 üzenetére
nézd számold ki 3,1 és 3,2 ghz között mennyi a különbség
3%, na ne!
próbáld meg mondom magasabb FSB-vel, illetve a memóriák tunningolásával(800mhz@+0,2V 4-4-4-12), ezzel még kicsikarhatsz némi teljesítményt, tehát az alaplapot és a memóriát húzod, mert a proci már a végét járja
, persze a VGA-t is húzhatod
egyébként tökéletesen passzol a 8800GT-hez az a 3,1 ghzes X2, hidd el nem attól a 3%-tól fog megtáltosodni a játék, a VGA-t a memóriát és a lapot húzzd ha akarod, mert ott még lehet bőven
-
Bluegene
addikt
válasz
PH-User #17907 üzenetére
egyébként egyetértek Herr Z-vel, ha megfeszülsz akkor se lesz gyorsabb, sajna ez a Black Editionök között egy gyengébb darab
nézd mindent megpróbáltunk, sokkal okosabb ha 3 ghz-en járatod és lemondasz arról a plussz 5%-ról, nincs értelme kockáztatni a géped ezért, és koptani az idegrendszered, békélj meg ezzel, 1X-1X nekifuthatsz még de sokkal ez már nem lesz gyorsabb, még talán keresd meg a max FSB-t
15X200<10X300 mindkettő 3ghz, de utóbbi gyorsabb
...vagy cseréld le intelre
, nekem már a 4 giga is befigyelt
-
Bluegene
addikt
válasz
PH-User #17907 üzenetére
hőmérsékleteket figyeled közbe? lehet azért bírja csak egy percig mert egy perc alatt befűt, hmm talán? de azért 1 perc jobb mint 3 mp
, lehet túl sok a fesz
innentől ki lehet kisérletezni egy optimális megoldást csak rajdtad múlik, a processoroknak "lelkük" van, van h például 12-es szorzóval jobban húzható mint 12.5-essel(saját példa tudom ez intel)
szal a ramot mint hibaforrást kizártuk, marad h elbíbelődsz a beállításokkal, lehet picit kisebb fesz, több FSB, például azt megpróbálhatod, nézd meg a hőmérsékletet
lapodnak mennyi a max FSB-je? ezt se árt tudni, pl: megkeresed a max FSB-t mondjuk 260mhz, és utána végigmész eggyel emelve a szorzót
-
Bluegene
addikt
válasz
PH-User #17905 üzenetére
igen próbáld meg, akkor a ram nem hibázik
ha 667-re állítod, mivel magasabb az FSB 7xx mhz-en fog járni, de ezt "tudnia" kell mert 800-nál kisebb így a ram kizárva mint hibaforrás, marad a proci(jah a késleltetés legyen 5-5-5-18, majd később ráérsz ezzel bíbelődni, csak zárjuk ki mint hibaforrást, a fesz is legyen 1,8v)
-
Bluegene
addikt
válasz
PH-User #17903 üzenetére
jajh ha visszaosztod 4-4-4-12-re az tunningot jelent hisz ... na mind1 hoszzú, minnél kisebbek a késleltetések annál gyorsabbak a modulok(annál kisebb idő alatt fér hozzá az adatokho a proci)
rakd vissza 5-5-5-18 vagy mennyi az alap, és oszd vissza 900mhz-ről a sebességét nem tudom 226mhz FSB-hez mennyi lesz de 700 valamennyi mhz, szóval ne a késletetését hanem a sebességét vedd le , tehát a ramod nem lehet hibaforrás, úgy kéne megcsinálni, hogy lassabban járjon mint gyári így ki van zárva mint hibaforrás, érted?mert lehet nem a proci miatt fagy hanem a ramok miatt(elképzelhető
)
-
Bluegene
addikt
válasz
PH-User #17900 üzenetére
igen önmagáért beszél!
kicsi rá az esély de lehet a ram nem bírja
végülis a proci elég sok feszt kap...
próbáld meg azt h leosztod a ramokat, így azok biztos nem hibáznak, vagy adj a ramnak +0,2v-t, de inkább az első, hátha menni fog az orthos
egyébként a HT link jó azzal se lehet gond, nézd ennél több feszt ne adj a procinak szerintem, próbáld meg még a ramokat hátha ott a hiba ha úgy se megy békélj meg ezzel
DE: ha megy a visszaosztott rammal, akkor legalább tudod hol a bibi, ha megy akkor a ramon még lehet segíteni(növeled az FSB-t, vagy a késleltetéssel babrálsz és akkor az is meg lesz tunningolva)
jah és a cool and quietet kapcsold ki addig nehogy bekavarjon
-
-
-
-
-
dKes
tag
válasz
PH-User #17419 üzenetére
Szerintem a válasz egyszerűbb, mint gondolnád: a tápod gyártója szerint csak 1 db 6 pines PCI-E csati van a tápon - [link]
Idézve az oldalról:
"Connectors:
1 x 20+4-pin ATX
1 x 4+4-pin CPU (supports double CPUs/supplies stable voltage)
1 x 6-pin PCI-E
1 x 6+2-pin PCI-E
3 x SATA
5 x Peripheral
1 x Floppy"A 6+2 pine-s csatinak a "másik oldalán" van a rögzítőelem - így valószínüleg fordítva dugtad fel - azaz a nem stimmelt a táp. Ezt a kábelek színeivel is ellenőrizheted: a fekete a föld, a sárga a +12V. Ezt csekkolhatod az alábbi képen is (nem hinném, hogy emiatt a táp lenne a ludas):
-
agressiv
addikt
válasz
PH-User #17419 üzenetére
"Így szerintem a tápom a bibis, mert nem tud a két ágán megfelelő kakaót szolgáltatni a HD2900XT-nek!"
Véleményem szerrint a számból vetted ki a szótMondtam én, hogy sosem lehet tudni!
Amúgy az én rocskám nem megy jobban az S3Trio-val szóval nekem egyszerűen a procim a szar!
De az érdekes, hogy a System ram teszt pillanatok alatt lefut az S3 mellett viszont az ATI mellett eltart egy darabig mire azt a 2 giga ramok lecsekkolja!Nekem olyan problémám volt, hogy 6 tűs csati volt a tápomon viszint a VGA-n Az AGP verzió miatt még a sima 4 tűs olds-van és abból 2 tehát szigetelőszalaggal meg egy pár csatival kellett megoldanom és nem volt mind1, hogy melyik kábelről csapolom a 12 voltot, ha rossz vagy már eléggé terhelt kábelt fogtam akkor nem indult a gép vagy csak nagyon nehezen!
-
Osiris
őstag
válasz
PH-User #17411 üzenetére
Ja! Esetleg ha még nem tetted, megpróbálhatsz egy driver frissítést:
nForce Driver WHQL Certified
Version: 15.23
Release Date: September 12, 2008
Operating System: Windows XP 32-Bit
Chipset drivert is ritkán ad ki az nVidia, úgyhogy biztos volt rá okuk, hogy megtették.
Én már túl vagyok rajta, sajnos a fent leírt események egy része már utána történt. -
Osiris
őstag
válasz
PH-User #17411 üzenetére
Nekem is ilyen lapom van és sajnos elég jellemző rá, hogy random szop@tja az embert. Pár napja az addig atom stabil 3300Mhz-re hajtott procim elkezdett hibázni, gondoltam, kipucolom a hűtőt és újrapasztázom (retkesen terhelve 60°C körül volt), visszavettem alapra, most terhelve max 50°C. Aztán úgytűnt minden oké, nem csinált a gép furcsa dolgokat, egészen tegnap estig, mikor gondoltam tesztelem egy kicsit: prime95 large fft, 0.5mp futás után hibát jelzett (no tuning).
Utána ráeresztettem az összes létező tesztet, egész éjjel ment a prime, de a hibát persze nem sikerült újra elővarázsolni. Jellemzően majd akkor jön elő, mikor a lgkevésbé kéne. Tulajdonképen ugyanez történik, havonta 1x 2x ha tuningolom a gépet, ha nem. Megoldás sosem volt rá. Lap, proci, táp, vagy ram hiba is lehet, de az is lehet, hogy csak szerencsétlen párosításról van szó.
-
Gerisz
addikt
válasz
PH-User #17358 üzenetére
Az a hűtő kk 1.4V-nak. Az a baj, hogy az a lap mindig túlfeszeli a procit. akkor is ha auto-n van a fesz és úgy húzod. Nekem a haéála előtt 1.8V-t írt a minden hogy terhelve annyit ad a procinak. a Bios szerint meg 1.55V-ot. De az a hűtő édes kevés. Mintha gyári lenne rajta. Nekem az pl ilyen [link]
-
DigitXT
félisten
válasz
PH-User #17395 üzenetére
Minek töltötted fel, ha a gyártó honlapjáról letölthető?
(Közvetlen link a legújabb (4.60) trialhoz.)Egyébként ha csak a hőfokot akarja ellenőrizni, az Everest ágyúval verébre.
-
agressiv
addikt
válasz
PH-User #17358 üzenetére
Beszarás!!
Most jut eszembe, hogy nálam ugyanez volt a Socket-A cuccomnál!!
9600XT-vel 1900Mhz-ig tudtam húzni a Sempront! 1900 felett nem hibázott ugyan, de a HL2 mindíg kifagyott!
Vettem egy 7300GT-t és akkor már ment 2133-ig a proci mindenféle gond nélkül!
És most nálad is ugyanez van eszem megáll.
Gyeerekeek erre volna egy elméletem, de mivel ez egy AMD fan topik sokan megsértődnének ezért nem írom le...... -
Blaze71
őstag
válasz
PH-User #17278 üzenetére
Szerintem azért nem jó így, mert auto-ra van állítva a memóriaidőzítésed. Ha nem látod a Bios-ban az időzítést, akkor a Bios főoldalán nyomd meg egyszerre a Ctrl+Shift+F1 billentyűt és előjön a memória menüje is. Ott állítsd be az eredeti időzítéseket, ami nálam az előző hozzászólásomban is említett 5-5-5-18. Hátha ez segít. A 16x-os szorzóra nincs ötletem, mert eleve nem tudom, hogy mennyin is kellene mennie az 5000+-nak.
-
-
TomBoy1986
veterán
válasz
PH-User #12138 üzenetére
232-nél már a HT-t is vissza kell osztani, szerintem az lesz a mumus.
Nekem is ilyesmi lapom volt az előző (csak épp SLI nélkül), s kb. így volt vége az 5x-ös HT-nek. A RAM-okat is ellenőrzini kell, szükség esetén visszaosztani, vagy feszt. emelni (alap a lapban az 1.9V).
Biztonság kedvéért inkább oszd vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux kezdőknek
- Háztartási gépek
- Filmvilág
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Mozgásban a Crimson Desert
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- Intel Core i9-9900KF 8-Core 3.6GHz LGA1151 (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Update 05.14 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest