Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
válasz
PH-User #17419 üzenetére
"Így szerintem a tápom a bibis, mert nem tud a két ágán megfelelő kakaót szolgáltatni a HD2900XT-nek!"
Véleményem szerrint a számból vetted ki a szótMondtam én, hogy sosem lehet tudni!
Amúgy az én rocskám nem megy jobban az S3Trio-val szóval nekem egyszerűen a procim a szar!
De az érdekes, hogy a System ram teszt pillanatok alatt lefut az S3 mellett viszont az ATI mellett eltart egy darabig mire azt a 2 giga ramok lecsekkolja!Nekem olyan problémám volt, hogy 6 tűs csati volt a tápomon viszint a VGA-n Az AGP verzió miatt még a sima 4 tűs olds-van és abból 2 tehát szigetelőszalaggal meg egy pár csatival kellett megoldanom és nem volt mind1, hogy melyik kábelről csapolom a 12 voltot, ha rossz vagy már eléggé terhelt kábelt fogtam akkor nem indult a gép vagy csak nagyon nehezen!
-
agressiv
addikt
válasz
Osiris #17412 üzenetére
Mi a francnak teszteltek állandóan ilyen birka programokkal!
Kapcsold be a gépet és ha megy akkor szard le a Prime-ot meg a többi ilyen fasságot!
Persze hogy hibázik másodpercenként isten tudja mennyi mindent csinál az a processzor ha néha hibázik (legalábbis a program szerint) a kutyát nem érdekli!
Lehet csak annyiról van szó, hogy valami fizikai kontakt probléma miatt hibázik egyszer. A processzornak majdnem 1000 lába kapcsolódik az alaplaphoz, és eből ha az egyik egy picit is kontakt hibás már okozhat olyan "problémát" amit a prime lehet észrevesz, de te a mindennapi használatban soha nem vennél észre!
Az enyém 1 órát sem bírna ilyen programokkal, és mégis mennek a játékok ha kell egész délután, de ha töltök 1 hétig és folyamatosan be van kapcsolva a gép az sem okoz problémát! -
agressiv
addikt
válasz
Flex Wheeler #17359 üzenetére
Én csak így tudtam megoldani!
-
agressiv
addikt
válasz
PH-User #17358 üzenetére
Beszarás!!
Most jut eszembe, hogy nálam ugyanez volt a Socket-A cuccomnál!!
9600XT-vel 1900Mhz-ig tudtam húzni a Sempront! 1900 felett nem hibázott ugyan, de a HL2 mindíg kifagyott!
Vettem egy 7300GT-t és akkor már ment 2133-ig a proci mindenféle gond nélkül!
És most nálad is ugyanez van eszem megáll.
Gyeerekeek erre volna egy elméletem, de mivel ez egy AMD fan topik sokan megsértődnének ezért nem írom le...... -
agressiv
addikt
válasz
HERR Z #17248 üzenetére
A déli hídja az valóban fapados, satás vinyóm nincs ugyan, de elég sok PCI cucc van benne + 2 CD, 2 vinyó és a stabilitással nincs gond. A ramokat is lehet húzni, csak a processzort nem!
Az alaplap szerintem nem olyan gázos már maga a BIOS is arra utal, hogy nem hétköznapi cuccról van szó! Külön menü van benne a tuninghoz, minden feszültséghez lehet beep-et vagy kikapcsolást beállítani ventillátorokat vezérelni, és legelső sorban mindent állítani ami kell a proci tuninghoz!
Szerintem egyszerűen csak antituning procit vettem és kalap kabát!Nem lepődnék meg rajta mivel nekem soha nem jön össze semmi!
Az egyetlen amit tudok tuningolni rendesen az a VGA-mViszatérve a hűtőhöz én már egy fityinget sem fogok költeni erre a gépre az biztos!
A hűtő valóban nem egy tuninghűtő, de nem engedi 60 fok fölé a magokat ami azért jelent valamit! A gyári hűtővel a határ a csillagos ég volt!!
A gyári borda nem érte volna el a processzort ezért van benne a mostani az nem fekszik fel a keretre! A gyári hűtő lefogatójával van odapajszerolva olyan erővel, hogy én attól féltem a magot töröm kettéAmúgy mi a max fesz amit még elviselnek ezek a processzorok?
-
agressiv
addikt
válasz
Alkarcsont #17234 üzenetére
Végülis ha lehet FAN nélkül használni akor csak bírja. De nagyon oda kell figyelni mert a passzív borda akár több óra múlva is még meledhet feljebb!
Nekem még a 478-as Celeront sem sikerült passzívan hűtenem még akkor sem, ha nem volt soha 100%-ig terhelve akármit próbáltam előbb utóbb felmelegedett mindíg!
De viszont ha bordától fél méterre lévő tápot hűtő ventillátort fujattam felé ami nagyon gyengén fújt akkor max 30 fokos volt, amíg full passzívan 70 foknál Throtle-zott a proci
De sok sikert -
agressiv
addikt
válasz
Alkarcsont #17230 üzenetére
ŐŐ szerintem, ha te egy eredetileg aktív hűtésre kitalált bordáról leszeded a ventillátort nem lessz elég!
Valamilyen légmozgás mindenképpen kell! -
agressiv
addikt
Szkúzi mamma lejárt a MOD idő a Táp 400W-os és nagyon jófajta bírja a strapát
Processzor kupakolva foglalatbanSzóval én mindent megtettem a cél érdekében, de hiába
-
agressiv
addikt
válasz
HERR Z #17215 üzenetére
FSP Noise killer táp (újan vettem de nem boltban)
ABIT AV8-as lap
Socket A-ra való rézmagos hűtőborda speckós ventillátorral (ez eddig a legjobb megoldás)!
Processzor lekupakolva egyből magon a borda (Socket A feeling)
1Hónapja Vásárolt Kingston k ram, Jocestől származnak újak voltak bontatlan dobozban 2008-as gyártásúak!
Azt még megjegyezném, hogy nem ORTHOS stabil 2430MHz-en kb 1 órán belül hibázik, de a játékok mennek több órán keresztül gond nélkül, valamint ha a gép torrent miatt akár 1 hétig is megy folyamatosan nem fagy ki. Egyedül az ORTHOS jelez hibát és mindíg ugyanabban a magban!
Amúgy a processzort még tőled vettem pár hónapja. A kupak alatt a mag közepére nem jutott hővezető anyag ezért az egyik mag 110 fokig is felmelegdett majd kifagyott a gép (alapfreki/fesz) amióta lekupakoltam azóta 60 fok fölé nem megy!
Ha tuningolom ha nem, a Magfesz nem esik le! 1-2 század voltot ingadozik de eddig minden gépem ilyen volt, és ez problémát még nem okozott!
Tudom, hogy a VIA Chipset nem a legjobb (sőt rakás szar) de attól ez a lap még tuningra lett tervezve és szerintem valamilyen szinten mukodnie kellene!
Ha csak a ramokat tuningolom azok elmennek 450-ig 3.0-3-3-8-on 2.8V-al, de ha procival eggyütt a ramokat is húzom akkor még 2400MHz-en is katasztrófa van általában még a windows sem bootol be!
Szóval ez a helyzetEverest túlhajtás
Jaaa a skin ellenére Windows XP SP2 fut! -
agressiv
addikt
válasz
bekes.andras #17035 üzenetére
Nyugi!!! Az én 939-es E4-es 4200+-om 2430Mhz-nél akkor sem megy feljebb ha 220V-ot adok neki! Pedig le van már kupakolva+egyedi hűtő mindent megcsináltam már amit meg lehetett csinálni de hiába!
Jaa és a poén az, hogy csak alapfeszen bírja a 2400-at ha emelem a feszt akkor instabilwtf?
-
agressiv
addikt
válasz
Milka 78 #16402 üzenetére
Márpedig a jelenlegi állapotom miatt remeg a kezem, de itt nem zavart. Először picit féltettem a cuccot, de nem kell félni!
2 perc alatt kész is volt. Úgy csináltam, ahogy egyYouTube-os videón csinálják, amit egy arc linkelt be. Tényleg működik nem kell más, csak a proci meg egy penge. Még türelem semmert ha az kéne hozzá, akkor én elcsesztem volna
-
agressiv
addikt
válasz
Thrawn #16400 üzenetére
Nálam olyan probléma volt, hogy az egyik mag egy darabig tartotta a 65-70 fokot, ami nem érdekelt volna viszont, egyszercsak elkezdett melegedni, és a rekordja tényleg 100 fok felett volt, a másik mag akkor maradt 80 fokos!
Valóban Manchester magos, 4200+-os az újragyártott 939-esekből!
Kupakoláskor kiderült, hogy a magas hőmérsékletet az okozta, hogy egyrészt gagyi volt a hővezető anyag benne, de a legnagyobb baj az volt, hogy a mag közepére nem jutott, és egy hatalmas üres juk volt, ami nem is érte a kupakot... -
agressiv
addikt
válasz
lizakattila #16392 üzenetére
Ez valószínüleg, konfig függő lehet!
Nálam ha a HT 1050-en megy, akkor nem instabil ugyan a rendszer, de játékok közben recseg a hangHa visszaosztom a HT-t akkor nem recseg. Érdekes dolgok ezek
-
agressiv
addikt
válasz
Gerisz #16371 üzenetére
Úgyérzem ebben a témában, soha senki sem fog korrekt, racionális módon érvelni !
Hogy miért?
Gondoljunk csak bele. Aki azt állította, hogy "én bizony soha nem vennék AMD-t, vagy rossz az AMD" arra nyílván azt mondjátok, hogy elfogult, hisz egy konkurens gyártó pártján áll az illető!
Ez teljesen logikus, nem is ez az igazi probléma.
Viszont, ti (ti alatt az AMD fanatikusokat értem) kijelentitek, hogy az "AMD a jobb" és bizony soha nem mondtok le az AMD-ről, hisz nektek ez bevált és ti már éreztek egyfajta bizalmat az AMD felé!
De az elfogultság mindkét oldalon ottvan, mert végülis ti is csak egy konkurencia pártján áltok, és mindent megtesztek, hogy "megvédjétek" a kedvelt gyártót, hogy kiáljatok mellete!
Gerisz te írtad, hogy "Atom f*szkalap lehetett aki mondta!", de ennyierővel te is lehetnél akár "Atom f*szkalap" ( nem személyeskedni akarok ezzel!), mert ő is csak ugyanazt tette amit te is megteszel, kiállsz a kedvelt gyártód mellett!
Nem ártana néha elkondolkodni, mielőtt megnyilvánul valaki, mert lehet, hogy saját maga is ugyanazt teszi, amivel a másikat és egyben saját magát is minősíti!"Na az egyetemen műszaki kommunikáció, programozás és számítógép architektúrák órán, mindig azt hallom, hogy PIV, PIII, Core 2 Duo
Azt hogy Athlon, Phenom, Athlon X2 a kutya meg nem említi.
Csak Intel meg Intel"Erre annyit tudok mondani, hogy lehet nem véletlenül beszélnek csak az intelről!
Hisz az intel az utóbbi néhány évben, mindíg lépéselőnyben volt és bizony a jelenlegi helyzet is ezt mutatja! -
agressiv
addikt
Én arran tippelek, hogy hibásak a ramjaid, vagy csak az egyik! (nem tudom mennyi van)
Ki kell próbálni!
Az ilyesmi nem feltétlenül túlmelegedés miatt van!
Sógör, öcsi, hugi, anyu gépéből a memóriát kipajszerolod és belerakod, ha azzal megy akkor a ram a ludas.Sok ilyen hibát láttam már és vagy ram volt, vagy a rosszabbik eset az alaplap!
Az én gépem akkor sem állt le amikor a 4200+-os 110 fokos volt (legalábbis egy darabig) de nekem 70 fokon még ment órákig is. De most dolgozom a hőmérséklet problémán!
Hamarosan mutatok pér fényképet a lekupakolt prociról, hátha kedvet kap még valaki!Ha a proci hőmérsékletét akarod figyelni játék közben, akkor benyomod az everest-ben, a rendszer stabilitás teszt ablakát. De nem indítod el a tesztet, hanem játszol!
Az közben gyártja a diagramot és akkor figyelheted, hogy milyen meleg miközben játszol! -
agressiv
addikt
válasz
lizakattila #16328 üzenetére
Én pont a napokban teszteltem ezt, és semmi különbséget nem tapasztaltam. Ha a ram pont ugyanannyi volt és a processzor is, akkor a teszteredmények teljesen egyfomák lettek!
De vannak itt fanatikusok azok majd megmondják a frankót.
Amúgy én everest-es teszteket futattam...
Viszont azt is észrevettem mind teszteredményekben, mind játékokban, hogy ha a ramot nem húzod a processzorral eggyütt, vagy nagyobb időzítésekkel mennek a ramok ,akkor még teljesítménycsökkenés is előfordulhat!!
Próbáld ezt az Everest Photoworxx-el, ha ott magasabb pontotszámot kap, akkor érdemes a tuning, ha nem akkor bizony többet ártasz mint használsz.
A gép teljes teljesítményét a Photoworxx jobban tükrözi, mint a CPU Queen például. Hogy miért az le van írva egy Logout-os cikkben, de már nemtudom melyikben -
agressiv
addikt
válasz
Milka 78 #16294 üzenetére
Ha valóban nem volt egyenletes a kupak, akkor javulást fogsz tapasztalni, ha nem az volt a probléma akkor semmi sem fog változni, max az újrapasztázástól!
Az én kérdésem az lenne, hogy lehetséges akár az, hogy a mag nem egyenletes?
Mert már a magon van a borda, de továbbra sem hűt rendesen. A mag 60 fokos a borda max 30 a csatolás tuti jó, a paszta szépen egyenletesen oszlik el rajta, és fel nem tudom fogni miért van ilyen hőingadozás!Ha valaki tud esetleg valami trükköt, akkor ossza meg velem, mert már tanácsatalan vagyok
-
agressiv
addikt
válasz
Milka 78 #16292 üzenetére
Válasz kérdésedre
Itt
A kupak bontástól ne félj!
Pengével valóban pillanatok alatt meg lehet csinálni, és kárt nem tudsz okozni benne ha ésszel csinálod! Jaa és érdemes megcsinálni a kupakobontást és az újrapasztázást mert a gyári paszta ami van rajta iszonyat gagyi és pár kommentel ezelőtt linkeltem képeket mik magukért beszélnek
De amúgy még mindíg reppelek a géppel és még mindíg nem az igazi!Jó munkát
én most 5-kor végeztem
-
agressiv
addikt
válasz
aphra2 #16290 üzenetére
Nekem is 939-em van!
De most kupak nélkül van, Socket A-s megoldásban (jaaj nekem lesarkazás
)
És az az érdekes továbbra is, hogy terheletlenül 30 fokos, de amint rányomom a terhelést kapásból felmegy 10 fokkal 1 sec alatt!!
Nem tudom felfogni, hogy miért lehet ez!
A paszta jó, a hűtőborda jó. Olyanszinten rá van pajszerolva már a borda a processzorra, hogy attól féltem kettétörik a mag. De mégis ilyen hírtelen felmegy a hő és megint csináltam átadás tesztet, kapásból levettem a bordát, majdhogynem hideg volt, viszont a mag forró.....
Ötlet??? -
agressiv
addikt
válasz
Milka 78 #16288 üzenetére
Aművelet sikerült! A paszta ami a mag és a kupak között van, egyszóval undorító!
Szürke kemény izé, de a slusszpoén az volt, hogy a mag közepén nem volt paszta!!
Nem érintkezett a kupak a maggal.
Érdemes lett volna lefényképeznem de sajnos nincs fényképezőgépem!
Kupak nélkül szerettem volna felrakni a hűtőt már a 4 szivacs is megvolt a mag sarkára, de a kupak mégsem vékony kis lemez, hanem kb 2-2.5mm vastag, és a felfogató keret miattt enélkül nem éri el a magot a borrda.
Szóval egyenlőre újrapasztáztam, és a kupakot visszatettem, de majd megcsinálom a hűtőt hogy lehessen rendeen felrakni a magra!
Néhány kommentel ezelőtt csináltam képet az everest hőmérséklet diagramjáról, miközben orthos gyalázta a procit. Most is megtettem ugyanezt, a körülmények mind2 esetben megegyeznek (fesz/freki)!Előtte: Original
Utána: Kupak mod.
Az aktuális fesz érték nem ugyanaz mind a 2 képen, de az az ingadozás miatt van mind2 esetben ugyannyi a fesz valójában!Ez még mindíg nem az amire számítottam de a kupak nélkül hatásosabb lessz az biztos!!
-
agressiv
addikt
1. A gyártó által megadott hőmérsékletek, csak átlagok!
2. Alapfesz / alapfrekin való használtkor igazak, amint valamit túlterhelsz már más a helyzet de most megyek melózni majd később kifejtem bővebben!
Amúgy ha már szivárog a fesz azt vedd zárlatnak ha így egyértelműbb, de persze igazából az még nem az! -
agressiv
addikt
-
agressiv
addikt
Vagy feszültség szivárgás miatt csökken a fesz, mivel már túl meleg, amivel nem jó játszani.
Ugyanis lehet előbb "pattan" a processzorod minthogy hibázna! Pontosabban lehet, hogy csak egy végzetes hibát fog produkálni processzorod és akkor viszlát!"Én soha nem venném a bátorságot arra hogy letiporjak valakit,mivel nem tudom ki ül a másik oldalon.Foglamazhatnál máshogy is......"
Érdekes módon nem én kezdtem a lehordást!!!
fagy53
köszi a kupakolási tippeket és a linket
Bár konkrétan egy X2-es AMD képeire lennék leginkább kíváncsi mert kitudja, hogy az alatt milyen módon vannak elrendezve az alkatrészek! -
agressiv
addikt
válasz
fagy53 #16250 üzenetére
"A CPU táplálása a megnövekedett áramfelvétel miatt ejti a feszt, drop."
Na igen, de ennek nem szabadna előfordulnia, mivel stabilizált feszültségről van szó, szóval ott az alaplappal lehetnek problémák..... én ilyet még nem tapasztaltam processzorfeszültségnél.Valóban nem te írtad de ezt elfelkejtettem odaírni és lejárt a szerkesztési idő sorry
A kupak azért lehetett forró, mert ha leszedem a bordát, akkor pillanatok alatt felmelegíti azt a vékony kis fémet a mag szóval, hogy a kupakolással van baj az 100% mivel mindíg ugyanaz a mag melegszik csak fel annyira az egyik mag max 70 foknál megáll de a másik rekordje eddig 110 fok volt.....
Illusztrálom a problémát és ezzel bizonyítom, hogy a hőátadásssal van a gond.
Emelt órajellel és feszültséggel csináltam, hogy tényleg jól látható legyen a probléma!
ORTHOSLK-nak
Biztosan jobban tudom! ha nálad esik a fesz akkor szar az alaplap!
Ha Stabilizált a feszültség, nem csökkenhet!!!! Nálam sem csökken!
Persze, hogy nagyobb áram folyik ha melegszik.....
Ha itt valaki buta akkor az te vagy barátom -
agressiv
addikt
válasz
fagy53 #16238 üzenetére
A processzor gyári állapotában sem volt jobbb, mint csiszolás után. Sőt még rosszabb volt.
A csiszolásal sikerült valami eredményt elérnem én azt hittem, hogy pont eleget, de tévedtem, mivel ugyanúgy elkezd sípolni a gép játék közben, és 75 fokra van állítvaa beep.
Mivel a 30-40 fokokat pontosan méri ezért nem hinném, hogy pontatlan lenne a hőmérő, legalábbis nem annyira, hogy ezt figyelembe kellene venni! Valamint azt is leírtam már, hogy erről hogy bizonyosodtam meg!"Pasztázni nem felejtettél el? És élvonalzóval megnézni a kupakot a csiszolás után?
Egy dombot rohadt nehéz hűteni egy síkfelülettel!"Nem kell kapásból idiótának nézni az embert! Főleg, mivel én ilyesmivel foglalkozom.
Minden "trükköt" ismerek amivel javítani lehet a hőátadást, ami IC-nél, tranzisztornál tökéletesen működik, és az eddigi processzorokon is működött.
De ennél a szerencsétlen kupakolt AMD-nél az istenért sem akar működni.
Mivel ilyen processzort még soha nem szedtem szét, ezért kérdezném hogy, hogy ugorjak neki a kupak eltávolításának kár lenne tönkretenni!
15e Ft-omba került és mostanában nem lessz pénzem cserélni, de ebben a formában használhatatlan!"Egyébként a fizika törvényei és lemért Everest eredményeim szerint is a proci ahogy melegszik úgy csökken a feszültség."
Ez egy jó nagy baromság! Miért Csökkenne a feszültség csak azért mert melegszik a processzor?
-
agressiv
addikt
válasz
Milka 78 #16232 üzenetére
Kifagy a gép ha ennyire felmelegszik össze nem olvadnak a cuccok 100 fokon még nem olvad a műanyag.
De terhelés után leszedtem a bordát a processzorról (kikapcsoltam előtte persze) a borda max 35 fokos lehetett de a processzor szarrá égette az ujjamat szóval a hőmérsékletek rendben vannak. Mármint pontosakTerheletlenül 25-30 fokra hül, le de amint terhelem, kapásból felmegy 15 fokkal, és onnan csak feljebb.
Ha leszedném a kupakot akkor mit találnék alatta a magok külön vannak, vagy csak egy nagy mag lenne az egész?
Mert jobb ötletem már nincs.... -
agressiv
addikt
Szeretnék segítséget kérni, a processzorom hűtésével kapcsolatban. egyszerűen nem tudok mit kezdeni vele!
A probléma a következő:
939-es X2 4200+-os processzorról van szó. Egyszerűen lehetetlen a hűtését megoldani alapfeszen megy, alapfrekin, és hiába csiszoltam meg már a kupakját, hiába rakok rá akármilyen hűtőt, az istenért sem tudom normálisan hűteni és mindíg 80-100 C. fok-nál vége van a világnak!
El nem tudom képzelni, hogy mi a frászt lehetne vele kezdeni, már hónapok óta szórakozok, de mind hiába. Mindíg túlmelegszik a processzor, de a borda nem melegszik fel annyira.
Ennél jobban már nem lehet megoldani a hőcsatolást. Szóval ha valaki tudna valami okosat mondani azt nagyon megköszönném, mert már nagyon elegem van az AMD-ből -
agressiv
addikt
válasz
Milka 78 #15790 üzenetére
Annyit nem számít szerintem az windows-os energiagazdálkodás, hogy megérje használni nekem is van home szerverem amivel töltögetek és csak a vinyót kapcsoltatom ki vele ha nincs használva de minden más OFF üzemmódban van és mukodik
Pedig ilyen nagyon gagyi merkúrí alaplapom van ami nem a stabilitásáról híres.
Azzal, hogy a windows sz@r nem lehet mit tenni
-
agressiv
addikt
válasz
bigattis #15758 üzenetére
"Csakhogy az AMD Dual Core Optimizer nem indul!
Több verziót is feltettem és a világon semmi sem történik. Elvileg ki kéne rakjon a system tray-be kis AMD ikont, de nem.."Nem rak az semmilyen ikon-t rendszerinduláskor elvégzi dolgát és leáll nálam sincs ikon és mégis működik!
-
agressiv
addikt
Érdekes dolgok történtek.
Emeltem a hyper transport feszültségét és most jobban bírj a proci a tuningot pedig a HT most éppen 1000MHz-en megy amin kéne is neki mennie.
Kérdezném én, hogy mi van ilyenkor? És hogy meddig lehet emelni a HT feszültségét? -
agressiv
addikt
ÁÁ Ilyen frekin már vége van mint a botnak
2500MHz-en is már orthos 1 perc alatt hibát jelez és mindíg ugyanaz a mag hibázik még a 2400MHz-hez is kell egy picit emelnem a feszen, hogy tényleg stabil legyen
Szerk. Megpróbáltam ezt most és windows induláskor "Pagefault in nonpaged area"
kép fogadott mondanom sem kell, hogy kék háttérrel
-
agressiv
addikt
Lehet nálam is az alaplap a baj?
VIA Chipsetes ami okozhat problémát és az az érdekes, hogy 2500-ön például semmit sem ér a feszemelés egészen 1.35-ről 1.45-re kell emelnem ahhoz hogy valamivel jobb legyen de akkor is instabil a cucc pedig a ramok így még 400-on sincsenek szóval nem az a gond -
agressiv
addikt
A változatosság kedvéért......
De nem lehet esetleg az alaplap miatt?
ABIT AV8-asom van ami eredetileg nem 2 magosra lett tervezve régi BIOS-al nem is megy a 2 mag csak frissítés után.
Bár ez igencsak tuningbarát lap (gondolom a BIOS részletességéből meg a speckós menükből..) -
agressiv
addikt
válasz
tibi34 #15549 üzenetére
Ez érdekes hiszen minél egyenletesebbre van csiszolva (polírozva) annál kevesebb felület van amibe "kapaszkodjon" a cucc.
Én is észrevettem már, hogy összeragad a borda a procival de nem csak a paszta miatti vákum?
Én például picit forgattam a bordát (már amennyire a keret engedte) és úgy simán lejött. -
agressiv
addikt
Úgy, hogy a táp különböző feszültségei különböző teljesítményüek amit ráírnak az az összteljesítmény de ha jóltudom a mai procik is a 12V-ot terhelik (javítsatok ki ha tévedek) plusz a VGA az biztos, hogy a 12 voltot terheli (leginkább) szóval lehet a táp 400W-os de ha a (ez csak példa) a 12 voltos részt terheled csak, akkor már nem beszélünk 400W-ról ugyanis abból mondjuk 200W a 3.3 és az 5v teljesítménye!
Remélem érthető mire is akartam kijukadni -
agressiv
addikt
válasz
8x57js #15545 üzenetére
Ha valahol 1 magos proci a minimum és nem 2-3 éves játékról van szó akor a 2 magos bőven előnyben van az 1 magossal szemben nyugi
az NFS pro street full grafon ment az én 4200+-osomon szóval ne aggódj
De az a játék egy fos inkább a race driver Grid et intézd be az a jóféle
-
agressiv
addikt
Vagy neked újabb géped van ami nem zabál annyit!
Mellesleg lehet túl van terhelve sőt biztos, hogy túl van terhelve a tápod csak nem tudsz rólagyanítom erről van szó
Működik az enyém is működik gond nélkül de a tápnak habzik a picsája
Elmegy vele a gép ha kell 5 évig is de én jobban szeretem ha valami rendesen bírja a kiképzést nem épphogycsak!Nekem sem Codegen van hanem 400-as FSP de nekem van 2 vinyó 2 meghajtó meg egy 90nm-es AMD ami zabál plusz az X1950GT amit ha leterhelek igencsak lecsökken a fesz!
-
agressiv
addikt
válasz
VaniliásRönk #15489 üzenetére
A Codegen-t és a Merkúrit ne vegyed egy kalap alá a Codegen olcsó szar ugyan de sokkal megbízhatóbb mint a mercury! Sok lefüstölt mercury táp van nálam meg van most éppen egy működő is alkatrésznek de az tényleg másra nem jó!
Méregettünk egy 350W-os Codegen tápot és biza bírta a ráírt áramokat határon belüli feszültség csökkenés mellett!
A különbség a drága tápok között mindössze annyi, hogy a drágább Tovább bírja a túlterhelést és jobban elviseli viszont a hiedelemmel ellentétben egy FSP tápot is túl lehet terhelni nálam is túl van terhelve egy 400W-os FSP táp pedig nincs rajta nagy gép de az X1950 PRO megteszi dolgát!
Sokszor olvasni itt PH-n is, hogy "elmegy az 350W-ossal is" el persze de az átlag júzer nem tudja mit él át a az a táp miközben nyomja a Crysis-t!"Kit érdekel milyen zavarokat visz a hálózatba?"
Engem érdekel nem csípem azt, hogy belépek egy játékba és zizeg az erősítő összevissza mert gyenge a táp és már szenved rendesen régen is tapasztaltam ilyet amikor a megvettem a 9600-as VGA-t a P3-ba 200W-os táp mellett csúnya zajokat generált viszont ez a jelenség egy 300W-os táp mellett megszűnt!"Mérnökhallgatóként fingom sincs mi az a tirisztor, tranzisztor meg a többi ilyen állatfajta, de biztos vezetik az áramot."
Erre inkább nem mondok semmit......
És hagyjuk ezt a témát ne OFF-oljunk tovább!
-
agressiv
addikt
válasz
8x57js #15495 üzenetére
Parancsolj 4GHz Vs. 4GHz
-
agressiv
addikt
válasz
VaniliásRönk #15486 üzenetére
"tápok tirisztoros szarok, nincsenek galvanikusan leválasztva a hálózatról, semmilyen védelemmel nincsenek felszerelve, a terhelhetőségük a megadott érték töredéke."
De az ára is a töredéke!
Mellesleg nekem az FSP tápom ugyanolyan zavarokat visz a hálózatra mint a gagyi tápok ha túl vannak terhelve!
És igen azért nevezem magam műszaki embernek mert tudom mi a különbség az elmélet és a gyakorlat között!Mellesleg tudod mi az a tirisztor vagy csak osztod, hogy szar?
-
agressiv
addikt
válasz
VaniliásRönk #15479 üzenetére
Nem kívánok AMD Vs. Intel Vitát kirobbantani szóval hagyjuk ezt!
"Intelhez nem nagyon kell driver, chipsethez sem, de ennek ára van, pl. egy VGA drivert már képtelenek megírni"
Én mint műszaki beállítottságú ember a hardveres hibákra sokkal érzékenyebb vagyok mellesleg egy szoftvert könnyebb javítani....
-
-
agressiv
addikt
válasz
VaniliásRönk #15476 üzenetére
Az első AMD-s gépemet havertól örököltem (vagyis ingyen volt és jobb volt mint a tualatin celeron)
Most C2D-t szerettem volna beujítani de nem találtam AGP-s lapot és ezelőtt vettem egy X1950GT-t ami nem volt olcsó szóval ragaszkodtam az AGP-hez!Ezért nem írtam végig az AMD-s mondatot mert tudtam , hogy milyen totyik ez
Mellesleg egészen idáig nem muzsikált valami fényesen a gép főleg a régi játékokban elég furcsa dolgot csinált, de betévedtem ebbe a totyikba és megláttam a kommentet miszerint van valami mag szinkronizáló progi amit leszedtem és most megy a gép rendesen (hála istennek már gondolkodtam, hogy eladom)A lényeg az, hogy intel alapú cuccnál ilyet még nem hallottam....
Tudom, hogy AMD kedvelők járnak errefelé de mondjuk ki nyíltan, hogy mi az ábra még ha kellemetlen is
-
agressiv
addikt
válasz
VaniliásRönk #15472 üzenetére
Szerintem ez úgy lehetséges, hogy az AMD........
Remélem érted a lényeget
Én Intel párti vagyok de csak ilyet tudtam beszerezni mert nem akartam lemondani az AGP-ről!
SirRasor
Nem, nem amit látsz a procin az egy 1000-es csiszolópapír és a két kezem munkája
Ha a garanciát félted akkor semmiképpen se csiszold meg! -
agressiv
addikt
válasz
SirRasor #15470 üzenetére
Az ezőstözött veszélyes még én sem merem használni ha lefolyik a prociről az alkatrészek közé akkor viszlát nyugat!
Mellesleg azt hallottam az ezüstözött pasztáról, hogy akár rosszabb is lehet mint a sima!
Én fehér sima pasztát használok elektronikai alkatrészboltban lehet venni pár 100 forintért és nekem eddig nem volt gondom vele! -
agressiv
addikt
válasz
VaniliásRönk #15465 üzenetére
Ha figyelmesebben olvastad volna a kommentet akkor láttad volna, hogy alapfesz+alapfreki!
És ez 90nm-es Manchester magos proci!
-
agressiv
addikt
válasz
VaniliásRönk #15462 üzenetére
Dehogynem
Csak rövidül az élettartamuk! 10 évről kb 30 percre
-
agressiv
addikt
válasz
SirRasor #15453 üzenetére
Ez relative egy nagy baromság ha sok pasztát raksz rá az többet árt mint használ!!
Sokan el vannak tévedve a pasztázás ügyében ugyanis a paszta pusztán arra van hogy a mikrorepedéseket, mélyedéseket kitöltse!
Én sokat soktam pasztázni mivel erősítőket építek márpedig ott nagyon oda kell figyelni a pasztázásra és bizony az, hogy sok paszta kell rá nagyonnagy baromság ha jó a felület márpedig általában jó akkor nagyon vékonyan kell pasztázni nem szabad sokat rárakni ha nem hiszed próbáld ki!
Ujjal kend szét egyenletesen és iszonyat vékonyan a procin a pasztát de olyan keveset tegyél rá, hogy a fém látszódjon végig!
Ha jól csináltad és nem olyan hullámos a procid mint az enyém volt gyári állapotban, akkor sokkal jobb lessz mint előtte ezt garantálom!! -
agressiv
addikt
válasz
Milka 78 #15459 üzenetére
Nekem csiszolás előtt 30-35 fokosak voltak a magok terheletlenül (alapfesz+alapfreki BH-E4-es 4200+ 939-ben) viszont Flatout Ultimate Carnage-közben ment háttérben az everest stabilitás tesztes ablaka a hőmérséklet diagram miatt. 10 Perc játék aztán alt+tab és eltűnt a zöld csík gondolkodtam mi lehetett vele aztán beállítottam a max hőmérsékletet 120 fokra (mármint a diagram max hőmérsékletét) és egyszercsak előbukkant a zöld csík 110 fokon tetőzve
Na akkor gyorsan kikapcs és jött a csiszolás ugyanis ezelőtt már rengeteget szórakoztam vele! Most terheletlenül ugyanúgy 30-35 fok és magasabb frekin magasabb fesszel max 55 fok
100% proci terhelés mellett!Szóval a válasz a kérdésedre az, hogy k.rva sokat számított
-
agressiv
addikt
Akinek olyan problémája van, hogy a proci üresjáratban 30 fokos viszont terhelve 70 vagy 80 (nekem 110 volt
) annak itt a megoldás!
Ugyanis nem a hűtők a szarok hanem a tokozás!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Asus TUF Gaming FX707 - 17.3"FHD IPS 144Hz - i7-13620H - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB- 2 év garancia
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest