Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
volvoguy
addikt
van itt oylan akinek samsung 250gigás, sata2-es vinyója van, vagy volt? tőle kérdeznék pár dolgot priviben.
-
tomyoy
senior tag
-
Orbb
aktív tag
-
v.tom
őstag
Hát ez nehéz kérdés. Lehet hogy ez nem táp gond. Saját véleményem hogy ez nem táp, mert akkor azonnal kikapcsolna vagy el sem indulna. Próbáld meg hogy elindítasz valami gépzabáló dolgot, mondjuk egy 3d markot és futtatod órákig. Ha terhelve és terheletlenül is 4 óra után kapcsol ki akkor nem hinném hogy a táp a ludas. Szerintem az a legjobb ha kkipróbálod egy másik táppal is.
-
qdak
addikt
-
Orbb
aktív tag
Helló Harcosok!
Az ha a gépem,4óra üzemelés után(játék)---vagy üres járat után,kikapcsol!,az egyértelmű kevés a táp szindróma!?
420wattos trust!
Az aláírásomba szereplő géppel,+van benne 1 winyo!+2táp hűtő!!!!
válaszokat előre is köszönöm! -
v.tom
őstag
Na, szolgálhatok egy érdekes eredménnyel. Elméletileg a manchester magos procik max hőmérséklete 71 fok(amd szerint). Tegnap sikerült letesztelnem hogy bírja-e a 95 fokot. ÉS bírja!!! Volt egy kis gond a procihűtőmmel és csak azt vettem észre hogy lekapcsol az alaplap. Hát igen. 1 perc pihentetés után a bios 95 fokot mutatott. Szóval Athlon 64 x2 4200+ tulajok! A manchester mag bírja a terhelést
-
Blero2
tag
Mien lapot és procit ajánlanátok kb 50k-ért (a kettő együtt 50k természetesen)?
Mindenképpen 790X v 790FX-es lap kellene. -
kovka
csendes tag
-
katt777
félisten
válasz
razeEEEr #9280 üzenetére
5000+BE garantáltan jól tuningolható (válogatott), és nincs benne szorzózár. Csak ezt támogató alaplapban tudod használni, tehát ennek utána kell nézni. Szóval a különbözetet megéri (+hűtő!).
Olcsóbb, jó tuningképességekkel bíró lap (GB), és sima 5000+ ajánlott (az is jól tuningolható), ha ebben a kategóriában gondolkozol. -
razeEEEr
csendes tag
Üdv!
Procit szeretnék venni de kicsit bizonytalan vagyok, 3 fajtán gondolkozom
Az egyik az AMD 5000+ illetve az 5000+ Black edition...mi a különbség? megéri a 3-4000 Ft különbözetet?
A másik pedig az 5200+. Ez is kb az 5000+ Black edition-nel van 1 árban de nem tudom melyiket válasszam... Melyiket ajánlanátok?
Illetve a proci alá vmi tuningos alaplap is kellene.. max 20k -
opstefan
tag
Hy!
Van egy kis problémám.
Mégpedig, hogy van egy 3000 Athlonom. És azt meg szeretném egy picit húzni. 1800 alpból. Na most próbálkoztam a BIOS-ba de nem igazán jött össze, pedig a RAM-ból is lejjeb vettem. Vajon miért nem akarja? Az alaplab 1000 Mhz Hyper -Transport egész pontosan ASRock AliveNF4G-DVI.
előre is köszi.
-
katt777
félisten
Lehet már valahol beszerezni Scythe Ninja Cu-t? Nekem nagyon tetszik...
-
cuko#
tag
Szerintem (picit többet kutakodva)ez az egyik leggazdaságosabb, 2400+, 2,3ghz-es: csak azon gondolkozom, hogy ez a teljesítmény mire elég?
-
8800gts
tag
sziasztok csak kiváncsiság
mi az a maximum proci áram amit már halottatok hogy v.ki beállított?(bármien proci)
hány volt a maximum?amin még ment is?előre is thx
mégegyszer írom csak kiváncsiság!!!!!!
-
ricsy888
senior tag
válasz
pok.tom #9268 üzenetére
Megvan a 2,6 Ghz alapfeszen, csak most az a baj, hogy a ramok csak 325 mhz-en mennek, igaz cl5 helyett cl4-be. ( CPU/8) vagyis a cpu órajelát elosztja 8al és így kapja meg a memók sebességét. Elvileg az lenne a jó ha CPU/6 lenne, de ezt sajna nem tudom állítgatni. A lapom annyira a ramtuningot nem támogatja.
-
akimot
csendes tag
http://prohardver.hu/tema/a64_x2-esek_klubja/hsz_9226-9226.html
Erre tud valaki valamit mondani?
-
pok.tom
aktív tag
mikor mondjuk h. nemhajtja ki az adott videó kártyát
szvsz: ha 7600 gt 6000pontot kap 3D2003ban akkor mondjuk azt..
és pl: (8800gt) 1ik procival 12k pont a másikkal 11,5k punkt akkor nem azt mondjuk h. nem hajtja ki hanem h. erősebb a proci nem -
pok.tom
aktív tag
1ik fesszel biztos menni fog, engem annyira nem..igy nekem tökéletes a g92es videókarikat szvsz kihajta,de nemistom melyik topikban néztem( lehet itt) h. elég kemény cpu kell hozzá
mondjuk viszonyításom csak g82es 88gts és az nálam 3dmarkban közel annyi pontot kapott mint tesó conróval.. na de cáfoljatok meg,, -
pok.tom
aktív tag
nemhinném h. melegszik, lehet menne tovább is.. elég szép eredmény sztem azért ez a 2750 es órajel feszemelés nélkül, feszemeléssel meg nem próbálkoztam nagyon, nem is szeretek talán régebben.. csinátam de az még 3200+os venice magos procival mondjuk az is ment 2700mhz en nem alap feszel..neked nem elég ez?
mod:
manchester magos,
stepping:e6 -
cuko#
tag
Sziasztok!
Melyik a legerősebb 65W alatti (= alacsony) fogyasztású x2-es proci? (nem igazán igazodtam ki az amd honlapján, és google-ön sem találtam >: )Össze szeretnék egy új gépet rakni (erre-arra, játékra), és egy amd köré szeretném építeni ^^ és ha lehet, akkor gazdaságos és környezetbarátot választanék
-
AtHoS
nagyúr
-
mmdms
addikt
válasz
pok.tom #9246 üzenetére
szia!
látom szinte ugyanaz a configunk van.neked a procc E4 stepping?
és ha igen te jutottál annál a 2750MHz feljebb?
nekem 255*11-es beállításon 1,385 volton el se indul sajna...
ennyi lenne a prociba? mert ha igen akkor csalódtam
vagy az nforce4 ultra melegszik nagyon a gyári zümmögővel? -
pok.tom
aktív tag
válasz
ricsy888 #9231 üzenetére
alapfeszen huzod a procit akkor szinte semmi esély h. valami baja lenne több év múlva sem.. ha adsz rá 1kis feszt..akkor már előfordul6..szvsz 4000+os procit alapfeszen olyan helyre rakod ahol már elég minden alakalmazáshoz.. és nem cpu miatt fog alacsony felbontáson menni pár game
-
Gabis
őstag
hello X2-esek
létezhet, hogy rmclcok miatt néha kékhalálom van vagy keressem máshol a hibát? -
törölt tag
Itt az általános K8 megoldás. Vagy ha magyarul érdekel, akkor megkeresed a Nagy RAM-os topic megnemmondom melyik archívumában Rover vonatkozó hsz-át.
-
drlovi
aktív tag
thx!
-
Joccccc
csendes tag
Hi!
Van egy X2 5600+-om egy Giga M56S-S3 lapban. Tud valaki tapasztalatot mondani meddig lehet ezt húzni ? A cooler Asus SilentSquare v. SilentKnight lesz (amint tudok szerezni... esetleg valakinek felesleges ?).
Thx.
-
kovka
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék 1 kis segítséget kérni Tőletek . Tervben van egy 6000+ vagy 6400+ megvásárlása a közeljövőben . Érdeklődnék ,hogy szerintetek tapasztalatok alapján milyen CPU hűtőt érdemes rá venni ha picit szeretném meghúzni ? Jelenleg a 939-es cuccomon AC 64 Freezer Pro van ami AM2-re is rámenne és szeretném tudni , h elég lenne ha azt megtartanám vagy jobban tenném ha beruháznék valami másra ? Tippek , ötletek , tapasztaltok ? Elöre is köszönöm a válaszokat !!!
Üdv,
Kovka -
törölt tag
-
Blero2
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.
Milyen 790X chipsetes alaplapot ajánlanátok egy 5000+ os Black Edition alá? Később szeretnék majd Phenomot tenni bele, de FX chipsetesre nincs most pénzem.
MSI K9A2 CF-F [link] jó lehet alá?
Vagy MSI nem jó? (vhol mintha ezt olvastam volna)
Esetleg ne BE-s procit vegyek? Akkor milyet 25k körül?Kb. 20k-t szánnék alaplapra és 25k körül procira. De max 50k a kettőre.
Lécci ajánljatok vmit! -
ricsy888
senior tag
Lenne egy kérdésem tuningal kapcsolatba. Az alapfeszes tuning kárt tud tenni a prociba?
Vagy mi az a max + fesz ami még elviselhető egy gyári hütővel? Alatta egy X2 4000+-os Brisbane magos proci van.Hogyha alapfeszen húzom a cuccot akkor nem lehet semmi baja, még hosszútávon sem, igaz?
-
korcsi
veterán
Elkészült az új mem kalkulátorom, csak be kell írni az fsb-t és megadja, hogy milyen szorzónál és memória sebesség beállításnál mennyi lesz a valós memória órajel.
-
Biga123
addikt
Hali..
Pár hsz-el lejebb aztat olvastam hogy egy 3GHz-n járó X2 - mégcsak meg sem izzasztott egy 8800Gt -t igaz ez??
Akkor mi kéne hogy kihajtson egy GT-t ? atomreaktor?? -
akimot
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Most gondolkodom egy 5000+-os Black Edition beszerzésén, csak nem tudom az alaplapom
/Asus M2N-E SLI/ meddig engedi felvinni a szorzót. Sehol sincs leírva róla ilyen infó se a honlapon se az alaplap kézikönyvében. Most 12 a max de ugye a mostani procim nem szorzózármentes. Egy M2N-E tulaj már írt az alaplap fórumában, hogy neki a 6400+-os Black Edition-nál 16 a szorzó de én úgy tudom annál nem is lehet feljebb vinni csak az 5000+-osnál.
Ha van valakinek ötlete v. tapasztalata segítsen légyszi mert addig nem nagyon akarnék pénzt kiadni érte!Nagyon köszi!!!
-
mmdms
addikt
sziasztok!
leírná valaki hogyan kell a memória sebességét kiszámolni?
végre megjött a hypertx2 -
Orbb
aktív tag
Szegasztok!
Beléptem 2x-ára az X2-es klubbjába...
Egy Athlon 64X2-6400+-Black Editionnal
Használ valaki ilyen procit?
Tudom sok értelme nincs,csak hajt a kiváncsiság,hogy mennyi +-van benne!?
Tudom nem sok,mert mág a végük a 3.2.Mhz-er...de hátha
Meg imádkozom,hogy a Giga lapom M55S-S3-Rev.1.0-ás biossal támogassa...
Ha nem bios fresh!
Amugy ez a még régi jol megszokott Bios fresshel megy!?
Szoval bootolás előtt kis lemez bezúr,és csinálom...
vagy már uj ez is?
Vagyis Juniustol jött ki olyan bios hozzá,ami támogatja a BE-procikat!
Szeptemberben vettem,remélem már a JO biossal -
Lad
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #9219 üzenetére
Köszi TomBoy, a 3.9 verzió megoldotta a problémát! 2,6-on ketyeg a kütyü!
-
Szkeptik
tag
Üdv!
Valaki tud nekem infót adni arról, hogy az X2 BExxxx megéri-e a hasonló órajelű X2 xxxx-hez képest? Az iPon szerint a BE sorozatnak kb kétszer nagyobb FSB-je van. Az mire jó és mekkora előny?
-
Lad
csendes tag
válasz
TomBoy1986 #9219 üzenetére
OK megpróbálom! THX!
-
TomBoy1986
veterán
Gondolom a Cell menüben próbálgattad állítani. Nos ezt egyáltalán nem is kellene állítani, hanem auton hagyni.
A BIOS verzió pedig nem jó, használd a 3.9-est, mert épp ezt a problémát orvosolja.
Épp az segített, hogy G2-es a stepping.
-
TomBoy1986
veterán
válasz
venember83 #9216 üzenetére
-
bucilali
aktív tag
válasz
venember83 #9216 üzenetére
ez megfelelő lesz Neked...
-
venember83
nagyúr
Bugyuta kérdés, de sajnos keresve sem kaptam rá választ, milyen hűtők bírnak el passzív üzemmódban egy alapfeszes, 2,7GHz-en szaladgáló Toledo magos x2 3800at? Nem ártana több típus, hogy valamelyik biztos jó legyen az alaplapomra. Szellőzés viszonylag jó a házban, Antec SLK3000B, elöl vinyóknál egy 12es Glacialtech SilentBlade II húzza be a levegőt, hátul pedig a procival egy vonalban még egy ugyanilyen venti szívja ki a levegőt.
Szimpatikus megoldások: Thermalright XP-90 (C) / XP-120, kicsit drágábban Scythe Ninja, vagy ha elég, akkor a Ninja Mini.
Kösz szépen a válaszokat!
Ui. Tudom, a léghűtéses topik is megfelelő lett volna, de itt hátha többen járnak és jobban tisztában vannak az emberek eme proci melegedési hajlamával.
-
Gabis
őstag
hello
bocsi amiért ide írok de reménykedem hátha valaki tud segíteni
van egy X2 4200-as procim egy Abit nview alaplapban és sajna rosszul méri a proci hőfokát ezért próbáltam újabb bios-okat de minél frissebbet tettem fel everest szerint annál rosszabb volt a memória kezelése
jelenleg 2 vagy 3-al régebbi bios van fent a legújabbnál és ezzel talán reálisak az eredmények de akkor is ennek mi lehet az oka, mert a hőfokokkal már megbarátkoztam de ha lehetne rajta segíteni akkor miért ne (csak éppen nem jön össze) -
Lad
csendes tag
Szevasztok!
A segítségeteket szeretném kérni!AMD X2 5000+ a procim,aminek 2,6 Ghz-el kellene mennie,viszont a BIOS-ban 11,5-ös szórzó fölé nem engedi állítani (13-ig ajánlja fel), így csak 2,3-on megy
Szóval én nem túlhajtani szeretném,hanem legalább annyira menjen ami alapból elvárható tőle! Így most a procim egy gyegébb szintjén muzsikál,aminek nem igazán tudok örülni.Ha pl. 12x-re állítom akkor újraindításkor visszaáll 10 x-re.Nem vagyok egy pc-guru ezért kérem a segítségeteket
Ahogy olvastam az alaplapom nem egy csoda,de sztem ezzel a procival meg kéne bírkóznia.
Infók:alaplap:MSI K9N (MS-7250 v2)
memingmax DDR2-800 2x1G
BIOS verz. 3.8
Táphieftec 450W
A proci Brisbane magos,CPU-Z szerint stepping:2. Ha vmilyen nfó még kellene, szóljatok!
Egyébként sokat olvasgattam különböző fórumokon,de sehol nem találtam választ,remélem tudtok segíteniKöszi!
-
korcsi
veterán
válasz
Feri Krueger #9203 üzenetére
Már válaszoltam, de minek...
W.O.U.Ja, és alaplapi BIOS (figyelj az alaplap verziójára) frissités ha van frissebb, vagy ha túl régi.
-
gyiku
nagyúr
configommal tuning nelkul 3dmark06ban 4399 potty realis? cput unknown volt resultban
-
Orbb
aktív tag
Pontosan...
Jol mondja a kollega
Vagy esetleg cserélj adat kábelt(tesomnál ugyan ez volt)
Vagy másik tipp,esetleg már ahonnan töltötted,az hibás volt...
Mondjuk konkrétan nekem ugyan ez az eset volt,minden CRC-hibás volt!
Ha hozták,ha telepítettem teljesen mind1...
winyo csere megoldotta...előtte azért futattam 1 virus irtót is hátha...de sajna nem -
Joshi
titán
válasz
A crc hibához semmi köze a videókártyának.
Minden legyen alapon(cpu, mem stb), és próbálj pendrive-ről telepíteni, ha onnan lehet akkor optikai meghajtó esetleg kábel probléma lehet a ludas.
Ja és mindenhez gyári driver legyen telepítve lehetőleg a legújabb. -
törölt tag
válasz
A holnapi tápcsere után talán többet tudnánk mondani. Azt írtad hogy a létező összes kábellel végignézted, de arról nem szólt a fáma, hogy a forrósodó vga helyett vajon próbáltad-e másikkal is...?
-
TomBoy1986
veterán
Lui76-nak teljesen igaza van. Az, hogy 8800GT-t veszel-e vagy 3850-et... A játékok általában VGA limitesek, még ezen kártyák mellett is. Ha meg nem, akkor most nem édesmindegy, hogy éppen 20%-kal többet is ki lehetne hozni a kártyából egy C2D-vel?
Számolj utána... 20-nál 24, 100-nál 120 (FPS). Tök lényegtelen.
Ha a 4600+-t picit meghúzod az is épp elég lesz a kártyának szvsz. Így legalább lesz értelme a tuningnak.
-
Feri Krueger
csendes tag
Sziasztok!
Korábban már irtam, csak gondoltam mégegyszer hogy többen is lássák miről is sirok hátha jobb ötleteket kapok meríthetek
Enyém volt a 9142 es hozzászólás... és még néhány utánaproc.amd athlon 64 x2 3600+ dobozos socket am2
alaplap: Gigabyte Ga-M55S-S3
memória : 512mb 533mhz samsung DDR2
Pioneer 112D dvd író
asus radeon eax 1600pro silent 256 mb ddr2 pciE videokártya
250 Gb seagate 7200rpm sata II 16mb winyó
Táp 400w codegen 20 tűs 24tüs átalakítóvalA problémám ezzel a konfiggal hogy xp felmegy naturon de bármit akarok telepiteni crc hibás..(daemon tools imagek, gyári programok játékok, vistat sem tudok felrakni)
Driverek a legfrissebbek
Bios felfrissitve a legujabbraCserélve próbálva volt : ram , proci, hdd, táp, kábelek , alaplap(most jött vissza gariból állítólag tökéletes)
A letöltött programjaimmal nincsenek problémák de később azok is hibáznak :\
Létezhet az hogy a videokártyám miatt csinálja ?
Eszembe jutott hogy mikor elöször frissibe raktam össze a gépet a videókártya driver telepitése megakadt és kifagyott a gép.. ezután driver csere volt és müködött csak mint irtam eléggé forró nem kézmeleg hanem megéget ha hozzá nyúlok.Mivel eléggé forró
Egyedül a vga-t nem cseréltem még minden egyebet mást igen..
Esetleg proci hütő ? 2600rpm, 44 fok
Tápcsere holnap lesz márkásra...Várom az ötleteket!
Köszönöm -
Lui76
őstag
Nah már megint ez a mire nem elég.
Szóval én mint akinek van 8800GT-je és pár nappal ezelöttig 2700MHz-en éltem
elmondanám hogy mindegyik játék kellően futott !
Ami kb 100 FPS-el megy pl witcher annak hiába húztam vga-t nagyon nem emelkedett
de cserébe 100-on fullon mehet minden.
Ami 35-40 FPS-el megy pl Colin Dirt (a sok autós pályákon is)ott emelte a VGA húzása ,de húzás nélkül is zsír .Szóval valójában nincs itt gond - ezen emlitett sebességen.
egyik esetben nagyobb VGA (gyakrabb)
másik esetben meg még gyorsabb CPU hajtaná még magasabb fps-ekre.Core 2 vagy akárhánnyal ez még több is gondolom ,
akinek nem elég és még több pénzt akar gépbe forgatni vegyen intelt ennyi.A most "kapott" plusz MHz-ek arra jók hogy még gyorsabb lett a gép .
Tuningra fel aki mer
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest