Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maotun
őstag
válasz
sosperecek18 #10293 üzenetére
Örülök én is komám tálentjeidnek én is rájuk:
T800UX2GC4 2x1GB DDR2-800 4-4-3-8
várok , meg az 5000+ BE re ,16x250mhz ! a cél de a 16x230-al is kibékülök -
-
bnss
veterán
válasz
sosperecek18 #10289 üzenetére
Ma reggel így indítottam: 16*200, pöccre el is indult. Sok időm nincs ma sem lesz, de azért még próbálkozok egy kicsit.
(#10291) Borokafa: valóban, TX2 bírja egész jól, főleg, hogy kicseréltem a pasztát.
-
fagy53
nagyúr
válasz
Mivel a prociban van a memóriavezérlő, lehet hogy az új RAM-ok kisebb terhelést jelentenek neki, kisebb késleltetésűek vagy jobban párban vannak.
-
CSorBA
őstag
válasz
Csiborbogár #10294 üzenetére
Csak az szomorít el, h. hiába huzom 3000re a szegény 3800x2-met... Egy C2D simán lehagyj a alapon is..... Noh, csak 2,5 éves gép már.. nem hibáa
-
Csiborbogár
őstag
válasz
245-ös fsb-n (3430 MHz) nekem is betöltött a winfos, de minden tesztben, és játékban is hibázott. Pedig feszt is emeltem jócskán. Nekem a 230-as fsb az, amit minden szinten stabilan visz, az e fölöttit még nagyobb fesz emeléssel sem bírja sokáig, ja, és egy Scythe Infinity-val 235-ös fsb-n már 85 fokig hevül...
-
sosperecek18
őstag
válasz
sosperecek18 #10292 üzenetére
A ramok memtest stabilan viszik az 1040mhz-et
És alapfeszen vitte a proci a 3380mhz-et(persze nem stabilan, de a régi ramokkal 3250-en 1,4v-on be sem töltött a win) Mi van itt kérem szépen?
-
sosperecek18
őstag
-
Lui76
őstag
válasz
sosperecek18 #10289 üzenetére
Sztem nekem sem lehetetlen a 3300Mhz 3289Mhz-en is ment egy ideig a mark csak a végefelé kékült meg , gondolom még kéne neki kis adrenalin
-
fagy53
nagyúr
válasz
sosperecek18 #10283 üzenetére
Az én X2-3800+ s939 procim, 2750MHz-en, 183MHz-en ami a névleges 200 alatt van, 34s-et tud. Azt hittem nagyobb a különség mert a tied mindenben sokkal jobb.
A 940MHz-en a 4-4-4-8 nagyon imponáló! -
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek ez a hibajelenség mire utalhat!?
[link]
[link]
Bövebben a hibajelenségről -
fagy53
nagyúr
válasz
sosperecek18 #10278 üzenetére
Nem írtad el? Nem 16.213s?
-
sosperecek18
őstag
Na megjöttek a lenti fincsi ramok
Érdekes módon, ha a ramoknak 2,3v-ot adtam a proci is vitte a 3300mhz-et, bár orthos alatt hamar hibázott...de Superpi 1M tesztjében 3300+mhz-en, ramok 940-en 4-4-4-8-on sikerült elérnem 26.213s-et, talán jobb hűtéssel 25-be be lehetne vinni!
És tényleg számít, hogy mennyi mhz-en futnak a ramok, a 650mhz-en futó Kingmaxok után RACE07-ben van olyan hely ahol 10+fps-t produkált...
-
Rica
senior tag
válasz
CSorBA #10254 üzenetére
Én úgy szoktam a proci végét megnézni, hogy kihűtöm a szobát, széthúzom a ramok időzítését 3-8-4-4-2T-re, visszaosztom őket 266-ra, aztán először megnézem a proci szorzó levételével, hogy mennyi FSB-ét bír a deszka, aztán proci szorzó vissza és apró fesz emelgetésekkel haladok felefelé, ahol simán bootol, ott kap 5 percet orthos cpu stress 9-ből, közben everest érzékelő ablaka nyitva és lesem a hőmérsékletet meg a tényleges feszt. 2950-ig eljutottam egy óra alatt, itt 1,41 voltot kér. Utána már hosszabb történet, be kell járatni, mint egy kocsit.
Bocsi! Most látom, hogy máris 3000 felett vagy
-
Orbb
aktív tag
dehogynem...
de pont föléjük heggesztettem 1 12-cm-es ventilátort,igy azért bőven érinthető lett a dolog,sőt azóta már 1 egész éjszakát lanba végig toltam...
és NEM volt hiba...
ha esetleg a későbbiekben nagyon melegszik,akkor teszek rá mindenképpen valamilyen bordát...
Valamit biztos számít! -
P00By
nagyúr
Francba aliensbe elgogyott a x2 4200+ s939-es proci
Most nagyba keresgélek, de nem találok sehol... -
-
Lui76
őstag
No úgy néz ki most hogy a ramot visszább vettem , vagy mert másik szálat viszek a lapnak ,külön molex ,most 3268MHz a vége 1,35V adva biosban, Ramnak 2V .
Ez 2499 cpu pontot jelentett a 3DM06-ban. -
luci
aktív tag
Nah péntken meg lessz az 5000 + Balck Edition procim ,remélem nem lessz gondom a szorzó állítással !
-
CSorBA
őstag
Jójó, megcsinálom...
Csak az a problémám, h. egy adott beállitásokkal atomstabil volt pl 2400on..., és ha most hírtelen arra ugranék (+40 az fsb-re, ugyanolyan beállításokkal, ahogy ment) akkor el sem indulna a gép.. Csak akkor tudok menni, ha mindig +5 ös lépsében haladok.. Az meg ugye baromisok indítás és reboot...
-
-
-
motocoder
aktív tag
Akarom mondani a F3!
-
motocoder
aktív tag
Szerintetek a b3-as 3800x2 viszi 1.34V-on a 3000 Mzht?
Vagy a 4400+x2 a jobb tuningban? -
old gray
addikt
válasz
Boci_83 #10241 üzenetére
Úgy tűnik nem hw hiba ha csak CoD4 alatt produkálja a jelenséget. Próbálj egy Ati Tools "scan for artifact" tesztet windows alól, ha ott nem jön elő a probléma, akkor sw hiba (Közben monitorozd a hőm. értékeket is, lehet pl. référne egy újrapasztázás a karira). Ha igen, akkor op. rendszer reinstall és utána megnéz mit alkot a vga. Futass Orthos-t, ha semmi probléma vele utána egy 3Dmarkot. V.hol ki kell buknia a hiba okának......
-
Deady81
csendes tag
Nekem X2 4600-som van minden feszültségemelés nélkül Vígan megy 2.6GHz-en!A neten találtam olyan cikket ami szerint az X2 6400 Black Edition 3.73Ghzén stabilan megy ez nem rosz szerintem!
-
danati
senior tag
Ujraraktam a Windowst.
Most már stabil 3Ghz-en a procim
Csak 1,4 voltot kap eddig 1,475 se olt elég. -
Boci_83
őstag
válasz
old gray #10238 üzenetére
MInden előzmény nélkül csinálja, más játékkal nem próbáltam, nem játrszom mással csak Cod4 el, és teljesen mindegy hogy húzva van-e vagy sem, akkor is csinálja. A tuningot egyébként elég jól birja a vga, de a tesztekkel sohasem csinálja, csak játékban.. Legalábbis nekem csak a játéknál tünt fel, igaz nem játszom 3DMarkal, csak addig futattam amig a kártya végét kerestem...
-
Boci_83
őstag
Hello all!
Van egy kis gondom. Az a lényege hogy játék közben, a vga-m nem melegszik túl, de mégis egy idő után, kb fél óra a leesik az fps em, mint amikor a vga meglassul, de utánna röktön be is fagy a kép, és néhány másodpercig semmit sem tudok csinálni, majd kilépek az asztalra alt+tab -al. Ekkor ismét működik a gép, de mikor vissza megyek a játékba megint ugyan ez a szitu. Néhány másodpercig tudok játszani, majd megint fps lag és megfagy. Vga hőmérséklete 70 C drivercserék megvoltak. Semmi különbség. Merre keressem a hibát?? -
Lui76
őstag
válasz
sosperecek18 #10212 üzenetére
CPU mag 1.42 V
+3.3 V 3.31 V
+5 V 4.89 V
+12 V 12.03 V
+5 V készenléti 5.00 V
VBAT telep 3.04 V
DIMM 2.11 V
GPU Vcc 3.32 V
Nekem most ilyen.
Az alaplapra a 4pines molex most külön szál .
Mintha a 12V is 12V alatt lett volna eddig . -
Maotun
őstag
válasz
sosperecek18 #10233 üzenetére
én is zsíros kenyéren élek ebben a hónapban
-
-
Bundás22
őstag
jó ez a cool and quiet tx2-vel
és mindezt vista alatt XPlegalább 6-8 fokot esett
és nem lassult frankó
[link] -
Rica
senior tag
válasz
garfield-r #10217 üzenetére
Lehet, hogy megköveztek, de szerintem egy E6750. A kétmagos Intelek ugyanazon az órajelen kb 20-30 %-kal muzsikálnak jobban, nem beszélve arról, hogy egy 2,66 GHz-est jó eséllyel fe tudsz húzni 3,5 fölé.
-
Zolee11
senior tag
válasz
Thrawn #10221 üzenetére
Ezek szerint a melegedés mértéke majdnem normális, kivéve, hogy pár nap múlva megint túlmelegszik, hűtő leszerel majd felszerel, és megint jó. Ezt nem értem, olyan mitha kiszáradna a paszta vagy történne valami hasonló, de a pasztának semmi baja, újra szétoszlatom és megint nem melegszik túl egy darabig...
Azt viszont észrevettem, hogy ezt a lapcsere után csinálja, ill. ebben a lapban melegebb a CPU is, legalábbis a rendszer szerint...
Megnézem lesz-e újabb BIOS, és kipróbálok egy másik hűtőt is. -
Bundás22
őstag
beállítottam a cool and quiet-et
nem rossz, lassulást alig tapasztalok
viszont ha játszani akarok XP alatt akkor fölnyomja rendesen az órajelet maximumra?
11X240 egyébként 5X240= 1200 mhz
vagy kell egy külön driver hozzá(?), játékban ugyanis nem kötök kompromisszumot -
9CS
senior tag
Közben kipróbáltam, hogy átkapcsolom a BIOS-ban a DC szabályozást PWM-re Az eredmény 700RPM-el magasabb ventilátor fordulatszám. (2000RPM körül ugrál most.) A proci közben majd megfagy, 21-22 °C-t mutat rá a PC Probe II. Ha így is megy a szabályozás, akkor hagyhatom ezen a pwm beállításon?
Melyik lenne a jobb egyébként a pwm vagy a dc?
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok.
Ide is leírom, hátha...
Szerintetek ezek normális hőmérsékletek egy AMD S939 X2 4200+ CPU esetén Zalman CNPS8000 hűtővel? [link]Gyanakszom, hogy valami nem stimmel a CPU-val, egy darabig 66 körül mozog a 2. mag, majd pár nap múlva megint túlmelegszik és levágja a gépet a túlmelegedés (persze csak full terhelés alatt, vagy játék alatt melegszik túl). Ha eléri a 75 fokot akkor onnan nincs menekvés 80-85-90-95... Nem tudja a hűtő kordában tartani a hőmérsékletet... Lehet, hogy kevés hozzá?
A hűtő teljes felületen felfekszik, már legalább 10x újrapasztáztam, hol kevesebbel, hol több pasztával, de mindig ez az eredmény. Két 8cm-es ventilátor szívja el a meleg levegőt, a borda se forró, olyan 45 fok lehet, tehát az nem lehet gond hogy nagyon felmelegszik a környezet...Valami 5let? Probáljak valami más hűtőt?
-
9CS
senior tag
Nem tudjátok a gyári AMD hűtőknél milyen szabályzású ventit szerelnek fel? (pwm vagy dc) Egy AMD Athlon™ X2 BE-2350, dobozos prociról lenne szó. Vagy ha 4 eres a ventillátor csatlakozó az már egyból pwm-et jelent? Sehol nem találtam, hogy meg lehetne nézni, a dobozon és a benne lévő pípron sem volt erről szó.
-
Lui76
őstag
válasz
garfield-r #10217 üzenetére
Minél jobban tudod húzni annál jobb hozzá
-
garfield-r
tag
Üdv mindenkinek!
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy egy 8800GT kártyához milyen proci kellene??? Ahogy idáig nézelődtem az AMD 5000+ Black Edition tetszett meg nagyon, mivel egész jó áron van, de nem tudom hogy ezzel a procival hogy muzsikálna a kártya -
Lui76
őstag
válasz
sosperecek18 #10212 üzenetére
Köszi.
Holnap megnézem nálam is , most asszony witcherezik 1,5 órája 3200MHz-en...
De pár érték nálam def alatt van 11,89 asszem meg még vmelyik.
-
sosperecek18
őstag
Cpu mag 1,42(gondolom ez a drop vagy mi a franc miatt van)
+3.3v 3.31v
+5v 5.02v
+12v 12.28-12,3
+Vbat telep 3.06-.07v
Pci ex. 1,52-53
Dimm 2.02-.03Orthos alatt nem változnak...
-
Lui76
őstag
válasz
sosperecek18 #10207 üzenetére
Everst Fesz értékeket mondanál nekem nálad miket mér?
Nekem nyáron nem volt semmi a passziv chipset bordán mégsem volt instabil.
Egyedül most kerültem ilyen helyzetbe .
3100MHz-hez még plusz fesz sem kell meg full stabil ,csak a friss 1066-os Ramok
hoztak most lázba...És komolyan nagyon megbízható a lapom .
Külső hőmérő 50 fok a chipset borda ,és nem nő a tuningtól mértem nincs köze hozzá úgy tűnik. -
sosperecek18
őstag
"Nekem ilyen alaplap megy 2 hete a gépemben. A chipset iszonyatosan forró! Melegebb a 8800 gts-nél is, amire most 55 fokot ír a program. Pontosan nem tudom, hogy mennyi lehet, de olyan forró, hogy nem bírom rajta tartani az újjam. Huzamosabb játék után el kezd szaggatni, ha kikapcsolom és hagyom lehűlni, akkor megint minden rendben van, amíg nem forrósodik fel a bordája.
Az érdekelne, hogy mire lehetne lecserélni az alap chipset hűtőt?"Itt egy link az alaplapod topicjából, lehetséges hogy e miatt fagynak a játékok...
-
Maotun
őstag
válasz
sosperecek18 #10207 üzenetére
én is ezért fordítottam ventivel felfelé a tápot, ne a cpu cooler bordájárol szívja a meleget[link]
-
sosperecek18
őstag
Mondjuk nekem is csinált a multkor egész érdekeset a táp, a Vegas közben elkezdett elég hangosan sercegni (pedig annyi idős mint a tied, mert tudom kb. 1 hónappal vettem korábban mint te...), erre betettem egy 12cm -es ventit a dvd-rw alá ami nyomja be a levegőt azóta nem sercegett, bár így is elég meleget nyom kifele a táp, bár ez is annak köszönhető hogy a gépben benne van, és onnan szívja a levegőt, mert amikor elkezdett sercegni, kivettem, és feltettem a gépházra, és csak langyos volt végig----ezután raktam oda a ventit...
Esetleg lehet a "fagyásnak" az oka az is hogy, már itt túlmelegszik vmelyik híd a lapon...akkor is ugyanez szokott történniTudom mert még régebben a 939-es időszakban is azért fagytak meg nálam a játékok, mert a gigabyte lapja nem bírta, és a passzív hűtés megadta magát, azután döntöttem ugy-hogy nem lesz több giga lapom ami passzív.
Maotun: Én is őrá gondoltam...
-
Maotun
őstag
válasz
sosperecek18 #10204 üzenetére
T800UX2GC4 2x1GB DDR2-800 4-4-3-8 - 13k tudja az 1200 mhz.t
-
Lui76
őstag
válasz
sosperecek18 #10202 üzenetére
Na de itt a vga mindig hasonló sebességen volt - az volt a fix csak a procival mentem
egészen 3266-ig.
És nem kékhalállal köszönt hanem a kép állt meg.
Visszább vettem 10 Mhz-et aztán lefutott és szereztem 11400 pöttyöt a 3Dm06-ban.Nálam elég hűvös van (padlástér 15-18 fok) de most úgy tűnt elég jó meleg jön ki a tápból.
Az alaplapon van egy 4 pines slot mint a dvd drive hátulján lehet másik ágat viszek le neki.
Hátha.
Ki tudja a sok táp slotból mind ugyanoda van e kötve vagy esetleg a két sor két ágat jelent e.. -
Maotun
őstag
válasz
sosperecek18 #10201 üzenetére
Ballistic szintű................. tudod hol kell keresni
-
sosperecek18
őstag
Ezzel most azt akarod mondani, hogy kevés lenne a táp? Tudom nem mondhatok biztosat, de akkor döntöttem el hogy adok 20k-t annak idején egy tápért, amikor láttam hogy egy jelentősen túhúzott d805-öst, és 2db 1900xt-t vitt a táp, tehát elvileg nem kellene, hogy bekavarjon, elég sokszor láttam már hogy megállnak a játékok, de ez csak akkor jött elő, ha a vga túl volt húzva, vagy ha a proci...
-
sosperecek18
őstag
válasz
Maotun #10199 üzenetére
Nekem ezek az értékek 9000 körül vannak, a kingmaxok azért maradtak mert nem tudtam még elpasszolni őket(az egyik viszi a 833-as is 4-4-4-12-őn, a másik örülök ha a 667-et tudja ugyanezen a frekin...uh jól kifogtam őket)
Ha eltudnám őket passzolni biztos, hogy vennék Ballistic szintű ramokat, mert addig esetleges intelre váltás sem lehetséges, mert a magas fsb miatt szükség lenne a magas órajelen működő ramokra...1-2 hónap és elválik
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Újszeru HP 250 G10 - 15.6"FHD - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1év garancia - MAGYAR
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest