Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djopci
tag
Vettem uj pasztát rákentem szépen h lefedje az egész procit de semmi javuás!!!
Frissítettem Biost is. Most már alapon is nagyobb hőfokot ír ki. 10 perc játék után megfogtam a borda alját és forro volt.
Az AMD procik -ban van vészleállító vagy valami hasonló ha túlmelegszik?
Ilyenkor mit kell csinállni????most alapon 44 fokot ir ki, ház oldala levéve! De most ha megfogom a borda alját még nem is meleg!! Viszont játék közben mikor irtam akkor már forro volt....
Légyszi ha tudtok segitsetek!!!
-
bélanéni
őstag
Sziasztok, a kérdésem az lenne, hogy a Glacialtech 5750 Silent hűtő jó-e S939-es foglalathoz? A CM X2-es hűtőm nem tetszik, mert nem túl halk. Vagy esetleg más igen halk CPU coolert tudnátok ajánlani, ami azért hűt is és rámegy S939-re? Előre is köszi!
-
Tomate
veterán
Biost legegyszerűbben úgy tudsz frissíteni, hogy letöltöd a fájlt ami a bios. Rárakod egy floppyra vagy egy pendrivra. Újraindítod a gépet Bios-->ott elvileg ven egy olyan hogy ASU Ez Flash. Arra rámész. Behoz egy másik cuccost. Nagyon nyilvánvaló onnantól. Betallózod a floppyról vagy a pendiveról a bios fájlt enter és feltelepíti és ennnyi.
-
DeadThug
csendes tag
A BIOS frissítéshez van program az Alaplap CD-n nekem is volt ASUSUpdate ezt tedd fel evvel tudod frissiteni!
-
Djopci
tag
megcsinalom most a bios frissitest. Remélem nemcseszem el....
Ha maradnak a hőfokok akkor meg paszta csere is lesz!
Pontosan mit értesz kéményedés alatt a pasztánál? - most néztem és jön a tubusbol ha nyomom.....bocsesz ha nagyon hülyeségeket is kérdezek de még csak tanulom a szakmát..
-
Djopci
tag
megtapiztam a borda legalját közel a procihoz -egész meleg volt! A borda meg hát csak 1féleképpen mehet rá nem? Bilincs rendesen lehuzva, mindkét oldalt beakasztva...
Holnap elmegyek és veszek pasztát, régit letörlöm rola rongyal és meglátom mi lesz...
vagy neszedjem le a mostani pasztát és csak kenjek még rá??...dehát ha rosszul lenne rajta vagy nemjo lenne a paszta akkor alapon is melegedne nem? Most megint csak 32 fokig ír ki alapjáraton
-
Djopci
tag
Sziasztok.
Olyan kérdésem lenne hogy az 5000+ os proci gyári hűtővel mennyire melegedhet fel, ugyértem játékok alatt. Asus M3A lapban van benne és mikor visszaléptem a win -be jatekbol akkor az Asus Pc Probe II a CPU ra 70 és az alaplapra 45 fokot írt!
Ez így még normális? Meddig melegedhet? Félek h játék közben elég vmi a gépemben
Segitsetek légysziwes!!
Köszi
.. alapjáraton a proci 31, alaplap 41 fok...
-
Joshi
titán
válasz
hahajdu #9779 üzenetére
"Játékoknál gondolom nem számít hogy most 5.4 vagy 6.4 ghz-m van , ott inkább a videó kártya számít nem?"
Milyen 5,4 v 6,4Ghz-ről beszélsz?
Attól, hogy az X2 6400+ valós órajele 3,2Ghz és két magos, még nem lesz 6,4Ghz-es.
Gondolom a jelenlegi procid órajele 2,7Ghz és ha az is 2magos akkor nem fogsz elájulni a gyorsulástol.
-
hahajdu
aktív tag
sziasztok!
AMD Athlon X2 6400+ -lesz a gépembe, 2gb 667-es ddr2 ram-al.
Az lenne a kérdésem hogy miben lesz gyorsabb a gépem ezzel a processzorral mint pl. 1 ghz-el lassabb proci? Számít annyit egyáltalán? Szerintem egy idő után már a merevlemez olvasási sebessége a határ, bár teljesen láma vagyok a témában.
Játékoknál gondolom nem számít hogy most 5.4 vagy 6.4 ghz-m van , ott inkább a videó kártya számít nem?
oktassatok ki
A gép már postán van, ajándékba kaptam, csak kíváncsi vagyok.
amúgy ez az: [link]
üdv. -
DeadThug
csendes tag
Igen 1.95 -öt lehet adni a ramnak max
-
DeadThug
csendes tag
Vagy valamit nem jól állítottam mert van olyan h DDR2 Voltaage meg CPU Voltage
Ha Cpu-t kell akk azt mennyire vegyem ? -
DeadThug
csendes tag
Na most - Felvettem 1.85 V -re és amikor tölt az Xp befele bejön egy kékhalál
Aztán megpróbáltam 1.9 V al és mikor bejött a win és elinditottam egy pár programot akkor is bejött egy kékhalál . Ez mit jelent ? -
DeadThug
csendes tag
Izé Asus Probe -be tok neki adni ?
Vagy Bisoban adjak neki ? -
DeadThug
csendes tag
Próbáltam oxt csak pittyeg ez mért van ?
SZERK:
Pittyeg és nem indul el se! -
DeadThug
csendes tag
És abban tudnátok segiteni h a ramokat ne keljen vixa oxtanom 667 re ? és mehessen 800 on ?
-
DeadThug
csendes tag
Nah mostmár a Ramok is Jó slotba kerültek mert ténleg Single be mentek mostmár Dual XD
itt a Screen:
[link] -
DeadThug
csendes tag
Mert amúgy nem indul el XD
Windows töltésnél kifagy -
Joshi
titán
válasz
Nzothan #9753 üzenetére
Csak ezt töltsd le: AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Driver Version 1.3.2.0053 for Windows XP and Windows Server 2003 (x86 and x64)
Ha így se ismeri fel a procit, akkor csinálj bios frissítés az alaplapon.
-
Nzothan
tag
hali!
tudtok egy linket ahonnan X2-höz tudok drivert leszedni??az xp-nem ismeri fel?
jól jönne egy driver. amd X2 3800+ hoz.
köszi -
Andre1234
aktív tag
Hi 5000+ birsalma BE-nek hol van átlagban a vége órajelben?
-
Tomate
veterán
Addig bűvészkedtem, míg kénytelen voltam közelebbről megismerekedni a CMOS resettel
-
Zoli329
addikt
válasz
Rob_Taylor #9743 üzenetére
Nemnagyon. Elenyésző.
-
tomcat33
tag
válasz
Rob_Taylor #9743 üzenetére
Tömörítésnél , konvertálásnál jön jól a több cache. Játéknál nem fogod észrevenni.
-
HERR Z
veterán
válasz
Rob_Taylor #9741 üzenetére
1: energy efficient, azaz "takarékos" -->65W
2: brisbane jah, windsorba van mind2(2x1mb is és fele is)
ha 2x1mb-os procidf van akkor 5600+/6000+/6400+ ami kapható
ha rászánsz ennyit, akkor ezeket megéri megvenni ha nem akkor birsalma -
Rob_Taylor
tag
Szaisztok!
1. Több helyen olvastam, a processzor mellett az EE jelölést. Röviden mit takar ez?
2. A Brisbane magos processzorokban 2x512KB L2 cahce van míg a Windsor-okban 2x1MB jelent-e és ha igen milyen különbséget? Érdemes-e a 65nm-eset vennem annak ellenére, hogy abban kevesebb a cache?
Előre is köszönöm a válaszokat.
-
fagy53
nagyúr
válasz
DeadThug #9732 üzenetére
Ha kifagy, akkor a CPU nem bírja szuflával, adj neki egy kis feszültséget.
Újraindítás, kékhalál elsősorban a RAM hibázásra utal, de a fagyás a CPU-ra.
Ha játék közben teszi ezt, akkor belép a harmadik szereplő, a GPU, mert a GPU pontosan úgy viselkedik, nem véletlenül, mint a CPU. -
volvoguy
addikt
mit értetek pretested proci alatt? ez vmi speciális darab?
-
Lui76
őstag
Közben ismét engedélyeztem a C&Q-t és hm semmi gond 3100-on sem (alapfesz)
Egy DVD-t átkódoltam ,de minden ok ,és a venti meg netezés közben csak pihen
a procin -
DeadThug
csendes tag
És hogy elérjem a 2500 MHz -t abban tudnátok segiteni miket mennyire állítsak mert ha az FSB-t 210 re veszem és csak azt állítom (ramok 800 MHz-en) egy 20-30 percet játszok és kifagyok !
Segítség h gyárí hűtővel tudom e húzni 2500 MHz -re és hogyan ha elmondjátok miket mennyite be tom állítani de a tuningban még nem vok otthon! -
szdavid
tag
Na most új BIOS-al indul 1,45V-on a proci!
255-s FSB a csúcs amin elindul,de azon nem stabil....
245-ön 1,425 fesszel viszont atom stabil! -
-
DeadThug
csendes tag
Brisban magos az enyém!
De am a kérdésre nem kaptam választ h mennyit bírna ugy ha a voltot nem húzom ?
Az jó lenne ha 2500 menne stabilan XD -
DeadThug
csendes tag
11.5 x 209
Meg 800 Mhz-n a ramok -
DeadThug
csendes tag
Meg mennyit számít ha a memóriák Auto-ra vannak véve ? nem 400-533-667 vagy 800 ?
-
DeadThug
csendes tag
Lenne egy olyan kérdésem h kb a 4400+ X2 Am2-es gyári hűtővel mennyit bírhat ha nem emelem a Voltot ?
-
old gray
addikt
Az adatlapomat ha megnézted volna, láthatnád: nem gagyi ramok, 2,8V-al tudják az 520MHz-t 3-3-2-5 1T-vel. A procit Herr Z-től vettem, pre-tested darab volt, állítása szerint alapfesz.-en 2900MHz-n ment nála, nálam 2860-on, így kb. igazat mondott. Vízhűtés kizárva, az árából inkább platformot váltanék.
Visszaosztás: 2950MHz-n (295*10) a ramok 490MHz-n mennek, az a -30MHz mem. csökkenés nem sokat számít, mint ahogy az sem, hogy a HT 885MHz vagy 1040.....
Így nincs értelme kipróbálni, egyszerűen a cpu max. tuningolhatóság értékét akarom megkapni. Hogy miért? Mert el akarom adni, és a hirdetésben jól nézne ki a 3GHz elérhető tuning még ha 1,55-1,6V mellett is!
-
szdavid
tag
Üdv!
Nemrég lettem boldog tulaja egy 4200+ os procinak!
(90nm, F2 Stepping, Socket AM2, és az alapfesze1,35V)
Tuning-ban van egy érdekes jelenség!
Ha a 1,4V alatt csak 11*220MHz-ig tudok elmenni!
1,425-el 11*240-nél stabil, viszont itt már vissza kell vennem ramot 667-esnek és HT-t 4-re, így viszont nem hajta ki őket...!
Viszont 1,45V-al behozza az alaplap logo-ját és megáll! Csak bios reset után indul megint.
Miért csinálthatja? BIOS frissítés megoldaná a gondot?A config:
Gigabyte GA-M57SLI-S4 alaplap
2*1Gb Kingmax Mars 800MHz
Gigabyte 8600GT
Chieftec 400W
És egy 6000+os proci gyári pipe-os hűtője! -
lsc
nagyúr
válasz
fernandez93 #9708 üzenetére
Van mind a kettő , igaz szerintem 2x1-es windsort már nem nagyon lehet kapni .
-
fernandez93
csendes tag
Sziasztok!Csak 1xerű kérdés!AZ Amd AThlon64 x2 5200+-nak a L2chache-ja az 2x1mb vagy 2x512kb?
THX
-
Tomate
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PHP programozás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ukrajnai háború
- Óvodások homokozója
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konzol Screenshot
- Milyen videókártyát?
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- iKing.Hu - Honor Magic 7 Pro - Black - Használt, karcmentes
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Zalman I3 Edge EVGA 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest