Hirdetés
- CPU léghűtés kibeszélő
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- Új AI funkciókkal bővült a Copilot+
- Házimozi belépő szinten
- Mini PC
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MCBASSTION
aktív tag
Halihó!
Énmint lelkes újonc kérdem hogy van nekem egy 3800+-os orleans magos procim egy asrock nf3-vsta alapon és nem engedi 2.7 ghz-n felül húzni. pedig a hőmérséklete 35 fok terhelve is
-
Bundás22
őstag
rakjátok fel a dual core optimizert.
DC optimezer nélkül: 5439
DC optimizerrel: 5926 ugyanúgy 2,6 ghz-en -
VW_Beetle
tag
Valaki megtudja mondani neke hogy az ASUS A8NE-FM-m miért nem jó 4200+-hoz pontosan az a hibám hogy FSB-t és a procit is 2600MHZ-ig huzom majd megy.. aztán kikapcsolom majd vissza monitor nuku valszeg VGA nem kap procitól infot hogy bekéne kapcsolni pedig stbailan megy a proci jó akkor jumper clera aztán elindul csak oda a beállitás VGA-t tudom huzni de procit aligha ha ezt csionálja és a PCI Hz-t is felhuzom hogy ne legyen baj ha valaki tud megoldást mondani nagyon megköszönném
-
newgamer
aktív tag
x2-es amd-kbe milyen memória vezérlő van?
pl a egymagos amd athlon 64 am2esekbe 667-es volt, vagy abból is volt 800as? -
rup1u5
nagyúr
válasz
WonderCSabo #6490 üzenetére
3Ghz -es X2 minimum elkél egy 88gt alá
-
WonderCSabo
félisten
Csak annyit írok most, hogy én is belépek a klubba! 4200-as mennyire képes kihajtani egy 8800GT-t?
-
as_Rock
őstag
Sziasztok!
Ez valós, vagy elírás, mármint a "Black Edition", egyáltalán mitől Black Edition ez a proc egy "sima" 2350-hez képest?
-
Böcsi
tag
Nos az eredeti kérdés az volt,hogy érdemes e venni am2+ deszkába 5000+ B.E,vagy 6400+B.E prockót 1066-os rammal!?Meg hogy, egyáltalán kell e visszaosztani a ramokat,vagy mehetnek 1066 Mhz-en.?Ha tudtok akkor ebben a témában segitsetek légyszíves!
Kösz! -
Bundás22
őstag
tessék a microsoft honlapjáról csak neked:[link]
egyébként 512-vel is elfut akkor svappol
ha 2gigát érzékel az oprendszer akkor többet használ ki értelemszerűen(superfetch-nek hívják), de igazából nem gyorsítja gyakorlatilag(nekem se svappol)
sőt a Vista Home Basicnek 512 MB ramot javasol a gyártó(!) -
siriq
őstag
El sem hiszem. Mar a 4400+ x2 939 procit is nyomjak megint. [link]
-
katt777
félisten
válasz
Bundás22 #6475 üzenetére
Én is feltételesen javasoltam a Phenomot, (bár én a 60k-t a 2,3HZ-esre láttam, szóval ez már a szokásos magyar rablófelár), VGA-ból meg attól függően, hogy van-e már keret a 3870-re, vagy hasonlóra.
Én meg Vistán játszom, mert jól beállítva gyorsabb, mint az XP (bár ez a 7.11-es Catalyst határeset). Főleg a 4GB-tal, mert én meg rühellem a több gigás lassító lapozófájlt (A RAM mégiscsak gyorsabb) a vinyómon (a hiberfület is, azt is rögvest kiirtom). 2GB RAM-mal meg néha követelte. De tény, hogy elmegy 1 v 2 GB-tal is, de mint látod, lassabb lesz. Ezen persze lehet takarékoskodni, mert később ez bővíthető a legegyszerűbben.
Viszont ha jól rémlik MOHA-nak már 832MB VGA RAM kell, ami nyilván nincs, szóval máris bő fél giga megy a rendszerből neki.
MSI-vel kapcsolatban én is csak egyetérteni tudok. -
haxy27
aktív tag
válasz
Bundás22 #6475 üzenetére
Nem igaz mert nekem most is alapon 1139MB ir ki ennyi a fogyasztása. akkor a 2 giga az kell minimum. Bár szerintem ez függ milyen szoftverek vannak a gépen. és milyen szolgáltatásokat használsz szinte állandó jelleggel. De ha játszani is akarok akkor hogy ne swapoljon úgy 3GB minimum kell nekei. Persze nem azt mondom hogy ennél kevesebbel nem megy el.
-
Böcsi
tag
válasz
Bundás22 #6475 üzenetére
nem akarok Phenomot venni csak arra gondoltam,ha már ujj lapot veszek akkor legyen olyan amit késöbb lehet bővitteni!Ami a ramokat illeti,szerintem is elég 2Gb.Az 1066-os ramokat úgye tudja kezelni a 5000+ B.E?Elvileg lefelé kompatibilisnek kell lennie.?Vagy visszaosztható 667 - 800 Mhz-re nem?
-
Bundás22
őstag
válasz
katt777 #6467 üzenetére
sztem ne vegyen phenomot, semmilyen progi nem használja ki azt a négy magot én is egy tunningos öreg X2-est vennék (persze ha már normális steppinggel lesz, ill magasabb órajelen , normális áron akkor jöhet a phenom)
VGA-ból pedig inkább az újabbat
4GB meg még felesleges, ezt sokan leírták még a 4GB tulajok is, 2GB bőven elég
Vista mellé javasolt a 4GB a Vistának 1GB a javasolt, nálam is jól fut 1GB-tal(800mb-ot fogyaszt), de sztem 2GB egyes játékok miatt(pl.: crysisnak, COD4nek 1 GB a javasolt XPvel úgyis azt használod játékra )
azt veszel amit szeretnél én biztos ezt venném
jah és az MSI-t kerülném -
zolynet
veterán
Sztem nem ér meg +8K ráfizetést, ahogy már AtHoS is említette nézz be HERR Z bazárjába. Így is lesz szép változás a 3000+-hoz képest.
Anno 3500+-ról váltottam. Én is már-már gondoltam egy esetleges 4800+ X2 beszerzésén, de nem látok benne nagy gyorsulást, ill beszerezhetetlen. Vagy ha van annyit nekem nem ér.
-
Worker
aktív tag
Sziasztok!
Mi az a HT Link, es milyen erteken jo, ha mozog? Alapjaraton 1000 Mhz-en van, de ahogy huztam a procit, most pl. 1138-on mozog. Lehet ebbol problema?
-
katt777
félisten
Sztem ne hibridizáld a rendszert.
Állítólag 40k körül lesz x4 Phenom 2,2 GHz-en (ha csak nálunk erre is rá nem raknak valami horribilis felárat), tudásáról sajna még nincs teszt. Úgy tudom, az 1066-os RAM-ok kihasználásához kell a Phenom, de ha tévednék, majd kijavít valaki (mostanában nagyon VGA-ba voltam beleásódva). A szorzóállításról felfelé nézd meg a gyártó oldalát. És tégy a lapba egy 3870-est, ha már kapni 50 k alatt (lejjebb is fog menni), addig kiszolgálhat egy használt 1950Pro. (Sztem, ha már a lap jó, a Phenom-ig megelégedhetsz egy használt 5000+-szal is, az is jól tuningolható, de ezt majd te döntöd el.)
Az biztos, hogy a 6400+BE FSB-jét nem igazán lehet emelni, legföljebb a szorzóval nyerhetsz, az 5000+BE-t meg Joshi már felvitte 3,2GHz-re, és még nem tudott szorzót emelni. Ez a kisebb proci mellett szól.
RAM-nak meg a DX10, és persze Vista mellé javasolt a 4GB (persze ezt könnyebb és olcsóbb később bővíteni, mint procit cserélni).
Befektethető anyagiak függvényében konfiguráld úgy a leendő gépet, hogy ne legyen benne szűk keresztmetszet. -
AtHoS
nagyúr
válasz
killer1203 #6457 üzenetére
Nálam csak nagyon minimális a lassulás. Pl. Winrar bench 1117KB/s-ről 1097KB/s-re esett vissza. Inkább csak Everest-ben a memó sávszélesség mérésnél volt nagyobb visszaesés. A mem írás kb. 10%-kal esett vissza, a Copy pedig kb. 5%-kal. A mem olvasás sacc per kb. ugyanannyi, mint előtte. 7zip bench viszont gyorsult az új BIOS-szal, igaz nem egetrengetően, de gyorsult.
Nálam marad az új BIOS. Legfeljebb meglesem a zsocy által emlegetett AMD Overdrive progit, ha lesz rá egy kevés időm.
Esetleg a MeMSet progi is jó lehet az időzítés állításához
-
zsocy
őstag
válasz
killer1203 #6457 üzenetére
Vagy régebbi BIOS, vagy Amd Overdrive nevű progi. Ma szedtem a guru3d-ről, és azzal szépen lehet állítani a mem időzítéseket. Nekem vissza is állt a régi sebesség utána, sőt még gyorsult is az új BIOS-tól.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
killer1203 #6455 üzenetére
GA-MA69G-S3H lappal is ugyanezt játsza a Phenom-ot támogató új BIOS.
Ezekszerint valami általános BIOS gond lehet Gigáéknál a Phenom-os BIOS-okkal -
killer1203
senior tag
szerintetek miértvan az feltettem az uj bios a lapomra és beállitom biosba az 5-5-5-15 everest és cpu-z is 5-5-5-18 at irki szerintetek mitől van
mod: állitottam időzitésen biosba 5-5-5-14 re és marad everestbeis 5-5-5-18 ön
-
AtHoS
nagyúr
Gondolom te is jónéven vennéd, ha érdeklődnél valami után, ami ugye X forintba kerül, viszont az az X forint már olyan kategória, ahol bizony már érdemes olyan tanácsot adni, hogy lehet kacsingatni a túloldal felé is, mert azzal esetleg jobban járhatnál.
Indoklás ilyen esetben azért nem ártana ill. elkerülhető lenne talán az óvodásos cécó is.
Az meg, hogy van másik topic is nem azon múlik, aki válaszol, hanem azon, aki valahová feltette a kérdését. -
Gobok
tag
Halika! Socket 939es 4400+ X2-s vagy fölötti procit hol találok vagy van egyáltalán? Valaki tud segíteni??? :S
-
Bundás22
őstag
honnan lehet letölteni a X2 dual-core optimizer-t?
sokat dob a gépen? -
Egyrészt offtopik, másrészt, nem vitázni akarok, de van más topik, ahol vásárlási tanácsokat adnak, itt jobbára AMD iránt érdeklődők kérdeznek... legalábbis reméljük, mert hogy a topik neve erre utal.
Az az óvodás, hogy bejön valaki és bedobja: az Intel jobb, be-bee. Ez volt felesleges. Ettől még nem kell cinikusan válaszolni -
Ryu77
aktív tag
Hali X2-esek!
Nekem perpill egy Abit KN9 Ultra lapom van benne egy 4600+ossal.
Ja ez Windsor, 65w-os.
Lenne lehetőségem lecserélni egy másik 4600+ra ami Brisbane.
Van-e értelme?
Vagy esetleg beleférhet a keretbe egy 5000+ vagy 5200+ is.
Azokból Windsor vagy Brisbane?
Egyáltalán van értelme?
Olvastam a lapom topikjában hogy a KN9 Ultra nem nagyon csípi a Brisbane-eket.
Persze felteszem ott is a kérdést. -
Joshi
titán
Inkább 5000+BE, mivel jobban húzható és 10k-val ólcsóbb mint a 6400+BE. És nem azért ajánlom mert nekem is 5000+BE van, hanem mert ez az igazság. Tényleg, miért akarsz BE procit mindenáron?
Csak a szorzó állítása a plusz opció viszont jóval drágább. Ha AM2+-os lapot akarsz annál az FSB-t is emelheted az egekig, a ramok meg visszaoszthatók.
-
Böcsi
tag
Kösz a sok infót srácok!
Hát még gondolkodom a témán,lehet, hogy AM2+ alaplapot veszek.Azt még nem tudom,hogy 5000+BE vagy 6400+BE prockóval!Lehet, hogy várnom kellene ezzel még pár hetet,mire kijön a Phenom, hátha olcsóbbak lesznek a procik. -
Joshi
titán
Unalmas és óvodás dolog, hogy a fórumtársnak a jobb megoldást ajánlom?
Érdekes nézőpont.Akkor ajánljak neki Athlon XP-t csak azért mert AMD topikban vagyunk? Ha valami jobb mint az AMD akkor jobb, ez van.
Természetesen ha AMD platformos rendszere van amibe csak CPU-t akar venni, akkor nem fogom megemlíteni az Intelt ez egyértelmű. Viszont Alaplap+CPU-nál már megfontolandó az Intel mint alternatíva.
-
A Topik címéhez igazodni is kellene... Az, hogy személyes véleményed mi, nem volt válasz egyetlen kérdésre sem, így felesleges információ, ráadásul, ahogy látom, csak ezt reklámozandó írtad a hsz-t.
Jó lenne ezeket máshol...
Köszi
ui.: nem kötekedésből, meg ne sértődj, csak már unalmas és óvodás dolog -
-
katt777
félisten
Szóval a 6400+ BE-nek 3,2 GHz a vége szorzó unlock nélkül, 2X1MB L2 cache meg nem árt. A 10k meg a hűtő, ami kell az 5000+-ra, ha alaposan fel akarod tuningolni. Vista alatt megnézted már? Csak mert nálam a 4200+ tuningját rohadtul nem szerette, és máris ott a szívás, ha dx10 felé kacsintgatsz. Szóval van itt még a pénztárca mellett pár befolyásoló tényező.
-
katt777
félisten
válasz
cowboy_bebop #6426 üzenetére
és BÖCSI:
És vajh, milyen lapban és mire tudod használni? K9AP topicban is van valakinek, azóta sem megy vele sokra, mert FSB-t max 205MHz-et bír el, annyira végproci. Szorzó felfelé állítása meg még mindig nem működik. -
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
Segítsetek már döntenem......5000+ BE vagy ugyanabban az árban 5600+ eddig vártam az 5000+-ra de nem gondoltam, hogy 31000 lesz az ára....szal ki, hogy látja???
Mennyire lehet megtolni és mekkora eséllyel a BE-t???
Köszönöm mindenkinek a hsz-it.....
THX..
-
Joshi
titán
Nekem egy X2 5000+ BE van, de MSI lapokkal óvatosan ugyanis nem kezelik rendesen őket.
A 6400+ BE Windsor magos(90nm) az 5000+ BE Brisbane magos(65nm), de mindegyik cpu-nak ~3,4Ghz a vége. A Windsornak 1Mb, míg a Brisbanenak 512kb az L2 cache. A Windsor 10k-val drágább.
Szerintem döntsön a pénztárca.
-
Böcsi
tag
Hali!
Tudtok nekem mondani valami infót erről a prociról?(tapasztalatok,Stb...) AMD ATHLON 64 X2 6400+ AM2 WOF- Black E.
Köszi -
laci1985
tag
Anyit nem nagyon szeretnék mert gyári hütö van a procin meg az alaplap se enged többet adni ez is csak szoftveresen sikerült. 1,300 -al menne szerintem 3GHz-ez is ha nem esne visssza a volt. Mert alap feszel megy 2750Mhz-et is csak behibázik ezért kell neki 1,300 volt hogy ne hibázon.
-
laci1985
tag
Asus m2n4-sli lapon az Athlon X2 4200+ -os procinak adok 1,300 voltot és leesik terhelés alatt 1,260-voltra
. Vdrop modot valaki nem tudna linkelni ehez a laphoz ? Vagy mit lehetne ezzel kezdeni.
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz
VaniliásRönk #6362 üzenetére
Újrapasztázás 3-4°C-ot hozott, így lehet hogy már csak 65°C lenne 2900MHz-en terhelve.
-
katt777
félisten
65 fokig mehet gyárilag, nekem a gyári hűtővel 3300MHz-nél érte el ezt a határértéket, de nem akadt ki (biztonság kedvéért 3200-on járatom, és CnQ is megy). Alapon, ha nem használsz CnQ-t, teljes terhelésen sem megy 54-55 fok fölé. Szóval én nem bántam meg, hogy gyengébb proci+drága hűtő helyett vettem egy ilyet. CnQ-val egyébként csak úgy munka közben 30 fok körül hűsöl, egy hosszabb tömörítésnél megy fel 50 fok magasságába.
-
katt777
félisten
Úgy tudom, a gyári kódja jelöli, sajna még AMD oldalán sincs ott a 89W-os. Annyit tudok mondani, hogy az én ilyenem GetAll3 akciós matricás volt, akik 125W-osat vettek, azok meg nem. A kódja ADX6000CZBOX, szóval ilyesmit kell keresned.
Úgy tudom, az újak már mind 89W-osak, de nem árt a boltban rákérdezni, nehogy elfekvő 125W-osat kapj. Ha szóban 89W-osat adnak, és mégsem az, akkor jogosan reklamálhatsz. -
haxy27
aktív tag
nekem van egy X2 5200+ ez 2600MHz ugye ezt menyire lehetne fel húzni. egy Gigabyte GA-MA69GM-S2H alaplapban? Hütőborda most eredeti de cserélném egyhét mulva egy bazinagy hőcsövesre amin 12cm venti van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- LG OLED Televíziók: ÁPRILIS MADNESS -30%
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest