- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- OLED TV topic
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
Aktív témák
-
-
czizs
csendes tag
nyersanyagot lehet kapni? hol? pls
amúgy én is egy olyan 10 éve arra vetemedtem, hogy akkor még a jó öreg vhs kamerával felvettem egy állványról az éppen levetített filmet, mivel jó nagy vászon volt, nem sokat romlott a minőség(az eredeti is valóban elég gyenge, de sajnos a régi 8mm-esek pár vetítés alatt nagyon elhasználódtak), egy próbát sztem mindenképpen megér. -
And
veterán
Hi! Pár évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy a 8mm-es filmjeinket videóra íratjuk. Akkoriban sajnos a DVD még éppen csak megszületőben volt, és az svhs-rendszerű videók is irreálisan drágák voltak. De találtunk egy házi stúdiót Bp.-en, amelyik elvállalta a vhs-re konvertálást. Ha gondolod, előkeresem a kazettát, rajta van a címük, telefonszámuk. Asszem' óradíjban dolgoztak, és a teljes filmmennyiség játékidejét vették alapul. Persze nem ártott előkészíteni azt a kb. 2 órányi filmet, hogy ne kelljen nekik a tekercsek cseréjével pepecselni, ezért elég nagy spulnikra lett feltéve a sok-sok 3 perces, összeragasztott anyag. Kábé 7 évvel ezelőtt 10-12 ezer Ft-ot fizettünk a melóért.
Egy gond viszont lehet velük: az eset után pár évig még láttam a hirdetésüket a Médiatechnika magazinban, a stúdiók listájánál. Aztán egyszer csak eltűntek, és azóta a felsorolásnál sem találni olyan céget, amelyik a tevékenysége között említene 8mm film -> videó átírást :(. Egy telefont talán megér a dolog, ha nagyon kell neked.
[Szerkesztve] -
PapaMaci
őstag
Konkrétan melyik résznél akadtál el?
A lényeg hogy a legolcsobb megoldás ha -mint azt Te is felvetetted-, ha levetited, és felveszed egy DV-re.
Lesz egy kis interferencia, amitöl néha egy kicsit elsötétül, majd visszafényesedik. ennyi.
Amugy /valaki kérdezte/ 18 kép/mp.
Ez milyen 8mm? Sima 8mm, super8, vagy dupla8? Gyanitom sima 8mm ha nincs hangja.
Nyersanyagot lehet még kapni, de szvsz nem éri meg... -
gege71.hu
addikt
Tudtommal az a fajta masinéria ami képes akár pl az említett 8mm-es filmet digizni az minyimum csilliárdos tétel. Hollywoodban is vannak ilyenek amikkel a Panavision-ös cuccokat tudják valami dzsedi géppel digizni (Panascan a neve)
Az komoly 35 mm-es filmmel dolgozik. Kollegám mondta létezik vmi ilyesmi kissebb cucc 8 mm-eshez is de gondolom az se 2 fillér.
Szal visszartérve a topiknyitó kérdésére szerintem a legjobb vmi jó kis dv kamerával, jól beállított állványról felvenni a kivetített képet. Gondolom azok a régi felvételek amúgy sem olyan ajjdenagyon szuperminőségúek. -
Tommmysun
aktív tag
Ok-ok értem már csak nem volt még számomra teljesen tiszta, hogy milyen módon vetíti a képet!!!
Viszont valamilyen módon biztos hogy lehet másolni (hiszen egy diát is lehet, meg gondolom ezeket a szalagokat is sokszorosították régen valahogy) csak egy megfelelő gép kell hozzá!!! Lehet hogy valami fotólaborban át tudják valamilyen módon digitalizálni, valahogy úgy hogy nem egy vászonra vetítik az anyagot, hanem egy optikára, és az átalakítja digitális jellé, mint pl a kamera, csak ennek a megoldásnak az lenne az előnye hogy nincs szükség a vészonra való kivetítésre és így nem romlik annyit a film minősége!!! (jah és én már találkoztam olyan projektorral ami a diát bedigitalizálta, pedig az is kivetített kép, na meg elég sok scener is tudja ezt, akkor kivetített mogóképet is lehet valahogyan digitalizálni) -
Tommmysun
aktív tag
-
reno
tag
Ehun vagyok é. Igen, alukáltam, hozzászólni meg most érek rá. Papamaci! Egy kukkot nem értettem belőle. :F
Szóval van egy őskori felvevőgépünk, ami csak képet rögzített fekete-fehérbe, hangot nem. Még anyukám hasában vagyok amikor készítettek vele felvételeket. Nagyon jó újra és újra megnézni, csak sajnos minden alkalommal kiszakad a 20 méteres 8mm-es szalagból egy darab. Ezeken a szalagokon kb 5 perc felvétel van (ennyi fért rá) Már nem is lehet kapni üres szalagot sehol tudtommal. Szóval ezt szeretném megmenteni valahogy. :))) -
PapaMaci
őstag
A egyetlen gond az ebben a kérdésben, hogy a 8mm-es filmeknél 18 képváltás van másodpercenként, és 3x takar, igy 54 Hz -el villog, a DV viszont 25 kép, 2x ''takar'' igy 50 Hz. Ezáltal keletkezik egy kis interferencia, ami olyan lesz, hogy néha elsötétül a kép, majd visszajön.
Esetleg probáld meg lelassitani a vetitöt 50 Hz -re, aztán ha szépen DV-n van beviszed a gépbe, és ott szoftveresen visszaállitod. (A mozifilmeknél (24x2) is ezt csinálják, de azt nem korrigálják, igy a videon/DVD-n rövidebb is a film pár mp-el, mint a moziban)
Amugy jobbat én sem tudok. -
b.bone
senior tag
szvsz meg ez egy fórum és teljesen rendben van ha nem nézi 5 percenként.
ha jobban megnézed délután 4-kor indította és hajnal kettőig senki sem szólt hozzá. valószínűleg alszik, ahogy azt ilyenkor kell. és ha már totál nem ide kapcsolódó hozzászólást írsz legalább tegyed OFF-ba. -
zsommi
senior tag
ezt úgy birom amikor valaki megnyit egy topicot, és utána meg leszarja!
akkor miért kell topicot nyitni???biztos azért hogy az aki tud valamit, az leírja, és egy pár másik is, aztán majd 3 év múlva a topicnííitó níit mégegyet, amiben tök ugyan ez lesz :)
[Szerkesztve] -
I_Am
veterán
Szvsz 8mm-es film alatt HI8-as videokamera filmet értett, de majd jön és jól megmondja melyikünknek van igaza.
-
Dufresne
addikt
Sztem arra gondolt, hogy amit tv-n lejátszik felvételt, azt még felveszi az említett kamerával és utána visz azt be a gépre, mert gondolom firewire van csak kéznél. Ha erre gondoltál, akkor sztem felejtsd el, mert a minőség 1 rakás, vagy inkább 2 rakás szar lesz.
Tv kártya, vagy vmilyen digitalizáló kártya és úgy vidd be a gépbe az eredeti felvételt.
Mondjuk, mint b-bone én sem értem a problémát pontosan, kicsit jobban körülírhatnád, hogy mit akarsz pontosan.
[Szerkesztve] -
Tommmysun
aktív tag
Nem teljesen értem, hogy mi a problémád, de ha jól értem, akkor nem kell más neked mint egy videó digitalizáló kártya. Kamerát rákötöd, filmet winyóra felviszed és kiírod ennyi!!!
-
Tommmysun
aktív tag
Nem teljesen értem, hogy mi a problémád, de ha jól értem, akkor nem kell más neked mint egy videó digitalizáló kártya. Kamerát rákötöd, filmet winyóra felviszed és kiírod ennyi!!!
-
reno
tag
Szerintetek ez lehetséges valahogy? Arra gondoltam még, hogy a lejátszott felvételeket felveszem a MiniDV-vel. S azt rakom gépre. Más ötlet?
Aktív témák
- PlayStation 5
- Gitáros topic
- Sorozatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Külpolitika
- Megújult a PROHARDVER!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- HP Elitebook 850 G7 15,6" IPS FullHD i7-10610U 32GB RAM 512 NVMe SSD
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- Asus ZenBook 13 UX325 OLED - 13.3"FHD OLED - i5-1135G7 - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 .:BONTATLAN:. .:3év garancia:.
- HP EliteDesk 800 - TÖBB DARAB/TÍPUS elérhető!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Honor 200 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest