Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Biztosan lesz Xiaomi Pad 8
- Androidos tablet topic
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Windowsos tablet topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaboman
nagyúr
És akkor most a 3DMark06 topickba tegyem be az eredményt?
Vagy jó ide is? -
japy
őstag
Hali! Kit kell megkérni hogy az eredmény amit feltettem felkerüljön a top-listára?
-
s-men
tag
Jó reggelt!!!
-
balint000
csendes tag
Hi!
Van olyan Program ami meg tudja mutatni, hogy a gépem teljesítménye tényleg az elvárhatót produkálja? -
balint000
csendes tag
Sziasztok! nem indul el a 3d mark 05 megjelenik az üdvözlő képernyő aztán semmi. Mi lehet a baj Vista 32bitem van ha ez segít.
-
Rover623
félisten
Bővebben:
Jelenleg nem...ehhez teljesen új, modernebb alapokra kellene helyezni az egészet...valamilyen adatbáziskezelőre épített, script (vagy vmi hasonló) alapú oldal kellene.
Én nem tudok ilyet készíteni
Félévente egyszer jelentkezik egy-egy lelkes ifjú, aztán néhány kérdés kirészletezése után szépen csendben eltűnnek... -
pappen
tag
válasz
Rover623 #264 üzenetére
Szia!
A listák processzorok szerinti szétválogatása szerintem is felesleges.
Azt viszont meg lehetne oldani, hogy a listákat VGA és CPU típusok szerint lehessen szűrni? Szerintem így jobban összehasonlíthatóak lennének az eredmények, mivel listán belül vannak pl. gt, gtx stb. VGA-k és Intel, AMD 1 és több magos CPU-k is.Üdv.
-
Rover623
félisten
Aki vmit (komplett listát, aktuális eredményt, akármit) nem talál, ne ijedjen meg...a listák rendszere komoly átalakulás alatt van...
-
BioNiCMaN
addikt
válasz
Stalker-2572 #283 üzenetére
Klasszikust csak pontosan!
A menüt én csálom, engem lehet kövezni.
-
dokar
addikt
hsz-eket olvasva ez tényleg egy hasfájós topik
-
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #280 üzenetére
Elvi kérdés nem elismerni a saját hibáidat és másokat lehúzni, igaz?
Nem.
Kicsi luxus...ennyi idő után nyíltan nem szívlelni valakit...most már talán megengedhetem magamnak...
A menürendszert nem én csináltam/csinálom...plusz: minden hibát kijavítok mindig...még ha nem is itt jelzik...gyakran azelőtt javítom, hogy vki szólna... -
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #278 üzenetére
Tőled nincs...
-
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #276 üzenetére
Itt viszont van egy rakás...
Mi lett volna, ha aggódás helyett előbb kicsit körülnézel...? -
Stalker-2572
veterán
válasz
Superman #273 üzenetére
Miért is?
Azért is, mert semelyik játék nem használja ki a 4 magot. DX10 más tészta. Anno nem a DX10 miatt vettem GTX-et, hanem mert kétszer olyan gyors volt, mint a 7900GTO-m.
Persze ha játékon kívül másra is használjuk....
Vagy nem. Szerintem az emberek 80%-a azért vett most Q6600-at, hogy több pontot kapjon 3DMarkban. -
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #271 üzenetére
Mi nincs feltüntetve?
Hol?
Milyen eredményt nem látsz? -
Superman
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #270 üzenetére
"mert szüksége van rá a kártyának és a rendszeren futtatott játékoknak.
Én ezt nem állítanám Szerintem aki játékra most 4 magot vesz, azt már akkor át******ták amikor kijött a boltból"Miért is? Akkor ezzel az erővel a DX10-es, uram bocsá' a 10.1-es kártyák is feleslegesek, hiszen amit látunk a játékiparban, az még korántsem a DX10 kiaknázása, csupán néhány effekt és kész. Mégis mindenki veszi őket. Átbaszta őket a média és a PR.
Persze a négymagosok nem csak játékra jók (ami kihasználja a négy magot, ott egyértelműen előnyben vannak) és még ha arra is használjuk őket, akkor már jobban megérte, mint kétmagos társa. Persze ha játékon kívül másra is használjuk.... -
Stalker-2572
veterán
8800M GTX 96 500/1250/1600 256/512MB 256 bit G92M
8800M GTS 64 500/1250/1600 256/512MB 256 bit G92MÉrdekes amikor átmásolom megjelenik még két betű (S/X) nem tudom hogy csinálja
Mindenesetre nem értem miért van 2 GT 64 és 96 shader processzorral
-
Stalker-2572
veterán
8500GT-nek nincs feltüntetve a specifikációi. És eredményt sem látok
Ez pl hol van? [link]
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Rover623 #264 üzenetére
MERTHOGY A TÍZPRÓBA ÖSSZETETT VERSENYSZÁM...
Akárcsak a 3DMark, ahol legalább 2 fontos szempont (CPU+VGA) is van!!Najó van még pár kisebb is
mert szüksége van rá a kártyának és a rendszeren futtatott játékoknak.
Én ezt nem állítanámSzerintem aki játékra most 4 magot vesz, azt már akkor át******ták amikor kijött a boltból
Ráadásul aki ilyen konfigot vesz, nagyobb eséllyel vesz alá komoly, tuningolható alaplapot, jobb hűtést...
Szüksége is lesz rá, mert 4 mag fűt, nem 1-2. -
törölt tag
válasz
Rover623 #264 üzenetére
"szitu nagyjából olyan, mintha a tízpróbázók közé bekeveredne néhány "normál" sprinter, vagy nehézatléta és miután alulmaradtak a versenyben, elkezdenének reklamálni: hogy lehet hogy nem ők az elsők, pedig ők gyorsabban futottak, nagyobbat dobtak mint a dobogósok?
Hát úgy, hogy a gyorsan futó csóka valszeg ráejtette a lábára golyót és hasbaszúrta magát a gerellyel, a nehézatléta pedig lerombolta a gátakat és eltörte a rúdugráshoz használt rudat."
ROTFL
Engedd meg, hogy felhasználhassam ezen szövegedet, mert ez valami fenomenális. És pontosan lényegretörő -
Rover623
félisten
N_A_S és Dió83 kollégák jóvoltából most már a 8800-as kategóriában is több (7:3) a kétmagos eredmény a TOP10-ben mint a négymagos...
-
Rover623
félisten
Mivel sokan keresnek/kerestek meg priviben, vagy a 3DMark topicokban, közzéteszem az alábbiakat:
Jelenleg nem tervezem a listák szétválogatását a processzorok magszámát alapulvéve...
A 3DMark-ban nem igazán számít a magok száma, bár az ATI és az NVIDIA is régóta esküszik rá: a drivereik kihasználják a többmagos felépítést.
Azonban bizonyíték erre nem sok van...amennyire a teszteredményekből leszűrhető, ha működik is valamilyen többszálúság a driverekben, az max. két magig hatékony...ennél több mag már nem javít rajta...De kezdjük a 3DMark06 progival...mert ez egyszerűen elintézhetem...
Ismételten felhívom mindenkinek a figyelmét: a 3DMark06 nem grafikus benchmark, nem VGA teszt !!!!
A 3DMark-ok sorában ez az első, amelyik hivatalosan is beleszámítja a CPU teljesítményt az összpontszámba...a megnevezése, besorolása pedig: gamer benchmark!!!
Ezt le is írják több helyen (érdemes ám néha elolvasgatni a Futuremark weboldalán az egyes programokhoz tartozó ún. white paper-eket), érthető módon...meg is indokolják...érthető.
Ez van, ezt kell szeretni, el kell fogadni. Lehet lázadozni, csak nincs értelme...akinek nem tetszik, ne használja...A szitu nagyjából olyan, mintha a tízpróbázók közé bekeveredne néhány "normál" sprinter, vagy nehézatléta és miután alulmaradtak a versenyben, elkezdenének reklamálni: hogy lehet hogy nem ők az elsők, pedig ők gyorsabban futottak, nagyobbat dobtak mint a dobogósok?
Hát úgy, hogy a gyorsan futó csóka valszeg ráejtette a lábára golyót és hasbaszúrta magát a gerellyel, a nehézatléta pedig lerombolta a gátakat és eltörte a rúdugráshoz használt rudat...a győztes pedig minden versenyszámban viszonylag jó eredményt ért el...MERTHOGY A TÍZPRÓBA ÖSSZETETT VERSENYSZÁM...
Pontosan úgy, mint ahogy a 3DMark06 összetett benchmark...remélem érthető mindenkinek...Nézzük a 3DMark05-öt...ez a program az első és utolsó példánya az igazi grafikus benchmarkoknak. Sikerült benne a procifüggést minimalizálni, a gyorsabb proci csak a grafikus kernel és a VGA driver gyorsabb futtatásán keresztül tudja befolyásolni a végeredményt. A CPU-ra adott pontszám, csakúgy mint a 3DMark03-ban, szimpla tájékoztató szám, semmilyen hatása nincsen a végeredményre...ha nem futnak le a CPU tesztek, nem befolyásolja az összpontszámot (de ez is le van írva a white paper-ekben).
Ez azt jelenti, hogy azonos architektúra esetén kizárólag a CPU órajele (és kis mértékben a cache szervezése és mérete) befolyásolja a tesztet...Nézzük meg, hogy a PH! házi eredménylistáiban a 3DMark05 kategóriában milyen arányban találunk a Top10-ben két és négymagos processzorokat (az egymagosokra is ki fogok térni, nyugalom...
):
Azok a kategóriák, ahol egyáltalán előfordul kétmagosnál komolyabb CPU kiépítés (2 mag: 4 vagy több mag):
8800 (G92) : 5:5
8800GTS (G80): 9:1
8600: 10: 0
7900: 9:1Meg lehet figyelni, hogy a magok számától függetlenül, szinte törés nélkül emelkedik a CPU órajel a dobogó legfelső foka felé haladva! A 8800-as kategóriában is nem azért fele-fele a megoszlás a két és négymagos procik között mert a négy mag tolta meg az eredményt, hanem egyszerűen azért, mert az órajelük olyan magasra lett feltornászva mint a kétmagosoké...
Az is egyszerűen magyarázható hogy miért a királykategóriában jelenik ez meg ilyen szignifikánsan: aki 8800GT, GTX, Ultra vagy új GTS karit vesz, sokkal nagyobb valószínűséggel fog négymagos procit venni...mert van rá pénze, mert megteheti...és mert szüksége van rá a kártyának és a rendszeren futtatott játékoknak.
Ráadásul aki ilyen konfigot vesz, nagyobb eséllyel vesz alá komoly, tuningolható alaplapot, jobb hűtést...vagyis nagyobb valószínűséggel fog magasabb órajeleket elérni a tuning során...Az alsóbb kategóriákban már nem fordul elő négy vagy többmagos eredmény, ami érthető, hiszen ennyire kiegyensúlyozatlan konfigot normális ember ritkán épít magának mindennapos használatra (természetesen vannak olyan alkalmazások, ahol a több és gyorsabb proci, a sok RAM segít, míg a VGA gyakorlatilag lényegtelen...csak kép legyen és kész).
Ezért ezekben a kategórákban már bőven látunk single-core rendszereket a Top10-ben...!Kategórák (1 magos: 2 magos)
7900GS: 3:7
7800: 8:2
7600: 2:8
6800: 6:4
7600GS: 7:3
6600GT: 8:2Mint látható, itt sem fedezhető fel a kétmagos rendszerek fölénye. Teljesen más okok alakították ki ezeket az arányokat.
Pl. a 7800 kategóriában annak ellenére kevés a kétmagos rendszer, hogy a kártya teljesítménye indokolná az erősebb procit. Az ok prózai: a 7800 két korszakkal ezelőtt volt a csúcskártya. Akkoriban igen ritka volt a kétmagos proci...akinek akkoriban 7800GTX-e volt, az ma már nem fog hozzá Q6600-at venni, mert már rég nincs meg a 7800-as kari...ő most 8800GT-vel tolja... -
BioNiCMaN
addikt
Némi változás az oldalon.
-
Mikádó
senior tag
Hali!
Lenne egy nagy problémám. Amikor a 3Dmark06 ot indítom ebbe a hibaüzenetbe botlok:
Már mindent próbáltam de semmiElőre is köszönöm a segítséget.
Üdv
-
Rover623
félisten
válasz
TomBoy1986 #257 üzenetére
Köszönöm.
Újabb megerősítést kapott az ellenérzésem mások munkájával kapcsolatban... -
TomBoy1986
veterán
Apróbb problémára lettem figyelmes sajnos, a 7900GS listában, amikor kerestem hugom gépének az eredményeit:
- diablo1984 fórumtárs lett írva az én nevem helyett
- megszűnt a képfeltöltő oldal, így a linkek 404-es hibát dobnakA képek:
05 alap
05 tuning
06 alap
06 tuningA rendszer:
Intel Pentium D 915
ASRock 4CoreDual-VSTA
KingMax 1GB DDR-II-667
Galaxy 7900GS SuperA 2001-esben már jól van, csak a képek nem működnek
Azok itt találhatók, most újra feltöltve:
- 01 stock
- 01 tuning
(Pentium D-s rendszerhez) -
BioNiCMaN
addikt
-
Viktor77
titán
Nem annyira hasfájás, csak egy észrevétel.
Az ATI-s listán a 3850-3870-es alap táblázatba bekerült egy 1900XT. Bár ha direkt van ott, akkor nem szóltam.
-
7600 GS
addikt
Szevasztok!
Itt van az eredmény a 06-ból.(proci alapon,memók is,csak a gpu húzva,és a vidkari memója)[link]
-
frizso
senior tag
Az új karim eredményei:
His x1950xt 255Mb-t (Samsung memó, Vf700cu hűtés)
Tuning 695\1980 eredmények ittPár régebbi eredményem, mivel nincs meg a táblázatban a képe
:
Sapphire Ultimate X1950pro 256Mb-t 651\1594 (gyái Vf900cu hűtés)
3dmark05: 12074
3dmark06: 6015
Kérem javítani, pótolni a hiányosságokat és bjegyezni az új eredményeimet -
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #245 üzenetére
Most a pontok alapján van valahogy összeállítva. G80 és G92 pl össze van mosva
Tehát akkor szigorúan GPU szerint?
Ja...jó ötlet...pl. a G73-as GPU-knál...öröm lenne nézni, hogy küzdenek a DDR2-es 7300GT-k a 7600GT karikkal...Nézd át kicsit alaposabban a listákat...nem pontszám alapján vannak összemosva.
-
Stalker-2572
veterán
válasz
Rover623 #244 üzenetére
1. Most a pontok alapján van valahogy összeállítva. G80 és G92 pl össze van mosva
2. "kötelező GPU-Z kép"
3. cache nem szól bele a pontszámba, viszont a stepping beleszólhat a tuningba. Legalább látnánk, hogy milyen steppingű/reviziójú cuccok után érdemes kutatni.Nem hiszem, hogy ez nagy bonyodalmat jelentene, csak ötlet volt, hogy hova lehetne még fejlődni
-
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #243 üzenetére
1. miért, most hogy van?
2. GPU revizióra gondolsz? Amikor sokan még az órajeleket sem képesek megadni?
3. ha a cache méret felesleges, akkor a CPU stepping is.Márka számít. Ez alapján az emberek vásárolni is szoktak.
Több infó a hűtésről
Lehet gyári: a kártya típusa meg van adva, ergo akit érdekel, elballag a gyártó weboldalára.
Lehet nem gyári: fel van tüntetve a pontos típus.
Cache/memcsi...fontos.kötelező CPU-z, GPU-z: gyakorlatilag most is az.
Egységes feltöltőoldal: kötelezni nem lehet az emberkéket hogy mit használjanak. Max. ha én üzemeltetnék egyet...akkor talán meg is maradnának a képek, valóban.
De nem fogok. Így is ajándék tárhelyen vagyok...De a lehetőség adott: lehet csinálni másikat!
Ez nem gúnyolódás, nem sértődöttség...elég macerás ezt nekem karbantartani.
Segítséget pedig többet nem veszek igénybe...amíg tudom, csinálom...úgy ahogy tudom.
Ha már nem tudom, vagy lesz jobb a "piacon", akkor abbahagyom.... -
Stalker-2572
veterán
Teszek egy újabb javaslatot a 3Mark táblázat megreformálására az új 3DMark-ra való várakozás jegyében
Mindegyikkel úgy sem fogtok egyetérteni, de ezért gondoljátok meg.
1. Kategórizálás kizárólag GPU chip alapján (G71, G80, G92 stb)
2. Revision feltüntetése (tuningolunk, nem?)
3. CPU mag típus (SanDiego, Conroe stb) és stepping feltüntetése!!Törölhető lenne:
-márka (matrica mit számít...) ehelyett több info kéne a hűtésről
-cache méret...
-DDR órajel...ps.: + kötelező CPU-Z, GPU-Z kép + egységes feltöltőoldal, ahonnan később is el lehet érni a képeket.
-
prmcsk
addikt
válasz
Rover623 #239 üzenetére
Bocs az újabb hsz.-ért, de lejárt az idő....
3DMark05 = tuningeredmény...
A 3DMark06-os tesztnél is ugyanennyin ment a ram....
-
Rover623
félisten
válasz
Stalker-2572 #237 üzenetére
Szerintem meg van köze...maradnak.
Nem neked kell beírkálnod, nekem okoz többletmelót... -
Stalker-2572
veterán
Egy kérdés merült fel bennem: meddig lesznek még feltüntetve a memória órajelei és a cache méret? Ugyanis szinte semmi köze a pontszámhoz
-
prmcsk
addikt
Próbából tesztelgetem a kártyámat . Csináltam 3DMark06 tuning tesztet. Nem tudom, hogy hiteles e így linkelve , de valszeg, ezt is gyakorolnom kell még...
-
Lenry
félisten
nem tudom, h direkt van-e így, vagy az én böngészőm hibás, de nálam kissé el vannak csúszva a toplistás oldal kezdőoldalán a szerkesztők avatarjai
screenshotmod: hogy rohadna ketté az imageshack (hogy lehet megnézni az ilyen "Hotlinking disabled"-es képeket?)... itt van ugyanaz képfeltöltés.hu-n
építő jellegű javaslat: egyre többen használják a GPU-Z nevű progit, be lehetne tenni az oldal alján lévő linkek közé
-
Zé_Mester
őstag
üdv mindenkinek.
ma tuningra adtam a fejem és ezt sikerült kihozni a cuccbólEredmények
(bocsi hogy nem linkelgetem be megint szépen egyesével, remélem így is megteszi)
ami feltűnt, hogy a 7.11-es dirver már hoz annyi gyorsulást vista alatt, hogy az XP-s eredménytől ne maradjon el.
korábban a 7.10-es driver XP alatt több pontot hozott, mint vista-n. (ez csak egy észrevétel)
-
Rover623
félisten
válasz
Kareszovics #224 üzenetére
Nem mindegy?
Moddolj, tuningolj, mérj, publikálj...és a haza fényre derül...
No meg gondolkozz...
1. Van 6200-as lista? Nincs.
2. Ha bekapcsolod a 4 pipát, mi lesz belőle? 6600.
3. Ha egy 6600-as alapórajelen megy, tuningolva van? Nincs.
Vagyis?Persze megnézhetted volna a 6600-as listákat is...nem egyedi eset ám a tied...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Rover623 #222 üzenetére
én és over csak kivitelezői kisegitők vagyunk
Bio és Muréna csinálta a frissitést, de valamilyen oknál fogva eltüntek (biztos megvan rá az okuk) és már nem csinálják, ne nekünk tegyél szemrehányást, én megmondtam h nincs rá időm 1 hónap után, én spec az aktuális pass-okat se tudom. de azzal kéne megbeszélni aki elvállalta és most fel van szivódva, hogy mi lesz a lista jövője. btw rendes tőled h még igy is folytatod -
Kareszovics
addikt
válasz
Kareszovics #223 üzenetére
Na akkor egy UP!
Azért lenne jó ha válaszolnátok, mert akkor elkerülnénk egy esetleges félreértést!
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Olyat szeretnék kérdezni, hogy ha egy régi AGP-s 6200 GeF-nek RivaTunerrel bekapcsolom a +4 pipe-ot, de alapórajelen akarok csak eredményt közölni, akkor ettől függetlenül az már tuningos eredmény, vagy alapórajeles eredmény
-
Rover623
félisten
Bionic, Muréna, Achille, Overclocker...meg mit tom' én, ki próbálja mostanában karbantartani a listákat!
Ha hozzányúltok a listákhoz, először mindig töltsétek le a weboldalról az aktuálisat és az módosítsátok!
Hibás és logikátlan azt gondolni, hogy a gépeteken van a legfrissebb...és nem mellesleg eltüntethetitek vki más több órás munkáját... -
PPSH
őstag
hi emberek.latom nemnagyon megy a 06-os topic listajanak a frissitese.kinel kell jelezni ha tudnam esetleg tovabbvinni?
-
Pecc
őstag
Hy!
MSi 7900GTO 714/808Mhz Forceware 93.71
3DMark 06 7255pötty
[link]
szertnék felkerülni a 06 listára
üdv. pecc -
gayer
aktív tag
Hello, 1 alapórajeles Gigabyte hd 2900xt 512MB-os 3Dmark05-be! 7.8-as catalyst, gyári hűtővel.
[link] -
BioNiCMaN
addikt
Hölgyek, Urak!
Volt egy kis vérfrissítés az oldalon. [link]
Különösen ajánlott olvasmány a fehér rész!
Köszönöm a figyelmet! -
Drizzt
nagyúr
Alapórajeles eredményt tettem a 3dm06 topicba.
-
ROBERTOH
őstag
Egy furcsaságra lettem figyelmes: proper 2x szerepel mind a 05 mind a 06-os tuningos listán ugyanazzal a karival és konfiggal (7900gs). Az igaz, hogy az egyik vmod-os a másik nem, de másoktól is csak egy eredmény szerepel a listán...
-
mycso
veterán
ref ati 9700 '05 [link]
-
magi20
senior tag
hát a fene sem tudja,,,lehet csak meg kéne políroznom az alcompot,mert van rajta alul 1-2 barázda.
plussz lehet a coolink hűtő is kevés neki.........
figyuzatok ,amugy nem vagyok láma de tényleg,,mi a jobb?ha a bordától kifeje fujja a levegőt,vagy a bordára,mert mindkét féleképpen meglestem,de mégsincsen nagy eltérés,és nem értem hogyhogy?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- Futás, futópályák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Adobe Lightroom topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Energiaital topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3333
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RX 7600 / 32GB DDR4 / 1TB M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3121, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest