Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gizmo86
csendes tag
Sziasztok!
Köszi a valaszt snots!
Persze igazad van ,hogy tutorialokat kellene inkabb neznem,de megtanultam annyira modellezni amennyire kb. nekem szüksegem lesz tutorialok alapjan azert probaltam a reszletekbe is belemenni.(animaciot nem fogok csinalni) az angolom jo azzal nincs problema.Viszont amint belekeztem a v-raybe a material editorba vilagitas beallitas meg kamera ezeket nem lehet ugy különvalasztani,hogy most csak az egyiket tanulom.Meg amikor elkezdek utanna olvasni akkor ott megemlit ket olyan dolgot amirol meg nem hallottam elkezdek annak utannnaolvasni ott megint talalok valamit annak elkezdek utannaolvasni es ıgy azt sem tudom hogy eredetileg minek neztem utanna.Szoval az en tanulasi modszeremmel van a problema azt tudom=) csak tenyleg nem könnyu,de ha masnak sikerült megtanulni nekem is fog
-
Gizmo86
csendes tag
Sziasztok!
Ismet lenne nehany kerdesem

2013 3ds maxet hasznalok es compact material editort. Ha kivalasztok egy vray mtrl.-t es behuzok egy mappet a reflect color melle az automatikusan megjelenik a maps menüpont alatt is viszont ha a szürke szinskalan valtoztatok a maps alatti amount 100.-as skala nem valtozik a relect melett,pedig ez a kettö nem ugyan arra vonatkozna?
A reflect es a refract meletti szinskalan fehertöl feketeig lehet az erösseget szabalyozni.İtt ha fekete helelyett ha pl. piros szint hasznalok akkor azt mire hasznalhatom?
Ha egy fa anyagot bemasolok a diffusehoz es a maps resznel atmasolom a reflecthez es ott egy color correction mappel fekete feheret szeretnek belöle akkor itt lenne olyan hogy elönezet,amin latnam hogy mennyire allitom a fekete-feher aranyt? (photoshop helyett erdemes a color correction mappet valasztani?)
Minden aprosag miatt tudom nem kellene ide irnom,de ezekre nem sikerült megtalalnom a valaszt.Elöre is köszönök minden segitseget!
-
Gizmo86
csendes tag
Köszönöm szepen a valaszt

-
Gizmo86
csendes tag
Köszönöm a gyors valaszt
vegre sikerült a tükör
A HDRI imageröl lenne majd meg kerdesem igazabol most csak egy nagy kavarodas van az agyamban pedig rengeteg videot stb.megneztem ezzel kapcsolatban meg teascsesze rendereket is csinaltam de mar kicsit regebben.Szoval a 1.vilagitas beallitasnal az 2.rendering menü/environmentnel a 3 rendering/render set up /enviromentnel meg a 4.material editornal is van hdri map opcio es ezek milyen összefüggesbe vannak egymassal? Marmint gondolom attol is függ minek a renderjet csinaljuk es minek szeretnenk hogy a hdrinak a reflekcioja legyen,de ha valaki tudna erröl a temarol irni vagy valami videot ajanlani azt megköszönnem 
-
Gizmo86
csendes tag
Sziasztok!
Nemreg tanulom a 3ds maxet,es a tükör materialrol szeretnek kerdezni.Beallitok egy egyszerü scenet a tükörhoz Standard materialt 100 specular levelt 50 glossinest es a reflectionnal raytracet hasznalok es ha default vilagitassal csinalok rendert akkor minden oke es a tükör jol nez ki viszont amikor vray lightot hasznalok (plane) a vilagitashoz a tükör szürke szinü lesz es eltünik a reflection.A v ray lightnal a reflection be van pipalva. probaltam flat mirror mappel is a reflectionnal de ugyan ez a problema.
Elöre is köszönöm szepen a segitseget!
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Mikrotik routerek
- Futás, futópályák
- Vigneau interaktív lokálblogja
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RTX 2060 6GB / 16GB DDR4 / 480GB SSD
- Dell Latitude E6410 i5 M560, Nvidia NVS 3100M 512MB GDDR3, 4Gb RAM, 250GB HDD, jó akku, számla gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Akkor beleasom magam ezekbe a tutorialokba=)
Persze igazad van ,hogy tutorialokat kellene inkabb neznem,de megtanultam annyira modellezni amennyire kb. nekem szüksegem lesz tutorialok alapjan azert probaltam a reszletekbe is belemenni.(animaciot nem fogok csinalni) az angolom jo azzal nincs problema.Viszont amint belekeztem a v-raybe a material editorba vilagitas beallitas meg kamera ezeket nem lehet ugy különvalasztani,hogy most csak az egyiket tanulom.Meg amikor elkezdek utanna olvasni akkor ott megemlit ket olyan dolgot amirol meg nem hallottam elkezdek annak utannnaolvasni ott megint talalok valamit annak elkezdek utannaolvasni es ıgy azt sem tudom hogy eredetileg minek neztem utanna.Szoval az en tanulasi modszeremmel van a problema azt tudom=) csak tenyleg nem könnyu,de ha masnak sikerült megtanulni nekem is fog
A HDRI imageröl lenne majd meg kerdesem igazabol most csak egy nagy kavarodas van az agyamban pedig rengeteg videot stb.megneztem ezzel kapcsolatban meg teascsesze rendereket is csinaltam de mar kicsit regebben.Szoval a 1.vilagitas beallitasnal az 2.rendering menü/environmentnel a 3 rendering/render set up /enviromentnel meg a 4.material editornal is van hdri map opcio es ezek milyen összefüggesbe vannak egymassal? Marmint gondolom attol is függ minek a renderjet csinaljuk es minek szeretnenk hogy a hdrinak a reflekcioja legyen,de ha valaki tudna erröl a temarol irni vagy valami videot ajanlani azt megköszönnem