Aktív témák
-
<MZ/X>
őstag
A kis cukorfalatok...
-
scang
senior tag
uppp
-
scang
senior tag
uppp
-
rii
nagyúr
vagy valami hasonló ...
[Szerkesztve] -
scang
senior tag
macsekokaaaat vigyeeeneeek
-
scang
senior tag
uhhh de felpörgött a topic amíg nem voltam
nos egy up, még mindig vannak cicák
az miénk már az első naptól szobatiszta, teljesen magától mászott eá az alomra.
csak a görénnyel akadnak problémák, játszana, de túl durván -
Kaoru
senior tag
14 éve tartunk macskákat, először egy félpanelban laktunk volt 2 macskánk tökéletesen jól érezték magukat ott is, nyaranta levittük őket a balatonra 1 hétre, szerették kimozogták magukat, de nem rokkantak bele, hogy haza kell jönni.
Az éjszakai settenkedés, meg vadászás otthon sem marad el, sajnos nem1 egerünk/hörcsögünk látta már ennek a kárát.
Már 1 éve kertesben lakunk, annyiban tényleg jobb, hogy kicsivel töbet mozognak (van 1 kissé kövér cicánk, már jócskán 12 éves és így nyáron leadot a feleslegből egy keveset, de máig bent alszik a lakásban -rajtam-). Amiben néha rossz: nem1x jött haza a kisebbik macsek kicsit megtépbe (rivális macsekokkal összeakasztotta a bajszát), a fürdőszobában széttépet madárdarabok, az ágyunkba rakott egértetemek nem mindig üde látvány. De a legrosszabb a kocsik. Tegnap előtt a házunktól 2 métérre találta meg anyám a kisebbik macskánkat, elütötték és szegény még megpróbált hazajönni. Anyám 2 napig sírt utánna.
Szóval mind2 élettérnek megvan a maga előnye s hátránya, a macska kíválóan tud alkalmazkodni a környezetéhez, de mégis önálló tud maradni, nem olyan szolgalelkű, mint a kutya, én ezt szeretem bennük.
A kiscicáknak meg up, sajnos most egyet sem vihetek el, s nem is nagyon tudnám ezután a baleset után, de azért körbe kérdezem ismerősöket, h nem e kell nekik cicmic. -
rii
nagyúr
Hogy egy kicsit a ''témába'' is vágjak:
Arról nem is beszélve, hogy egy macskának sem elegendő a lakótelepi környezet.
A vadászás, az éjszakai settenkedés, a fű közötti várakozás, nagy bunyók nem igazán férnek be a négy fal közé ....
Én szeretem az állatokat, úgyhogy most inkább nem vállok be egyet sem, mert nem tudom megadni neki az élethez szükséges feltételeket .... -
rii
nagyúr
Az állattartás önmagában hatlamsan jó, és felemelő dolog, klassz 5%-os kiegészítése az ember lelkének egy kutya vagy macska, de a budapesti emberek ezt már elvitték 30-50-80%-os irányba.
Szerintem például egy kutya nem ér annyit, hogy ő utána szedjem ÉN az Ő sz*rát.
Kicsit fura egy helyzet. Arról meg már nem is beszélve, hogy lakótelepen állatellenes az állatartás, és a ''gazdiknak'' a hozzáálása. Az nem kutyatartás, hogy napi 2x leviszik sétálni, de akkor is pórázon. Egy kutyának tér kell, ahol tud rohangászni, el vagy félre tud vonulni, távol tud lenni, magányába tud burkolózni. Lelke azért az álltaoknak is van, de ''gazdik'' ezt nem akarják megérteni, és teljesen ráerőltetik magugat, a saját magányukat az állatra.
Dehát az állat az emberért van teremtve, és az ember az első... és ez így is van rendjén ...
Annyi depressziós kutya jön velem szembe a duna-parton, mikor munkába megyek, a gazdik általában még rosszabb képet mutatnak. A külvilágtól teljesen elszigetelődött mamák és papák, akik 40 lakásos tömbben senkit nem ismernek, csak a kutyájukat.
Akiknek a napi séta kimerül a közért, a kutyasétáltatás és a lakás között. teljsen befordulnak a rádiós-televíziós világukba. El lehet képzelni, mennyire kutyául érzi magát így egy kutya.
Rengeteg kutya szerintem már-már idetitás zavarral küszködik, mert amikor a dolgát végezné, akkor ott áll mellette a póráz másik oldalán a ''gazdi''. Az állatok nem csak kimúlni, de wc-zni is szeretnek félre menni, és nem szeretik ha ilyenkor nagy körölöttük a nyüzsgés.
Egy kutyánbak az nem mozgás, hogy a papa-mama megy 1km/h-val !!!! és mellette ''tötymörög'' a kutya...
Ennyit a budapesti állattartásról ....
Majd ha lesz kertes házam, veszek egy kiskutyát és egy kismacskát, és jó haverokká nevelem őket, és sok baromságot megmutatok nekik, lesz jó játékuk, és lesznek haverjaik is ....lehet 2 kutya, és 2 macska, az már egy team ....
-
<MZ/X>
őstag
Na,mivel lehet hogy valaki pont éhes szájakat keres neki egy UP.
-
rii
nagyúr
Nekem meg 4 kutyám volt, és úgy hogy sem az étel nem tőlem kapták, és úgy hogy én szigorúbban is bántam velük, és csavarogni is kevésbé engedtem el őket, mégis engem fogadtak el, szerettek a legjobban, önzetlenül. Bár mivelé az ételt nem tőlem kapták, nem én voltam a falka vezér, de néha komoly gonban voltak, kit is kövessenek.
Úgyhogy tudom, mi az hogy állattartás. Tudom milyen a gondoskodás, és a jelenlegi életvitelmbe még egy korgó önző gyomor nem fér be...
Én a valóságot írtam le. Ha velem nem értesz egyet, akkor jelen esetben a puszta tényekkel sem. Maradjunk a realitás talaján ...
Egy nagy UP a négy lábon mászkáló szőrgombócoknak ....
fotó nélkül még ha érdekelne sem mennék el megnézni ... -
rii
nagyúr
Ha nem kérne enni, ha berakhatnám a polcra a könyvek mellé, ha nem pisálna kakálna napi többször, és ha lenne rajta power gomb, illetve ha hibernálva lenne, és mindig 5 hetes kiscica maradna tűéles apró fogakkal, játékos élettel, elvinném ....
Egyedül élek, senki sem szól bele, hogy mit csinálok, de egy macska rosszabb mint egy hitel: tovább tart 5 évnél is ... szőrzik, kihasznál, pofárlankodik, .... és felnő.
Ekkor már nem egy játékos kiscica, hanem egy öntudatos állat, akinek ha kaja kell, akkor hozzád simul, ha nyugalomra vágyik, akkor érzéketlen marad, akárhogy macerálod. És neked is alkalmazkodnod kell őhozá ... Még mit nem .... Magamnak is sok vagyok ....
De egy késő esti UP!!!!
ui.: Akinek kell, az úgyis elviszi, akinek nem, arra úgysem lehet rábeszélni ...... -
Dominator
aktív tag
Öcsém még mindig allergiás, hogy rohadjon meg
De azért UP -
Pirítós
tag
Kora délutáni UP
-
Dominator
aktív tag
Öcsém allergiás, apám kidobná... de azért megpróbálom, mindig is szerettem volna egy cicát, olyan aranyosak
Ha nekem nem sikerül, akkor sok szerencsét, nehogy kóbor macskává kelljen válniuk.
-
Pirítós
tag
Új nap új UP-okkal
-
kuronyab
tag
Csepeli és cicabarát up
-
Pirítós
tag
Mégse.egyszerűen nem lehet hagyni hogy kóbor cicák legyenek.
-
agba
tag
Igen -igen tessék vinni a cicákat! Nálunk is most van egy , 3 hónapos skót lógó fülü ''bűnöző'' macsek.
-
Kaoru
senior tag
húgom fehér cicát akar
-
Pirítós
tag
Uccsó UP a napon.
-
Andie
őstag
Mi októberben fogadtunk örökbe egyet. Épp külföldön voltam, mikor hiv barátnöm, hogy levitte a szemetet, és egy árva kiscica (szinte pont ilyen mint a képen) ott mijákolt a kapu elött. Megsajnálta, felvitte, megmosdatta (kormos, pókhálós volt), megetette, aztán mikor hazaértem, elémállt a shrekböl ismert szöveggel : Tartsuk meeeeeeg!
Mivel családiházban nöttem fel, mindig volt macskám, nem tiltakoztam. Azóta szinte elválaszthatatlan társak lettünk vele, állitom, okosabb, mint némely kutya. Néha olyan megnyilvánulásai, mozdulatai vannak, szinte beszél. Sosem volt még ilyen macskám. Ha lehet hinni az ilyesmiben : úgy érzem, hálás amiért befogadtuk.
Node nemez a lényeg, vegyétek, vigyétek! Az emberek átlagosan 5 évvel tovább élnek, ha van házi kedvencük! Egy macska akár 6-ttal is!
Egyébként érdemes lenne a macska.hu -n és az index macskás fórumán is közhirré tenni! -
scang
senior tag
még egy ápp a kis Tom-oknak
-
scang
senior tag
dehogy ölne meg, csak meglátná ezt a kis doromboló traktort és máris el lenne kápráztatva.
dorombol az enyém, ilyen kicsin, elképesztő, és olyan hangosan mint egy kávédaráló -
Pirítós
tag
Vigyétek lehet hogy én is viszek.Igazn kis cukorfalatok.Nincsenek itt macskabarátok?Én nem vagyok az de ezek olyan édik
-
Kaoru
senior tag
jé iylen az öreg macskánk is
, este ebszélek anyuval, hááááátha... de azszem örök almozásr aleszek majd ítélve.. ja kertesben lakunk
-
scang
senior tag
így néznek ki kb.
[Szerkesztve] -
isapeti
aktív tag
Up a cicóknak! Én sajna messze vagyok, meg már van is 2 skac, de remélem a legjobbakat!
-
Kaoru
senior tag
sajnos van már 2 zabagép otthon, de rákérdek anyámnál, nagy macska fan az egész család. Kép nincs róluk?
-
Pirítós
tag
Fel neked.Biztos aranyosak lehetnek.Ingyé van vigyétek emberek.
-
scang
senior tag
naaa, senkinek sem kell macskusz
mi lesz velük?
kobordögök lesznek -
scang
senior tag
cukicicákcsepelen
ingyen van, naaa -
scang
senior tag
mai utolsó upp
számom 70/2233746 -
scang
senior tag
senki?
-
scang
senior tag
nahát, hol vannak az állatbarátok
-
scang
senior tag
sziasztok, egyik ismerősöm ki akarja rakni őket.
én egyet elhoztam, bevállalós volt a vadászgörény mellé
valakinek essen meg a szive, nagyon aranyosak, 2 lány 1 fiú azthiszem.
5-6 hetesek kb.
szépek és tudnak nyávogni
Aktív témák
Hirdetés
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- iBasso SR3 fejhallgató eladó
- GL65 9SD 15.6" FHD IPS i7-9750H GTX 1660Ti 16GB 256GB NVMe + 1TB HDD gar
- ZBook Fury 16 G9 16" FHD+ IPS i7-12850HX RTX A2000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Samsung Galaxy S25 / S25+ / S25 Ultra új BONTATLAN 3év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest