Keresés

Aktív témák

• rii

nagyúr

válasz rii #43 üzenetére

Hogy egy kicsit a ''témába'' is vágjak:

Arról nem is beszélve, hogy egy macskának sem elegendő a lakótelepi környezet.
    A vadászás, az éjszakai settenkedés, a fű közötti várakozás, nagy bunyók nem igazán férnek be a négy fal közé ....

Én szeretem az állatokat, úgyhogy most inkább nem vállok be egyet sem, mert nem tudom megadni neki az élethez szükséges feltételeket .... :)

• rii

nagyúr

válasz Nedudgi #41 üzenetére

Az állattartás önmagában hatlamsan jó, és felemelő dolog, klassz 5%-os kiegészítése az ember lelkének egy kutya vagy macska, de a budapesti emberek ezt már elvitték 30-50-80%-os irányba.

Szerintem például egy kutya nem ér annyit, hogy ő utána szedjem ÉN az Ő sz*rát.
    Kicsit fura egy helyzet. Arról meg már nem is beszélve, hogy lakótelepen állatellenes az állatartás, és a ''gazdiknak'' a hozzáálása. Az nem kutyatartás, hogy napi 2x leviszik sétálni, de akkor is pórázon. Egy kutyának tér kell, ahol tud rohangászni, el vagy félre tud vonulni, távol tud lenni, magányába tud burkolózni. Lelke azért az álltaoknak is van, de ''gazdik'' ezt nem akarják megérteni, és teljesen ráerőltetik magugat, a saját magányukat az állatra.

Dehát az állat az emberért van teremtve, és az ember az első... és ez így is van rendjén ... :)

Annyi depressziós kutya jön velem szembe a duna-parton, mikor munkába megyek, a gazdik általában még rosszabb képet mutatnak. A külvilágtól teljesen elszigetelődött mamák és papák, akik 40 lakásos tömbben senkit nem ismernek, csak a kutyájukat.
    Akiknek a napi séta kimerül a közért, a kutyasétáltatás és a lakás között. teljsen befordulnak a rádiós-televíziós világukba. El lehet képzelni, mennyire kutyául érzi magát így egy kutya.

Rengeteg kutya szerintem már-már idetitás zavarral küszködik, mert amikor a dolgát végezné, akkor ott áll mellette a póráz másik oldalán a ''gazdi''. Az állatok nem csak kimúlni, de wc-zni is szeretnek félre menni, és nem szeretik ha ilyenkor nagy körölöttük a nyüzsgés.

Egy kutyánbak az nem mozgás, hogy a papa-mama megy 1km/h-val !!!! és mellette ''tötymörög'' a kutya...

Ennyit a budapesti állattartásról ....

Majd ha lesz kertes házam, veszek egy kiskutyát és egy kismacskát, és jó haverokká nevelem őket, és sok baromságot megmutatok nekik, lesz jó játékuk, és lesznek haverjaik is .... :) lehet 2 kutya, és 2 macska, az már egy team ....

• rii

nagyúr

válasz Nedudgi #39 üzenetére

Nekem meg 4 kutyám volt, és úgy hogy sem az étel nem tőlem kapták, és úgy hogy én szigorúbban is bántam velük, és csavarogni is kevésbé engedtem el őket, mégis engem fogadtak el, szerettek a legjobban, önzetlenül. Bár mivelé az ételt nem tőlem kapták, nem én voltam a falka vezér, de néha komoly gonban voltak, kit is kövessenek.

Úgyhogy tudom, mi az hogy állattartás. Tudom milyen a gondoskodás, és a jelenlegi életvitelmbe még egy korgó önző gyomor nem fér be... :DDD

Én a valóságot írtam le. Ha velem nem értesz egyet, akkor jelen esetben a puszta tényekkel sem. Maradjunk a realitás talaján ... :D

Egy nagy UP a négy lábon mászkáló szőrgombócoknak ....

fotó nélkül még ha érdekelne sem mennék el megnézni ...

• rii

nagyúr

Ha nem kérne enni, ha berakhatnám a polcra a könyvek mellé, ha nem pisálna kakálna napi többször, és ha lenne rajta power gomb, illetve ha hibernálva lenne, és mindig 5 hetes kiscica maradna tűéles apró fogakkal, játékos élettel, elvinném ....

Egyedül élek, senki sem szól bele, hogy mit csinálok, de egy macska rosszabb mint egy hitel: tovább tart 5 évnél is ... szőrzik, kihasznál, pofárlankodik, .... és felnő.

Ekkor már nem egy játékos kiscica, hanem egy öntudatos állat, akinek ha kaja kell, akkor hozzád simul, ha nyugalomra vágyik, akkor érzéketlen marad, akárhogy macerálod. És neked is alkalmazkodnod kell őhozá ... Még mit nem .... Magamnak is sok vagyok .... :)

De egy késő esti UP!!!! :)

ui.: Akinek kell, az úgyis elviszi, akinek nem, arra úgysem lehet rábeszélni ......

Aktív témák

Hirdetés