Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- ZIDOO médialejátszók
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nightshadow
veterán
válasz pFEFErohni #9696 üzenetére
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Mi az ajánlott tv most? Átlagos felhasználásra kéne (Tv, kölső vinyóról film), játék nem lesz rajta. Keret 130-150 és min 40" lehetőleg 3d-t tudjon, smart funkció nem lényeges. Kb 3m-ről néznénk este is és nappal is.
A samsung UE40F6100, mennyire jó?
Mi a különbség egy F6100, egy F6400 és egy F6500 között?
SAMSUNG UE 40 F6320 3D Smart LED tv-ról[link] mi a vélemény? A SAMSUNG UE 40 EH6030 3D LED[link] miért olcsóbb 20.000 -el az előzőnél? (MM-ban)[ Szerkesztve ]
-
-
pFEFErohni
tag
Sziasztok!
Érdeklődnek, hogy szerintetek játékra (ps4) melyik tvt valasszam?! Kritériumok, hogy a limit 250k jó magyar forint és 50" legyen, viszont ha 46osba van ami ár/érték arányban jobban elfogadható azt is szívesen meghallgatom! Nem kell 3d, inkább minél kisebb input lag stb. Érdekelne egy hozzaerto véleménye!
Segitsegetek előre is köszi!
ps4 Id: pFEFErohnii
-
Gicz
addikt
válasz doktordrog #9694 üzenetére
Én egyikről sem találtam tesztet semmi értelmes helyen, nehéz róluk bármit mondani. De kiindulásnak elég annyi h a legolcsóbb 50" tv-k. Én vagy tennék még a pénzhez, vag 42" ban gondolkodnék.
[ Szerkesztve ]
-
doktordrog
aktív tag
válasz doktordrog #9611 üzenetére
Senki?
-
Thomyyyyy
tag
A Samsung UE50F6500 led tv kadenciahelyes 24p-t tud?
Tamás
-
deezy
csendes tag
Sziasztok!
Barátnőmmel 2 Tv-t néztünk ki. Ki melyiket ajánlaná? T-home-os set top boxszal való tévézésre, és laptoppal kötnénk össze full hd filmezéshez. 10 négyzetméteres szobában az ablakkal szemközti falra lenne felszerelve. Esetleg hasonló árban más ötlet is szívesen érdekel.
Samsung UE32F5000AW 32" Full HD LED TV (100Hz)
Samsung UE32EH6030 3D Full HD LED Smart TV 82 cm
-
Gicz
addikt
válasz runner 125 #9687 üzenetére
Ha többnyire este és többnyire film, akkor plazma lenne az ideális választás, nem a led. 280-ért közel referencia képű pana plazmát kapsz. Nézd meg ezt a típust: 50st60.
[ Szerkesztve ]
-
Faresz29
aktív tag
válasz nightshadow #9682 üzenetére
Köszi! Én is erre a típusra gondoltam, esetleg egy Sony ebben az árfekvésben? Eddig egy Hd Ready Sony LCD volt...De én is inkább a Samsung felé hajlanék!
-
Gicz
addikt
válasz runner 125 #9683 üzenetére
Nézési táv? Milyen tartalmat néznél? Melyik napszakban?
-
runner 125
nagyúr
válasz runner 125 #9666 üzenetére
Erre senki?
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Faresz29
aktív tag
Sziasztok! Szüleim szeretnének venni egy Led Tv-t 40" körülit! Nincs nagy elvárás, szép kép, nemtúl bonyolult kezelhetőség, külső vinyòròl film lejátszás! Kb.: 150e. a keret erre...
-
krx21
nagyúr
Persze, amíg nem lesz annyi szegmens amennyi képpont, addig ilyen és ehhez hasonló tartalmaknál ki lehet mutatni a hátrányát... De ha nem keresed a hibát, akkor általában elégé hozzátesz az élményhez, kontraszthoz, vegyes tartalomnál... Nekem a W905-nél be van kapcsolva és nagyon ritkán látom egy film alatt a különböző fényerőből fakadó anomáliákat, pedig hajlamos vagyok meglátni a dolgokat sajnos...
Pedig a W905-nek nagyon kevés szegmense van, mert edge led-es... De összességében hasznosnak tartom... Persze nem speciális teszt ábránál, hanem úgy összességében a film alatt...
Például a fekete csíkokat egész jól eltünteti a szélesvásznú filmeknél...
Azért az életben nem látszik olyan mértékben, mint a linket erre kihegyezett videó...
Sokkal nagyobb bajnak vélem, ha a TV úgy kezeli ezeket, hogy közben elveszik a sötét részlet...pl: LG
De a Sony ezt sokkal jobban csinálja, mindig kint az összes árnyalat...[ Szerkesztve ]
-
Qlty
tag
Hogyan veszed észre ha valamit nem 24p ben játszik le a TV? Ha USBről lejátszol egy FULL HD-t és egy Mediaplayeren akkor látod a különbséget? Más a mozgás, mosódik vagy szaggat?
Ha van egy TVn real cinema 24p támogatás, azt bekapcsolva gondolom mozifeeling ON nem?![ Szerkesztve ]
-
atatek
csendes tag
Hello!
110k +-10k környékén milyen led tv-t érdemes venni?
Melyik gyártótól?Fontos, hogy legyen fullhd, és legyen mkv, divx, xvid, ac3 lejátszás támogatás.
3D nem tudom mennyire jó ebben a kategóriában, de aktív szemüveges kizárva.
WIFI+SAMBA (windows lan share) támogatás előny de nem must-have.Ötleteket előre is köszönöm!
-
Celtis
veterán
Sziasztok,
Egy ismerősöm szeretne 50''-es TV-t 180e alatt.
Létezik ennyi pénzért nézhető LED-es példány? Mondjuk semmi okosTV hülyeség nem kell, csak elfogadható kép, 24p támogatás és pár HDMI bemenet. -
nightshadow
veterán
válasz Killerlaca #9673 üzenetére
32F5000 [link]
-
Killerlaca
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy milyen 80-82cm-es LED-es TV-t érdemes venni?
Teljesen alap funkciók elegek. Egy 80éves embernek kellene maximum a laptoppal kötnénk össze filmnézés miatt.Köszönöm
Asus Z170 pro Gaming, i7-6700K, GTX 1060 6GB, OCZ 60GB, Corsair 8GB, Sharkoon 500W
-
Gicz
addikt
válasz bitpork #9669 üzenetére
ha te nem látod, örülj neki
engem már rohadtul zavar ha nem kadenciahelyes a 24p az a baj... egy jó megjelenítőn meg baromira szembetűnő. ha lcd-t használsz azon kevésbé látszik talán az lcd elmosása miatt. de plazmán nagyon zavaró, ha viszont rendesen megy minden, akkor igazi mozi feeling!
-
bitpork
nagyúr
Öööö....valóban látszik egy LCD/LED monitoron ami a tévén nem? A monitorom is csak 60 Hz-en játszik és valamiért nem hiszem hogy a szemem érezné a különbséget.
Ezen az egy tényen alapulva csak plazma v felső kategóriás teve lehet jó ajánlás.Ne csak nézelődj - vedd meg végre a kocsinkat! ;)
-
doc
nagyúr
nem haragszom
nagyreszt sorozatokat kozonseges SD felbontasban, AVIban, idonkent filmeket
ha lesz 'nagy laposteve' akkor valoszinuleg gyakrabban nezek majd HD cuccokat, pl. filmeknel, de sorozatokat (foleg a jopar eveseket) akkor sem abban fogom, mar csak azert sem mert sokbol nincs is olyan valtozat -
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Bruttó 300k-t bezárólag melyik LED TV számít most a legjobb vételnek 47-50"-os kategóriában?
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
doc
nagyúr
válasz nightshadow #9659 üzenetére
Mkv-t még nem néztél? Azok döntő többsége 24p-s.
talan 2-3 darabot miota a lejatszo megvan (5-6 eve) -
csernak75
senior tag
válasz nightshadow #9656 üzenetére
Ez sem tudja (1. tévé) ?: [link]
"Integrált médialejátszója megbirkózik az DivX HD, AVCHD, M2TS és MKV fájlokkal is, és természetesen a 24p lejátszás sem fekteti két vállra. "
-
doc
nagyúr
válasz nightshadow #9656 üzenetére
szerintem meg sosem neztem 24p-t
NyuszyCaster koszi neked is
akkor alighanem megy majd a regi TV-vel egyutt a masik szobaba
-
NyuszyCaster
senior tag
válasz nightshadow #9652 üzenetére
én azt nem néztem
de akkor sem rossz
a válaszidelyét furcsálom kicsitHTC desire 500
-
doc
nagyúr
a Samu F6400 medialejatszoja mennyire jo?
erdemes megtartani hozza a WD HD TV Live-ot, vagy a TV is lejatsza amit kell? (xvid, x264, hol avi hol mkv containerben, semmi nagyon extra) -
nightshadow
veterán
válasz NyuszyCaster #9649 üzenetére
Most tavasszal lesz 3 éves modell.
-
Gicz
addikt
-
NyuszyCaster
senior tag
ezt most találtam nem rossz csak a válaszidővel vitatkoznék
HTC desire 500
-
zsotika77
csendes tag
Hát én nem tudom....itt az új f6500 meg a régi Sonykdl40bx440-em és én nagyon úgy látom h a réginek szebb a képe.Vagy csak a samut nem tudom normálisan beállítani
-
Thomyyyyy
tag
válasz nightshadow #9640 üzenetére
Akkor a 6400-6500-as Led jó lenne nekem ezek szerint, kár hogy ennyire drágák. :/
A C650-et 3-4 éve használom, valóban nagyon jó tv. Ha lesz másik tv lehet akkor sem válok meg tőle. Most is csak a mérete miatt cserélném. A media lejátszóját is használtam kb 2 évig azzal sem volt gond. Hibátlan állapotban van, karcmentes, doboza, csomagolása, még a nikecell merevítői is megvannak! Egyébként mit érhet ma használtan egy ilyen tv?
Tamás
-
Roija
csendes tag
Sziasztok, ismerősömnek segítek TV-t vásárolni 32" méretben 100k körül. Tudnátok ajánlani "bevált" típusokat?
Ő EZT a Philips-et nézte, de nem ismerem a márkát annyira, hogy bármit is merjek állítani róla. Esetleg vki? -
carphunter73
újonc
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy valaki a Sony Bravia KDL-42W805A típusú tévéről tud-e véleményt mondani?
-
csmat
senior tag
Sziasztok!
Mi az ajánlott tv most? Átlagos felhasználás játék nem lesz rajta. Keret 130-150 és min 40" lehetőleg 3d-t tudjon.
MM-ben van akcióban Samu UE40F6100, ez mennyire jó?[ Szerkesztve ]
-
zsotika77
csendes tag
válasz nightshadow #9642 üzenetére
Én sem találtam semmit,de azt mondják rá h a w805 környékén van...tulajdonosok szerint jó játékra is...
-
zsotika77
csendes tag
válasz nightshadow #9639 üzenetére
Azt nem tudom,de abban te vagy a szaki Én ár -érték arányt néztem,meg élőben is láttam mert először azt akartam venni én is...
-
villles
csendes tag
Sziasztok!
Kinéztem 40f6400(145 ezer) 40f6640(180 ezer) samsung Tv-t. Megéri-e +35 ezret a 6640-es? Vagy milyen másik Tv ajánlott hasonló kategóriában? Tv nézésre+néha HD filmek nézésére...
Illetve első ”lapos„ tv lesz, a kérdés a következő: kábeles digitális SD adás ami elérhető nálunk, más nincs. Nem lesz nagyon pixeles a kép? Kb 3 méterről néznénk! Mert egyik
ismerősnél a 42-es Tv-n a digi adásai elég kockássak olyan 2 méterről nézve! Jó lesz a 40-es vagy vegyek kisebbet? Igaz kisebbet nem igazán szeretnék! -
Thomyyyyy
tag
válasz nightshadow #9631 üzenetére
Először is köszi a választ.
Másodsorban jelenleg egy LE40C650 samsung tv-m van azt szeretném cserélni. Anno nem volt xboxom úgy vettem, így az input lag nem is érdekelt, viszont, amit az tud, az nekem megfelel. Ahhoz képest ez a 30-40 ms lag mit jelenthet? Szerintem a mostaninak is itt körül lehet a lag-ja, nem?Tamás
-
nightshadow
veterán
válasz kerdezo1 #9634 üzenetére
LG 50LA660 [link] 26ms az input lagje
Samsung 50F6400 [link], 50F6500 [link] ezek input lagje 33-43ms között van, ami határeset
Sony 50W656 [link], ennek van a legjobb input lagje, de nem valódi 100Hz-es, nincsen 3D, s csak 2db hdmi csatlakozója van. Az ár/érték aránya nem igazán jó.
[ Szerkesztve ]
-
kerdezo1
újonc
válasz nightshadow #9633 üzenetére
És mennyivel kellene többet áldozni rá, hogy egy jó készüléket vegyek?
-
kerdezo1
újonc
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem.
TV vásárlás előtt állok, megvan az elképzelés az alapvető kritériumokról, illetve nyilván az anyagi keret is adott. Viszont mivel az elmúlt napokat, heteket fórumok, hozzászólások és tesztek olvasásával töltöttem és ahogy egyre jobban ásom bele magam a dolgokba, egyre tanácstalanabb vagyok, így a segítségeteket szeretném kérni.Tehát a kritériumok:
200e Ft a keret
127-es képátló(kisebbet nem szeretnék)
Full Hd
Led Tv
valós 100Hz
Nem túl magas input lag a játékok miatt
Smart funkciók a legkevésbé sem érdekelnek, 3D pozitívum lenne, de annyira nem fontos, hogy pl a méretből engedjek, mert ritkán használnám.
Használva lenne Tv-zésre (háttér tv-re is), nagyon sok filmre, és konzollal történő játékra is. Hang nem fontos, mert 5.1-re kötve használom majd.
Tehát a legfontosabb hogy megfelelő méretben egy minél gyönyörűbb képet adó készülékre tegyek szert megfelelő áron.Nézegettem az LG 50LN5400-asát, de az információk alapján nem tudtam eldönteni egyértelműen, hogy 100Hz-es vagy sem.
Erre is kíváncsi lennék, illetve, hogy adott feltételek mellett ki milyen TV-ket tudna ajánlani.Előre is köszönöm a segítséget
-
nightshadow
veterán
válasz Thomyyyyy #9630 üzenetére
mi a különbség a kettő között?
érdekelne az input lagjuk is. Ajánlottak e ezen készülékek játékra is?
Mindkét tévé határeset:
UE32F6400 30ms (avforums.com)
UE32F6400 43ms (hdtvtest.co.uk)
UE40F6400 40-43ms (hdtvtest.co.uk)
UE40F6400 33ms (trustedreviews.com)
UE40F6500 40ms (avforums.com)
UE46F6500 33ms (trustedreviews.com)Játékra a 47W805 a legjobb választás, de ez 300k és "csak" 47"-es: [link], viszont az input lagje csak:
KDL-47W805 18ms (avforums.com)
KDL-47W805 6ms (trustedreviews.com)[ Szerkesztve ]
-
Thomyyyyy
tag
Sziasztok!
Szemezgetek a Samsung Led Tv-kel. Az UE50F6400 és 6500-as készülékeket néztem. Érdekelne, hogy mi a különbség a kettő között? Csak a 400 Hz illetve 200 Hz a 6500 javára? Továbbá ez a 400 Hz gondolom szoftveresen 400 és valójában 100 Hz-es a tv (?), jelent-e ez a szoftveres + 200 Hz valamiféle előnyt a 6500 javára, vagy inkább a hagyjuk kategória?
A tv-t filmekre és xboxra használnám (kevés FPS), eszerint érdekelne az input lagjuk is. Ajánlottak e ezen készülékek játékra is? Elsőkörben 220-260 000 közti összegből szeretnék kijönni kb a 6500 már 300 000 körül van. Kérdés megéri-e a plusz árat?Tamás
-
Gicz
addikt
-
Gicz
addikt
a micro dimming és a sok100hz a dinamikos kontraszt mellett az elsők között van, amit ki kell kapcsolni a forráshű kép eléréséhez.
a helyi sötétítés egyetlen LCD-ben volt jóól megcsinálva, az pedig a pioneer-sharp közös "Elite" márkájú tv-je, de az sajnos milliós nagyságrend.
[ Szerkesztve ]
-
Emu
őstag
válasz nightshadow #9613 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, megették a filmeket
Nálunk Győrben(nem tudom, hogy helyi akció-e) a 40F6640SS tv jelenleg 179.000 Ft akciósan a MM-ban, én az F6500 szériát néztem ki magamnak, ér a 600hz illetve a "Micro Dimming" +15.000 Ft-t? (azt se tudom mi ez a technológia, de biztos szebb tőle a kép)
-
CHIPman
nagyúr
Adott egy Philips 6198 42"-os TV, és a tulaj készül külső 2,5" 1TB-os winyót. Fogja olvasni róla a filmeket minden gond nélkül?
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 2x500GB m.2 SSD
-
doc
nagyúr
nem is celom a legjobbat megvenni (tudom hogy ez a keret keves ahhoz), a lenyeg hogy meg legyek vele elegedve, es par evig ne kelljen vele foglalkozni (a mostanit 10 eve vettem)
a plazma valahogy nem szimpi, amennyire tudom nagyon szep a kepe, a feketeje, de tartok attol hogy ha jatszanek rajta, akkor beegne, meg nem tudom a fogyasztasa mekkora lenne egy LCD-hez kepest...
bar nem zarkozom el a plazmatol sem, ha az igenyeimnek jobban megfelelez a Samu jol nez ki, bar azt nem talaltam meg hogy Youtube-ot tud-e, de gondolom a Samsung appok kozott van olyan is
az egyetlen gondom ezzel, hogy ha jol latom, ezen nem tudom futtatni az RTL Most-os appot
-
krx21
nagyúr
Tömören: 200.000 Ft-ból nem lehet a legjobb TV-t megvenni, de kompromisszumokkal lehet jót venni...
Az egyik legnépszerűbb modell, melynek elég jó ár/érték aránya van: Samsung 40F6400 (aktív 3D)
A passzív 3D az IPS panelok sajátosságai, melynél számolni kell a gyengébb feketével...
Ennél olcsóbban már komolyabb csorbát szenved a képminőség is...
Elmondható, hogy általános képminőségben ebből a pénzből jobb képű plazmát lehet venni pl: Panasonic 42ST60. (ez speciel magas input-lag-os TV, tehát játékra nem biztos, hogy megfelelő...) De tájékozódnod kell, hogy mennyire tudod elviselni a plazma egyéb sajátosságait.[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
-
krx21
nagyúr
Az LCD és a ma kapható "LED TV"-k technológiailag ugyan azok...
A működését tekintve az LCD (folyadék kristály) panel mögött háttérvilágítás helyezkedik el... Ettől van a képnek fényereje... A régebbi panelok háttérvilágítását speciális fénycsövekkel (CCFL) oldották meg, majd ezt cserélték le LED-es fényforrásra... Ennyi az alapvető különbség... Ma már igen nehéz CCFL megvilágítású LCD TV-t venni, mert kikoptak... A LED TV megnevezés gyakorlatilag "marketing duma"...
LED-esből megkülönböztetünk legalább 3 fajtát:
Backlite: A ledek fizikailag a panel mögött helyezkednek el adott mennyiségben... A fényerőt együtt vezérli...
Edge led: A ledek a keretben helyezkednek el és diffúzokkal van elfogatva, terítve a fény... A drágább készülékek kevés szegmensben tudnak külön fényerőt állítani... (micro dimming)
Matrix led: Hasonlóan mint a Backlite, de itt minden led fénye külön vezérelhető (local dimming)A leggyakoribb az edge led, mert evvel az eljárással lehet a legvékonyabb TV-t gyártani, viszont a diffúzkorok pontatlansága miatt ez a TV felhősödik a legjobban...(clouding)
[ Szerkesztve ]
-
doc
nagyúr
nem talaltam altalanos, porgos "milyen tv-t vegyek" topicot, szoval itt kerdezek
TV-t szeretnek venni, de egyelore csak bizonyos igenyek vannak, amik nem is tudom mennyire passzolnak ossze, konkretum meg nem sokaz elso kerdes: mi a kulonbseg az LCD es a LED technologia kozott? jol sejtem hogy a LED az ami 'jobb', mar ha lehet ilyet mondani a kettorol?
szoval igenyek:
- kb. 40" meret
- full HD felbontas (bar gondolom ez alap)
- youtube (ha USB-s billentyuzetet ra lehet dugni a konnyu kereses miatt, az jo lenne, de nem feltetel)
- Mindig TV kartyaolvaso, DVB-T tuner
- passziv 3D lehet elony, de nem feltetel
- arban jo lenne 150K korul maradni, nagyon max. 200K
- egy WD HD TV Live lejatszo lenne rakotve, ha ez szamit
- a kozeljovoben valoszinuleg lesz alatta egy Playstation 3ezen tul nem tudom hogy milyen kulonbsegek vannak a TV-k kozott amik szamottevoek...
ami viszont fontos lenne:
van olyan TV (gondolom ehhez eleve Android kell) amivel az RTL Most a TV-n kozvetlenul nezheto? (az mar eleg, ha az Androidos appot tudja futtatni). a Zasszonynak jo lenne, es ha nem muszaj nem vennek csak ezert valami kulon ketyeret a TV-hez[ Szerkesztve ]
-
Colka79
tag
válasz nightshadow #9613 üzenetére
Szia!
Ajánlottál nekem egy Tv!!
Az LG-nél találtam egy hasonló paraméterekkel bírót!!
Ahogy olvastam a Speckóját csak annyi az eltérés,hogy az LG-ben van DVB-S Tuner és egyel több USB Port!
Én részemről az LG felé hajlok,de szeretném egy hozzáértő véleményét is kikérni ha nem haragszol!!
Előre is köszi!!
Gamertag:LaondaHUN
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Délután megyek az MM-be megnézni egy-két kiszemelt TV-t, és ehhez a demoworld-ről szedtem le trailereket. Most látom, hogy ezek kiterjesztése "m2ts". A belső mediaplayerek meg fognak birkózni ezekkel a fájlokkal?
Köszi! -
doktordrog
aktív tag
Sziasztok!
Azeretnék segítséget kérni, hogy 180k-ig melyik 50 colos tévét lenne érdemes megvenni (játék is lenne)?
Eddig ezeket láttam:
LG 50LN5400
Panasonic TX-L50B6E
Philips 50PFL3008H/12Köszi
Drog -
a000
őstag
Sziasztok!
Az alábbi két tv közül melyiket érdemes megvenni?
LG 42 LN 5400 FULL HD LED 106 cm.
SAMSUNG UE32F6400 80 cm FULL HD LEDVagy esetleg van jobb ötletetek hasonló árkategóriában?
Előre is köszi.
-
Gicz
addikt
válasz dragonfx #9608 üzenetére
De egy kevés köze van, de nem keverendő
Input lag: a monitorra kötött kábel végén megjelenik a kép, amit a monitor feldolgozó elektronikája kirak a panelre. Ez a feldolgozási idő az input lag.
A válaszidő: a monitor feldolgozta a bejövő jelet, és kiadja a parancsot a panelnak h rajzolja ki. És az az idő míg egy kis pixel beáll a parancsolt értékre, az a válaszidő. Ez lcd-nél tipikusan 2-8msec, plazmánál kb 0,001msec
-
lhurgoyf
tag
Sziasztok!
A Blaupunkt BLA-32/112 típusú tévén gondolkozom. Volna pár kérdésem, elsősorban azokhoz, akiknek már van ilyen:
1) Kábeles UPC-t tudnék használni vele?
2) Milyen formátumú filmeket tudnék vele lejátszani? Feliratot kezeli?
3) Ajánlanád nekünk a tévét? (Miért vagy miért nem?)Boldog új évet!
-
Kabel15
aktív tag
Egyébként ahol jól megfigyelhető, ha mondjuk valaki sokat játszott Gitar Hero val monitoron, és utána kipróbálja tévén. Piszkosul meglepődtem mikor itthon a már unalomig ismételt számokat nem bírtam végig játszani. Mivel megszoktam, hogy itthon pontosan akkor kell nyomnom mikor a karika beér, tévén meg annyira rossz volt az input lag, hogy mikor ott beért addigra már rég késő volt és hibának adta.
Asus P8H67 / Asus GTX 750Ti / Intel I5 2500 / Kingston fury hyper 2x4gb
-
Gicz
addikt
már hogyne lenne. game mód nélkül még sokkal több is, lm671-en 250msec game mód nélkül, vele kb 50.
és input lagnál annak is van jelentősége hogy az ellenfél mikor jelenik meg. gondolj bele.
most megjelent az ellenfél a játékban, te ezt a tv-n meglátod 70msec múlva, reagálsz rá, majd a reagálás eredményét megintcsak 70msec múlva látod, tehát megjelenéstől addig míg eldördül a lövés, feltételezve hogy a te reakcióidőd 0, 140msec telik el. ami azért sok.
míg ez egy jó monitoron lezajlik mondjuk 15-20 msec alatt.
[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz Kabel15 #9594 üzenetére
Azért olyan TV nincsen, amelyiknek 1000ms lenne a lagja...
A legrosszabb esetben 50-60ms-ről beszélünk... És itt sem a ellenfél észlelése a mérvadó, hanem az irányítás késik a kontrollerhez képest...
Brutál input lag= Mikor a Gears Of War 2-es lemezt teszed be és a TV még csak az 1. részt mutatja...(#9602) nightshadow: Na, az is durva, az biztos...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest