Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tench
tag
Sziasztok!
40-42 colos tévét keresünk nagyrészt sportműsorok, ritkábban filmek nézésére.
A Samsungok nálunk a túlszínezett kép miatt kiestek.
Jó, ha tudja a DLNA- t, és nem kerülne többe 160-170 e ft-nál.
Eddig a Sony W650-ese a legszimpatikusabb.
Esetleg más ajánlat ebben a kategóriában? -
eby0930
újonc
Helló!
2008-ban vásárolt LCD tv-vel akadt problémánk. Modell: SAMSUNG LE32A451C1
A jelenség: Készenléti állapotban világít a kicsi piros LED, bekapcsoláskor villog majd amikor bejön a kép elalszik. Jelenleg világít, bekapcsoljuk, villog....aztán semmi. Nem világít a LED, mintha be lenne kapcsolva de a képernyő tökéletesen fekete, mintha nem jutna el hozzá áram.
Amennyiben tud valaki segíteni, van tippje, ismer valakit akinek a bátyjának az unokatestvére látott már ilyet (de lehet , hogy az sem az volt), kérem jelezze.Üdv: Eby
-
tixem
addikt
Sziasztok!
45 ezer körül (50 lenne a felső határ) milyen TV éri meg a legjobban? 21.5 illetve 22 colosok közül?
Nézegettem Media Markt-ban, árukeresőn: jellemzően ilyen orion, vortex, toshiba, pár olcsóbb samsung van mindenhol. Némelyikben nincs is fullhd ekkora mértre, és kivétel nélkül mind TN.es.Találtam egy ilyet viszont: LG 22ma53D-PZ. IPS panel, full hd, első blikkre sokkal jiobbnak tűnik mint a többi hasonló áru riválisa. Hangszórói gondolom elég minimál darabok, valaki tudna mondani valamit, hogy ezek TV nézésre mennyire jók?
Vagy ha valaki tud ennyiért jobbat, az jó lenne
KöszönömGalaxy S24 Ultra 1TB ||| ( •_•) ( •_•)>⌐■-■ (⌐■_■)
-
zs2994
tag
válasz nightshadow #11491 üzenetére
39e6 rendelve , köszönöm.
-
zs2994
tag
válasz nightshadow #11480 üzenetére
Köszi , átolvasom . és LED max120ig mit ajánlasz ?
-
kaktuszka01
csendes tag
hello , 110-120e Led smart Tv ! Mi a legjobb valasztas ma a piacon? koszonom
-
feco100
tag
válasz nightshadow #11486 üzenetére
Köszönöm a segítséged!
Azt hiszem maradok a Sony-nál.Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
-
-
feco100
tag
válasz nightshadow #11482 üzenetére
Köszönöm!
Esetleg a Sony-n kívül más ajánlott készülék ebben a kategóriában?
Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
feco100
tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy új tv-t. Sajna csak 32"-os jöhet számításba, mivel adott a hely! Igazából csak tv-t, filmet néznék rajta, tehát a smart funkciók meg ilyenek nem hoznak lázba. Bár ahogyan nézem a komolyabb készülékekben már az is benne van. De mint írtam ez nem számít.
Ezidáig ezt a két készüléket néztem ki 1 2
Ezen készülékekről mi a véleményetek? Esetleg más ajánlás?Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv.
Úgy tanul a gyerek, ha kérdez!
-
Bitpalace
senior tag
válasz #75912448 #11476 üzenetére
Én ezt értem, csak mikor ekkora összeget kifizet az ember, akkor azért elvárná, hogy egy rendes belső lejátszó is legyen benne, mert így ez egy kicsit bosszantó, hogy annyira okos tv, hogy siet a hang...
Mentségére szóljon, hogy hlózatról megy a film, de ha HDD-ről tolom neki az 1080p-s filmet, akkor is siet!De az, ha valami egyszer jó és bevált, akkor miért kell lecserélni? Régi tv-be miért tudták úgy megcsinálni, hogy vigye rendesen? Én meg azért vettem ú tv-t remélve hogy jobb lesz....
Szóval akkor egy média lejátszó megoldaná a problémát?
[ Szerkesztve ]
-
zs2994
tag
sziasztok . mi a véleményetek a philips 39pfl3208h - rol ? Vagy mit ajánlotok hasonlo kategoriaban ~120e !
koszonom -
törölt tag
-
Bitpalace
senior tag
válasz #75912448 #11470 üzenetére
Viszont még annyit kérdeznék, hogy az mitől van bizonyos filmeknél (lehet az összesnél így van nem néztem végig mind a 150 filmet) hogy a magyar szinkronos hang szépen pontosan megy a filmmel, de ha átteszem angol hangsávra, akkor ott siet a hang a képhez képest. Ez csak tv-n van így gépen teljesen szépen megy az is! Viszont kipróbáltam bátyám régebbi samsung tv-én és ott neki is rendesen megy a hang nem siet. Ugyan arról a HDD-ről lett nézve, és szerintem tuti csak beállítás kérdése lehet, mert nem hinném hogy egy fényévekkel jobb tv-n nem megy rendesen.
üdv!
-
nrb263
tag
Sziasztok! Tvt szeretnek venni. Elvarasom csak annyi szep legyen a képe. Rengeteget olvastam forumokat teszteket Samu v Sony ahogy latom az eselyes. Keretem 250e. Segitsetek plz, egyetlen dolog ami erdekel az a kepminoseg, semmimas nemerdekel, se design se az hany port van rajta stb, nezo tavolsagom 3m igy 46 col korul keresgelek.
-
federerjanos
újonc
Üdv!
Van egy LG 42LV3400 Full HD tv-m. Tegnap filmnézés közben a bal oldala a képernyőnek érdekes életre kelt. Van mikor csak egy egy függőleges csíkban, van hogy a fél képernyőn tapasztalható a jelenség. Ki be kapcsolás nem változtat rajta. A jelenség a képernyő finom tekergetésére nem változik, és hol nagyobb hol kisebb területet fed le, de mindig a megfigyelhető szélességen, vagy ugyanakkora mértékű plusz elváltozással. Az intenzitása a negatív képhatástól a függőleges teljes csíkozásig.
Mi lehet a baj? Javítható? Kb mennyiért?
Segítséget előre is köszönöm.
FedererFreddy
-
Bitpalace
senior tag
válasz #75912448 #11441 üzenetére
Szia!
Beállítottam a Motion-t elmosódásra tettem 3-at torzítást felhúztam 7-ig, a szappanopera a nagyon "smooth" dolog még most is megvan ami nem rossz mert tényleg gyönyörű a kép, de filmnél soknál csúszik a hang mert olyan mintha a kép sietne. Gépen tökéletes a film, tehát nem a filmmel van gond. Lehet én vagyok béna, sőt szerintem biztos, csak még új nekem ez a tv.
üdv!
-
Gicz
addikt
válasz nightshadow #11464 üzenetére
hát azért mindegyikben van cinema mód vagy valami hasonló, ott már leet h eleve ás a helyzet, de pl keresd meg jánoss666-ot, és a kalibrálásod profin megcsinálva meglesz 250 helyett 50 dollárból
-
nightshadow
veterán
-
nismoka
addikt
válasz LucasGrant #11459 üzenetére
Nem nyal vissza mert a VA paneles sonykon látszik aminek kell, ha nem hiszed járj utánna.
-
nismoka
addikt
válasz LucasGrant #11457 üzenetére
Nem egészen mert hasonló eredmény született VA paneles sony és VA paneles samsung összehasonlításban is. Sőt nem akarlak elkeseríteni de az LG is alul maradt a sony-val szemben. Ennyit számit az elektronika és a gyárilag is használható szin profil. Egyszerüen általában a sony-k jobbak a szinátmenetekben és a részletek megjelenitésében.
[ Szerkesztve ]
-
zolem
aktív tag
-
nismoka
addikt
válasz viharkabat #11449 üzenetére
Most mi a gondod? A káva két oldalán is gömbölyitettek. Új modelleknél mindig ez van, nem csak a sony-nál.
[ Szerkesztve ]
-
nismoka
addikt
válasz viharkabat #11444 üzenetére
Több USB és HDMI, one flick távirányitó (opciónális) , új menü, wifi 2.4+5GHz, wireless subwoofer támogatás.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz viharkabat #11446 üzenetére
A W650 is ilyen árakkal indult, így jelenleg nincsen értelme ezt megvenni. Év végére ennek is normalizálódni fog az ára. Ez egyébként minden márka új modelljéről elmondható.
A mérettel kapcsolatban pedig sajnos ez a trend, hogy 32" és a 40"-42" között nem nagyon van köztes méret, max. belépőkategóriában a 39"-es.
-
viharkabat
aktív tag
válasz nightshadow #11445 üzenetére
Én is erre jutottam, ezért is érdekelne, hogy miben több a +50ezer Ft-on kívül.
A méretet igazából valami köztesre értettem, egyszerűen lahangoló, hogy a gyártók kihagyják a 32 és a 42 coll közötti szakadékot -
nightshadow
veterán
válasz viharkabat #11444 üzenetére
Speckók alapján a W650 utóda, van 32"-es is: [link]
-
viharkabat
aktív tag
válasz nightshadow #11442 üzenetére
Miben különbözik a 650-estől? Rénézésre nagyon olyan.
És kisebb méret nincs? -
Az-X
őstag
Rossz helyre jött
[ Szerkesztve ]
:)
-
nightshadow
veterán
2014-es Sony 42W705B nyitóára 210k [link]
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Bitpalace #11440 üzenetére
Érdemes, mert alapból tiltani fogja a képjavítókat. Csatlakozónként külön-külön érvényesek a beállítások, tehát végig kell zongoráznod külön-külön a konzol, Set-Top Box, BD lejátszó, médialejátszó, PC, stb-stb HDMI bemenetét, ahogy pl más profil tartozik a kábel vagy egyéb tévé szolgáltatáshoz.
-
Bitpalace
senior tag
válasz #75912448 #11438 üzenetére
Rendben köszönöm a segítséget!
Konzolnál be érdemes bekapcsolni a játék módot? És a beállításokat csatlakozónként testre lehet szabni? Vagy is úgy kérdezem, hogy mindig a használt eszköznél megjegyzi a beállításokat?viharkabat: Hiányozni nem hiányzik, mert le lehet tölteni, de a betöltés kis homok óránál megáll és nem tölti be
-
törölt tag
válasz Bitpalace #11437 üzenetére
A torzításcsökkentést tedd maximum 2 vagy 3-ra, az elmosódás lehet magasabb is, 5-6 vagy akár feljebb. BD rip, MKV, M2Ts lehet 24p-s, magyarul a Blu-ray tartalmak. Az összes képjavítót, azokat is melyek gyárilag be vannak kapcsolva, kapcsold ki, semmi szükség rájuk. A film mód nem képjavító, hanem az egyik gyári kép/színprofil, ezt kalibrálás híján használhatod ha filmeket nézel, ált a legközelebb áll a természetes, vagy meleg színvilághoz, amit mozihoz érdemes használni.
-
-
törölt tag
válasz Bitpalace #11435 üzenetére
Motion Plus-t tedd egyedire, a dejudder pedig ne legyen hármasnál magasabb állában. A mozgás simább lesz, viszont az alacsony beállítás eredményeként nem fog annyit begyorsulni, akadni a kép, mint gyári beállításon. 24p mellett akár ki is kapcsolhatod, ízlés kérdése.
-
Bitpalace
senior tag
Sziasztok!
Végül is a 32" f6400-at vettem, de lenne pár észrevételem... Hogy ez a "smooth" érzet amit ad a kép, az nálatok is olyan hogy ha néztek filmet akkor vannak pillanatok hogy 1-2 másodpercre ez megszűnik? Nekem egy kicsit szembetűnő, és egy teljes filmet végignézni így lehet bosszantó lenne. Viszont gondolom ez csak beállítás kérdése.
A másik dolog, hogy a youtube miért nem megy app-ok között? Nem annyira para, mert böngészővel be tudom hozni ha akarok valamit nézni, csak egyszerűbb lenne a youtube app-al.
Köszi!
-
viharkabat
aktív tag
Nem annyira nehéz. Érdemes kivágni pl. kartonból a leendő tévét és bepróbálni az adott helyre hogyan mutat.
Meg attól is függ, hogy mit néz sokat. Sporthoz, filmekhez, színpadi műsorokhoz a szóba jöhető tartományban azért jobb a nagyobb. Sok SD műsorhoz vagy rossz jelforráshoz célszerűbb lehet a kisebb. (teleshophoz és politikusokhoz a 32-es is durván nagyregger!
A 60ms-os inputlag nagyon sok, ha valakinek ez számít.
Toshiba szigetet ha jól emlékszem a budaörsi Euronicsban láttam, mondjuk nem tudom melyik modellek voltak kipakolva. Érdemes lehet odatelefonálni. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Van nekem 1 Samu LED, nem smart TV-m, egészen pontosan UE32D5000-es, van arra lehetőség, hogy meglévő csatornákhoz hozzáadjak újakat? Mivel a diginél lettek új csatornák mióta csináltam 1 teljes keresést, csak könnyebb lenne így, mint megint újra kerestetni mindent és beállítgatni a listát és a sorrendet...
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
klepto
addikt
Sziasztok!
Az alábbi két készülék közül melyik a jobb megbízhatóságban, elektronikában, panelben, stb.; vagyis melyiket ajánlanátok inkább és miért?
Philips 32PFL4508H/12
LG 32LA660SHa magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)
-
törölt tag
válasz nightshadow #11421 üzenetére
A 60LE650/652/752-nek játék módban 60ms körül, azt nem tudom a 39" miképp viszonyul hozzá.
Egyébként valaki használ napi szinten LC 60LE652-t vagy 752-t? Nem tudtam megnézni csak neonfényes körülmények között, az pedig tudjuk mennyire hiteles. Igazság szerint megvenném, túl nagy elvárásaim nincsenek, hosszútávon bekerülne vászon mögé, normál tévénézési szokásokhoz kellene. Ekkora méretben a Samsungok kiesnek, mert lehetetlen csík vagy foltmentes példányt kifogni. Az LG idén nem remekel, a felső kat kivételével még otthoni körülmények között sem jöttek be, Pana ET60 tetszik, sajnos csak max 55 colos, náluk pedig a felső kategória lett minősíthetetlen, legalábbis LCD fronton. Philips 6008 sem rossz, de ott is méretakadály van. Érdekes lehet még a Totyiba 58L7365, de ehhez a márkához nem jutok hozzá, élőben sem tudtam normál körülménye között megnézni. Úgyhogy
-
Bitpalace
senior tag
Köszönöm!
Még annyit kérdeznék, hogy látom a Samukhoz adnak IR vevőt, azt a célt szolgálja ha pl. valakinek van mondjuk DVD lejátszója akkor abba kell csatlakoztatni, és úgy vezérelhető lesz a smart távirányítóval? Vagy azt mindenképp a tv-be kell csatlakoztatni?
üdv!
-
dorika87
őstag
Lényegében nem az... jelenleg 39LN575S és 39LA620S között vacilálok. Nem tudom megérné-e többet kiadni a 620-ért. 3D annyire nem fő szempont. A képminőség annál inkább. Ha annyival szebb a 620s képe az 575s-hez képest akkor érdemesebb elgondolkodnom. Csak ehhez meg kell néznem egymás mellett a két tv készüléket.
Vagy vajon jobban megérné egy Samsung 32F6400, esetleg egy LG 32LA660s?
Kisebbek de képminőségben lehet jobb?[ Szerkesztve ]
-
zolem
aktív tag
válasz nightshadow #11421 üzenetére
Megértelek.
#dorika: esetedben max a 39'nek van hely de nézési táv mennyi. Nem mindegy hogy 1,5 vagy 2m[ Szerkesztve ]
にんじん
-
dorika87
őstag
spórolhatok én bármeddig, akkor se tudok 32-39-nél nagyobbat venni. mert annál nagyobb nem fér be. Egyébként 1,5-2 méterről néznénk a tv-t. Így legalább nem tudok több száz ezret költeni a tv-re, mivel van egy határ ami fölé nem mehetek... az pedig a tv szélessége szóval ez lehet nem is olyan nagy baj anyagi szempontból
nightshadow: ha meglesz a tv, a következő lépés nálam is a soundbar lesz, szintén helyhiány miatt én is inkább abban tudok gondolkodni.
[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
-
zolem
aktív tag
válasz nightshadow #11418 üzenetére
hát akinek ennyi
szarvan otthon az vegyen egy normális házimozi erősítőtにんじん
-
zolem
aktív tag
kicsit olvasgattam és megakadtam azon ,hogy hány hdmi port van a tv. mire kell 1-2 vagy több port? kettő nem elég?
にんじん
-
zolem
aktív tag
válasz viharkabat #11415 üzenetére
igazad van, de én a 32 - 39 esetére gondoltam konkrét (persze lehet túl nagyot venni,de a reális kiválasztott méretek közül általában a nagyobb nem lesz túl nagy) és szerintem a 39'-al nem lönének túl a célon.
mi az a VHS ?kérdés hogy a nézési távolság mekkora, mert ő 2-3 métert írt amihez a 39 simán nem nagy .
becsült vagy mért távolság,mert van aki a nézési távolságot félresaccolja[ Szerkesztve ]
にんじん
-
viharkabat
aktív tag
Sztem írták, hogy nem spórolásból, hanem a hely miatt. Egyébként nem értek egyet a "nem lehet túl nagyot" véleménnyel. Nálam bőven lenne hely akár ötvenesnek is, de én is 39-est keresek. Egyszerűen nem akarom, hogy a tévé rátelepedjen a szobára. Másrészt ha valaki nem csak FHD tartalmakat néz, hanem vegyesen SD-vel, DVD-vel, akár saját régi VHS felvételeit, akkor a képhibák a méret növekedésével arányosan zavaróbbak.
-
dorika87
őstag
válasz Bitpalace #11412 üzenetére
Léteznek 39 colos tv-k is. Elvileg Philipsnek vannak még 37-39-es tv-i, de azokat nem ismerem.
Samsungok közül 39F5000, 39F5300, 39F5500, 39F5700, ezek mind beférnek mert 89.5cm szélesek
illetve ha LG a szimpatikusabb akkor 39LN575S illetve 39LA620S szintén 89.5cm széles. Ezek 98-99cm átlójú tv-k, tehát pont megfelelnének neked.
Természetesen 32"-ban is gondolkodhatsz. Abból azért még több a választék. Sajnos 39"-ból kevesebb van.
(Egyébként ugyanezzel a problémával küszködök én is. Szintén 90cm széles a szekrényem ahova tervezem a tv-t.) Én inkább próbálok 39-es fronton nézelődni, mert célom, hogy minél nagyobbat szeretnék, de tény, hogy 32-esekből több a választék, úgyhogy néha még én is elgondolkodok, hogy lehet érdemesebb kisebbet, de "jobbat" választanom. -
Bitpalace
senior tag
Átlót akartam írni bocsássatok meg...
De sajnos nekem 90 centi széles helyre kell megoldanom a tv-t ezért is esett a választásom 32"-re, mert nagyobb nem igen fér be
üdv!
-
nismoka
addikt
válasz viharkabat #11406 üzenetére
Igen az elektronika is olyan fontos mint a panel, és a Sony jobb képfeldolgozó elektronikában.
-
lorinser
senior tag
Szvsz, egy megjelenítőnél első sorban a képminőség a legfontosabb. A többi csak parasztvakítás. Én mindig azt mondom, hogy ha van módod egymás mellett megnézned két típust akkor azt válaszd, amelyiknek neked szebb/jobban tetszik a képe.
Nem hiszem, hogy a smart meg a menü gyorsasága olyan nagyon fontos vagy döntő tényezőnek kellene lennie (a menüben amúgy is csak néhány alkalommal megy be az ember nem minden alkalommal, a smart szerintem ugyan ez).
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
lorinser
senior tag
Szia!
Ebben a méretben miért nem maradsz a plazmánál? Szerintem ebben az árkategóriában jobban járnál vele. Ha LCD-t szeretnél akkor ezt a Philips 55PFL6008-at még érdemes lenne megnézned. Bár ez egy kicsit több mint amit rászánnál de itt az Ambilight adja a pluszt.
Vagy a "kistestvére" már beleesik az általad meghatározott ársávba.
[ Szerkesztve ]
Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
LucasGrant
aktív tag
Ez egy fórum, mindenkinek megvannam a meglátásai, véleményei, amit megoszt másokkal, nekem azok véleményeim amit leírok. Azt, hogy neked az a véleményed az LA660 vs. W805 -röl, az a saját meglátásod, az én meglátásom pedig más, de ez normális mivel minden ember különböző, ez így természetes. Ezért van a fórum, hogy lehet vitatkozni, kinek mi miért tetszik
-
zolem
aktív tag
Lucas Grant L.G. LG
にんじん
-
viharkabat
aktív tag
válasz LucasGrant #11405 üzenetére
Valóban nem rossz az LG, viszont üzletben láttam kiállítva egymás mellett az LG660-ast és a Sony805-öst ugyanabban a méretben. Ha ott akkor abból a kettőből kellett volna választani, egy pillanatig nem gondolkodtam volna, a Sony képe sokkal szebb volt (tudva a panel eredetét is)
-
LucasGrant
aktív tag
válasz viharkabat #11403 üzenetére
Nem De attól még nekem ez a véleményem, amikor én tavaly Tv-t vettem sokat gondolkoztam az IPS-es tv-k között, 55" méretben ezek a versenyzők voltak: Philips 7es, LG 740, Sony 807,
Philips képminőségbe tetszett viszont nekem nagyon lassú volt már a menüje is, Sony összeségében nem fogott meg, viszont az LG LA740S akár desingba akár képminöségbe nagyon bejött. Azóta is ezt használom és nagyon megvagyok vele elégedve. -
nismoka
addikt
válasz LucasGrant #11401 üzenetére
Kezdesz átesni a ló túlsó oldalára ezzel az LG ajnározással..
[ Szerkesztve ]
-
viharkabat
aktív tag
Te az LG-központból reklámozol?
-
Woodslave
félisten
vmi %-ot fizetnek neked?
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
LucasGrant
aktív tag
válasz jokeman #11399 üzenetére
Mindegyik technológiának megvan a maga előnye és hátránya, én speciel LCD párti vagyok.
Ha azt vesszük kicsit sarkítva pár tényezőt tekintve mint pl. a természetes színek, vagy a nagy látószög akkor a plazma, LCD megfelelője az IPS panelos LCD-k. És a fent említett Sony is ( LG IPS panel) az, én még ebben a kategóriában szívesen javasolnám az LG 47LA740S-t ami ár/érték arányban jobb választás, meg véleményem szerint képminőségbe és szolgáltatásokba is jobb, meg magasabb kategória is ugyanabban az árban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Vírusirtó topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hangprojektor extrákkal: Samsung HW-Q700A teszt
- Asszociációs játék. :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek