Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz beholder00 #22197 üzenetére
Teljesen ugyanaz, vedd az olcsóbbat.
-
lazioforever
tag
válasz Tegla80 #22194 üzenetére
Most nem azért, de pár hónapja olvasgatom a topic-ot, és elég érdekes, hogy mindig azzal jöttök elő, hogy tegyen még pénzt hozzá az kérdező. Nem biztos, hogy mindenki megteheti, hogy csak úgy dobálózzon plusz-minusz 10-20 ezer ft-al.
Én megértem, hogy azért írjátok, mert az elvárások és a keret nem fedik egymást. De ha ennyi van tv-re, akkor ennyi, és kész. Pont erre találták ki a 22-24"-os tv-ket. Van belőlük Full HD, és Smart is. Most az, hogy kicsi, szerintem nem akkora hátrány. Játszani úgyse 2-3m-ről szokott az ember (legalábbis én nem, főleg ilyen méretű tv-nél), átlagos tv-zésre pedig ez is elég 2m-es távolságból. -
beholder00
tag
Üdv!
2 Tv közül szerintetek melyik a jobb? max keret 85K és jobbat ebben a 32"-es kategóriában nem találtam. Sima átlagos tvadók nézésére lenne, nem túl nagy használati idővel, max laptopot kötnék rá nagyritkán fimek miatt.
vagy
-
törölt tag
válasz Winchester95 #22187 üzenetére
Nem lesz felüdülés, mert az monitor méret, legalább 32-est vegyél, ha tévézni is akarsz. Most vett valaki ilyen Toshiba tévét, és ez a véleménye: "Megjött az Toshiba. Annyira occó, hogy semmiféle digitális vevő nincs benne. Gyermeknek egyenlőre jó az analóg is, de ha ezt tudom, lehet meg sem veszem. Kb 40e a reális ára is." Ezek közt keresgélj. [link] Van köztük Full HD is.
-
Tegla80
addikt
válasz Winchester95 #22193 üzenetére
Nemtom mi nalad a felallas anyagi teren,de keritened kellene meg egy kis penzt,mert latod Te is,h igy boknod kellene ahoz,h valasztani tudj. 60e magassagaban,meg sztem mar fixen tudnad is,h mit vennel.
Sony® & PlayStation®
-
Tegla80
addikt
válasz Winchester95 #22190 üzenetére
Az a baj,h ezen oszzegbol nehez jo kompromisszumit kotni.(lattad mi a kinalat ezen penzen)
A szavaidbol az jon le,h lenyeges szamodra a tudas ,de a meret is jobb lenne,ha a nagyobb lenne.
Szoval hozza kene meg csapnod egy kis penzmagot,h tenylegesen elegedetkent ulj majd le a tv ele.....igy valamely dolog hianyozna sztem.Az 5.1 ed meg ugy ahogy Te gondolod,ugy nem fog menni.
(optikai kimeneten tudsz ha van a tv-n,vagy dac al ,ami a valoszinubb ,mert gondolom optikai bemenetes hangcuccod sincsen. Szoval dac ami 10e magassaga kintrol is)[ Szerkesztve ]
Sony® & PlayStation®
-
törölt tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. Jövőhéten kellene megrendelni a készüléket, nézelődtem, de nem tudom, hogy milyet vegyek. DiGi-s beltéri lenne rákövetve, 80 %-ban TV-zés menne, maradékban filmezés, általában 3 D.
Keret: 150-200 e Ft között.
Követelmény: 3 D(lehetőleg passzív), Full HD.Ebben az árkategóriában milyen TV-t ajánlotok? Melyik a best buy?
Ill. melyik webshopokat ajánlanátok?
Nagyon szépen köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
válasz Tegla80 #22189 üzenetére
Smart+usb lejátszás+fulld.
vs hd, nincs usb + nincs smart de nagyobb méret (80cm vs 56cm)
de egyszerűen nem tudok dönteni, élmény az biztos hogy jobb lenne a 80cm en, viszont többet tud a smartos...
és egyébként ezekre a tvkre 5.1 et nem lehet rákötni? (3csati, zöld narancs fekete)
-
Tegla80
addikt
válasz Winchester95 #22187 üzenetére
Nagyobbra +1
(jelen esetben nekem a meret tobbet erne ,mint a smart.Plusz,mivel gepet is dugsz ra,igy nemileg helyettesited is a smart hianyat.)Sony® & PlayStation®
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Vettem egy H6470-et. (55")
Homogén fekete képen felhősödés tapasztalható, illetve alulról 2m egyenes szögű nézőtávolságból bevilágít 3-4 led fény.
Nem tudom, mitévő legyek, elfogadjam-e, hogy ez ilyen, vagy menjek vissza a boltba és kérjek másikat. Esélyesen az sem lesz jobb. Ilyenkor meg jön az őrlődés, hogy miért nem a Sonyt hoztam.Egyébként oldalról már kis szögben nézve ez is rohadtul szürkül, a fekete itt is kék, szóval igazából semmi egetverő képminőségbeli különbséget nem tapasztalok a H5000-hez képest, kivéve, hogy ez épp a duplájába került.
A mozgás fura egy kicsit, biztos azért, mert sokkal folyamatosabb, mint az eddigi tv-imen volt, valahogy az az érzés, mintha minden mozgás kicsit fel lenne gyorsulvaEkkora balszerencsém egyébként nem lehet, hogy ennyi variálás után is, másodszorra is belehúzzak a tv vásárlásba.
Sony-t ha akartam volna sem tudtam volna hozni, mert az 5 hónapja futó kiállítási darab volt csak a W805-ből, azt meg nem hoztam volna haza. (ja, és csak 10k körül engedtek az árából)[ Szerkesztve ]
-
Winchester95
őstag
Na, két választásom van!:
Toshiba 32P1300DG
HYUNDAI LLF22285
Eddig ami volt tv/monitorom: crt (nagy) 43cm es és 49cm es.
Szóval még egy 22"-os is felüdülés lenne ezután.3méterről vagy kicsitvel kevesebbről nézném a TV-t, használva lenne xboxhoz, (hdmi,) és géphez is (eleinte dvi/vga később HDMI)
Szerintetek?
Hyundai többet tud sokkal, viszont a toshiba még is csak 80cm-es... -
Dave567
addikt
válasz lazioforever #22185 üzenetére
Sokan, de nagyon sokan le írták már, a válaszidő, nem egyenlő az input laggal, de ha a kinézett tv 20ms-os input laggal rendelkezik, akkor tökéletes, de viszont a válaszidőnek szerintem az nagyon sok.
Nézzél tesztet ha van a tv-nek, és input lag infót keress.[ Szerkesztve ]
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Egy 20ms-os válaszidejű tv mennyire alkalmas szerintetek játékra?
Kinéztem egy Toshiba 32w2432DG LED tv-t, és a gyártó honlapján 20ms-ot ír válaszidő értéknek. Ez mennyire elfogadható, ha játszani szeretne rajta az ember?Egyáltalán mekkora válaszidő ajánlott játékhoz?
-
stigma
addikt
Sziasztok! Mai napi hozzáoszlásomban kiírtam a TV paramétereket, amit szeretnék vásárolni. Ezeket leszűkítettem az alábbi 3-ra:
1.Samsung UE40H6400AWXXH
2.LG 42LB650V
3.Panasonic VIERA TX-42AS500ELényeg még a garancia is,max veszek hozzá 1-2 évet még, de max 130k-ból (+5-10k) álljon meg és az ott felsorolt paramétereket tudja.
Dönteni nem tudok, majd egy kört futok valamelyik nagy áruházban.
[ Szerkesztve ]
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Anti-Hero
aktív tag
Sziasztok. Erről mi a véleményetek? [link]
Esetleg 100.000Ft környékén milyen tv-t ajánlotok ami Full HD-s és jó PS4-hez (kép frissítés stb)? Smart meg 3D nem érdekel.
Ez nem hanyag elegancia, mer' ez precíz igénytelenség.
-
törölt tag
válasz stigma #22158 üzenetére
40-es Smart 3D: Panasonic VIERA TX-40AS640E
42-es Smart 3D: LG 42LB650V -
lazioforever
tag
válasz Winchester95 #22175 üzenetére
Az 5.1 is ráköthető, nem gond. Ha más nem, rá tudod dugni Jack-el a fülhallgató helyén, és akkor 2.1-ként fog szólni.
Amúgy a Smart tv szerintem nagyon felesleges dolog. Kezdetleges, bonyolult. Rendesen ne lehet internetezni rajta (legalábbis amiket én eddig próbáltam). Oké, ilyenre, hogy Youtube-ot nézz rajta, jó, de egy rendes böngészőt nem fog helyettesíteni. Inkább netezek a telefonon.
Amúgy a Hyundai Smart tv-knél szokott valami gubanc lenni a wifi eléréssel, ha jól tudom. -
BBéci
legenda
válasz Audison #22172 üzenetére
Azt tapasztaltad már, hogy mekkora képminőség különbség van az egyes lejátszó szoftverek között?
Ha jó szoftverrel, amit megfelelően beállítottál játszod le a magas bitrátájú, full HD filmet HTPC-ről, médialejátszóról, akkor bizony jelentős a különbség.
Vacak szoftver, hozzáértés nélkül beállítva, adhat rosszabb képet, mint a TV beépítettje.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Audison
senior tag
Gondolom sokan ismeritek az oldalt, de hátha van olyan is, aki nem.
[ Szerkesztve ]
-
Osynho
addikt
válasz jézusom #22171 üzenetére
Nem, azt mondják meg, hogy honnan van értelme az egyes felbontasoknak. Mert onnen látod. Nézheted az udvarról is, senki se tiltja meg. Szerintem az a közröhej, hogy hetente felháborodnak itt a forumon, hogy ez mekkora hülyeség, kb kikérve maguknak, mintha tamadás érné őket amiatt, hogy ők messzebbről nézik a tv-jüket. Nyugodtan nézzék messzebbről, de az emberi szem továbbra is meghatározott tulajdonságokkal bír. Szemésznél is megy a reklamálás, hogy a tesztábra túl közel van?
-
Sanyi.il
aktív tag
tippeket kérnék, azzal kapcsolatban, hogy a tv-met (32" samsung) hogyan lehetne pár fokot dönteni, hogy ideálisabb legyen a szöge, fali konzol egyelőre nem jöhet szóba, és sajnos nem könnyíti a feladatot, hogy egy íróasztal felső polcán van, így nem ideális egyébként is az elhelyezése, de ha sikerülne egy picit (10-15fokot) megdönteni (előre), máris jobb lenne. valami ötlet valakinek?
-
Winchester95
őstag
válasz lazioforever #22169 üzenetére
Nekem itthon csak egy 5.1 van.
Hát akkor a hyundai HYUNDAI LLF22285 22" Smart nem jobb választás? az már smartos s 43k ért, többi olyan 45k körül van.
-
Audison
senior tag
-
BBéci
legenda
válasz Winchester95 #22166 üzenetére
Mennyi az a pár méter? [link]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
lazioforever
tag
válasz Winchester95 #22166 üzenetére
Szia.
Én is ezeket nézegettem egy hónapja. Végül erre a kettőre szűkült a listám:
Hitachi 22HXC06
Philips 22PFH4109Mindkettő 22", Full HD, 100Hz-es LED TV, jó képpel, és nagyon gagyi hangzással. Plusz hangszóró vagy hangfal mindenképp kell hozzá. 2 év garanciát adnak rá általában mindenhol.
Én végül a Hitachi-t választottam, mert szimpatikusabb volt.
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Egy 20ms-os válaszidejű tv mennyire alkalmas szerintetek játékra?
Kinéztem egy Toshiba 32w2432DG LED tv-t, és a gyártó honlapján 20ms-ot ír válaszidő értéknek. Ez mennyire elfogadható, ha játszani szeretne rajta az ember?
Egyébként egy PS lenne rákötve, ha ez számít valamit. -
Winchester95
őstag
Sziasztok!
Tv vásárlás előtt állok.
kb 45ezrem van rá de az a maximum.
eddig 15 17" vagy tv n max 56cm es crt n neztem tv t.
Nem igény a 100 meg 80cm pár méterről nézném ugy is.
ujjonan a hyundai 22" os smart os fullhd s valtozatot neztem.
Ez most 43ezer tescoban.
esetleg hasznaltan is szoba johet csak garisan.
igazabol smart tv jo ha van de nem fontos. Meg a led sem.
fullhd viszonk kell. Pc t is csatlakoztatnék hozzá. (Egyenlore dvi vagy vga kesobb hdmi)
Xbox 360 at is hdmi+ ugye jon a kabel tv.
Tenyleg maximum 50ezer lenne ra a keret.
Kerdes hogy ezeknek a tudataban mit ajanlotok mint hozzaertok? Meg ebben a honapban szeretnek venni es tobbet nem tudok ra szanni.
bocsanat az ekezetekert de telefonrol irok. -
jézusom
addikt
válasz Nagylajos_1 #22164 üzenetére
Szopi.
Legközelebb be kell mondani, hogy khmm fogyasztóvédelembammeg aztán szépen nyílik a kassza
-
Nagylajos_1
tag
válasz jézusom #22161 üzenetére
Ajándékkártyára kiírták, és levásároltuk... Mind1 az új samsung jó árban volt... csak most szívok vele, ugyanis csatlakoztattam pc-hez hdmi-n keresztül, és amint betöltene a windwos, elmegy a kép és kiírja hogy nincs jel
Kezdem unni Csökkentett módban pedig teljesen jól betölti...https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
Unteroff
aktív tag
Üdv!
Szeretném kikérni az itteni topicban otthonosan mozgó fórumosok véleményét LED Tv vásárlás terén. Családom eldöntötte, szeretne venni egy új Tv-t, egy kis technikai upgrade kellene itthon, mivel van egy rakás tv, de mind jó öreg katódsugárcsöves . Ja, és akkor már néném is megkért, hogy nézzek neki is, hasonló Tv szerintem jó lenne.
Sajnos, nem a legjobb árak vannak erre felé vidéken, illetve a családom nem nagyon akaródzik úgy venni, rendelni netről, hogy nem látja saját szemével, így a helyi tacskós és egyéb más elektronikai üzletek maradtak, esetleg megpróbálom meggyőzni, ha esetleg van egy jó alternatíva.
No szóval, itt lapozgatom a mostani tacskós lapot, és hirdetnek egy Samsung 32H4500/4510 HD Smart LED-tv. Ez jónak néz ki, mármint a méretet néztem első sorban (egy max 52x85 cm-es hely kell neki, mert egy szekrénysorban van a mostani TV is, annak a helyére megy), meg elég sok funkciója van, pár egy párról nem tudok mit mondani, kell vagy felesleges.
Esetleg egy LG alternatíva, a 32LB570B, de abban nincs Wifi, kell hozzá venni 7k-ért egy megfelelő eszközt.
Sajnos, keretet nem tudok, de szerintem a család nem nagyon akaródzik 100k-nél többet kidobni.
Illetve van itthon a mostani TV mellett egy Inviteles Set-Top-Box (HD-C63CX).
Szeretném kérdezni, hogy ezzel a párosítással lehet-e neten böngészni, és filmeket is nézni netről. Összetudom-e kapcsolni szgéppel, laptoppal, és arról tv-ről böngészni a szgépről médiatartalmat.
Illetve a TV-nek van Smart funkciója, de nem sokat okosodtam belőle, nem értem, mire jó(játszani, internet böngészés, arra ott a PC, okostelefon).
Esetleg tartózkodjak az év végi szupermarketes ajánlatoktól, és inkább szaküzlet?Előre i köszönöm a válaszokat!
Steam: BlasiusUnteroffizier SC: Felcser Origin: Felcser_HUN Uplay:FelcserBlasius
-
jézusom
addikt
válasz Nagylajos_1 #22055 üzenetére
Ne légy hülye, nincs levásárlási opció! Ezt mondják, de a fogyasztói törvényeket nem a médiamárkt találta ki szerencsére
-
BBéci
legenda
válasz stigma #22158 üzenetére
HTPC-t és bármilyen egyéb lejátszót HDMI kábellel kell csatlakoztatni a tévéhez. Ethernet esetén a TV beépítettje végzi a lejátszást, az ismert pocsék minőségben.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
jézusom
addikt
Válaszolok magamnak: http://www.hazi-mozi.hu/cikkshow.php?cid=2948
-
stigma
addikt
Sziasztok! Én is TV vásárlás előtt állok és az alábbi 40"-42" TV-t szeretnék venni, az alábbi paraméterekkel:
- 40"-42" -os legyen
-FullHd
-1db Ethernetnek kell lenni rajta, mert jelenleg asztali gépről, később HTPC-ről futtatok filmeket.
- SMART 3D
- árban 130kAmire használnám az legfőképp 1080p-s filmeket játszanék le rajtuk, illetve TVnézés.
Két variáció kellene, mégpedig olyan TV-t írni ami egyrészt tudja a 3D/ nem tudja és az alábbi paramétereknek megfelel. Eddig én Sony/LG és Samsung TV-et néztem és egyenlőre arra jutottam, hogy az alábbi típust ajánljátok:=> Samsung UE40H6400
Ezen felül bármilyen TV-t ajánlhattok.
segítséget előre is köszönöm!
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
gyeniko
őstag
válasz HagaNRG #22148 üzenetére
Vettem a fáradságot és összeszámoltam: nekem az elmúlt 10 évben 26 db TV-m volt. Ebből 9-et eladtam, 7-et a rokonságnak ajándékoztam, most van 10 db.
Technológia szerint: 5 db CRT, 2 db hátsó vetítésű LCD TV, 8 db plazma, 11 db LCD TV . Méret szerint: 65-ös 4 db, 63-as 1 db, 60-as 1 db, 55-ös 2 db, 50-es 5 db, 42-es 3 db, 40-es 1 db, 36-os 1 db, a többi kisebb. Minőség szerint: 5 db aktuális csúcs modell, a többi alacsonyabb kategóriájú. Típusok szerint: 5 db Sony, 12 db Samsung és 9 db LG. Azt gondolom, hogy van némi tapasztalatom, mégsem hangoskodok.[ Szerkesztve ]
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
gyeniko
őstag
Valóban, nekem is azt mondták, hogy jóval 10 ezer € felett kellene keresgélnem. Az Runco LS-5-ben már műanyag az optika. Az X55 egy szuper-hiper feketéjű és kontrasztú (mint általában a JVC-k) EISA díjas vetítő, mindenhol sokcsillagos értékeléssel. Az RS-900-nak viszont nem "acélos" a kontrasztja, nagyon nehézkesen kalibrálható (szerencsétlen a menüje), nagyon nagy és hangos. Ennek ellenére nem könnyű és nem olcsó a cseréje. Amikor 2008-ban megjelent, 14.000 $ volt az induló ára, már tudom, hogy miért.
Nem tehetünk meg mindig mindent, amit kellene, de azt mindig meg kellene tenni, amit lehet!
-
-
zsolti1902
aktív tag
Sziasztok.
Tudnátok ajánlani 32"-os LED TV-t 90 ezerig az alábbi minimális elvárások alapján?:
- FULL HD, minimum 2 HDMI csatlakozóval
- Szép képe legyen és ne doboz hangon szólaljon meg!!
- Ismertebb márka , legalább 2 év garanciával (Panasonic, LG, Samsung, Sony stb)Ami nem lényeg:
- 3D
- SMART funkció
- a világ összes formátumát ismerjeTalán van ilyen TV a világon.
Köszi előre is!
My VGA History: S3 TRIO 64 - 3DFX Vodoo - MX4000 - FX5700LE - 8400GS - 3850 256MB - 8800GT 512MB - 4850 1GB - 5850 1GB - 7870 2GB - R9 280 3GB - RX 480 8GB - GTX 1080 8GB - HD5450 512MB - HD5750 1GB - RTX 2080 SUPER 8GB - RTX 4070 SUPER 12GB
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Tudtok oldalt, vagy linket rendes főleg Panasonic TV katalógusról. Hihetetlen, hogy a hivatalos oldalon se lehet a TVket összehasonlítani...
LG, samu és Sony is érdekel, lényeg hogy legyen valami összehasonlítási alap, meg hogy egyáltalán tudjam melyik széria az új. Nem akarok belefutni több éves elfekvő kakiba.
Régen bementem egy nagyobb üzletbe, és elhoztam egy lexikon méretű katalógust, nem igaz, hogy nem lehet letölteni
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz Revolit #22146 üzenetére
igen viszi
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
1155
csendes tag
Technika tv vélemény valaki, ma voltam a tescoban 50" technika tv 110k
-
HagaNRG
őstag
válasz adodaniel #22119 üzenetére
"Én biztos nem fogadnék el olyantól, aki alapvető fogalmak jelentésével nincs tisztában, valamint max. 2-3 azonos márkájú tv-t látott tartós ideig és van vele tapasztalata. "
Soha nem mondtam senkinek, hogy azért vedd ezt, mert és mert... Hanem elmondtam, hogy én mit olvastam az adott modellről az elmúlt hetekben és mi a TÖBBIEK szerinti pozitív-negatív oldal a tv-vel kapcsolatban.
Azt sem hinném, hogy annyira nagy észosztóvá váltam volna itt, és tudom, hogy az, hogy nálam az elmúlt 5 évben összesen 2db plazma fordult meg, az nem teszi mérvadóvá a kommentjeim, ezzel szemben az itt fórumozók közül azt is fogadni merném, hogy max. 1-2 olyan ember van, akinek igazán komoly, hosszútávú tapasztalata van több tv-vel akár párhuzamosan is.
Mert a legtöbben mégiscsak átlagember itt, akik adott időben kitalálják, hogy tv-t szeretnének, kinéznek 2-3 típust és hasonlítgatják őket a végletekig.Nekem pl. még az ilyen emberek kommentje is nagyon sokat tud számítani, mikor leírja, hogy ő mit tapsztalt ezzel és ezzel a típussal szemben akár bolti környezetben is.
Ha meg van is olyan, akinek tényleg az a hivatása, hogy tv-ket tesztel és hasonlítgat és nagyon vágja a témát, akkor mégis hogy fordul elő az, hogy az egyik mindent félretéve esküszik, hogy a Sony a legjobb 50"-es LED a középkategóriában, a másik illető szerint meg a Sony csak presztízs márka és a Samsung sokkal jobb nála, minden tekintetben.Szóval a lényeg az, hogy én őszintén elnézésed kérem, ha bármilyen kommentemből az tűnt ki, hogy egyrészt full amatőr vagyok ÉS még ennek ellenére is osztom itt az észt, vagy ilyesmi.
Azt meg egyenesen kikérem magamnak, hogy én bármelyik itteni szakembert egy szóval is lehurrogtam volna, vagy ilyesmi, mert akin csak kicsit is láttam, hogy az átlaghoz képest jobban benne van a témában, azt már amúgy is megkerestem privátban is személyes segítségért és tanácsért.[ Szerkesztve ]
-
Revolit
senior tag
Sziasztok!
Egyre inkább hajlok a samu 48" 6400-as tévéje felé. Kérdés, hogy ha már van 3d meg szemüveget is adnak hozzá, akkor megeszi a beépített média lejátszó usb-ről a 3D x264-es BD Rip-et?Szerk.: de igazából annyira nem izgat 3D, mert sztem megnézek 1-2 3d filmet azt csókolom.
És nem igazán tudok dönteni LG 47LB670V meg samu 6400 között. Néztem a képeiket üzletben, de nem egymás mellett. Nem lettem okosabb. Tanácsok?Előre is ksözönöm
[ Szerkesztve ]
-
kristof123
őstag
Üdv Urak!
160k-ért szeretnék TV-t venni lehetőleg 48-50" vagy nagyobb és nem kell smart és 3d sem. Van még egyáltalán ilyen TV?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz gyeniko #22139 üzenetére
Az a Runco egy rendkívül jó minőségű vetítő, én is verném a seggemet a földhöz, ha olyannal mozizhatnék.
A mostaniak között nem 2 M alatt kell keresni az utódját, hanem inkább 3 fölött. Bár egy LS-5 már tutira folyamatos vigyort varázsolna az arcomra.
Nem ismerem az X55-öt de igazából nem is vágyom rá.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gyeniko
őstag
Mindent elhiszek neked (se), de ezek szerint léteznek olyan műanyag optikás vetítők, melyek láthatóan élesebb képet adnak (nem szoftveres segítséggel), mint az X55? Engem egy szakember próbált óvni attól, hogy az RS-900-at lecseréljem egy mostani 1-2 milliós vetítőre, de nem hittem neki. Buktam is ezen a gyakorlaton, cserébe most már tudom, hogy ezentúl hiszek neki.
-
BBéci
legenda
válasz gyeniko #22137 üzenetére
Nem csak a prémium üvegoptika képes borotvaéles kép létrehozására, ezt kb. 30 vetítő tesztelése, hosszabb-rövidebb ideig tartó használata után merem kijelenteni.
A többivel egyetértek.
Természetesen, minél jobb minőségű az optika, annál jobb a végeredmény, a vásznon megjelenő kép minősége.[ Szerkesztve ]
-
gyeniko
őstag
Aha, ha prémium üveg optika van benne. Az élesség képessége ezen kívül nagyon függ a techológiától is. A JVC DLA-X55 nagyon láthatóan kevésbé volt éles, mint a Runco RS-900. Annyira, hogy - hiába sokkal nagyobb a kontrasztja - ezt adtam el, mert nem tudtam elviselni a "homályos" képet (320 cm-ről nézzük a 245 cm széles képet). Az RS-900-ban még "rendes" üvegből készített optika van, az utódjában már műanyag. Egy DLP vetítő képe elvileg könnyebben lesz éles, az LCD családba tartozókhoz önmagában még kevés egy jó optika.
-
jimmy74
őstag
akkor utolsó szóként mit ajánlanál 55"de vagy felette ami 3D-ben erős, a smart nem olyan fontos,viszont dualplay játszik mert sok konzol gém megy rajta illetve usb-n át tömöritett filmek(mkv)illetve pc-n át world of tanks megy gyerekeknek tv-n keresztül.ár 300-500k közt vagy best buy ár ami nem ennyi.
í[ Szerkesztve ]
WoT:jimmbo
-
BBéci
legenda
válasz Nagylajos_1 #22134 üzenetére
Volt nálam, teszteltük, mértük, kalibráltuk, tetszett a képe. De csak a beépített lejátszójáról tudtunk 4K filmeket küldeni rá, nem volt kéznél külső 4K lejátszó.
-
Nagylajos_1
tag
Na most végül ez lett: samsung ue55hu7500lxxh .
Ez is tudja a 4k-t 60hz en.. és kaptunk rá 5 év garit plussz elég jó kedvezményt is... Hallottatok róla vmi negatív véleményt?
https://www.youtube.com/watch?v=pbL6P_z9YyY
-
BBéci
legenda
válasz truebaba8 #22132 üzenetére
Könyörgöm, írd magyarul fókusznak, mert ez egy magyar nyelvű fórum!
Az, hogy nem tudtad beállítani, az vagy az adott készülék hibája, vagy user error. Egy jól működő vetítő képe borotvaéles.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
ada19
senior tag
válasz jimmy74 #22128 üzenetére
Az aktív 3D szebb, a passzív 3D felezett felbontású gyakorlatilag (http://www.rtings.com/info/3d-tvs-active-3d-vs-passive-3d. Cserébe drágábbak a szemüvegek, vannaj olyanok akiknek jobban fárad a szeme tőle a villogás miatt (szintén nem mindenki számára észrevehető).
Mégsenem
-
gabo01
őstag
válasz verti1 #22123 üzenetére
Azt a 2 forintot sem érő kínai box-ot villám gyorsan tedd valamelyik szekrény mélyére és vegyél egy conax modult tedd bele a kártyát majd ezt a tv-be helyezve hangolás után széles mosollyal az arcodon ülj le tv-t nézni! Ha pedig még fokozni akarod az élményt akkor rendelj HD csomagot de azt a hdmi-s boxot se használd amit adnak!
-
jimmy74
őstag
Szia.Miért az aktiv 3dt ajánlod?Csak kérdem nem kritika csak ahogy látom inkább a passziv jobbnak tünik?!vagy kinek a papné? vagy az elgé nagyon nyomul?
Azért kérdem mert hamarosan szeretnék egy legalább 55" de ha lehetne nagyobb 3D-sre váltani a mostani régebbi tv-met amit kinőttem illetve ez még talán az 1 generációs 3D samu.WoT:jimmbo
-
gyeniko
őstag
válasz adodaniel #22122 üzenetére
Teljesen értem a mondanivalódat. Remélem, hogy te is, amit én írtam (és kitöröltem)! Azért töröltem ki, mert úgysem érne célba. Akiknek szól, nem vennék magukra és ettől nem lesznek "szerényebbek".
-
1155
csendes tag
Na most megyek tv-t venni, valaki valami tanács ? Max 150k keret
-
verti1
tag
Sziasztok!
Lenne egy két kérdésem, biztos tudja valaki a választ. Adott egy új Led tv. Össze kötöttem a thome-os set top box-al. Scart kábellel, nincs hdmi rajta. A kép tök moslék. Ha simán a koax analógba a tv-ben van akkor teljesen jó. Mi lehet a gond? A tv-n kellene valamit állítgatni? Van még a boxon optikai kimenet illetve koax kimenet. Lehet azzal kellene összekötni? Ugye lehetne még hd-s box-öt igényelni, ill van a tv-n CI slot. Ehhez tudok venni Connex card-ot amivel működi a thome-os kártya?
Köszi
-
adodaniel
őstag
-
mijos
senior tag
32-es tvt szeretnek, nagyobbat nem, mert gephez hasznalnam jatekra. Kepfrissites fontos meg a kepminoseg, a tobbi nalam csak plusz, de megse legyen tul draga. Ajanlatok, tippek?
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
adodaniel
őstag
válasz wolf033 #22118 üzenetére
Természetesen embere válogatja, hogy kitől fogad el tanácsot. Én biztos nem fogadnék el olyantól, aki alapvető fogalmak jelentésével nincs tisztában, valamint max. 2-3 azonos márkájú tv-t látott tartós ideig és van vele tapasztalata. Akinek meg van tapasztalata több tv-vel és a technológiai dolgokkal tisztában van, az meg itt le van hurrogva, hogy "távolságszakértő" és hasonló elmés titulusok. (Megelőzöm a poéngyárosokat, nem magamra gondoltam.)
[ Szerkesztve ]
-
HagaNRG
őstag
válasz adodaniel #22108 üzenetére
Ez így van és azért vagyok itt, hogy a hiányosságokat pótoljam.
2009 óta nézek egy tv-t. Megvettem, néztem és kész, nem olvasgattam utána, nem mélyedtem el különösebben a témában. Mentek a 720-as filmek a 720-as tv-n és kész.
Most eltelt 5 év, a piac totálisan átformálódott, szóval ezek alapján kérdezősködöm most is és az alapján, hogy még kb. egy hónappal ezelőtt a levegőben sem volt a tévécsere ötlete...Az jobb megoldás, hogy megyek az MM-be és az eladókra hallgatva elhozok valamit, majd utólag kérdezősködve derül fény minden negatív tulajdonságra, amiről esetleg addig nem is tudtam?
-
lorinser
senior tag
válasz mester6 #22109 üzenetére
Szia!
Szerintem kérdezd meg a Philips fórumon is.
Elég vegyesek a mostani UHD TV-el a kapcsolatok. Hallgass meg több véleményt is mielőtt döntenél.Poco F5, Philips 55PUS8303, TCL 55C765
-
mester6
tag
Sziasztok!
Philips 50PUS6809/12 tv-t néztem ki . Tanácsot szeretnék kérni, mennyire ajánlható típus ez?
Az aktív 3D-s szemüveg jobb/ rosszabb mint a passzív szemüveg?
Köszönöm a tanácsaitokat! -
adodaniel
őstag
válasz HagaNRG #22098 üzenetére
Mindig az a jobb, amiben a forrás van. Ha az 24 (pontosabban 23,976) fps, akkor az, ha 50 vagy 60, akkor meg az. Ezt olvasd el.
Ne haragudj, de már nem tudom magamban tartani, hogy borzasztó olvasni a tv-s "vergődésed" úgy, hogy láthatóan rengeteg alap dologgal nem vagy tisztában.
-
petya80
tag
Sziasztok,
Adott egy 2 éve remekül ketyegő EH6030 tv, aminek csak 2 HDMI csatlakozója van és mind2 foglalt (T-Home box + médialejátszó). Most felmerült a lehetősége egy playstation beszerzésének és a kérdésem az lenne, hogy létezik -e valamilyen HDMI elosztó, hogy ne kelljen folyton átdugdosni a kábeleket.
Egy ilyen vajon jó lehet?
[link]Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Szia!
Ha 3D, akkor inkább az aktív technológiát ajánlom. Én ezt a tévét választottam: Samsung UE-55H6410
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
truebaba8
tag
válasz Pro Koryak #22100 üzenetére
"akkor nem csodálom, h csalódtál a projiban. itt sokkal jobban kijön, ha nem megfelelő minőségű a forrás!!!"
nem azert csalodtam, hanem a focus miatt.
-
-
Fleed
aktív tag
Hello! Olyan 50-60" méretben, 250-300e Ft ért melyik tv-t ajánlanátok? És melyik boltot, webshopot válasszam? 3D -vel meg internettel. [Ezt] néztem ki, nem értek hozzá, nem is akarok, amit itt sokan szeretnek az jó lesz nekem is. Köszi
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz HagaNRG #22101 üzenetére
Az ideálisnál sokkal nagyobb távolságból nézve, nem sok értelme van a 1080p-nek, mert egy jó skálázási képességű lejátszó (Dune, Popcorn), vagy HTPC olyan formában küldi a tévére a 720p-t, hogy kivételes képességű ember kell a megkülönböztetéséhez.
Sokkal nagyobb távolságnak számít, 50 colos képátló esetén már a 3 méter. Annál messzebbről pedig a DivX is szépnek tűnhet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
HagaNRG
őstag
válasz blakey #22035 üzenetére
Ok, igazatok van, itt most tök véletlenül tényleg egy olyan relase-be néztem bele csak próbaképp, aminél esélyes is volt már a fájl méretéből adódóan, hogy nem kell csodát várni.
Sajnos egyelőre a lejátszóm biztos gyenge láncszem lesz, mert komolyabb 1080-as anyagokat már nem bír el. (1. gen. WD TV). Biztos van ettől sok újabb és jobb játékos és ha megvan a tv, akkor egy Mede8er tervbe is van véve.
Tényleg alapvető figyelmetlenségbe ugrottam be, mert a legtöbb jó 720-as anyag is van simán 7-8GB mostanában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest