- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen processzort vegyek?
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
DXwnd nevű kis progit tudom ajánlani. Ezzel elvileg bármilyen programot lehet ablakban futtatni, beállítva az ablak pozicíóját. Így probléma nélkül lehet mást is csinálni.
Bár fps játékokhoz ez sem lenne jó. :S Bár így ha alt-tabot nyomsz legalább nem teszi le tálcára.És akkor én is feltennék egy kérdést ezzel a progival kapcsolatban, hátha valaki jobban ismeri. Miért nem tudom ablakban futtatni vele az age of empires 2-t?
-
Vico87
tag
Nekem az jött le, hogy a gond játékoknál van. Én használtam már nem játékra dupla monitoros gépet. Dualview módban tényleg két külön munkaterület lesz a két képernyő, és ezt bármilyen OS alatt meg lehet csinálni. A komplikációk akkor lépnek fel, ha egyik monitoron fullscreen alkalmazást (pl játékot) akarsz futtatni.
Windows Vista alatt kipróbáltam, és működik az, hogy először elindítod azt, ami a második monitoron fog látszani, majd a játékot az elsőn fullscreenben, és feltéve, hogy a játék kiengedi a kurzort a második képernyőre, bármilyen ott lévő programot tudsz használni. Elvileg csak akkor teszi tálcára a fullscreen programot, ha valami takarná. Úgy sejtem, hogy ez így menne Windows XP alatt is. Most teljesen általánosságban beszélek, az ugyanúgy megy DirectX, OpenGL, és más alkalmazások alatt elviekben (ki kell próbálni, hogy a gyakorlatban is így van-e) Windows alatt (Linux alatt nincs módom kipróbálni, de úgy sejtem, hogy hasonlóan működik). A gond azzal van, hogy a fullscreen alkalmazások többsége nem engedi, hogy a kurzor elhagyja a területüket. Az FPS-ek például úgy szokták kezelni az egeret, hogy miután megmérték az elmozdulást (Windows megmondja nekik), akkor a kurzort a képernyő közepére visszateszik, elkerülve azt, hogy eléri a képernyő szélét, és nem lesz a széle felé irányuló mozgás mérhető.
-
New_Hero
tag
Azt viszont nem teljesen értem, hogy miért függ szorosan össze bizonyos alkalmazások működése, a windows kijelző kezelése, és a directx. Főleg, ha opengl, vagy esetleg software-s megjelenítést használ az alkalmazás, ezért is kerestem eddig egy átfogó, álltalános megoldást.
-
Vico87
tag
Windows Vista alatt megoldottam, de XP alatt nincs lehetőségem kipróbálni.
A cél, hogy a fullscreen alkalmazás kiengedje a kurzort a másik képernyőre. Ha kiengedi, akkor egyszerűen átviszed a kurzort, és ott azt használsz, amit akarsz. Ha nem engedi ki, akkor ki lehet próbálni a registry átírást és alt+tabot használni, de az nem biztos, hogy megoldja.
Saját alkalmazásnál persze megoldható, hogy kiengedje, de másénál nem, mert a programkódot kell módosítani hozzá (persze vannak módszerek, de egyrészt macera, másrészt minden alkalmazásnál el kell végezni külön-külön).
-
Vico87
tag
A DirectX SDK dokumentáció szerint két esetben történik automatikusan visszaváltás teljes képernyős módról. Az egyik kikapcsolása a program módosítását igényli, ami nem járható út. A másik egy registry bejegyzés módosítása :
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\DXGI\DisableFullscreenWatchdog
értékét 0-tól eltérő értékre kell állítani. Utóbbi csak akkor működik, ha az alkalmazás használja a fullscreen watchdogot.
-
Vico87
tag
Sziasztok!
Én úgy gondolom, hogy ez "Windows feature". Kipróbáltam Vista SP2 alatt D3D10-es progival, és ugyanazt tapasztaltam. Eleve nem engedett ki a második képernyőre a kurzorral, csak alt+tab kombinációval tudtam váltani.
-
New_Hero
tag
up.
-
New_Hero
tag
2007 aprilisi topic, és még mindíg nincs megoldás
UP!
-
Chrys_
addikt
up
-
New_Hero
tag
up -.-
-
New_Hero
tag
hát,még mindíg nem megy,butawindows?
-
Lucif-R
senior tag
... őőő te mire válaszoltál? Olvassál vissza picit abban látszik a valós problémájuk. Egyiken fullscreenen megy a game kikatint másikon msn-re erre a fulloscreen lemegy tálcára... nem az bajuk hogy nem tudnak expandolni két kijelzőre.
Én is kerestem erre a megoldást de egyenlőre nem találtam... amit lehet fullos ablakban futtatok és igy a gond meg van részlegesen oldva.
-
-
Rover623
félisten
-
Laraxior
titán
nem tudom mi probléma..nálam minden működik a legnagyobb rendben
19" és 24" 2560x1024 -
Hali, egy notebookra szeretném rákötni a monitorom és együtt használni őket. Analógon össze is kötöttem, de a monitoron nem jelenik meg a kép, kiterjesztett asztal révén át tudom húzni rá a dolgokat, csak a kép hiányzik. Van valami öteletetek mi lehet a gond?
Egyszer már bejött a kép de valamiért eltünt :S -
New_Hero
tag
jo regi a tema,de azert,ha van vkinek megoldasa,otlete,tovabbra is erdekel,ezert felhozom.
elore is koszonom a segitseget.
-
Szerintem itt inkább az a gond, hogy nem nagyon van megoldás.
-
Amúgy ajánlom az ultramon nevű kis progit, nagyon hasznos tud lenni több-monitoros rendszerekhez.
-
Dettó.
Amúgy annyit tudtam csinálni, hogy ablakban futtatom a játékokat.. (már aminél lehetséges ez..)
Tényleg, nem tudtok valami módszert, hogy az összes játék ablakban fusson? -
New_Hero
tag
Tehat van 2 moncsim egy 19-es crt es egy 19es tft es egy vivos msi geforce 6600.
a crt a main display.mindent be tudtam loni amit szerettem volna,kiveve egy dolgot.
akkor amit pontosan szeretnek:2 teljesen kulonallo munkaterulet egymastol fuggetlen.
ez meg is van minden fain kiveve egy dolgot,ha pl jatszok a main displayen a masikon pedig msnezni szeretnek,ha athuzom a tftre a kurzort es rakattintok egy ablakra ne ugy vegye mint egy ''alt+tabot'' a mainen.tehat ott a jatek lemegy talcara kis meretre.
a driver:forceware 93.71
4 lehetosegem van:
single display
clone
horizontal span
vertical span
dualview(en ezt hasznalom)
Egyebkent minden megvan lerogzitett frissitesek jok,felbontasok minden.jo is lenne ettol eltekintve h a jatek mindig lemegy kis meretre ha a second displayen bele kattintok egy blakba.
kerlek titeket segitsetek biztos csak egy piparol van szo
Aktív témák
Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PlayStation 5
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Háztartási gépek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Netflix
- További aktív témák...
- ELADÒ: MSI RTX 3060 TI GAMING X
- XFX SPEEDSTER MERC310 AMD Radeon RX 7900 XTX BLACK
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Garanciális! GIGABYTE RTX 4070 Ti SUPER OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK!
- Asus TUF RTX 4090 24GB GDDR6X Gaming Videokártya! BeszámítOK!
- iKing.Hu - Apple iPhone 12 Pro Max - Silver - Használt, megkímélt
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Az összes minőségi RTX GAMER laptop megtekintéséhez nézzen be hozzánk! Eredeti licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest