- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- ZIDOO médialejátszók
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- OLED TV topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple MacBook
- Milyen nyomtatót vegyek?
Aktív témák
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
válasz
Don Vittorio #139 üzenetére
HI!
Don a 922-ese nem lattal tul nagy szinelterest???? mongyuk bal alulro jobb felfele????
udv
neduddki -
szabv1
csendes tag
válasz
Don Vittorio #139 üzenetére
T. Don Vittorio te valami hihetetlen király csávó vagy, a legjobban ajánlott TFT monitorokat egymás mellett kiprobálhatad :DD. Én égen földön jártam, de sehol nem tudtak élőben mutatni ilyen monitorokat. Az F-419-et is megrendeltem meghozták és otthon kiprobáltam.
Annak hogy a K-19 kb. olyan mint az F-419 nagyon örülök, mert azt hittem elcsesztem a kapkodós vásárlásomat. :C Minden érdekel amit erről a 3 monitorról tudsz /a hwsw teszteket olvastam/. A fent leírt problémáim a látószögről a K19 ill. a CTX-re is igaz ?
Gondolom elég sok 19'' TFT láttál szerinted most karácsonykor melyik típus lett volna a legjobb vétel ? És az mennyivel jobb mint az általam vett F-419 ?
Üdv.: szabv -
Don Vittorio
őstag
A múlt héten volt a kezemben K-19 is, F-419 is és CTX922 is. Mind jó. A legszebb képe a CTX922-nek van. A K-19 meg az F-419 nagyjából ugyanolyan jó. De a CTX is csak egy hajszállal szebb, mint a Neovók. Kvázi egy helyre vittem mindhármat, úgyhogy látom őket folyamatosan.
-
Cyrus
tag
Kösz a részletes infót! Szóval a 170/170 foktó ne várjon az ember CRT-t kiváltó látószöget, ugye? Kár.
155.000-ért vetted? Akkor lehet, hogy elírták a Bluefish árlistáján, mert ott 90 valahányezer pénz volt.
Van a tiéden pixelhiba? Egyébként milyen garancia van a pixelhibákra?
Sok sikert a monitorhoz.
B Ú É K -
szabv1
csendes tag
- F-419 60 és 75 Hz között választható frissítéssel rendelkezik. A TFT monitoroknál nincs nagy jelentősége a frissítésnek /a 60Hz és a 75 Hz között nem látok különbséget/.
- 155 e+áfa-ért vettem. A vásárlást elcsesztem ugyhogy nem irok címet.
- Jó a szemnek ámbár kezdetben a nagy fényerő miatt napszeműveg ajánlott :DD
Üdv.: szabv
[Szerkesztve] -
-
szabv1
csendes tag
Nekem F-419-em van /most kaptam magamtól karácsonyra/. Teszteket nem fogsz találni én sem találtam. Ha van valami kérdésed segítek, de sajnos én nem láttam K-19-et vagy CTX922-öt igy nincs összehasonlítási alapom.
Egy két vélemény :
- A TFT-t meg kell szokni. Nekem egy profi 19'' CRT monitorom volt mikor lecseréltem TFT-re 1-2 napig valami hiányzott a TFT-ből majdenem visszacseréltem CRT-re. Most kb. 1 hét után azt mondom nekem már csak TFT kell.
- F-419 játékokra jobban szerepel mint ahogy azt elképzeltem a különböző információkból. Játszom: NFSU, Call of duty,Max Payne 2,Vice city. Ezeket mind 1280x1024-ban játszom /tehát vegyél egy bika vid. kártyát./ és semmi gondom velük. Ami játékot szarnak találok : Prince of Persia ez a játék nagyon hasonló pasztel színekből épül fel amit a TFT nem jelenít meg túl jól.
- F-419-re azt írják hogy a látószög : 170/170 hát ez nagy csalódás igaz hogy 170 foknál simán elolvasom a szövegeket, de már 15-20 fokos szögnél a színek teljesen kifakulnak. Ez lehet hogy más TFT-nél is igy van azért irom mert ez engem nagyon zavar.
- F-419 színei szerintem szépek föleg világos egymástól erősen eltérő színek esetén. A fehér és fekete folt mentes, de a fekete nem teljesen fekete olyan mintha ''foszforeszkálna''. Na most ezt ugy érdsd hogy fehér oldalon egy fekete rész nagyon feketének tűnik, de ha teljes fekete oldalt nézel egy pici egyenletes átvilágítás van /nem zavaró azt nem tudom hogy más monitorokra is jellemző-e/. A színek főleg az ezüstös színek a TFT kicsit másnak tűnnek olyan mintha ''zsíros'' lenne a kép. Hamar megszoktam ;]
- A TFT monitorok csak saját nativ felbontásukba szépek az 1280x1024-hez szerintem mindenképpen kell 19'' monitor. 17'' monitoroknál nem túl kicsik a betűk ?
Hirtelen ennyi jutott eszembe. -
Cyrus
tag
Hy!
Láttam, tényleg igen kedvező a Neovo F-419 ára. Rákerestem, hogy van-e a weben valamilyen jó teszt, de nem találtam semmi érdemlegeset. Tudna valaki tippet adni, hogy hol olvashatnék utána?
Kösz előre is.
BÚÉK -
neduddki
nagyúr
HI!
Na csak ne meg avegen jogdija tkezek felszamolni:-))))!!!!
Szovalkulsovagy belso tap! Szeritnem tok mindegy ha jol megcsinaljak nekemsemmi bajom a belso tapos 1880-val. Emvu acerjenelpedig a kulso tapra gyanakodtak... /Emvy mi a hejzet???/. Szoval itt kb a minoseg a donto! NEzd meg es az alapjan doncs!
A k-19 uroda a f-419 ha jol tevedek es kb 200 kornyeke a ctx kb 5-10% dragabb!
Monitor Neovo F-419 19 /TFT, fekete/ 92.992 Ft 116.240 Ft
Monitor Neovo K-19 19 /TFT, fekete/ 159.992 Ft 199.990 Ft
from [L]http://www.bluefish.hu[/L]
a 419-et kissek elirtak ha nem akkor surgossen megvevendo!!!!!
udv
neduddki -
KMan
őstag
na 1 UP! :)
erre a tap kerdesre meg oszintetn kivancsi lennek...
THX -
KMan
őstag
most akkkor mar csak annyi, hogy a tomshardveren a belso tapot reszesitik elonyben a ph!-n bedig a kulsot???
most akkor mi az igassag? -
KMan
őstag
Vágod mit akarok mondeanio nemda?
csak mer igy 1 fele kozekledve kezdek tee lenni!:)) -
KMan
őstag
huhh TX.. meg fennt vagy ilyenkorr...:))) zsír...
1ebkent K-19 mar sehonnan nem turok... ez a CTX 922 vagy mi a szosz, meg mennyi zsé???
a VX900 dizájnyja is naon bejon kepe, es a kepe + minden szebb mint a ph tesztjeben azert kosz...
de eizora meg tovabbra sincs zsé:( -
neduddki
nagyúr
HI!
KOszi a megtisztelo cimet, de vigyazz erre fele a dicseretem nehany embernek szalka a szemeben:-))))
Hat igassag szerint ha van pized akkor ajanlom a eizo/nex xx80-as szeriajit, de ha kicsit lejjeb akkar az ember akkor a k19-es [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=15624&start=30[/L] meghozza az #52-tol. Utoda a 419-es, ultem amr elotte, de sajnos csak kicsit igyekszem vmikor hosszabitani:-))) amugy az is szep darab:-))) vagy a ctx922-es [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=18486&start=90[/L] ez pedig a #102-tol. SAjnos mej nyomokat hagyott benem a 922-es szinelterese:-(((((, ezert a neovo fele hajlanek a ketto /3/ kozul.
Ugye eszt ma ajanlgattam egy parszor, de csak felteszemmeg egyszer: [L]http://tomshardware.hu/consumer/03q3/030902/index.html[/L] ahol jatek kapacitasnal /rt/ kisse lehuzzak a 19-eseket es eltetik a 17-es 16/20ms-es tn+film-eket ez sajnosn csak angolul [L]http://www4.tomshardware.com/display/20030626/index.html[/L], azota ugye jott egy frisseb is [L]http://www4.tomshardware.com/display/20031105/index.html[/L].
Visszaterve a viewsonic-ra nem igazan felek hogy nem minosegi joszagt csinal vmibenfoleg ha aszt vesszuk hogy a 19-es mva-kra kis odafigyelessel szep joszagot leet epiteni:-))) En sok szep evet kivanok egyutt....
udv
neduddki -
KMan
őstag
UP! :)
-
KMan
őstag
THX, de mester azert te is benne vagy a temaban nem:))
2kilo alatt kellene vmi, foleg mozi+1 kis jatek, 19'' a legjobb 25ms nem?
azon milyen a game?(nemvagyokhardcore)
de, mit ajanlssz?(tom, Eizo, csak ahoz keves vagyok pizben...)
THX -
KMan
őstag
UP! :)
-
KMan
őstag
Ha vkinek van ilyen, az lecci irjon, mert elvileg 2 unnep kozoottre el kellene dontenem!
koszi -
KMan
őstag
Hello!
tud vki vmit a Viewsonic VX900 - rol?
tapasztalatok kellenenek...
THX.
THX..
THX... -
voicegab
csendes tag
Sziasztok!
Meg szeretnem tudni hogy ha DVI-n csatlakoztatom a K-19-es Neovo TFT-t miert nem lehet allitani a fenyerejet?A menuben van egy lehetoseg ra de hiaba veszem mondjuk 100-rol 30 ra semmi valtozast nem tapasztalok.
udv -
salz
csendes tag
No, igen:-))) Esetleg valaki elmondhatná nekem szegény kezdőnek, hogyan kell beszúrni:-) Amúgy elmentem a boltba és nem láttam méretben azt a 80000 Ft-os különbséget. meg aztán ez az első tft-m, majd 1 év múlva ha már gyorsabbak és olcsóbbak lesznek a 19-esek, akkor veszek.
-
salz
csendes tag
Sziasztok. Tegnap este megvettem a dragaszagot : Acer al1731
Design, minoseg, szepseg, mukodes, FPS, DivX, internet TOKELETES! Maximalisan elegedett vagyok! Koszonom mindenkinek aki kozvetve ugyan, de rabeszelt erre a monitorra. Egy szomorusagom van csak, a videokartyan es a monitoron 2 kulonbozo DVI csati van, az egyiken I, a masikon D. Igy sajnos videokartya cserere kenyszerulok hamarosan:-( Sebaj, ugy is akartam egy gyorsabbat venni a 9100-as radeonomnal.http://static.prohardver.hu/pics/smileys/smile.gif -
salz
csendes tag
Közben megtaláltam, köszi.
-
salz
csendes tag
Sziasztok. Én egy Acer al1931-es monitort néztem ki magamnak, természetesen SeX-ben. Van valakinek ilyen? Vagy ismeri valaki a tipust annyira, hogy véleményt tudjon róla mondani? Fontos lenne, mert szeretném még az idén megvenni. Játékok, DivX, képminőség érdekel, ezekben hogy muzsikál?
Vagy esetleg akármelyik másik SeX-es 19''-os monitorrol tud valaki valami elsőkézből származó infót?
LG L1810B, Dell 19” TFT, FSC C19-1 19'', Acer 19'', Samsung 19'' TFT-LCD monitor DVI, SONY SDM-S81, BenQ TFT FP882, ezeket találtam 17''-nál nagyobbakat.
Előre is köszönöm, salz -
mokas
csendes tag
Hali!
Új gépet veszek, s monitor is kell :)).
Eredetileg úgy gondoltam, hogy veszek egy 21''-os Belineat, ami majdnem 100 Hz-en tudja az 1600x1200-at. Itthonra kell. A cégnél TFT-m van, nem gond a CRT, fontos, hogy a játék primán menjen. FPS természetesen...
Kicsit elbizonytalanodtam... :B Ha találnék alkalmas 19'' TFT-t ami alkalmas gyors játékra (16ms)... akkor mégis azt vennék, s beszereznék egy TV-t a mozizáshoz.
Hm?
Mit tanácsoltok Gamerek?
Udv,
Mokas
Ui.: Előre is köszi a hozzászólásokat. -
Keitaro
addikt
Én se emlékszem, hogy tudna ilyet az Ati, majd holnap megnézem, hátha.
Egyébként fix felbontása van a legtöbb 2D-s játéknak pl Disciples2-nek is (800*600) és pár konzol átiratnak mint pl a Final Fantasyk (640*480).
Majd akkor beírom holnap van e ilyen az Ati control panelban. Köszönöm a helpet. -
Alan
aktív tag
Keitaro, nagyon jól összefoglaltad.
A játékok a Direct3D (vagy a DirectDraw) felbontási adatbázisából szokták venni a választható felbontásokat, én alig láttam olyat, amiben ne lehetett volna felbontást választani.
De ha mégsem, és tényleg fix felbontású a játék, akkor pl. nálam az nVidia Control Panel-en van egy olyan beállítás a monitoroknál, hogy ''Fixed Aspect Ratio Scaling'', ezzel a lehető legnagyobbra húzza szét torzítás nélkül (fekete csíkokkal). Speciel az ATI control panel nem emlékszem, hogy tudott volna ilyet, de javítson ki valaki, ha tévedek. -
Keitaro
addikt
Egy gyors összefoglaló kérdés akkor torzítás kérdéskörből.
Windows : szépen belőve 1280*1024-re. Így nincs torzítás.
Filmek : meg lehet csinálni, hogy a lejátszó 4:3-ban huzza szét így van fekete csík, de a lényeg : nincs torzítás
Játékok : ami fix 4:3-as felbontáson van azok sajnos torzítani fognak. Amit lehet azt meg 1280*1024-ben kell játszani és akkor minden rendben.
Jól gondolom? Vagy a fix felbontású játékokkal is lehet kezdeni valamit?
Egyébként thanx Alan és neduddki, nagy segítség vagytok :) -
neduddki
nagyúr
-
törölt tag
válasz
neduddki #100 üzenetére
Kosz, de a moncsi kovibalu-e :) En csak kalozkent fogok hozzaferni, amikor nincs itthon :) Egyebkent tenyleg megerdemli a 9-est. Direkt nem hangsulyoztam ki a kulonbseget, semmikeppen nem akarok nv vs ati flame-et. Csak a 959NF olyan nagyot esett a szememben :DD nem pont most gondolom, hanem neha egyik-masik hsz-ed nalam elsore elszall parse errorral :D
/on -
neduddki
nagyúr
HI!
Na akkor az en gyors benyomasaim:
A gep egy relativ soptet szobaban volt beallitva, felhasznaloja profi cad-es tehat valoszinuleg jol van belove,
Pokoli nagy fenyero, szinte banto, minthogy csak leulten ele ezert enm is alligattam... /menut meg nem lattam/
A sarkokban tapasztaltam nemi violagossagot, ennek ellenere a fekete gyonyoru fekete volt, valoszinuleg a fenyerobol kicsit leszedni es meg akkor is boven eleg.
Egy 9600pro-n logott dvi-on kepminosegges semmi gondot nem lattam!
Igyekszem majd peldanyt szerezni belole, hogy a szokaasos hejejmen is megtekinthessem a joszagot
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
válasz
#25954560 #97 üzenetére
HI!
Eloszor is gtatula a monitorhoz!!!!! Sok szep evet es elmenyt egyutt!!!
Ugy laccik nem csaknekem tunik fel hogy a nvidak kepminosege igen komojj kivetnivalokat hagy maga utan!!!:-))) /legalabbis nekem kizaro ok/
A frissitest vedd vissza 60-ra ugyis az a hivatalos :-)))))
Ha igaz amit irsz akkor ez inkabb 9/10 ugyansi ne a gef3-at vedd alapul....:-))))
udv
neduddki -
törölt tag
Nnna, F-419. Vegul ez lett, mert nem tudtak hozni K-19-et :) Mit mondjak, gyonyoru, ph!-n nevelkedett ember szamara is homogen kep. Nincs vilagosabb sarok, a nokia monitorteszter szurkei oriasiak, a divergencian allitani kellett picit, de aztan nagyon jo lett. Picit meleg a moncsi teteje, nem is gondoltam erre :)
1. proba: Abit Gef3Ti200 Vivo, d-sub csati. A kep nagyon szep volt tft-hez nem szokott szemunknek, aztan lassan kezdtuk eszrevenni a soxor olvasott reszleteket, aprobb hibakat. Persze nulladik feladat a pixelhiba keresese volt, eredmenytelenul :) DE a 25ms egy-egy gyorsabb resznel meglatszik, szellemkep ott figyel. Nem volt tulsagosan zavaro non-hardcore voltunk miatt. A BF nem az a kimondott fps :) CS-ben mar lehet zavaro a dolog, meg nem probaltuk. Tehat nem egy hc jatek monitor.
2. proba: a Gef3, de DVI-n. Dobbentodes. A kep gyonyoru lett, pontos (ez ertheto? :) ) es meg elesebb, mint a d-sub-on keresztul. Es akkor megjelent az elso ize a kepen :)
4. proba: ATI, DVI. Teljes megelegedettseg. Az 1280x1024-es desktop csodasan olvashato, hasznalhato, hatalmas, nagyon lotyog az a par ikon rajta :) A moncsi utanhuzasa persze nem szunik meg, de ezt tudtuk mar a specifikaciok nezegetesekor. Az a pottyos hiba 75Hz-nel itt is elojott, de csak eppenhogy, 70Hz-en viszont teljesen megszunt. Erre van valakinek tippje, hogy mi ez es hogy hiba-e?
Hat ennyi. Tudom, hogy nem egy szakmai beszamolo, csak amolyan ecceru lelkendezes :) Persze a moncsi megerdemelne egy erosebb vidkarit, de az XP1700@2600-zal hasznalhato sebessegeket produkal mindehol, ahol hasznaljuk :)
P.s.: a sajat moncsim egy 959NF. Az ATI-t dual modban hasznalva szerencsetlen Samsungomnak fako es eletlen volt a kepe a tft mellett :) Pedig a 959-esre nagyon buszke vagyok :) -
Ombi5
őstag
Errol mi a velemenyetek?
http://www.eizo.co.jp/welcome/products/lcd/l885/contents.html -
Alan
aktív tag
...most újra elolvastam a korábbi válaszodat, és látom, Te is pont ezt mondtad :), bár szerintem ha a monitor nem is tudja külön a széthúzott és a nem széthúzott üzemmódokat, a videokártya ezt nyugodtan megoldhatja helyette (és meg is oldja, mind a Radeon, mind a GeForce).
-
Alan
aktív tag
Aha, most már végre értem, mi zavar!
Na jó, de szerintem nem nagy veszteség, ha nem húzod szét a képet és alul-felül lesz 32 fekete rasztersor. Észre sem veszed (ez különben is majdnem ugyanaz, mintha vennél egy 1280*960-as monitort, ami pont ennyivel lenne alacsonyabb).
Persze az igazi egy 16:9-es vagy 16:10-es óriás TFT lenne, azokkal viszont láthatóan a videokártyák nincsenek kibékülve, éppen ezért találtam érdekesnek a fenti tesztet. -
Alan
aktív tag
Mindig panaszkodtok, hogy az 1280*1024 az nem jó, mert 5:4-es. OK, ez igaz, de az ilyen monitor fizikailag is 5:4-es, tehát nem torz a kép, le lehet mérni centivel a szélességét meg a hosszát, hogy ilyen a méretarány :)
Szóval ez szerintem nem probléma, persze ha DVD-t nézel, úgyis lesz fekete csík. Erre inkább a projektor való :) -
Alan
aktív tag
Hát, most már nem nagyon tudom, mert most már egy ideje nem keresek monitort, 19-est meg mások ritkán akarnak venni. Nekem nagyon jó a 19 col mellett az 1280*1024, mert ezt legalább látom rendesen, nem idegesítenek a pici betűk. Bent a melóban 17 colos van ugyanekkora felbontással és az már idegesítő, minden mütyür rajta. Ez persze teljesen szubjektív megállapítás.
No meg ha tudna is egy TFT 1600*1200-at, ez a maximum, annál többet biztos nem lehet kihozni a mai videokártyákból a DVI 1.0 szabvány miatt, csak mindenféle nem szabványos trükközéssel (pl. két kimenet összekapcsolása)... -
Alan
aktív tag
Akik 1600*1200-as (vagy netán nagyobb) felbontásban szeretnének DVI bemenetet használni, azoknak hadd ajánljak egy cikket: [L]http://www.extremetech.com/article2/0,3973,1370500,00.asp[/L].
A cikk témája a videokártyák DVI kimeneteinek jelminősége, precíz speciális szoftverrel megtámogatott oszcilloszkóppal vizsgálták a tesztpéldányokat, kizárólag 1600*1200-as felbontásban.
Bizony meglepő eredmények születtek:
- a legjobb, hibátlan, ultraprecíz DVI kimenete az ATi 9800 Pro-nak és a 9600 Pro-nak van,
- az ATi 9500/9700-asé nem felelt meg (éppencsak belecsúszott a jele a tiltott zónába),
- az Asus Radeon 9800XT-é kiváló,
- az nVidia FX5200-asok mindegyike iszonyatosan csúnyán megbukott,
- az nVidia FX5600 egyik (külső chipes) DVI kimenete éppencsak megbukott, a belső integrált DVI vezérlő katasztrofális minőséget nyújtott,
- az nVidia FX5900 Ultra átment, bár elég csúnya a jele,
- az nVidia Quadro 2000-es mindkét DVI kimenete kiváló képminőséget adott.
Elég furcsa. Mintha az nVidia nem tudna belső DVI transmittert tervezni (a Quadro-n mindkét DVI illesztő egy-egy külső Silicon Image chipre épül). A cikk egyébként azt is megállapítja, hogy 1280*1024-ben a megfigyelt problémák valószínűleg nincsenek jelen az enyhébb pontossági követelmények miatt (ezt tanúsíthatom, mert pl. a teszten 1600*1200-ban katasztrofálisan szereplő FX5600-as egyik példánya van a gépemben és 1280*1024-ben gyönyörűen megy mindkét DVI kimenete).
Tehát azért óvatosan a nagy felbontásokkal. -
Ombi5
őstag
Eizo Flexscan 855 ehez mit szoltok?
-
törölt tag
válasz
Don Vittorio #81 üzenetére
Jol hangzik, de miert tunik kifuto tipusnak? Pl miert nincs fent a neovo-s honlapokon a 'K' sorozat?
-
törölt tag
Hali,
nem akartam uj topic nyitni neki, szal a kerdes:
AG Neovo F-419 / AG Neovo K-19 / CTX 932 ?
Tudnatok erveket mondani? A K-19-es cikket olvastam, tudom, hogy o a lokalis istenkiraly :) Az F-419nek is van DVI-je (a 417-nek nemtom mer nincs) es gondolom ugyanaz a panel van benne. Sot, lehet, hogy a CTX-ben is? :)
Design, multimedia nem szamit. Hasznalni legyen jo. Velemenyeket pliz.
Koszi,
&rew -
HiperG
addikt
Ittis LG-t és Phillipset ajálnok :DD
-
911
tag
Hol lehet EIZO tft-t megnézni ?
azon kívül, hogy boltban ... -
esteban
senior tag
Na igen , ez izles kerdese ... csak hat TFT-nel igazabol csak az alap felbontason hasznalhato.
En a Sony CRT-met ami 19-es volt 1280-ban hasznaltam, ott volt a valos, lathato kep 18'', na ebbol meg lejott az allitgatas miatt 1/2'' ... majdnem valos 17''-os :)) ... szoval en ebbol indultam kifele. -
Sefter
veterán
Eizo 19''-os TFT bruttó: 280000 Ft 5év garancia már 1 pixel hibára is !
-
Keitaro
addikt
Hát nem tudom... azért 19-''en 1600 szerintem elég kicsi lenne, viszont kisebb felbontásra meg nem váltanék, mert natív rullz... 17-esen is szokni kell az 1280-at elsőre. Úgyhogy én nem hoznám fel hátránynak, hogy ugyanakkora a felbontása. Egyébként van 1600as 19''-es TFT tudtommal. Talán Sonynál kell nézelődni.
No lassan tipliznem kell el még van fél órám. Mire hazajövök már neduddki tapasztalatok várnak a CTX totyikban :)) -
esteban
senior tag
Szemely szerint 2x 17'' -re szavazok ....
...dual monitor ti. sokszor jol jon munka soran! -
esteban
senior tag
Szereny velemenyem, hogy amig a 19 es 21-es TFT-k felbontasa 1280x1024, azaz megegyezeik a 17-el, addig sok ertelmuk nincsen ...
-
911
tag
THX!
Hol lehet ilyet megnézni ? -
911
tag
Hmm, elolvastam a hozzászolásokat, de cseppet sem lettem okosabb...
Keresek 19-20''-os LCD monitort, br 300 küröl:
-alapvetően archicadhez, ennek ellenére utánhúzása 0 legyen (ez ma már asszem nem akkora probléma ...)
- a szürke szürke legyen, a fekete fekete ...
- és minden szín a helyén legyen ...
- nagyon ronda ha lehet ne legyen
- noname, de az áruk miatt istenített gyártókat felejtsük el -
wad
tag
[L]http://www.fujitsu-siemens.com/rl/peripherals/displays/business/p19_1_premium.html[/L]
a valtozatossag kedveert en ezt ajanlom :) -
klumbik
tag
valóban sokat esett az ára
én hiénaként várom hogy nagyobb számban is felbukkanjanak a használt piacon :)
ezért kell szűkíteni a kört jól bevált klasszikusokra
l565-öt már általában találni 500 eur körül, sőt placeot(!) is 650-700 környékén! az nem egy csúnya darab :) necet még nem láttam sajna, de lesz az még így se -
-
neduddki
nagyúr
H!I
Keitaro eszt lattad mar??? [L]http://www.viewsonic.com/products/lcd_vp2290b.htm[/L] csak aze tunt fel mart most lattam az arat es gondoltam beaajanlom!!!:-)))
udv
neduddki -
Dexter68
addikt
Amikor elkeztem a TFT-vel való foglalkozást, akkor a Sony gyôzött meg, hogy van ebben valami.
Aztán jöttek a tesztek...
Megnéztem a Sony SDM x82-t, a Neovo K-19-et, meg a CTX 922p-t is. Két hónapig emésztettem
magam. Baromi jó képe van mindnek, dizájnban a Sony a legjobb, de nem ez az elsôdleges
szempont.
A végén vettem egy CTX 922p-t. Naggggyon meg vagyok vele elégedve.
Eszméletlen jó képe van, nem folyik a szemem. a 4-es USB-hub megoldotta az USB-s ny?gömet. A
két kis hangszóró nem egy hifi, de nem is várja el az ember. A Windowsos kattyogásra megfelel, a
zenét meg úgyis kiküldöm a hifimre. -
neduddki
nagyúr
hi!
a 565-tel egypaneles a 1700-as nec ha jol tevedek inkabb vele kene versenyeztetni:-)))) de minf a ketto ugy 40ms kornyeki,
ha jon vmi 1980?x-es joszag akkor aszt megint erdemes lesz megnezni! de az se az ocsosagarol lesz hires!:-)))
hogy mejjekt nezd meg probald ki es... doncsssssssssss:-)))))))))
egy besztos a 1880-as d-sub dvi kepminoseg kozott joval nagyobb az elteres mint a k-19-es d-sub dvi-ja kozott
udv
neduddki -
klumbik
tag
-
neduddki
nagyúr
HI!
Hat oleg gyakran latoma kicsiket mithogy az van az asztalomon! De ha szemreveteleni akarod akkor kell szerezni elobb egy normalis dvi-os kartyat mert az enyemet meg a k-19-ota nem vot idom kicserelni!!!:-))))
udv
neduddki
p.s. a 4637 meg a 1880 rossz nyelvek szeritnt nem csak a panel:-))) amugy valoban nec dual domain ips -
Alan
aktív tag
Nem mondtam (bocs, nem volt időm fórumozni), de a munkahelyemen vannak Samsung, Compaq (bööeeh) meg Dell TFT-k is, és ezekhez képest is igen jó az az Acer AL922, amit ajánlottam. Sokkal olcsóbb, mint a Dell FP és mondom, tökéletes a képe, nincs rajta mit vacakolni (persze csakis DVI-vel érdemes használni). Az Acer-nél a tápegység külön van, nincs beépítve (képminőség szempontjából szerintem ez is jó pont).
Nna, akkor sok sikert az illetőnek a beszerzéshez, aztán majd várom a tapasztalatokat :) -
Keitaro
addikt
-
klumbik
tag
de mégis... kb mire kell? képekkel kell foglalkozni? ott lehet a coloredge jobb, de úgy is látni kell, sosem lehet tudni.
cad? oda nem kell egetverő színhűség, és ilyen kategóriban azért már mindnek kiválóak a szinei. az eizo drágább: egy 18-as coloredge annyi mint a nec 2080ux (ráadásul a nec 1600x1200).
vagy tényleg no limit?
ha a fenti dolgokhoz kell, akkor viszont nem fontos az alacsony rt, 40 ms az elvileg pál videóhoz elég. egyébként meg nem hinném, hogy olyan pontosan adnák az rt értéket, lehet ami az eizonál 40 az máshol 30 vagy 25. -
Keitaro
addikt
Nem gázok azok a nagy rt értékek Eizonál? 50 elég durvának hangzott... ColorEdge 40
-
Ploszi
senior tag
Eizo flexscan L767 panelt láttam ma a BNV-n, na ez meggyőzött arról hogy miért jó a TFT. :DDD
-
klumbik
tag
(előzőbe két lezáró taget tettem)
eizo l565-öt láttad már? kív lennék. engem a legjobb 17-es érdekelne (vagy 18-19-es), itt mit tetszik tudni? rt mellékes
ja és csak úgy benéztem az ebayre, spontán, mit találok? eizo l685 (18as), 650-ért lehetett volna vinni, most már licites (pill.450): [L]http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=2752379996&category=19547[/L]
:) -
neduddki
nagyúr
Hi!
A 4637-es chip.de szerint oleg egyforma a 1880sx-val:-))) a panel besztos:-))))0
Volt nekem egy ojjan erzesem hogy a 922-es es a k-19-esben nagon egyforma leheta panel! Aszt mondod meg a menu is egyforma???? NA kkor asztan tenyleg kulonboznek:-))) mar csak az a kerdes hogy a ctx 922-ese mivel mas mint az elobbiek???:-))
udv
neduddki -
klumbik
tag
sztem a l985ex-nél jobban megéri (jóval olcsóbb) a másik n(ec)ipponi:), de ha már ár nem számít akkor én is a 20onegynéhányas coloredge-t mondanám :)
az iiyamákat miért nem említjük? [L]http://www3.iiyama.de/pages/startseite.asp?0|1|0|0|0|0|0|2|0|123[/L] hát nekem ez is meggyőző
meg az aplle szinema display se kutya, csak annak más fajta csatlakozója van asszem, de biztos jól elférni rajta a széles ''vászon'' miatt
ja de föld hív vissza: acer 922-es nagyon jó árban van és ez akkor egyenlő a k19-el? ki derült már? vagy csak külsőre, osdre? -
neduddki
nagyúr
HI!
Ja aszittem mondtam mar [L]http://www.eizo.co.jp/welcome/products/index.html[/L] es mongyuk ez s-ips-es a kicsike csak az rt-jet tarcsak magazas:-(((( [L]http://www.eizo.co.jp/welcome/products/pdf/L985EX.pdf[/L] esetleg kicsivel gyorsabb es nem besztos hogy s-ips-es:-))) [L]http://www.eizo.co.jp/welcome/products/pdf/L767.pdf[/L]
de ha szinguseg kell akkor meg coloregde
ne egyenlore ennyi
udv
neduddki -
Keitaro
addikt
Akkor összefoglalnám az eddigieket amik befutottak (bár Protoss a nagy statisztikában, de itt most kis dologról van szó :) )
19-es kategóriában maradt versenyzők :
- AG-Neovo K-19
- CTX P922E
- Alan még ajánlotta az Acer 922-est
19-es feletti kategória jelenlegi egyetlen versenyzője :
NEC 2080ux
Kérdések amik maradtak :
Eizo, ViewSonic, Sony?
Köszönöm mindenkinek az eddigi helpet! -
neduddki
nagyúr
hi!
Szegeny7 Fifi huzza az igat most egy 700-assal, de csak megaszongyak nekije hogy mi van!:-)))
En mindig isd imadtam a viewsonic-okat de most vhogy nem akadnak akezembe ettol fuggetlenul nem hiszem hogy rosszak:-)))
a vx2000-es igencsk mva-snak tunik ami ugy etugyuk nem baj:-)))
a csucs viewsonic-ok kozott csak mva-sok vannek???
udv
neduddki -
Keitaro
addikt
Ok, elolvastam egész korrekt, munkára nem lehet gáz :)
Szóval utánhúzás szinten NEC jobb valamivel és általánosítva a két moncsi kb egy szinten van.
Sonykhoz senkinek sem volt szerencséje?
Vagy ViewSonicokról? Mert lehet én vagyok vak de a VX700 nekem nagyon belopta magát a szívembe, és itt Ph!-n is jókat írtak róla :)
Sajna nagytesójáról már nem. De a VP és a többi széria meg a VX2000 még lehet jó. Ugye? :U -
neduddki
nagyúr
válasz
Gandalf_Dublin #10 üzenetére
HI!
Arrol a dell-rol nincs vmi bovebb info esetleg szemejjes tapasztalat???
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
HI!
a 80-as vegueket. de az altalad keresett katagoriasban csak a 2080ux van a 1880sx az kiesik az igenylesi korodbol! az utobbi meg tom muttatni csak kell szerezni egy jo dvi-os kartyat:-)))) a eizo-kat meg az Andrassy-n az opera mellet tod megnezni!:-)))
javallom a chip.de alapos atbomgeszeset!!!:-)))
udv
neduddki -
neduddki
nagyúr
hi!
nezegetem a dell 2000fp-ru adogokat, de sajnos korrektadatok sehol, az meg nem is vona baj, de ugye 2001-ben jelent meg, meg az sem lenne baj, de azota oleg sokat ugrott a panelek technikaja:-))) [L]http://reviews.cnet.com/Dell_2000FP/4852-3174_7-20025054.html?tag=box[/L]
udv
neduddki -
Keitaro
addikt
Üdv Keitaro, Atik és hangkártyák Mestere! óóó. azért ez nem fedi a valóságot, de jól esett :)
Sony jól hangzik, LGhez azért írtak negatívat, de 17-esnél kegyetlen jó moncsi ebben az árban az igaz. (Mondjuk írtam, mióta láttam VX700-at azóta az a minimum :) Úgyhogy nekem nagyon soká lesz csak TFT-m :) -
Keitaro
addikt
Látom nem jött semmi :(
Na akkor most olvasás ami eddig jött (du-n nem volt rá time) -
Keitaro
addikt
Uppolom, hogy mikor hazajövök, legyen mit olvasgatni :)
És köszönöm szépen mindenkinek aki eddig hozzászólt. -
Gandalf_Dublin
csendes tag
Hell o *.*,
Itt a Cégnél ez a két monitor a kedvenc:
Samsung 213T illetve Dell 2000FP.
Továbbá az Anandtechen van egy elég jó cikk az lcd monitorokról (18 oldal, de belefért volna 3-ba is:-) [L]http://www.anandtech.com/showdoc.html?i=1855[/L]:
Gandalf (Dublin) -
neduddki
nagyúr
Hi!
ha a lkegjobbat keresed akkor nincs sok valasztas! s-ips-es panel vmejjik korrekt gyartototl!:-))) en eiza es nec parti vagyok!
Tehat ajanlatom az ityt is fellelheto 2080ux-es:-)))!!!
pl. itt is szigyak [L]http://www.macworld.com/2003/08/features/eightflatpanelmonitors/[/L]
meg a ph! cikk utan befuztem egy linket aszt meg erdemes megnezni:-)))
udv
neduddki -
Protoss
senior tag
Hali!
off:
Üdv Keitaro, Atik és hangkártyák Mestere! :)
Nyaraltam és utánna csak meló és meló most kezdem utolérni magam. Meg is lepődtem az új enginen amit a ph! kapott. (És ez a hódítás is meglepett; a házimozira, játékokra és a prog-ra gondolok)
on:
AOL monitorokra 3 év helyszini garancia van (gondolom cégnek ez annyira nem rossz)
Acer monitorokról is csak jókat hallotam. (kicsit lassabb monitorok, de gyönyörű kép)
A sonyt nézegettem (csak futólag) és élénk szinek jellemzik ez biztos. De az LG 171B (ez csak 17'' moncsi!!!) sorozat tényleg jó. 140-ért dvi+dsub és 16 ms reakció idő.
Nem tudjátok lesz még tft monitor teszt? Pl.: sony, acer. -
Protoss
senior tag
nekem is tft kell vennem a cégnek:)
LG-k vannak az infósoknak, 16 ms amennyit láttam elég jók. Bár pixel hibás volt pár a szállítmányban.
A tesztek után a hozzászólásokban emlegetik a sonykat, de igazából semmi konkrétumom sincsról. (pénz nem számít, akkor legyen plazma ;) na csak vicc volt) -
Keitaro
addikt
érdekes ez az utánhúzás dolog...
-
Ploszi
senior tag
ez nekem nem jó hír, a szobában télen 18 fok körül mozog a hőmérséklet ( ez az egyik magyarázatom a tuningra is, jó fűt a lábam mellett) :)
-
Alan
aktív tag
Nekem Acer AL922 van, és nyugodtan merem ajánlani ezt a típust. Hibátlan, van rajta DVI, a képe tökéletes, az utánhúzás viszonylag kicsi, abszolút elviselhető. Forgatható a talpa is, adnak hozzá VGA és DVI kábelt is (!), meg még sztereó prüntyögője is van, bár az nem ér sokat, de irodába Windows hangokat hallgatni tökéletes.
(Érdekes dolog egyébként, a guruk biztos vágják is rá a választ, hogy miért, de melegben sokkal kisebb az utánhúzása, mint hidegben. Nagy különbség van pl. a 18-19 fokos, illetve a 26-27 fokos szobahőmérsékleten.) -
Keitaro
addikt
Up! :)
-
Keitaro
addikt
Üdv mindenkinek!
Nos mielőtt el lennék kergetve a tesztekhez, jelzem olvastam az összeset. Amiből 19-es kategóriában a következők lettek kiemelve : AG-Neovo K-19, AG-Neovo S-19, CTX P922E
17-es kategóriában könyebben döntenék, mert a VX700 ami előtt ülhettem egy ideig nagyon a szívemhez nőtt, így ott az lenne nálam az egyik győztes. Nagyon sajnálom, hogy a VX900nak beépített tápja van és látszik rajta.
Lenne pár konkrét kérdésem is.
Van valakinek tapasztalata Samsungokkal? Milyenek?
Esetleg ült már valaki ViewSonic VX2000 vagy VP211B VP191 vagy 201 előtt?
Néztem a NEC moncsi tesztet az is eléggé meggyőző volt :)
Szóval a lényeg, hogy cégnek kell és a legjobbat keresem. Mivel így nem számít a cash ezért nem annyira az ár/érték arány érdekelne, hanem csak és kizárólag a minőség.
Hát várom a hozzászólásokat. Előre is köszönöm mindenkinek aki segít.
Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- One mobilszolgáltatások
- ZIDOO médialejátszók
- Politika
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Óra topik
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Peugeot, Citroën topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest