Új hozzászólás Aktív témák
-
latis666
aktív tag
konstakang ics-n hogy tudnam elerni hogy letoltse az mms-t?
-
DJGABI
addikt
Nyugodtan fel lehet írni. A sebességgel alapvetően nekem se volt sok problémám, lassú app megnyitás az oké, amúgy az UI tényleg pörgősebb (ami mondjuk alap, lévén ez volt az új verzió egyik fő újítása...).
Nem azt mondom hogy kötelező cserélni, alap dolgokra én is tök jól megvagyok vele, de azért nem egy SGS3...
Amúgy meg mindenki azt csinál a telefonjával amit akar/tud
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
stickyfinger #22592 üzenetére
Szia!
Minden további nélkül lehetséges. Nem jó az a RIL az adott hálózatra, amit az a kártya használna. Ezen kívül, ha kóddal lett kiütve, akkor neked is azt tudom mondani, mint az off topicos kollégának: ennek ennyi volt. Visszazárni többet nem tudod, de rendesen nyitni sem. Ilyenkor van az, hogy az RF kezelő részek már nem működnek rendesen, vagy nincs is beállítva arra a hálózatra és innen nincs visszaút...
-
stickyfinger
csendes tag
válasz
stickyfinger #22497 üzenetére
Sziasztok!
Ismét itt vagyok a régi problémámmal. Azóta rájöttem, hogy valószínűleg a telefon GPRS része szarakodik tehát valószínűleg a cella-készenlét az ami nem hagyja elaludni a telefont és ezért kel fel az alsó hardveres gombokra. Na most egy kérdés. Miután kiköltöztünk külföldre barátnőm egy új Lebara-s sim kártyát vett. Azt mondja a merülést azóta vette észre mióta arra lecserélte a régi T-mobilos kártyáját (alapból a telefon egyébként telenoros). Próba szerencse visszaraktam a T-mobilos kártyát, akkor érdekes módon nem csinálta ezt a jelenséget, de viszont roaming szolgáltatásra kapcsolt. Ha viszont az én Lebara kártyámat raktam bele azzal ugyanúgy merült. Kérdés: lehetséges, hogy a sim kártya szoftvere befojásol valamit a telefon GPRS vételén, ami miatt zabálhatja az akksit. (Wifi, Bluetooth hiba kilőve leteszteltem.)
[icemad]: Kipróbáltam a memóriakártya kivételt de nem azzal volt a gond, azért köszönöm a segítségedet.
-
TRob1
veterán
válasz
TommyY2 #22589 üzenetére
A záróképernyő az nem jó, mert csak egy felesleges plusz "kör". És nem csúfkodik a jelszót kérő képernyő sem, mert miért használnék jelszót magamnak a saját telefonomon naponta 200szor? Megnyomom a bekapcsot és ott van a Home képernyő, ahonnan indítok amit akarok. Nekem ez egyszerűbb, praktikusabb, hasznosabb. De ugye kinek mi.
-
TRob1
veterán
válasz
TommyY2 #22587 üzenetére
Én már jópár KonstaKANG óta nem veszem észre a "lassú app indulást" (kb. rákattintok és indítja, sztem egyáltalán nem volt gyorsabb egyik előző általam használt/próbált 60-80-100 romon sem). Vagy csak lehet hogy megszoktam?
Egyetlen egyszer találkoztam egy olyannal hogy csak a számot írta ki, a hozzá tartozó nevet nem (anyám volt, rá is kérdeztem hogy milyen számról hív?). Külön csengőhangokat meg nem szoktam beállítani, illetve a számomra teljesen felesleges zárképernyő is mindig ki van kapcsolva.
-
TommyY2
tag
válasz
Keeperv85 #22567 üzenetére
A ro.telephony.call_ring.delay=3000 értéken volt, a másik kettőt nem találom benne.
Megmondanád, hogy hol találom a másik kettőt, és, hogy melyiknek mi a jelentősége?
Átírtam a 3000-et 0-ra. Hívásnál kis idő mulva (néhány sec) ki is jelzi a nevet, de továbbra sem a beállított csengőhangon szól. Mekkora érték a 3000, talán 3sec és mit jelent?
Elképzelhető, hogy ez a hibajelenség a záróképernyő miatt van. Ha jól làttam, ezt át is lehet szerkeszteni, legalábbis masikat betölteni és elmenteni. Esetleg hol lehet ilyet beszerezni (hátha ez a hiba forrása)?
TommyY
-
icemad
nagyúr
válasz
Thrawn #22542 üzenetére
Skypeból nekem a legújabb van fent playről, és megy rendesen. Az egyetlen hiba, hogy akkor rakja telefonhangszóróra a hangot, ha létrejön a hívás. Addig kihangosítva megy. Én hívás előtt lehalkítom, így lehet használni akár irodában is. Vibert még nem próbáltam így, valaki tesztelhetné.
-
sadii
csendes tag
miért nem jeleneik meg a felső bar-on a mobilhálózat ikon, amikor bekapcsolom?
-
TRob1
veterán
válasz
DJGABI #22564 üzenetére
"Be kell ismerni, ennyit tud a Blade, már tavaly is eljárt felette az idő, tessék 2.X-el használni vagy beletörődni a lassúcska ICS (neadjisten JB)-be."
Ez tök jó poén, fel is írom vhová. Főleg hogy az ICS-vel gyorsabb a Penge mint az előző Romokkal.
Jah, és kellene szólni annak a pár millió embernek akik még "butafónt" nyomatnak hogy már a 2 éves, de az ő kütyüjüknél jóval többet tudó "okostelefonok" felett is eljárt az idő, akkor ők mi a fenét akarnak/csinálnak a telefonjaikkal manapság?
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Keeperv85 #22576 üzenetére
köszi
nem gondoltam bele, hogy a 135094 az valójában 136 mb.
miután felteszem a megfelelő TPT-t végigmegy az akció, majd recoverybe indítva backup & restoreba megyek és restore, kiválasztom a egyetlen mappát a már említett dátummal.
elkezdi majd a következőt kapom: system.img not found. Skipping restoro /data.
.android_secur-img not found- Skipping restore of /sdcard/.andorid_secure.
cache.img not found. SKipping restor of /chace. sd-ext.img not found. SKipping restore of /sd-ext.
Restore complete.Vagyis semmit sem talál pedig ahogy a képen is mutattam a mentésem megvan!
esetleg nevezzem át a mentésemben a fájlokat? mert mindegyik ott van csak a végén egy kis név kiegészítéssel (ahogy a képen láthatod, összehasonlítva a fentebb írtakkal)
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Keeperv85 #22574 üzenetére
na nekem ez most nem világos. megnyitottam a biztonsági mentésem és látom is mi mekkora, de ebből mi kellene hogy kiderüljön számomra?
-
kiralytom
aktív tag
válasz
Keeperv85 #22570 üzenetére
a mentés rajta van az sd kártyán clockworkmod/backup/2012-08-29-18.14.15
ő lenne az. már csak azt kellene megoldani, hogy varázsoljam ezt vissza
tehát ha végigpróbálom a partíciókat (mivel nem tudom a korábbi gazdája melyiket tette fel, csak azt hogy változtatott rajta) , majd recoveryt utána és egyszer csak megkapom totálba a régi rendszert szőröstől bőröstől?
-
sadii
csendes tag
sziasztok, most vettem mobilnetet és nem tudom hogy kell bekapcsolni a telefonon, a mobilhálózatra nekem folyton az van írva hogy csatlakozva, ha ki van kapcsolva, ha nem, így kérdezem hogy kell-e még valami állítani? T-mobile-tól vettem most gonetm csomagot.
-
Keeperv85
nagyúr
-
kiralytom
aktív tag
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
DJGABI #22564 üzenetére
Nem is azon van a hangsúly.
Ez a 3 érték sokat segít:
ro.telephony.call_ring.delay=0
ro.lge.proximity.delay=25
mot.proximity.delay=25@kiralytom:
Most lementetted, meg visszaállítottad az üres rendszert.
>> mounts & storage >> mount SD.
Felmásolod a romot az SD-re. Innen már menni fog. Kivéve persze ha...
-
kiralytom
aktív tag
válasz
kiralytom #22565 üzenetére
közben véletlen találtam egy olyat, hogy indítás + hangerő lefelé és megtaláltam a backup restore-t. ezt meg is csináltam.most zöld robotkám van már csak, egyre jobb
Kezd az ideg széttépni. Jó volna ha valaki segítene, persze tudom, nem ültök állandóan a gép előtt, csak a bizonytalanság cseszi az embert.
-
kiralytom
aktív tag
Leszedtem az TPT_update_pakk-ot, lecsekkoltam a MD5_ChecksumVerifier_3.6_master -progival, stimmel a zám.
Kiválasztottam a 128_2_310 partíciót, elindítottam a gyárilag szűz készüléket, majd rámentem a sysem update-re és végigment a csúszka. újraindult a készülék és világít a ZTE logó, semmi sem történik.rom-ot kéne rátennem, de hogyan is? hisz az sd kártyához nem férek hozzá, hogy feltegyek rá egy romot
KEzd nagyon rossz érzésem lenni..
-
kiralytom
aktív tag
válasz
apeelme #22295 üzenetére
visszajött a szervizből a készülék, most vissza kell varázsolnom rá a CM-et és aztán a rendszervisszaállítási pontot előhívni az sd kártyáról!
korábban ugye említettem, hogy 7.2.0ás CM volt rajta, erről készül a backup is.
most annyit kell tennem, hogy ezt a CM-et valahol megkeresem és feltelepítem, majd elindul a rendszer ( a kártyafüggő vodás megette ugye korábban a T-s kártyámat) és előhívom a backupot?
ezt a backupot csak a már említett oprendszerbe hívhatom elő, úgy értem ha másikat teszek fel, akkor az nem ismeri őt fel, igaz? (számomra ez a logikus)
-
Sulthekk
aktív tag
válasz
#40993792 #22550 üzenetére
A zűdlencsés Döfiken pedig még Froyo kernellel megy...
Ez a szép Linuxban, akár modulokkal is hihetetlen változásokat lehet elérni benne.króm_olló:
Én már használtam azt a romot, és simán ment minden (Kivéve videó, illetve kicsit bugos a panoráma)... Mekkora a /system-ed? -
króm_olló
csendes tag
Sziasztok
Miért kapom telepítéskor a következő hibaüzenetet? (cm-10-20120901-KonstaKANG-blade)
Gyári GEN2, wipe megvolt, akku fullon, MD5 cheksum rendben, Modaco oldalról szedtem le a romot.Előre is köszönöm.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Komplikato #22554 üzenetére
A technikus és a mérnök is tévedhet. 3 évig javítottam telefonokat, beleérve a sim kezelő rendszert. Pontosan tudom hogy működik. Barátkozz össze a gondolattal: semmi köze a térerőhöz a kártya fizikai mivoltának. Csak egy egyszerű kóddal védett memória. A téretőt a GSM végfokok minősége befolyásolja. Kezdjük ott, hogy a térerő kiméréséhez nem is kell sim...
Az igaz, hogy a régi kártya elavult szoftvere miatt esetleg képtelen az új hálózati eszközt kihasználni a mobil, de ennek a kártya fizikális mivoltához lássuk be kevés köze van! Érthető a javulás, ha pl. valaki GSM képes kártyát vált le és hirtelen megjavul a térerőgond, akkor hajlamos azt hinni ez az új kártya miatt van. Pedig csak annyi változott, hogy az új szoftver látja az új hálózatot, még a régi makacsul a GSM-et követeli.
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Komplikato #22552 üzenetére
"Kíváncsi lennék hányan tudják, hogy a térerő meg igen erősen függ a SIM kártyától, egy rosszabb minőségű vagy sérült, oxidált kártya sok hajhullást okozhat ám."
Kár volt offba tenni, mert ez egy olyan téma, ami már többször lefutott, de biztosítatlanak, hogy nem több, mint legenda.
A sim kártya állapota és a térerő köszönő viszonyban sincs egymással. Elég bináris a cucc: vagy megy és ki lehet olvasni a tartalmát vagy nem megy. Nincs átmeneti állapot.
-
Komplikato
veterán
válasz
icemad #22517 üzenetére
Érdekes, nekem anno W300i csinált ilyet, és az a fura, hogy rendes újraformázás után megint ment rendesen, tehát még nem is kártya volt hibás.
OFF: Kíváncsi lennék hányan tudják, hogy a térerő meg igen erősen függ a SIM kártyától, egy rosszabb minőségű vagy sérült, oxidált kártya sok hajhullást okozhat ám.
-
szezso15
addikt
válasz
Komplikato #22548 üzenetére
Nem túlzottan... Nálunk Incredible S-en van egy CM9, ami 2.6-os GB kernelt használ (2.6.35.14), és semmi gond nincs vele, szalad rendesen, talán még jobban is mint 3-as kernellel...
-
Komplikato
veterán
Üdv. Van a telefonomon egy régebbi IceArmour II Reborn (CM 7.2.0) ROM és nem tudom miért, de Play-ről nem sikerült feltennem a BKV offline menetrendjét. Mással nem tudtam kipróbálni, mert otthon nincs Wifi és így is marha körülményes volt, ráment egy csomó időm.
Az Opera apps-ról viszont simán felment a Viber. Lehet a Play főzött romok bizonyos fajtáit nem engedi? Vagy csak valami általam ismeretlen regisztrációs szívatás esett meg velem? -
DJGABI
addikt
válasz
TommyY2 #22526 üzenetére
Lassú app indulást megerősítem, a hívásnál nem tudom, oké, picit ott is lassabb, de nem rémlik olyan hogy nem írta volna ki a hívófelet... Mondjuk általában meg szoktam várni míg 2-3-at kicseng. Amúgy igen egyszerű a probléma gyökere: szegény Blade-nek már sok az ICS.
-
TommyY2
tag
Ez nem szar, ez a lepraktikusabb és leggyorsabb rom, amit eddig láttam.
Az említett probléma az egyetlen, amelyik nagyon zavaró. Arra lennék kíváncsi, hogy másnál is jelentkezik-e a probléma?
Lehet, hogy a zárolt képernyő miatt van, amit nekem jelszóval kell feloldani? Ezen kívül be van pipálva, hogy zárolt képernyő esetén is jelenjen meg a modulok mutatása.
Szakértők legyetek szivesek segítsetek!
TommyY
-
sch_a
addikt
Jól tudom hogy a főzött ROM-okkal (jelen esetben CM7) a telefon minden sim-et megeszik?
-
dReFiX
senior tag
Melyik most a legmegbízhatóbb rom bladre, itt az idő leváltani a gyári 2.2-t. Köszi !
-
-
Garyka
tag
Sziasztok!
A feleségem blade-jére (2.3.5) nem tudom a playből feltenni a 2.2-es vibert mert "nem kompatibilis az eszköz". Az apk-t leszedtem máshonnan, de csak a 2.0-át engedi telepíteni a többire azt írja, hogy "nem telepítve".
Hogy lehet megoldani? A jelenlegi verzióval nem tudok videóhívást indítani :S
Köszi!
-
TommyY2
tag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni.
Én cm-9 KonstaKANG 2012.08.27 kiadású rom-ot használok.
Az app-ok kicsit lassan indulnak, a bejövő hívásoknál néha későn irja ki a nevet (úgy figyeltem meg, ha hosszabb ideje alszik már, szinte mindig ezt csinálja), vagy egyáltalán nem is írja ki (csak a szám jelenik meg), ezért nem a beállított csengőhangon szólal meg, egyébként meg vagyok vele elégedve.
Lenne esetleg valakinek valami ötlete, hogy mitől lehet ez, esetleg másnál is előfordult már?
TommyY
-
TommyY2
tag
válasz
DJGABI #22492 üzenetére
Mivel 200MB system kell neki, elvi képtelenség feltenni, de nem is lenne értelme, hiszen alapból sokkal több helyet foglal a data partíción, mint a nem ICS rom-ok.
Egyébként meg pont az a lényege a főzött rom-oknak, hogy több helyünk lehessen a data partíción.
Így hiába szebb, meg gyorsabb, én nem fogom feltenni.
TommyY
-
GrandS
senior tag
Ha Recoveryben teljes mentést csinálok és azokból visszatöltést, akkor a kernel is mentődik és töltődik vele együtt?
-
Mokush
tag
Sziasztok!
Segítsetek, legyetek szívesek...
Van két router-em, az egyik AP-ként üzemel. A blade-del mindkettőhöz tudok csatlakozni, de az AP-val nincs internet. Laptoppal teljesen jól működik. Mit kellene tennem, hogy a telefonnal az AP-n keresztül tudjak internetezni?
Köszönöm!
(A telefonon telenoros Android 2.2 van) -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Packersbay #22518 üzenetére
Alapban is ki tud mozgatni valamennyit, de nem minden adatot. Magától mégsem fogja megtenni. Beállítások >> Alkalmazások >> Mozgatás SD-re.
Működik az NFC benne?
-
Packersbay
tag
Mint kezdőnek lenne még kérdésem: a Blade II-n 2.3.6-os android van,ma veszek hozzád micro sd kártyát. Miután beletettem a beállításokban kell valamit állítani,hogy oda mentse az alkalmazásokat vagy már automatikusan oda rakja nem kell hozzá az app2sd?
-
icemad
nagyúr
válasz
stickyfinger #22497 üzenetére
Szia. Nem tudom, hogy segít e, de hátha. Kollégámnak a Bladeje egyik napról a másikra, nem jelentkezett fel a hálózatra. Kipróbáltunk vele mindent, amit csak lehetett, format, rom csere, stb, de egyiktől sem javult meg. Gondoltam kiveszem belőle a memóriakártyát. Nem tudom honnan jutott az eszembe, de működött. Kártya nélkül, vagy másik kártyával hibátlanul ment. Az az egy kártya akasztotta ki. Szóval én megnézném memóriakártya nélkül is a helyedben.
-
kelzsoca
félisten
-
kelzsoca
félisten
válasz
maggi1886076 #22511 üzenetére
A voda egy körből kimarad (szokás szerint)
(#22510) inferno88
Össze-vissza írnak mindent, az Intel verzió jön hamarabb, a Tegra2-es még nincs is gyártásban.
-
válasz
maggi1886076 #22483 üzenetére
A T-s oldal azt írja a képességek között,hogy FULL HD felvétel.
Tudtommal hivatalosan a Tegra csak 720p-t tud,a full hd az Intel csemegéje a Grand X modellben.Ellenben az,hogy Grand X-et és nem Grand X IN-t írnak,azt jelenti,hogy a Tegrát hozzák(amit én is jobban várok). -
Packersbay
tag
válasz
Keeperv85 #22505 üzenetére
Tudjuk ugye, hogy a Blade2 meg itthon nem került egyetlen szolgáltatóhoz sem mondjuk úgy,hogy még nem
csak azért gondoltam,mert a többi telefonnál lásd:Galaxy vagy Omnia sorozat mindegyik új tagjának külön fórumtémája van. De nekem nem gond,választ itt is kapok a kérdéseimre vagy legalábbis remélem
Zsolt 72 Már tudom ,csak először nem találtam sehol pedig kiírta,hogy letöltötte. Azután letöltöttem még egyszer és akkor már müködött
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Packersbay #22504 üzenetére
Azért mert mindegyiknek "blade2" a kódneve. Tudjuk ugye, hogy a Blade2 meg itthon nem került egyetlen szolgáltatóhoz sem. Amúgy a Crescent és Vivacity bajosan ugyan az...
-
Torry
addikt
Amikor megvettem használtam a bladem, futtattam TPT-t. 99%-nál hibát jelzett (error), de végül rendesen újraindult recoverybe.
Jó lenne most 160-ra átmenni, jelenleg 138 van, de fosok, hogy tégla lesz a cuccból. SD kártyát lehet valahogy tesztelni? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Packersbay #22500 üzenetére
Akkor máe kapásból lehetne a Crescentnek, a Vivacitynek vagy a ZTE Arizonnak is...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tilos a warez!
- Tilos a függetlenítés!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nintendo Switch
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1
- Az átlagnál kisebbek ugyan, de bírják a strapát
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest