Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Milyen széket vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Lip-Bu Tan az Intel új elnök-vezérigazgatója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TirGael
tag
Koszi!
Lassan nekiallok rajzolni, hogy mi hogyan lesz kotve.Szoval, TV es a ket aktiv doboz koze egy dac/pre amp kombo. Megyek, fejest ugrok az internetekbe....
Milyen egyszeru digi kartyara gondoltal? Hifiberry digire?
Penzt szep lassan tudok csak beleolni, es azert elegge az ut elejen vagyok ebben a zene cuccok megorulesben. -
TirGael
tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Talán ez a topik a legalkamasabb.
Úgy tűnik épp az összes audio cuccom úgy döntött, hogy idén hal meg.
Hangfalak, füles, minden, úgyhogy tervezem a nagy bevásárlást mindenből...
Viszont sose raktam még össze ilyen rendszert, szeretném legalább a nagy csapdákat kikerülni.Van egy NAS itthon, amin fent van az összes zenénk.
A TV-re egy DAC-al szeretnék rákötni egy pár hangfalat, viszont szeretném ha TV bekapcsolás nélkül mehetne rajta zene. Erre szívesen használnám az itthon épp semmivel vergődő Pi-t, hamár lúd legyen kövér - vehetek rá gyári érintő kijelzőt is és nem volna baj ha asszony tudná használni Tidallel vagy Spotify-al.A gépem beépített hangkártyája is elég gyengusz, az asztalomnál pedig szívesen hallgatnék fejhallgatóval/fülessel zenét. Azokat is most kell majd venni (a pénztárcám már rettenetesen sír) Rha t20i/shure se425 és He400i/SRH840 valószínüleg ezekből lesz egy páros, de ehhez is kellene egy külső hangkártya/amp ami az asztalon ül.
Több hangfalat nem veszek, úgyhogy nem volna baj ha a hálózati lejátszót tudnám indítani a gépről. Nehogy már fel kelljen állni. Ezért gondoltam, hogy a Pi jó volna (ssh/vncserver).Szóval a teljes bevásárló lista ötös lottó után valahogy így nézne ki:
- 2.0 hangfal (kicsit szerelem)
- Pihez képernyő?
- Pihez dac?
- TV-hez dac (vagy elég egy pire, és arról mehet a TV is?)
- füles/fejes
- asztali dac/ampMit hagyok ki? Egyáltalán megoldható a TV-ről is, hálózatról is szóló hangfal?
Hogyan tudom "össze tervezni" ezt az egészet?
Hol lehet ilyesminek utána olvasni, úgy hogy az ember nem fizetett review-kat olvasgat?Milyen asztali dac/amp kombó van belépő szinten, illetve ár érték arányban jó helyen a fülesekhez/fejesekhez amit használnék?
Illetve, van már egy X5 II és egy E12, viszont abban a pillanatban hogy USB-vel gépre kötöm elszabadul a fehérzaj pokol, ezt ki lehet szűrni? Egy idáig kibírnám még több pénz elköltése nélkül...
Előre is hálás köszönet bármilyen segítségért, elindultam ezen a lejtőn, aztán most egy kicsit el is vesztem...
-
TirGael
tag
Sziasztok!
Behúzott nyakkal feltett kérdés, mert nem olvastam vissza, csak az összefoglalót.
Lehetséges-e egy Pi-be belekötni egy TV digi out kimenetet ÉS abban az esetben ha a TV nincs bekapcsolva valamilyen más módon zenét küldeni a Pi-re mondjuk telefonról/gépről/Plex szerverről, hogy ugyanazokon a hangfalakon szólaljon meg? Aktív hangfalak lennének, szóval erősítés nem kell.
Van erre valahol guide, ami hülye biztos?
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen széket vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- OLED TV topic
- EAFC 25
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest