- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Projektor topic
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
"A beépített vaku vezérlő módban olyan kicsi fény villant, hogy az expozíciót nem befolyásolja, illetve én nem tapasztaltam. Azonban ez látszódhat tükröződő felületeken."
Elég sokan panaszkodnak rá internet szerte, hogy nem annyira kicsit villant (master-slave távolság függvénye).
"A másik, hogy a Nikon i-ttl rendszere nem használ mérő villanást, illetve én sohasem tapasztaltam."
Használ az csak nem látod, mert az emberi szem tehetetlensége miatt egybefolyik a fő villantással.
"Az infrés távvezérlésnél sem tapasztaltam másodperces késéseket, az exponálással egyidőben villant a slave vaku. kivéve, ha hátsó redőnxre ment a szinkron
"
Próbáld ki több vakuval, csoportkezeléssel (egyébként nem írtam több másodperces késéseket: <1 másodperc, de zavaró)!
-
vasi79
aktív tag
Üdv!
Egy kis kukacoskodás Nikonos révén
Saját tapasztalat alapján, nem hivatalos álláspontként a gyártó részéről
A beépített vaku vezérlő módban olyan kicsi fény villant, hogy az expozíciót nem befolyásolja, illetve én nem tapasztaltam. Azonban ez látszódhat tükröződő felületeken. A másik, hogy a Nikon i-ttl rendszere nem használ mérő villanást, illetve én sohasem tapasztaltam. Az infrés távvezérlésnél sem tapasztaltam másodperces késéseket, az exponálással egyidőben villant a slave vaku. kivéve, ha hátsó redőnxre ment a szinkron -
duni84
aktív tag
a 2 csavart kiszeded a fejéből, majd kipiszkálód calami lapos cuccal (szélesebb fejű csavarhúzó pl) az oldalsó kerek gumi borításokat, ezek alatt van 1-1 alumínium "csipesz", amiket simán le tudsz húzni (talán alá kell nyúlni csavarúzóval, hogy kipattanjon a helyéről). ekkor már az ujjaiddal fogod összetartani a vaku fejét, hogy ne essen szét
lefekteted a földre és le tudod emelni az egyik oldalát a fej borításának. ekkor már teljesen egyértelmű, hogy mit hogyan tudsz kicserélni benne/rajta. tényleg nem egy veszedelmes mutatvány. kb 3 perc (és ebben az is benne van, hogy rendet raksz előtte az asztalon)
-
jasonka
aktív tag
Üdv !
Amúgy is "beteges " (TTL-ben időnként túlvillantó) YN-468-II vakumnak most már az akkufedél zsanírja is letört az egyik oldalon...
(Szerencsére sikerült egy használt Nikon SB900-at vennem - boldog vagyok
vele...)
Mivel a Yongnuo-n túladni esélytelen (bár működik), így alárendelt szerepet kap kérdésem a következő ::
Ha rendelek egy új YN 468-II akkufedelet be tudom-e rakni / pattintani azt a helyére ? - mert ha jól látom ketté kéne szedni a vakut, és a fedelet "közé csippenteni" - vagy tévedek ?
Megoldható házilag ? (Nem szeretném, hogy megvágjon...)
-
donjani1
újonc
Sziasztok! Van valakinek magyar kézikönyve YN 568 EX-hez? (Papír vagy digitális, mindegy.) És megosztaná velem?
-
*Ropi*
félisten
válasz
Canonfan #978 üzenetére
Elég egy topikba betenni egy hozzászólást - a vakusban megválaszoltam.
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Én tegnap óta vagyok boldog tulaja egy YN-568 EXII vakunak (Canon verzió)
Örülök neki, mert ez az első saját vakum, eddig egy Canon 430EXII-őt tudtam kölcsönkérni alkalmanként.
Eddig tetszik, nem is kicsi daraba csavaros vakurögzítéstől tartottam kicsit mert a 430 EXII karos megoldása nagyon kényelmes volt, de szerintem meg tudom majd szokni nem vészes. A feje volt még kicsit furcsa, mert nincs rögzítése mint a Canonnak, de így még talán gyorsabban is állítható és finoman jár, remélem nem lazul ki idővel.
Tegnap villantottam vele párat gépen és vezeték nélküli módban is, és eddig elégedett vagyok vele,talán a zoom motor hangja ami lehetne halkabb valóban de ez számomra nem von le az értékéből semmit
Egy technikai kérdéssel fordulnék hozzátok, és bocs ha esetleg hülye kérdés, de mint írtam még ez az első saját vakum.
Szóval azt szeretném megkérdezni tőletek, hogy ti bent szoktátok hagyni az elemeket (illetve aksikat) a vakuban, ha nem használjátok?
Azért érdekelne, mert a manualjában azt olvastam kétszer is, hogy kikapcsolt állapotban ajánlatos kivenni az elemeket, de gondolom az elemtartó fedelet nem arra tervezték hogy minden használatkor nyitogatva legyen.
Ezért szeretnélek megkérdezni titeket, hogy nektek mi a tapasztalatotok, ez inkább arra vonatkozik hogy lemerült elem ne folyjon ki a vakuban, vagy tényleg ajánlott a vaku miatt hogy használaton kívül ne legyenek benne az elemek/aksik?Illetve még azt szeretném megkérdezni, hogy az 568 EXII-őt milyen vakunak találjátok, mik a tapasztalataitok vele?
Válaszotokat, és bármilyen infót előre is köszönöm!
-
*Ropi*
félisten
Rosszul emlékeztem, a hangjegyes gombot kell masszírozni.
-
*Ropi*
félisten
-
Peczek
aktív tag
Üdv forumtársak. Létezik, hogy Nikon D70 - es nem tudja a TTL - t az 565 - ös vakuval ? Mert akkor ezt buktam, vagy vennem kell egy D90 - est.
-
*Ropi*
félisten
válasz
energomatt #969 üzenetére
"Írtam, hogy EX, vagyis nem EX II."
Gyorsan olvastam: az "EX" lemaradt.
"Előbbi Nikonhoz, utóbbi Canonhoz való."
Mindegyik megy mindegyikkel: anno amikor még nagyon új volt a piacon próbálgattuk és meglepetésünkre a Canon talpas vakut Nikon D700-ról vezéreltük CLS-ben (mindkét gyártó infra protokollját tudják talptól függetlenül).
"Eddig úgy gondoltam, hogy rádiós vezérlésről van szó, nem is tudom elképzelni, hogyha be lehet állítani a vezérlő menűben három különböző vakura a vezérlési módot (TTL/Manuál), külön-külön az expozició korrekciókat, az hogyan történhet vakuvillantásos vezérléssel ?"
Két csoportot tud, a harmadik a beépített vakuja. A hátránya a lassúság, mert amíg "lemorzézza", kimennek vakunként a mérővillantások, kiértékeli és végül el tudja lőni a képet addig eltelik 1-2 másodperc.
"Vagyis tételezzük fel, hogy a manuálisan beállított vaku ad X mennyiségű fényt. Az EX ami iTTL-ben van úgy állítja-e be saját magát, hogy ezt is figyelembe veszi? Gondolom, igen."
Amennyire ismerem a Nikon rendszert, az i-TTL "Intelligent Trough The Lens"-t jelent (Canonos vagyok: nálunk az E-TTL a megfelelője, a TTL-BL-nek pedig az E-TTL II, amik már a távolságinformációt is figyelembe veszik az azt közölni tudó objektívektől): a TTL olyan viszonyban van a vakuk teljesítményével, mint az Av mód a zársebességgel: ez is egy önszabályozó rendszer amiben a váz méri a beérkező fényt az optikán keresztül, számolja ki az expót és annak függvényében mondja meg az egyes vaku(csoporto)knak, hogy mekkorát villanjanak. Gyors és rugalmas, viszont kevéssé konzisztens mintha manuálisan vakuznál, ha tehát dinamikusan változó fényviszonyok közt fotózol, akkor érdemes TTL-ben lőni, ha viszont megismételnéd mert nem olyan lett mint gondoltad, akkor érdemesebb azt manuálisan megtenni. Nagyon egyszerűen ellenőrizheted, hogy figyelembe veszi-e: ha külön villantja el a preflash-t, akkor igen, ha egyszerre az összes vaku(csoporto)n, akkor nem. De az én emlékeim szerint is figyelembe veszi.
"Akkor viszont ez a megoldás megfelelő és nem kell külön vezérlő."
Kültéren, nyári napfénynél nem olyan rózsás a helyzet: próbáld ki, mielőtt élesben bizonytalankodik!
-
energomatt
őstag
Írtam, hogy EX, vagyis nem EX II. Előbbi Nikonhoz, utóbbi Canonhoz való. Slave esetében mindkettővel kompatibilisak. Eddig úgy gondoltam, hogy rádiós vezérlésről van szó, nem is tudom elképzelni, hogyha be lehet állítani a vezérlő menűben három különböző vakura a vezérlési módot (TTL/Manuál), külön-külön az expozició korrekciókat, az hogyan történhet vakuvillantásos vezérléssel ? Én kipróbáltam egy esetben a beépített vezérlőt az 568EX-el ami iTTL-ben +még 1 vakuval ami manuálban volt és a velem szemben helyezkedőket megkérdeztem, de Ők nem észleltek villanást a beépített felől, viszont mindkettő külső rendesen villant. Ha mégis villant volna valamennyit azt nem hiszem, hogy különösebb jelentősége lett volna.Tulajdonképpen az elvét szeretném megérteni ennek a vezérlésnek. Vagyis tételezzük fel, hogy a manuálisan beállított vaku ad X mennyiségű fényt. Az EX ami iTTL-ben van úgy állítja-e be saját magát, hogy ezt is figyelembe veszi? Gondolom, igen. Akkor viszont ez a megoldás megfelelő és nem kell külön vezérlő.
-
*Ropi*
félisten
válasz
energomatt #967 üzenetére
"A Nobel díj már megvan, egyéb céljaim vannak."
Én még nem Photoshopoltam magamnak Nobel díjat...Nem tartottam fontosnak.
"A beépített vaku fénye kikapcsolható a vezérlésben, ezt akár hírként is kzölhetem. "
Valóban kikapcsolható a beépített vaku, azonban infra szűrő nélkül akkor is belelátszik a képbe, ugyanis CLS-ben a saját villanásaival vezérli a slave vakukat, így ha használod csak a korábban említett infraszűrős megoldással / SU800-zal / mester vakuval a vázon tudod megoldani (de a sima YN568EX nem tud mester lenni, csak a YN568EX II - nem írtad, hogy melyik van neked).
"A harmadik vaku olyan, amit érdemes ehhez a rendszerhez választanom."
Kézenfekvő: még egy 568EX [II]. Viszont úgy sem fog működni kameráról levéve a vezeték nélküli váz ---> 568EX [II] M ---> 568EX [II] S vezérlés, csak az 568EX [II] S <--- váz ---> 568EX [II] S. Váz ---> 568EX [II] M ---> 568EX [II] S vezérlést csak úgy tudsz csinálni, hogy Váz ~~~ iTTL kábel ~~~> 568EX II M ---> 568EX [II] S.
-
*Ropi*
félisten
válasz
energomatt #965 üzenetére
Szerves kémiai alapokon sem hallottam még senkit vakukról beszélni.
Ha ezt összehozod Decibelekben vektorokról is, akkor esélyes vagy a Nobel díjra.
Papíron (ugye 3rd party vakuknál sosem tudni) megvan a teljes kompatibilitás. Ami fontos, hogy a váz vakujával Commander Mode-ban vezérelve belelátszik a villanása a képbe, ezt egy elé tett infra szűrő segítségével lehet eltüntetni, vagy SU800 vezérlővel, illetve mester funkciót tudó rendszervakuval.
"Egy esetleges harmadik vaku SN1-ben."
Minden attól függ, hogy az milyen vaku.
-
energomatt
őstag
Nem látom át pontosan a vakuvezérlések lehetőségeit. Vegyük a következő felállást:
D7100, amely beépített vezérlőt is tartalmaz.
Egy 568 EX ami szintén tartalmaz vezérlőt. Az elképzelt felállásban nincs a vázra téve.
Egy esetleges harmadik vaku SN1-ben.
Elérhető így a legfejlettebb iTTL vezérlés mindkét vakura, ha igen, milyen beállítással? Jobb megoldás érhető-e el és ha igen mennyiben, egy vázra tett vezérlővel, a beépített helyett? -
Cancer
senior tag
Sziasztok!
Van 4 YN-560-as vakum. 3-nál a Power Saving Indicator lámpa nem világít, tehát hamar mennek alvó majd kikapcsoló módba. Az egyiknél viszont folyamatosan ég, így hosszabb idő után sem kapcsol energiatakarékos üzemmódba.
Tudja esetleg valaki, hogy hogyan kapcsolhatnám be a többi vakunál is ezt a módot? Mármint, hogy ne aludjanak el.
Előre is köszi.
-
jasonka
aktív tag
-
*Ropi*
félisten
-
Kismazsi
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne,hogy ha egy Yongnuo Speedlite YN560 III-hoz veszek wireless kioldót akkor az együtt fog működni egy Panasonic G3-al? -
gatesz
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest