- Zeneszerkesztő és DJ topic
- Milyen széket vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Igen ez az.
A hang ennél még egész jó, ez egy 1997-es hugomáltal agyonjátszott felvétel, örülök hogy legalább iylen a minősége. Egyébként divxes.
Szal azt mondod az lenne a legjobb, ha felvennéma hangot mp3ba külön, ill. felvennéma képet(videót) is külön?Majd egyberaknám?
Szal az eredeti hang sem sokkal jobb.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Letöltöttem: furcsa egy fájl ez...
Lejátszani rendesen le tudom, de a VirtualDub döglik, ha vele szeretném lejátszatni, vagy egyáltalán beletekerni: a képet nem mutatja, vmi ''Corrupt Data''-t irogat, stb. Ezenkívül (legalább) kimentettem WAV-ba a hangot, ugyanis már hallás alapján volt egy rossz érzésem: ez be is igazolódott, a felvétel iszonyatosan túl van mintázva, tehát elég torz a hang.
Viszont még ezt sem nagyon nézegethettem meg, hogy legalább a hosszát összehasonlítsam a képanyaggal, mert csak 3 percet lát/nyit meg belőle a CoolEdit.Miszticizmus ez a videó!
Mindenesetre a hangot mindenképp vedd újra, mert borzalmas (gyakorlatilag állandóan levág): azt hozzápasszintani nem lenne nagy dolog. Szerintem. (Max. igazítasz a frame-raten, ahogy irogatták.
)
Ha esetleg meglenne majd mp3-ban az újravett, és így jobban érthető hang, szívesen megnézném, hogy mi volt vele a csúszás kérdés, és, hogy lehet-e kezdeni vele vmit...Amúgy nem ez a ''Rubint Rékás'' videó?
Csak mert beletekertem, és ugráltak benne ide-oda a srácok, gondolom ez az lenne az a paródia, amit egyszer emlegettél...
Csak hol is? Nem találom.
-
tildy
nagyúr
Sajnos nem jött össze ezért inkább kiraktam a weboldalamra a divxes avit.Nem tudom ezzel tud e valaki valamit kezdni:
Bővebben: link
c.k:bizonyEnnek örömére szeprembertől villmérnökin kezdem a másoddipit.
[Szerkesztve] -
Ck.
addikt
Basszus egy csaj hogy vághassa ennyire az infós, technikai dolgokat... (pl.: Tildy) Ilyesztő mik vanak már a mai világban. Már lassan a nők is úgy vágják az infós és elektronikai témákat, mint egy hozzáértő csávó... Elég durva!
LOL és elkeserítő is egyben! -
Fauszt
senior tag
Az avi mux beállításokkal próbálkozz, nálam nem csúszik, ha a master stream audio, az interleaving mode meg none. Ha pedig mindenképp csúszik, akkor virtualdubmod-ban fps állítás.
Ja és azt ugye mondanom sem kell, hogy a processzor kihasználtság nehogy felugorjon egyszer is 100%-ra!
[Szerkesztve] -
Fauszt
senior tag
Hát nem tom, nem ismerem a kártyát ill. a szoftverét, de a digitalizáló programban egy olyat kellene keresni, hogy master stream avi mux-nál az audio legyen megadva. Én a fly 2000 tv-t használom, igen profin állítható, de ez elsősorban a philips saa713x chipset-tel rendelkező kártyákat támogatja, de valszeg ha megadod neki, hogy generic wdm driver, akkor fogja tudni kezelni a tiedet is. Nem mondom 100%-ra, hogy ez neked megoldja a problémádat, de nálam nem működik, s talán egy próbát megér, de ha végképp nem sikerül, még akkor is ott van a fps állítás.
-
DigitXT
félisten
Sajnos vidiről való digizés esetén PCTV Proval ez általános jelenség, és asszem a videóról érkező rossz szinkronjelnek köszönhető...
Én is szívtam már ezzel többször, ráadásul többféle csúszás van, mint ahogy erről irogattak is itt korábban. De legalább a leírt megoldások jók!
Szóval ha csak ilyen ''egyszerű'' elcsúszást sikerült összehozni, az - szerencsére - az FPS érték minimális változtatásával frankón helyrehozható!
(Azért írom, hogy egyszerű, mert szerintem a legrosszabb az, amikor az elején jó, aztán elmászik, majd a végén megjavul: olyan, mintha az FPS változna menetközben, és hát ilyet nem is igen sikerült megjavítanom. Még jó, hogy nem ez az általános hiba, inkább ''csak'' a lineáris csúszás szokott előjönni. Ja és persze az is csak videódigizéskor, lévén a TV adás szinkronjele tökéletes, de ez a kazitól a lejátszótól, és persze a digitalizáló egységtől függ. Sajna a PCTV ebben nemigazán jeleskedik, sőt.
)
-
-
LordX
veterán
Hm? A PCTV Pro kártyám composite bemenetéről már az 1.5.x is tudott digizni..
Az audio source meg teljesen független, mi a video source, külön be lehet állítani, legalább is az 1.6-osban igen, pont most néztem meg. A hangot rákötöd a hangkártya line injére, akkor kiválasztod azt.. -
tildy
nagyúr
Pinnacle pctv pro tv , ill composit bemenet.
Programok:
pctv sajat progja: compositon is, és tvn issúszás
virtualdub: compositot nem kezelte le, a tv-sen nicns csuszas, de szar minosegu a hang
movie maker:csuszas
adobe premiere:egyaltalan nem kezelte le a hardvert.
Ennyi.
A 1.5 gigás avit a pctv sajat szoftvere csinalta... -
Fauszt
senior tag
-
L3zl13
nagyúr
Nem feltétlenül. Ha meg lehet határozni a csúszás mértékét, akkor helyre lehet hozni a szinkront.
Ha belekattintasz a filmbe, akkor helyreáll a szinkron? Vagy hibás marad?
Ha helyreáll, akkor, szvsz egy demux/remux segít rajta.
Ha nem áll helyre, akkor a filmben több helyen ellenőrizd a csúszást, és ha lineárisan növekszik a csúszás, akkor a video framerate-jének módosításával tudod kompenzálni. Ha megnézed VDubmodban a streameket, akkor látod, hogy az audió és videó stream hossza egyezik-e. Ha nem, akkor meg lehet próbálni simán, hogy a framerate-et úgy módosítsa, hogy a két stream hossza megegyezzen. -
frewa
senior tag
az eredeti 1.5 gigás fileben is csuszik a hang?
Ha nem akkor tömörits ezzel! Bővebben: link ez mindenböl csinál mindent! ne tévesszen meg a neve!
[Szerkesztve] -
tildy
nagyúr
Van egy 1.5 gigás, kb félórás avim, amit az imént digiztem be videóról.
Nos ezt a filet kellene nekem divxbe rakni(drdivx, és virtualdub), de hiába próbáltam csúszik a hang.Ráadásul folyamatosan egyre jobban késik.
Ötlet? -
corlagon
senior tag
Ha magát a fájlt akarod korrigálni, VirtualDub vagy Nandub segíthet:
1. Ha konstans a csúszás (elején és a végén is mondjuk 2 mp):
VDub-ban video, audio -> direct stream copy
audio -> interleaving -> delay audio track by ... ms. Itt + vagy - értékkel kell megadod, hogy hány ezredmásodperccel késleltesse vagy hozza előre a hangot, és f7. Érdemes egy kisebb mintával próbálkozni, amíg szinkron nem lesz.
2. Ha változik a hang késése / sietése:
video -> frame rate -> change to ... frames per sec. Ezt érdemes egy kalkulátorral kiszámolni, hogy hány %-ot kell gyorsítani vagy lassítani a filmen, vagyis a framerate-n és próbálkozni. Ha mondjuk a film 1 órás és a végére 2 mp-t csúszik a hang, 2/3600%-kal növelni a framerate-t stb. -
Fauszt
senior tag
Asztaliban? Mert akkor ezzel nem sokat érsz, max annyit, hogy pontosan meg tudod vele határozni, hogy mennyit kell eltolni, aztán virtualdubmod.
MPC-ben view\options\filters\audio switcher-nél
enable built in... pipa be, MPC reopen, audio time shift-nél pipa be és mínusz értékkel megadod az eltolást
szerk: de ha neked is csak asztaliban csinálja akkor...#13
[Szerkesztve] -
Üdv.
Nekem is volt ilyen problémám valamikor, én ezen úgy segítettem, hogy netről leszedtem a legújjabb xvidet. Ez nálam bejött. Persze ez számítógép.
Más, az asztali divx-et nem lehet valahogy frissíteni? -
-
redsas
tag
Háj!!
Lenne egy xvides film (kalandférgek),ami alatt kb1-2 mp csúszik a hang(késik).Mivel tudnám kiigazitani,helyre passzintani a hangot ?
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Jellyfin, Emby, Stream.io, Plesk Streaming platform
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- AppleCare+ biztosítás és kiterjesztett garancia - Apple hivatalos biztosítás - Számlával
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest