Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• kgymac

őstag

válasz Bubukain #16919 üzenetére

Az nagymértékben függ attól, hogyan használtad.
    Ha egylemezes volt a nas, akkor valószínűleg csak egy ext4 partíciód van, azt simán.
    Többlemezes nas esetén mdadm kezeli a köteteket, érdemes ellenőrizni a partíció típusokat. Linux raid és dsm6.x esetében mdadm csomag kell ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélyed kezelni.
    SHR és btrfs és dsm 6.0/6.1 esetén én inkább egy xpeno alá tenném be, akkor is simán menthető (de kell egy plusz gép is hozzá).
    6.2.2 esetében egy másik nas vásárlása/kölcsönzése a biztos megoldás a mentésre, xpeno-val nem igazán kísérleteznék (max, ha muszáj, az első két partíció (md0/md1 eszközök mdadm-mel) formázása és xpeno telepítés+költöztetéssel, javasolt egy működő xpeno 6.1 alá költöztetni a hdd-t, de itt egy plusz hdd is kell, ami törlődni fog, csak a dsm 6.1 telepítéshez). A mentéshez mindenképpen kell plusz tárhely.
    Korábbi dsm verziót (4.x,5.x) nem használtam, ott passz.

szerk:
    gyugyo79 és még páran írtak itt és a syno topicban mdadm használatáról. Egy shr kötetet próbáltam ki dsm 6.1.7 alatt usb házban,
    alapból nem csatolható volt, de az mdadm -mel létrehozott új mdN eszköz már működött.

@FrostyBoy84 :
    a penről csak bootol, többet nem használja (kivéve syno frissítés, ami belerondít)
    dsm 6.x csak 64 bites van.
    hdd smart rendben van? ipv6 tiltás is szokott segíteni. Valamint a routered legyen a dns szerver (ha nem a nasét használod, bár az nem alap), nem a gugli (8.8.8.8 vagy 8.8.4.4)

[ Szerkesztve ]

• petir

senior tag

válasz Bubukain #16919 üzenetére

Elméletileg igen mivel ext4-et a linux kezeli!

Itt a tömbösítés kérdése szokott kérdőjel maradni ott bukhat a dolog.

De a puding próbája az evés, tedd bele és látni fogod , hogy mit látsz.

Új hozzászólás Aktív témák