Aktív témák

• Bazsiii

tag

Nem akartam új topikot nyitni, összefoglalom értelmesen a problémám:

Adott 2 vinyó, V1, V2.

V2-n xp van, V1-en 98 volt, eddig bootmanagerrel szépen tudtam váltogatni melyik vinyóról szereték bootolni. V1-et újra kellett rakni, xp-t tettem fel arra is, de telepítés előtt fogalmam sincs miért V2 kábelt lehúztam a rendszerről, tehát V1 xp úgy települt fel, hogy azt hitte, csak egy vinyó van.

Telepítés oké, V2 kábel visszadug, vinyók látják egymást, de bootoláskor csak a biosban tudom kiválasztani melyik hdd-ről legyen boot, ami macerás.

Bootmanager kilőve, mert ntfs mindkét partició, gondoltam V1-re csinálok egy logikai fat 32 particiót, amiről megy bootmanager és minden oké. Megtörtént, remekül választhatok, ha V1-ről bootolok minden oké.

De ha V2-t választok, tehát azt az xp-t, ami a régebbi, akkor 'autochk not found' hibaüzivel állandóan újraindul a gép a bootolás kb. 8. másodpercében. Miért?

Bootmanagert leszedtem, újra a kályhánál vagyok, biossal választhatok melyik vinyót akarom, de az macerás.

Kérdésem: Rá lehet-e bírni az Xp-t, hogy akár saját bootloaderével lássa mindkét vinyót, és választhassak közülük? Ha igen, hogyan?

Bocs ha bonyolult voltam, bármilyen segítséget köszönök, magyarázat jöhet titkárnő szinten!
    Bazsiii

Aktív témák