- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
Aktív témák
-
Bazsiii
tag
Nem akartam új topikot nyitni, összefoglalom értelmesen a problémám:
Adott 2 vinyó, V1, V2.
V2-n xp van, V1-en 98 volt, eddig bootmanagerrel szépen tudtam váltogatni melyik vinyóról szereték bootolni. V1-et újra kellett rakni, xp-t tettem fel arra is, de telepítés előtt fogalmam sincs miért V2 kábelt lehúztam a rendszerről, tehát V1 xp úgy települt fel, hogy azt hitte, csak egy vinyó van.
Telepítés oké, V2 kábel visszadug, vinyók látják egymást, de bootoláskor csak a biosban tudom kiválasztani melyik hdd-ről legyen boot, ami macerás.
Bootmanager kilőve, mert ntfs mindkét partició, gondoltam V1-re csinálok egy logikai fat 32 particiót, amiről megy bootmanager és minden oké. Megtörtént, remekül választhatok, ha V1-ről bootolok minden oké.
De ha V2-t választok, tehát azt az xp-t, ami a régebbi, akkor 'autochk not found' hibaüzivel állandóan újraindul a gép a bootolás kb. 8. másodpercében. Miért?
Bootmanagert leszedtem, újra a kályhánál vagyok, biossal választhatok melyik vinyót akarom, de az macerás.
Kérdésem: Rá lehet-e bírni az Xp-t, hogy akár saját bootloaderével lássa mindkét vinyót, és választhassak közülük? Ha igen, hogyan?
Bocs ha bonyolult voltam, bármilyen segítséget köszönök, magyarázat jöhet titkárnő szinten!
Bazsiii
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i7 13700K 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Phanteks Eclipse P400 Glacier
- Samsung Galaxy A32 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- LG 42LX330C 42" LED-backlit LCD TV - Full HD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest