- iPad topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Nagyon érzékeny lett a játékok archiválására a Nintendo
- Apple MacBook
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mégis mehetnek Kínába az áprilisban korlátozás alá helyezett AI gyorsítók
- Mégsem búcsúznak a DDR4-es memóriák
- Elképesztően drága az új Ryzen Threadripper PRO generáció
- Fujifilm X
Aktív témák
-
Bazsiii
tag
Kedves ocso,
köszi a választ, megoldottad a gondom!
Bazsiii -
Bazsiii
tag
Hali,
esetleg ha valaki hozzáértő megnézné ezt, így kellene kinézni a boot.ini-nek?
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional/magyar'' /fastdetect
multi(0)disk(1)rdisk(0)partition(1)WINDOWS=''Microsoft Windows XP Professional'' /fastdetect
előre is köszi
Bazsiii -
Bazsiii
tag
Köszi,
elolvastam, de a boot.ini-t ettől még nem merném megírni. :))
Bazsiii -
Bazsiii
tag
Nem akartam új topikot nyitni, összefoglalom értelmesen a problémám:
Adott 2 vinyó, V1, V2.
V2-n xp van, V1-en 98 volt, eddig bootmanagerrel szépen tudtam váltogatni melyik vinyóról szereték bootolni. V1-et újra kellett rakni, xp-t tettem fel arra is, de telepítés előtt fogalmam sincs miért V2 kábelt lehúztam a rendszerről, tehát V1 xp úgy települt fel, hogy azt hitte, csak egy vinyó van.
Telepítés oké, V2 kábel visszadug, vinyók látják egymást, de bootoláskor csak a biosban tudom kiválasztani melyik hdd-ről legyen boot, ami macerás.
Bootmanager kilőve, mert ntfs mindkét partició, gondoltam V1-re csinálok egy logikai fat 32 particiót, amiről megy bootmanager és minden oké. Megtörtént, remekül választhatok, ha V1-ről bootolok minden oké.
De ha V2-t választok, tehát azt az xp-t, ami a régebbi, akkor 'autochk not found' hibaüzivel állandóan újraindul a gép a bootolás kb. 8. másodpercében. Miért?
Bootmanagert leszedtem, újra a kályhánál vagyok, biossal választhatok melyik vinyót akarom, de az macerás.
Kérdésem: Rá lehet-e bírni az Xp-t, hogy akár saját bootloaderével lássa mindkét vinyót, és választhassak közülük? Ha igen, hogyan?
Bocs ha bonyolult voltam, bármilyen segítséget köszönök, magyarázat jöhet titkárnő szinten!
Bazsiii
Aktív témák
Hirdetés
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPad topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- OLCSÓBB!!! több EIZO EV2456 FlexScan 24" 1920x1200 16:10 IPS fekete több jelenlegi ár: 170.000.-!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest