Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomasrc
tag
Ha tápellátási probléma, akkor miért változik drasztikus mértékben a zaj, ha átteszem másik slotba? Persze lehet, hogy az is problémája, megérné kipróbálni. Nálad hogyan van megoldva a külső tápellátás?
Egyébként a gépben egy Corsair CS550M van. Maga a hangkártya egy külön "dedikált" kábelről kapja az áramot, tehát erre a kábelre nincs más eszköz rákötve. Az előző gépben ennek az 500W-os változata hajtotta meg az Essence ST-t, ott nem volt vele zajosodási problémám.
-
Recon666
Közösségépítő
Áhh nem tervezek nagyon bele merülni az már megvolt a fejes cserével, elsősorban a fejest használom most úton van egy Presenter 3-as fejes erősítő, arról fog dübörögni, persze a kártyára kötve itt inkább a kíváncsiság hajtott hogy milyen lehetőségek vannak még a kártyában, hát van azt kell mondjam
Ahogy néztem a Presenter 3 ban is az OPA2134PA van a fedélzeten szóval meglátjuk hogy barátkoznak majd egymással. Ha túl világos lesz akkor lehet megy vissza a gyári vagy majd jön megint a kombinálás.
-
Krissz80
senior tag
Láttam, de akkor már vennék Burson Audio-tól egy szettet (3db 40k postával).
Azok biztosan jobbak.
Vagy vadásznék az utolsó generációs Opa Greenekből, azok már elvileg nem zajosak az Essence-ben.
(Kicsi a nyílt hurú erősítésük, és ezért kevésbé érzékenyek a tápzajra)Az STX II-höz ráadásul az olcsóbb Muses-t adják, ha jól tudom és abból is csak 1-et.
( két Texas Instruments LME49720 és egy MUSES 8820-at )
Igy ez az upgrade amit adnak nem olyan ütős, bár jobb mint az előző alap.Ezekért váltani STX II-re még mindíg azt gondolom felesleges.
-
Krissz80
senior tag
Inákbb a ráncfelvarrás tipikus esete.
Én annyit hallottam, hogy lett bele téve egy újraórajelező, ami az ST-ben eleve volt, és talán picivel jobb kristály az órajelezéshez.
De eleve a belső tápellátása a kártyának (+/- 12 V )egy gyenge láncszem, így ezek az apró módosítások nem gondolnám, hogy sokat hoznának.
OPA-kat te is tudsz bele tenni.
-
bajnokpityu
félisten
jól kell csinálni, akkor minden szempontból jobb lehet az órajeltuning.
engem az STX1-2 közötti difi érdekelt, és ekkor láttam, hogy órajeltuningot csinálnak többen az STX1esen.és elég hullámzó minőséggel. Van, aki szerint szarabb lett utána, nem csodálom, ExpressO órával biztos voltam ebben, de páran elég hardcore módon tolták.
-
-
HornedReaper
senior tag
És akkor a digitális koax kábelekről még nem is ejtettünk szót, elvileg ott is csak 0-k meg 1-esek mennek, mégis van különbség rendesen kábel és kábel hangképe között. Mondjuk ebben nagy tapasztalatom nincs, de a Hydrasound ezüstözött digit kábelem (amit nem használok, az analóg vonal jobban bejön) sokkal jobban szól Monster / noname digit kábelnél.
-
Krissz80
senior tag
A jelfeldolgozást illetve az ASIO támogatást tekintve azért lehetnek különbségek.
Amúgy miért nagy a Jitter?
Konkrétan erre a kártyára érted, vagy az összes SPDIF kimenetre?
Csak azért kérdezem, mert a gyenge USB vevővel szerelt DAC-okhoz az SPDIF ajánlottabb, amennyiben van SPDIF bemenet a kártyán. -
MM
őstag
Igy van, megfejelve azzal, hogy az ST (es amugy majdnem az osszes xonar kartya) tud DTS Connectet, vagy DD Live-ot ( most nem emlekszem, de valamelyiket) is. Ez azt jelenti, hogy nem csak dekodolni tud, de kodolni is, vagyis pl egy jatek terhatasu hngjat DTS-re vagy DD-ra kodolja, igy S/PDIF - en ki tudja kuldeni a terhatasu hangot. RCA- n pedig a kegeszito kartyaval 7.1-et is ki tud kuldeni analogon. (onmagaban a 2 kimeneten fizikai korlatok miatt nyilvan csak szterot.)
-
ozzy711
őstag
Kiegészítés: Látom a diagrammot, de ha a "multi ch" bemenetet ( gondolom sztereóban ) használod, akkor érthetetlen számomra, hogy miért kellene azt újból egy adc-n keresztül átvezetni, arra ott van az eleve digitális bemenet.
Még, jó hogy ki lehet kapcsolni, mert ez így egy nagy marhaság. -
Sz.Péter
tag
Szia!
Köszönöm a válaszodat,ez a toroidos megoldás is biztos nagyon jó,olvastam már ezt korábban tőled,és a nagyobb külső modellekbe is nem véletlen raknak ilyet.Van nekem egy régi Pioneer referencia magnóból egy tápom lehet,hogy össze lehet pásszintani az st-vel.Megtudnád mondani,hogy a molex csatin milyen áram paramétereket kell kapnia a kártyának?Van egy barátom az is biztos fog segíteni,én elég láma vagyok az elektronyossághoz.Viszont a gépházamban elég sok hely van,és egyenlőre körbe bástyáztam a kártyát kisebb könyvekkel,és kicsit javult a hang(és nem melegszik,és igy is kap egy enyhe huzatot a proci ventiröl),de nemsokára csinálok korrekt pajzsot 5mm alu lemezböl,a mágneses viharok miatt.Üdv P
-
Rocko
tag
köszi. ahogy nézem elvileg csak a pcx-es a kártyán kéne ilyennek lennie. ha nincs meg ez a cucc, nem indul be a kártya:
"If that inductor is not there or damaged - the system will not recognize the card because it's responsible for powering the PLX PCI-E Bridge interface - without that the card cannot talk to the PCI-E interface on your motherboard."
köszi a linket. megoldott a problémámat. elvileg már alkatrészt is kerítettem. remélem be is fog indulni.
-
-
PrinceHerceg
őstag
Hát még Én!
Amúgy ha jól látom egyik másik felhasználó társunk érdeklődött a múltban about BB OPA228P-as műveletik iránt, na erről Nekem az a rövid véleményem hogy a legjobbak amit eddig hallottam az alsó vagyis a bass szekcióban, (pergő, kerek, gyors), de a maradék 2 tartománya sem rossz, és mindemellett kellemesen részletes legalább is Nekem...
+ TI-éknél van FS lehetőség is...
Enjoy
-
maxxxboy
tag
Sziasztok!
Lehet tulajdonosa leszek egy Asus Xonar Essence STX hangkártyának.
Végig olvastam a fórumot, de elég sok variációt láttam a műveleti erősítők párosításával kapcsolatban.
Azt szeretném megtudni, hogy akkor a legutóbbi, jelenlegi állás szerint melyik a legjobb kombó?
Melyik az amelyik párossal a legszebben szól a cucc?
Előre is köszi mindent!üdv.
-
PrinceHerceg
őstag
-
p0lip
tag
Persze, garisnál erősen meggondolandó a modifikáció.
Örülök, hogy megtaláltad a hangotMost az olcsó öregapáknak láttam neki, mint NE5532, NJM4558/4580/2068, most ezeket kínzom
Majd beszámolok az eredményekről. Előzetesen annyi, hogy jó mély tónusúak, basszus jó mélyre megy, nem üt, nem terjeng és a magas abszolut nem "fémes". Szóval teljesen más, mint a difet-es OPA-k, illetve LME-k, de így elsőre nem mondanám egyből rossznak, olyan régies hangzás, nem olyan dinamikus, részletező, viszont semmi zavaró élesség, agresszió nincs. Úgy tűnik időtlen időkig hallgatható... Meglátjuk, hosszabb idő után mit vált ki az emberből ez a nyugodt hangJa még egy a régi ill. gyengébb minőségű, rossznak aposztrofált lemezek baromi jól szólnak.
Majd meghalljuk mi sül ki belőlük -
p0lip
tag
Sajnos sok audiofülű vett körbe mindig és annyira megvetették az EQ-t, hogy nekem nem kellett leszokni róla, mivel még tényleg soha semmin nem próbáltam, még hangszínszabályzót sem tekertem soha
Nálam minden direktre van kötve, direktben hallgatva, erősítőtől függően minél több mindent kikerülve. PC esetén szintén, amit lehet kikerülni, szoftveresen is csak épp annyit használni, hogy szóljon
-
p0lip
tag
Na, hát többek közt ilyesmikért kínlódtam ennyit az opampokkal. Ezt volt nehéz megtalálni, hogy meglegyen az a mély tónusú hang, megfelelő basszussal, minél inkább "minden" zenénél, különböző felvételeknél, úgy hogy egyrészt ne legyen dög unalom és mégis sok ideig hallgatható legyen. (persze úgy, hogy a magas, illetve a többi szekció se szenvedjen hiányt) A 825-ös buffereléssel szerintem ezt nagyjából sikerült elérni. Persze továbbra is vannak különbségek, de jóval kevésbé zavaróan és az ezelőtt rossznak, dinamikátlannak, mély hiányosnak, magasba húzónak tűnő lemezek is hallgathatóak lettek, legalább annyira, hogy EQ-zni ne jusson eszembe. Mondjuk előtte is lineár hívő voltam, szóval nem módosítottam a hangzáson soha, de persze éreztem ,hogy nem kerek dolog, így inkább nem hallgattam azokat a lemezeket, amik nem "úgy" szóltak
Persze ez sem megoldás, tudom
Két dolog maradt javítani ezen, EQ vagy megpróbálni változtatni.
-
p0lip
tag
Igen, nekem is megtetszett ez az átalakító, pont azért, mert nem egy nagy monstrum és szépen elfér az árnyékoló burkolat alatt.
Beégetés, hát igen... tudtam, olvastam róla, illetve persze tapasztaltam eddig is változásokat, bizonyos idő elteltével, de idáig azért szkeptikus voltam ezzel...
Szóval nem tudtam eldönteni, hogy tényleg beég, értsd változik valóban a hang, vagy csak a fülünk szokik hozzá, az AD825 esetén egyértelmű lett számomra, hogy nem audiophile hablaty a beégetés, tényleg létezik
Persze van különbség opamp és opmap között ilyen tekintetben is, van amelyiknél nagy változást hoz és másiknál meg nem annyira számottevő, illetve van amelynél ez hosszabb, ill. másiknál ez rövidebb idő.
Az AD-kről pont olvastam, hogy általában hosszabb ideig kell járatni, úgy tűnik ez igaz,
sőt nem emlékszem melyik AD típus a rekorder égetés szempontjából, hihetetlen hosszú égetésről írnak. -
p0lip
tag
Szia
Örülök, hogy úgy tűnik beválik a 2604 nálad is.
Egyébként a 2107 és 2111 kapcsán azt vélem, hogy a 2132 "elődje" a 2107 és a 2134-é a 2111. Persze jól hallható a különbség köztük, de hasonlóan viselkednek, a hangképük is hasonló, a hangbéli eltérés is kb. olyasmi a 2107/2111 között, mint a 2132/2134 között.
Nagy vonalakban a 2107/2132 inkább a magasakat forszírozza, míg a 2111/2134 mélyebb tónusú. Ami említésre érdemes, a 2107 széles színpada és a valósnak tűnő énekhang, bár a természetesség a 2132-re is igaz. A 2111/2134 kapcsán a kissé szűk tér, a kevésbé érezhető sztereó hatás, a nem annyira leváló magas hangok jutnak eszembe. Kicsit zsúfoltnak tűnik a színpad, nagyon egymáson van minden, lehetne több levegő.
A 2111 basszusa viszont elég jó, nála a középmagas hangoknál tud keveredés lenni bizonyos esetekben. A 2134 is szép mély tónusú, de a basszusa kevésbé igaz.
A 2107/2132 -nek bár szép a basszusuk, összességében egy picit tán produkálhatnának mélyebb tónusú hangot. Szóval egyik sem az igazi és bár szeretem a basszust, a mélyebb tónusú megszólalást, azért preferálom jobban a 2107/2132 opampokat, mert tisztább, természetesebb hangot produkálnak, mivel tökéletes nincs, valamilyen irányban engedni kellet az igényekből...
A fentebb említettekből következően, nálam így alakult ki az "ajánlott" lista:
-2xOPA2604+OPA2107
-2xOPA2604+OPA2132P
-2xOPA2132P+OPA2604A buffer projektben bízom, csak nem jön meg az egyik cucc hozzá
-
p0lip
tag
Bizony ám! Sokan megfeledkeznek arról, hogy a hangfal a leggyengébb láncszem, legalábbis bizonyos audiophile vélekedések szerint. Költenek erősítőre, hangkártyára, CD lejátszóra stb. ezeket cserélik jobbra és még jobbra és közben megfeledkeznek a hangfalakról, pedig velük elég drámai változásokat lehet elérni. Szóval némi túlzással, lehet mondani a hangfalból soha nem elég, soha nem lehet elég jó.
-
p0lip
tag
Igen, alapvetően jó nagy hangot produkál, nagy basszussal, jó levegős, stb. csak azok a kis idegesítő zavarosságok ne lennének...
Hangváltóval nem ér csalni, az olyan mint a cinkelt kártyás és a végén még összecsalsz egy jó hangotViccen kívül, nem lehet evidenciákat kijelenteni, annyi összetevője van, nem csak hangkártya, hanem komplett rendszer szinten, hogy mi, mivel alkot összességében egy jó rendszert és végül, ami a legfontosabb ad egy jó hangot...
-
p0lip
tag
Igen, régebben első meghallgatásra nekem is megtetszett ez a változat, még mielőtt fény derült a relés anomáliára, de akkor hosszabb hallgatás után idegesítő lett, főként a középmagas túlzott kiemelés miatt. Természetesen miután a beégett relét kijavítottam újra kipróbáltam. Javult a hang, de még mindig érzek valami zavarosságot a középmagas-magas hangok környékén. Nálam ez a kombó hosszabb távon, mert elsőre tényleg jónak tűnik, a nagy basszusával, kicsit erőszakos lesz. Persze nálad alakulhat ez másként, a rendszer kiépítettségének függvényében.
Egyébként a 2xOPA2132/2134+OPA2604 meghallgatásból amit már tegnap is pedzegettem, a 2xOPA2132P+OPA2604 győzött meg inkább, tényleg nagyon természetes a hangzás ezzel a beállítással, hallható hibák nélkül.
A 2xOPA2134+OPA2604 bár hasonló a hangkép, tompább, kevésbé definiált, nem annyira barátságos, természetes, mint a 2132 esetén.Nálam úgy néz ki marad a 2x2132+2604, már 3 napja favorit nálam ez a variáció, ilyen nem nagyon fordult még elő nálam
-
p0lip
tag
Igen, kb. le is írtad a különbséget, picit kerekített alul és felül, valamint szerintem "melegebb" hangzás.
Gyári pufferel kapcsolatban - igazából nem stimmel ez sem, a 4562 bár valahol elég semlegesnek számít, ám kicsit durva illetve a mid szekciójában van egy kis zavarosság, csúnyaság...
Ahogy olvastad a kínlódásaim, pont ez a baj, hogy egy igazán jó puffert nem találok a 2604-eshez... Olyan akad, ami elsőre jónak tűnik, de hosszabb távon kiütköznek a hibák, ill. akár idegesítő lesz. Tudom milyen hangot képez a 2604 és gyakorlatilag a pufferelés elbarmolja...Az LM/LME szerintem nem megoldás se I/V, se puffer szinten... A LME49860 pl. majdnem tökéletes, elsőre tetszetős hang, de I/V-ben eltünteti a mid hangokat, pufferben meg túlzottan felerősíti a magasfrekis hangokat... Az LM6172 szerintem szükségtelenül lágyítja a hangot...
LME49720 - túl könnyű basszus... A 4562-öt már írtam... AD823 - hangsúlyozza a basszust, de hozzáteszi a saját sziszegőit, ill. szűkíti a teret is, az egész hangzás vele valahogy nem olyan nagy volumenű... AD826 - amolyan szendvics hangIlletve már írtam, az LME-k basszusa kicsit pumpáltnak, csináltnak tűnik...
A 2134 pont nem, de a kártya eléggé hajlamos az élességet hangsúlyozni és nehéz úgy visszafogni ezt a "visítást", hogy a tonális egyensúly megmaradjon, ne legyen hiányérzet az opampokkal elnyomott frekik miatt, szóval, hogy egy tiszta és természetes előadás legyen, helyén lévő magas, mély és közép szekciókkal...
Próbáld meg majd amiket írtam ma (2xOPA2132/2134+OPA2604)
A 2132 bár nem hibátlan, elég mindenevő, több műfajban és különböző minőségű zenék esetén is jól hangzik és nagyon természetes. -
p0lip
tag
Nem tudom milyen opampok vannak még a birtokodban, ha megjönnek a 2604-ek ajánlom kipróbálni a következőket:
- 2xOPA2132P+OPA2604AP - elsőre nem a leglenyűgözőbb, kicsit "pocakos" basszus, de tonálisan rendben van és nagyon természetes hangzás.
- 2xOPA2134PA+OPA2604AP - hasonló, de a magas szekció nem olyan szép (rövidebb magas hangok) viszont mélyebb tónusú, bár kevésbé definiált basszus, kicsit szűkebb színpaddal.Ezen beállítások egyike sem harsány, agresszív vagy tolakodó, sokáig hallgatható, de nem is unalmas. Mondom nem elsöprő, elsőre nem mondja az ember, hogy hűűű, na ez maga a csoda, de hosszabb távú zenehallgatásnál igencsak meghálálja a bizalmat
Összességében elmondható, a 2132 valamivel jobban definiált és az énekhang is nagyon természetes, a 2134 mélyebb tónusú és tonálisan elég kiegyensúlyozott, kevésbé definiált és picit szűkebb érzést kelt, énekhang is egy picit kevésbé természetes, de összességében kellemes kombó mindkettő. -
p0lip
tag
A 2604 szerintem jó, nem csak a hangkártyán, illetve nem csak ebbéli kísérleteimből gondoltam így, erősítőkbe illetve más zenecuccokban is erre jutottam.
Szóval az eddigi tapasztalatok miatt ragaszkodtam hozzájuk, mivel tudtam az eddigiekből, hogy egyszerűen "jól" kell szólniuk
Ezért nem hagytam annyiban, mikor úgy nézett ki nem akar összejönni, mert tudtam, hogy kell szólnia a 2604-el szerelt cuccnak -
p0lip
tag
na ezt lehagytam: [opa2604ap]
-
p0lip
tag
Szia!
Olyan bánatos voltam, hogy nem sikerült valami frappáns beállítást találni, hogy el is felejtettem leírni, az 2xOPA2604+LM4562 beállításnál maradtam
Orosz oldalakon a 2xOPA2604+OPA2132 és a 2xOPA2604+LME49860 kombókat favorizálják inkább, amikkel én is próbálkoztam. Szerintem a 49860-al a pufiban egy kellemes hang lenne, de a basszus nagyobb a 4562-vel, illetve az énekhang több lemez esetén z, s, sz, cs hangok esetén köpködős... nem tudom hogy írjam, nem sziszeg, egyféle kis torzítás. Különben is azt figyeltem meg a 49860 majdnem az igazi, tényleg kellemes a hangképe, de szerintem nem igazán jó puffernek, ilyesmiket produkál több konfigban is, mint írtam, illetve jellemző, hogy a pufiban használva, elvesz a basszusból. Mondjuk szerintem I/V-ben is gond van vele, ott ad egy elég nagy basszust , bár megjegyzem, az LME-k basszusa nekem kicsit csináltnak, felfújtnak tűnik és van valami kis zavarosság a magas szekció körül, de ennek ellenére tényleg nagyon kellemes a hangképe, csak hát ott vannak ezek a zavaró dolgai... Ennek ellenére kipróbálhatod, lehet nálad jól alakul.
A 2132-vel a pufiban pedig nagyon hasonló a 2134-hez (ezt már megírtam régebben), én ezt nem ajánlom. -
p0lip
tag
Igen a borzalmas hármas: idegesítő, fárasztó, erőszakos, ez a három külön, külön is gyilkos, hátha még sikerül egy olyan jó kis beállítást találni, hogy a három egyszerre jelen legyen
A nagy tesztelésben ráleltem pár olyan variációra ami annyira megviselt, hogy csak csöndet akartam, semmi mást. Vannak gyors és egyenes gyilkosok, amik azonnal rosszul esnek, de sokkal veszélyesebbek az orvgyilkos kombók, mikor először rendben lévőnek tűnik minden vagy akár még kifejezetten jónak is, aztán csak hallgatja az ember telik az idő és azt veszed észre hogy fúrják a füleden keresztül az agyad, vagy éppen a túlzott, lappangó, terjengő basszus a kisagyad amortizálja le
Szóval veszélyes sport ez -
p0lip
tag
Elhiheted én is, szeretném már befejezni, de amíg nincs meg egy hosszútávon és széles forrásanyag esetén hallgatható hang, addig nem lazíthatok
Egy, egy számhoz vagy lemezhez nem nagy kunszt jó beállítást találni, de hogy sokféle zenével, illetve - érthetően- a különböző kiadványok eltérő keverésével, minőségével is jól boldoguljon, na az már nem olyan egyszerű...
Jó azt nem várom, lehetetlen is elérni, hogy bármely forrás, lemez esetén ugyanolyan "jól" szóljon, az természetes, hogy lesz amivel kiváló és lesz amivel kevésbé élvezetes a zenehallgatás. Ám azt már nem tudom tolerálni, hogy x, y, z lemezekkel kiválóan szól, viszont vannak olyanok amik gyakorlatilag elviselhetetlenül, élvezhetetlenül szólalnak meg.
Mivel a trendet megtudom fordítani, tehát más opamp beállítással az idegesítőből egész jól hallgatható lesz, viszont megint lesznek újabb olyan források, amivel idegesítő és így tovább. -
p0lip
tag
Ez, az... Nem tudom melyik a gyári... Tök ugyanolyan mind a 3db, ami van nekem.
Véletlen, a tesztek folyamán vettem észre, hogy torzít az Sz, S hangoknál, az 4562-vel a pufferben, de azt a variációt már ismertem és tudtam nem torzított, így átraktam a másik 4562-őt és el is múlt... Azóta már többször visszaellenőriztem és ami még jobb, volt, hogy spontán, a nagy csereberében nem figyeltem melyiket rakom be és mint kiderült, a rosszat, mert szöszögött... Én sem értem, mind 3 tök egyforma kinézetre, a feliratuk is lézer gravírozott, stb. Tényleg csak hangban lehet észrevenni, külsőleg mind 3 LM4562 egyforma, illetve már nem, mert a jót megjelöltemSzerkesztve:
Egyébként net szerte olvasni róla, hogy az LM4562/LME49720 és az LME49860 ugyan azt a hangot produkálja -e. Bár az az adatlapjuk szerint az LM4562 és az LME49720 műszakilag csont egyforma és a 49860 is csak a nagyobb feszültségével tér el igazából. Nem akarok "igazságot" osztani, de véleményem szerint vagy is inkább a fülem szerint, eltérő hangot képez mind a 3 opamp, a 4562 és 49720 hasonló, de a 49860 határozottan más. -
p0lip
tag
Kár, hogy úgy tűnk annyi ennek a lehetőségnek! Én is akartam még rendelni..
Különben ezt is a "nagy üzleti szemlélettel" megáldottaknak köszönhetjük, akik nyakra, főre rendelték a mintákat és árulták pl. ebay-en... Állítólag már elég nagyban ment a dolog és persze, hogy a TI.-nek is feltűnt... -
p0lip
tag
Szia
Igen, úgy tűnik... Egy orosz vagy már nem is tudom milyen opampozós oldalon is olvastam, pont a napokban, azt hittem csak bénázik valaki,de ezek szerint nem...
Nincs valami céges email lehetőséged? Esetleg némi térítés fejében valami elektronikai boltot megkérni, kérjenek mintát, ha nincs ismi, némi kis ellentételezésért? Jó hivatalosnak látszó eldobható mail címet kreálni?
Nem tudom hogy lehetne, csak ötletelek. -
p0lip
tag
Igen, ez hátrány
Gondolkdtam csavaros IC bordán is
Cserélgetős időszakra nincs értelme rátenni, bőven kibírja addig, mások ugyan így Essence-ben, 2604-est használnak mindenféle hűtés nélkül, már évek óta, probléma nélkül.
(csak én félős vagyok, meg nem szeretem, ha valami meleg)
Kérdésedre, igen, már valamelyik nap is írtam, hogy szerintem a 2604 a legjobb megoldás az
I/V szekcióban. Szóval nem tervezem cserélni, esetleg a puffert, de ezt fentebb már kifejtettem bővebben, meg az egyszerű, nem kell rá borda, még félősöknek sem
Amennyiben vmi. miatt mégis kivenném a 2604-ket, végül is nem nagy gond és nem is drága egy ilyesmi borda és nem is sokat kell faragni rajta.
Akár alu, akár réz, ezekkel az anyagokkal könnyű dolgozni, tényleg nem sok idő a kívánt méretet elérni -
p0lip
tag
Igyekeztem mindig hozzátenni, hogy saját rendszeren, saját füllel
Természetes, hogy más rendszeren, más környezetben másképpen teljesíthetnek a opampok. Így a 2107-es hangjának megítélése is változhat, a komponensek változtatása során. Igen, valószínű, hogy a hangváltó módosításával kikerülhető bizonyos hibája.
Kérdés megéri-e 1 chip miatt... Például nálam a rendszer egészét nézve (nem csak hangari, PC, hanem CD, tuner, stb) nem jellemző a magasba húzás, visítozás. Az opampok nagy többségével sem a "vísítás", túlzott közép magas kiemelés jellemző nálam.
Igen a 2107-es érdekes opamp, kétségtelen van valami a hangjában, ami miatt többször is, több kombinációban próbálkoztam vele.
Szép a levegőssége, széles színpada, feszes basszusa, de ezek mellett ott vannak a hibái, ének hang kiemelés, mély közép hiány, ill. a magasai nem olyan szép csengőek ... Összességében -bár egyes karakterelemei tényleg kellemesek- van jobb választás.
Persze a többinek is megvan a maga hibája, inkább az a kérdés, a saját rendszer mely hibákat kompenzálja/viseli jobban, ill. összességében melyik adja meg a kívánt, érzelmeket közvetítő, de nem tolakodó, hosszú távon hallgatható hangot.
Ezzel nem lebeszélni akarlak róla, persze próbáld ki, kíváncsi is vagyok, neked milyen véleményed lesz róla. -
p0lip
tag
A 2228-ból is van P és PA jelölésű, a boltban sajnos csak a PA volt... (P az ajánlott)
A P verzió drágább is + egy helyen találtam és ott 2000 Ft csak a szállítási díj...
Így 6000 Ft felett lenne a kis próbám, mivel közel sem biztos a netes leírások alapján, hogy
nekem ez tuti jó lenne, azt hiszem még alszom rá párat. Tudom manapság már nem nagy pénz 6000 Ft, de ez már nem az első x ezer Ft lenne
Helyette elővettem a 2107-estMint írtam, elsőre hű, de hosszabb idő után már kínzás.
Pontosítok, mélye rendben és jól definiált feszes, ami hiányzik, az inkább tán a közép mélyek,de a leginkább zavaró benne, az énekhang kiemelés, ez elsőre ad egy részletesség, levegősség érzetet, de hosszabb idő után már fárasztó.
A kedvedért átfutottam a 2132/2134/2604 triumvirátuson újra
Állítom, az I/V szekcióban a 2604 hozza a legjobb hangzást, a második helyet a 2132 érdemli ki.
-
p0lip
tag
Az a baj, hogy egyrészt a hanggal soha nem vagyok teljesen elégedett, a másik meg a kíváncsiság, hogy az milyen lehet, na és az a másik, harmadik, századik
Igen, nem rossz taktika, egy elfogadható konfigot úgy hagyni, de mint feljebb írtam nem bírom ki
Most pl. erről a nyavalyás 2228-ról olvastam és nem hagy nyugton, ha nyitva lenne a bolt, most lemennék érteIgen, a net becsapós, volt hogy egy 62 éves fickó volt, akiről az gondoltam írásai alapján, hogy egy feldühödött 14 éves hülyegyerek
-
p0lip
tag
Az LM6172 kicsit vékonyabb hangú a 49860-tól, de nem rossz.
Az előző hozzászólásommal nem akarlak lebeszélni semmiről ám
Még ha pénzért vennéd a 2107/2111-et, esetleg azt mondanám gondold meg,
de így mintaként nem buksz rajta semmit, ha esetleg nem jönnek be.
Arra készülj fel, hogy nagyon más lesz a 2134 után mindkettő, elsőre lehet
tetszik is majd és nem érted hogy írhattam róluk nem csupa pozitívat,
majd hosszabb hallgatás után jöhetnek elő, a gyengeségek. -
p0lip
tag
Igen, én is rendeltem TI.-től 2111 és 2107-et. Itt a fórumon leírtak miatt, meg hogy hű milyen drágák, biztos jó lehet, ezek miatt már eleve hendikeppel indultak nálam, vagy 30x vissza is tértem hozzájuk, annyira akartam hogy valamelyikük legyen a nyerő
És mégse... A kettő közül szerintem a 2107-es a jobb. A fő baj vele a kicsit hiányos mélyeivel volt. Egyébként szép hangú, elég természetes énekhang, jó szétválasztás, elég széles színpad, részletes, levegős is. Egyébként a basszusa is szép, jól definiált, kár hogy összességében kicsit túl vékony hangzású, legalábbis nekem. Meglehet vele barátkozni, ill. lehet olyan rendszer amiben talán kevésbé feltűnő, ez a "vékonyság", ill. lehet valakinek alapból ez a hang jön be. A 2111 más, több mély, bár annyi nincs, mint pl. a 2064-esnek, de jó dinamikus. Viszont a közepe, énekhang túl magas, néhol már szinte sziszegős. Nem azt mondom, hogy ez nem egy jó opamp, de nem az én kedvencemPersze az igazi, ha meghallgatod saját rendszeren, a saját füleddel, a saját elvárásaidnak kell, hogy megfeleljen. A fórumok bújása csak támpont lehet, bár néha igencsak meg is vezethet némely hozzászólás... Sajnos a tesztet nem nagyon lehet kikerülni, ha az ember a legoptimálisabb beállítást akarja. Nem csak bénaságból írhat valaki megtévesztő véleményt egy, egy opampről, nagy befolyása van a kapott hangra a rendszer többi komponensének, ill bármilyen hihetetlen, nem vagyunk egyformák, van olyan akinek, ha nem sziszegnek a magasak, akkor már neki az nincs is...
Szóval ezért is nehéz a véleményekre hagyatkozni, mert nem tudjuk, a véleményt író, mit ért a " jó hang" alatt.
-
p0lip
tag
Jajjj, hát nem olvasod amit írok, mindent, mindenhol teszteltem már
Természetesen az LME-t a puffer és az I/V szekcióban is próbára tettem.
Mivel, mint feljebb valahol írtam, pont a pufferbe *nehéz valami jó opamp-et találni, az LME meg pont azon kevesek egyike, ami pufferben elég jól szerepel.
Ebből következik, hogy szerintem az LME-t célszerűbb itt használni, ha nem akar az ember átalakítót, ill. forrasztani.
Lehet jó felállás a 2xLME, tehát az I/V szekcióban, csak akkor nehéz találni jót a pufferbe,
persze ha a forrasztás, dip átalakító is játszik, akkor bővülnek a lehetőségek.
A tegnap leírtakból is láthatod, a 2xOPA2604+LME49860 ami legjobban bejött, ha próbálkozok is mással, előbb-utóbb csak visszatértem ehhez a kombóhoz
Te a 2xOPA2134+LM4562 hallgatod, ugye?!
Ebből a felállásból ítélve, hasonló hangot kedvelhetsz, mint én.
Ezért meghallgatásra ajánlanám neked a következőket:
2xOPA2604+LME49860
2xOPA2132+LME49860
2xOPA2134+LME49860A 2134/2132 elég hasonló, tudom, hogy elvileg a '34 az "audio" minősítésű, de szinte az összes komolyabb fórumon, a '32-t írják hangra jobbnak. Mondjuk a '32 drágább is, bár ez sem igazi támpont, van jó néhány drága, ami nem igazán teljesít jól...
A '32-ből van OPA2132P és OPA2132PA, a P-t írják jobbnak, ezt nem tudom megerősíteni, nekem csak a P verzió van. A 2132P szerintem is szebb középmagas (énekhang) és magas hangokkal bír. A basszus szekcióra nem, írnak különbséget, ill. néhány helyen azt is a '32P javára, a '34 ellenében. Na ezt én nem így érzékeltem, szerintem a '34 nagyobb basszussal bír. Összegezve a '32/'34 közti különbséget, a 32p középmagasa, magasa jobban tetszik, a '34-nek viszont a mély szekciója tetszik jobban...
A 2604 karaktere különben elég hasonló a 32/34-hez, számomra kicsit a kettő "keveréke".
Szép közép és magas és jó basszus + meleg, "édes" hangzás, a fő különbség nem is annyira a magas-közép-mély arányaiban van, egyszerűen a 2604-nek jobb a hangulata, nagyobb érzelmeket vált ki.*ami hangra is jó, dual és dip foglalatos is
-
p0lip
tag
Szia
Tudom, hogy a 4562 gyári, csak megemlítettem, mert szerintem használható és aki pl. nem akar/tud sokat próbálkozni/költeni, annak végül is jó alternatíva lehet. (persze az LME49860 jobb hangot ad)
Képzeld elég jó helyen vagyok, egy rendes fehérköpenyes ember mindig elveszi az opam-eket, mikor kezdek besokallni és csak másnap adja vissza
Még az OPA2228 érdekelne, nem is drága, de már nem szeretnék csak úgy venni, kár hogy te nem vagy ilyen próbálkozósJó lenne infó a 2228-ról, de a leszokás útján vagyok, tegnap , igaz megfeszített erővel, de kibírtam és nem mentem be a boltba megvenni, pedig mellette mentem el. A fehérköpenyestől kaptam is egy fagyit, hogy milyen ügyes vagyok, meg egy barackot a fejemre, a dicsérő szavak mellé
-
p0lip
tag
"különböző rendszerekben máshogy fog szólni ..."
Bizony, ezért is kínlódtam sokat, ill. tűnhettem ellentmondásosnak néha, mivel 3 különböző erősítővel tesztelgettem és nagyon más eredményeket kaptam. Pedig a rendszer ugyanaz volt, "csak" az erősítőket csereberéltem és ugyanaz, az opamp, bizonyos konfigurációkban, teljesen eltérő hangot eredményezett.
Nem akarom már tovább bonyolítani, de az egyik erősítő is kapott cserélhető DIP foglalatokat, immár ebben is vadul változtathatok opampokat. Így viszont már szinte "végtelen" a variációk száma. Itt már komoly fizikai és lelki ráhangolódásra is szükség van, mert felkészületlen ember, ebbe már bele is őrülhet ám -
p0lip
tag
Igyekszik az ember, ha már ilyen sziszifuszi munkáról van szó
Te is csipkedhetnéd magad az aksis táppalEgyébként tényleg lassan megy, annyi opamp van és annyi variáció...
Illetve, ha kapkod az ember, össze-vissza cserélget, akkor sokszor helytelen következtetést von le az ember. Illetve a neten olvasható ajánlásokat sem szabad készpénznek venni.
Sajna az elején én is beleestem ebbe... Így volt amit többször is újra tesztelnem kellett, ezzel is ment az idő... Türelem és befogadó, ámde kritikus fülekre van szükség az ebbéli tevékenységhez -
p0lip
tag
Ezek evidenciák, külső táp, aksi
Tuti jobb lenne, bár kérdés mennyire lenne érzékelhető, szerintem egy jó külső táp a nagyobb ugrás... Az aksinál, mint te is írtad, az állandó fesz, ill. a töltés lehet problémás. Főleg akkumulátor gyilkos opamp esetén, mint pl. OPA627, OPA2107, nem csak zabálnak, hanem követelik is a stabil feszt.
-
p0lip
tag
Nem próbáltam, de biztos jó hatással van a külső táp, főleg ha elég combos is
Sok OPAMP-el kapcsolatban olvastam, hogy jó, meg jó lenne, de a szerény PC-s táp miatt nem tudja kifutni magát. Van több is, ami elég érzékeny a tápfeszre illetve a tápszűrésre.
Szóval jó az ötlet és mint írod a gyakorlatban is hallható a különbség
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 6 i7-8650u 8. gen 4 mag 8 szál. 16GB a legjobb üzleti.
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest