Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• p0lip

tag

válasz ozzy711 #325 üzenetére

Igen, kb. le is írtad a különbséget, picit kerekített alul és felül, valamint szerintem "melegebb" hangzás.
    Gyári pufferel kapcsolatban - igazából nem stimmel ez sem, a 4562 bár valahol elég semlegesnek számít, ám kicsit durva illetve a mid szekciójában van egy kis zavarosság, csúnyaság...
    Ahogy olvastad a kínlódásaim, pont ez a baj, hogy egy igazán jó puffert nem találok a 2604-eshez... Olyan akad, ami elsőre jónak tűnik, de hosszabb távon kiütköznek a hibák, ill. akár idegesítő lesz. Tudom milyen hangot képez a 2604 és gyakorlatilag a pufferelés elbarmolja...

Az LM/LME szerintem nem megoldás se I/V, se puffer szinten... A LME49860 pl. majdnem tökéletes, elsőre tetszetős hang, de I/V-ben eltünteti a mid hangokat, pufferben meg túlzottan felerősíti a magasfrekis hangokat... Az LM6172 szerintem szükségtelenül lágyítja a hangot...
    LME49720 - túl könnyű basszus... A 4562-öt már írtam... AD823 - hangsúlyozza a basszust, de hozzáteszi a saját sziszegőit, ill. szűkíti a teret is, az egész hangzás vele valahogy nem olyan nagy volumenű... AD826 - amolyan szendvics hang :)Illetve már írtam, az LME-k basszusa kicsit pumpáltnak, csináltnak tűnik...

A 2134 pont nem, de a kártya eléggé hajlamos az élességet hangsúlyozni és nehéz úgy visszafogni ezt a "visítást", hogy a tonális egyensúly megmaradjon, ne legyen hiányérzet az opampokkal elnyomott frekik miatt, szóval, hogy egy tiszta és természetes előadás legyen, helyén lévő magas, mély és közép szekciókkal...

Próbáld meg majd amiket írtam ma (2xOPA2132/2134+OPA2604)
    A 2132 bár nem hibátlan, elég mindenevő, több műfajban és különböző minőségű zenék esetén is jól hangzik és nagyon természetes.

Új hozzászólás Aktív témák