Hirdetés
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Olcsó "üvegkalitka" az Ocypus kínálatából
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
trufa12
addikt
Sziasztok, van nekem egy gigabyte z97x gaming gt alaplapom , cserélhető rajta a műveleti erősítő..
melyik lenne az a darab ami mélyebb hangzást (dinamikusat biztosít) mert ami rajta van az okádja a közepet meg a magasat....
gondolom ezek felelősek a hangzásért...
-
Zoltn
senior tag
Hmm...
Felraktam a legújabb win8.1-es drivert (win7-es volt fent) és megszűnt a zaj. Egy kicsit szokatlan összefüggés.
Meg kihúztam a mobilvinyóm. -
Zoltn
senior tag
Elkezdtem egy kicsit komolyabban venni ezt a hifi dolgot. Beszereztem két jobbféle hangralat (Swans T600f), Ethosz hangfalkábel, tápkábel, hiVox tápszűrős elosztó, AQ IC kábel. Az erősítőm maradt a Maranzt hm, meg ugye maradt az STX. És sajnálatos módon rendkívül zajosnak találom így a kártyát.
Ha hdmi-n megy át a jel és az erősítő a DAC, egy szál zaj nincs. Viszont ha átváltok a Xonar-ra, és a maranzt csak végfokként szerepel, megjelnik a zaj, és nem kevés. Bár azért azt meg kell jegyezzem, hogy hangminőségileg köröket ver az ASUS a Marantz DAC-jára.
A jobb komponensek hozhatták ki a zajt?Vagy mitől lehet?
-
Krissz80
senior tag
Sikerült lemérnem az ST fogyasztását.
Próbáltam: 44,1kHz -es és 192kHz es fájlokkal (a DAC specje szerint 192kHz es fájloknál többet eszik)
Illetve végigkapcsolgattam az összes fejhallgató erősítőre vonatkozó gain értéket is.
Egyik módosítás sem okozott észlelhető változást az áramértékeknél.A maximum értékek:
12V - 320mA (a maximum értéket zenehalgatás közben érte el)
5V - 580mA (a maximum értéket induláskor még a relék kattanása előtt érte el, utána esett kicsit)Ha érdekel valakit megosztahtom a videót is.
-
MM
őstag
válasz
HornedReaper #584 üzenetére
Akkor ez csak beallitasi hiba lehetett. Kozben utananeztem, DD Live-ot tud az ST/STX. A kiegeszito kartya csak az analog kimenetekhez kell.
-
MM
őstag
Igy van, megfejelve azzal, hogy az ST (es amugy majdnem az osszes xonar kartya) tud DTS Connectet, vagy DD Live-ot ( most nem emlekszem, de valamelyiket) is. Ez azt jelenti, hogy nem csak dekodolni tud, de kodolni is, vagyis pl egy jatek terhatasu hngjat DTS-re vagy DD-ra kodolja, igy S/PDIF - en ki tudja kuldeni a terhatasu hangot. RCA- n pedig a kegeszito kartyaval 7.1-et is ki tud kuldeni analogon. (onmagaban a 2 kimeneten fizikai korlatok miatt nyilvan csak szterot.)
-
ozzy711
őstag
Kiegészítés: Látom a diagrammot, de ha a "multi ch" bemenetet ( gondolom sztereóban ) használod, akkor érthetetlen számomra, hogy miért kellene azt újból egy adc-n keresztül átvezetni, arra ott van az eleve digitális bemenet.
Még, jó hogy ki lehet kapcsolni, mert ez így egy nagy marhaság. -
ozzy711
őstag
válasz
HornedReaper #577 üzenetére
Dolby dekóder kár, hogy nincs az ST-ben, minap is néztem egy filmet, és a VLC csak sztereóban játszotta le, pedig Dolby Digital volt a hangsáv..
Ezt vitatnám ( maximum a vlc- nem tudja ), még a Dolby true-hd-t is le tudja játszani ( a dts hd master audio-ról nem is beszélve ).
Ez csak lejátszó progi kérdése. ( pl. mpc-hc vagy a komolyabb TMT6 )(#580) HUNNIA1920: Itt valamit keversz. A pc-ből digitális jelet vezetsz a dac-ba ( optikai vagy koax kimenetből ), majd a dacból már nem digitális, hanem analóg jel jön az rca kimeneten, amit már az erősítőd semmiképpen nem vezet át a dac-ján ( a pure direct az egyéb más, felesleges áramköröket kapcsol ki - pl. video dac stb. - ).
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Nem tudom, lehet lemaradtam valamiről, de ki mondta, hogy digitális jelátvitellel akarom megoldani a kapcsolatot a PC és erősítő között?
Én azt mondtam, hogy a gép és az erősítő közé akarok betenni egy külső DAC-ot. Az igaz, hogy a gép és a külső DAC között optikai kábel lesz behúzva (bár lehetne koax is, de ez jelen esetben mindegy), de a külső DAC-tól RCA kábelen fog menni az analóg jel az erősítőbe.
Az persze más kérdés, hogy hiába megy analóg jel az erősítőbe, ha az megint átmegy az erősítő D/A konverterén, de az én Yamaha erősítőmön van egy úgynevezett Pure Direct mód, amit ha bekapcsolok, az analóg jel kikerülni az erősítő belső DAC részét és a nyers jel egyenesen a hangfalakra megy, az erősítő csak erősít, nem színez.
Itt egy kép a működési elvről:
-
p0lip
tag
válasz
Szia
Krissz80 kollégával értek egyet, a külső DAC jobb megoldás lenne. Persze az nem mindegy milyennel próbálkozol, ha az Arcam szerinted gyengébben teljesített, akkor az a szűk keresztmetszet. (Nem lehúzni akarom a géped, nem ismerem) Szóval, ha van lehetőséged próbálj ki más külső DAC-okat is, nem rossz az ST/STX, de azért egy jó külső DAC-al nem versenyezhet. Mint ahogy Krissz80 is írta, elsősorban ne egy házimozi erősítő átalakítójától reméld a megoldást. -
Krissz80
senior tag
válasz
Az nem inkább azért volt, mert az ST hangreprodukálása szebb mint az Arcam AVR250 -é, ha megnézed a PCM 1792A igen csak jó DAC a paraméterek alapján, persze vannak már jobbak is de házimozi erősítőkbe nem szoktak ilyen jó DAC-okat tenni.
Egy USB DAC pl. kevésbé vesz fel a PC ből zajokat.
Ha meg a kábeleket nézem, az analóg kábel minősége sokkal jobban kellene hogy befolyásolja a hangminőséget, mint a digitális.
Használj AC3 filtert, vagy MPC-HC-t ami alapból tudja kezelni mindenféle codek nélkül.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #576 üzenetére
Nekem a digitális jelátvitel nem vált be eddig PC és erősítő között, az ST (előtte SoundBlaster Audigy) sokkal szebben szól az analóg kimeneten, pedig a digitális kábel és az Arcam AVR250 DAC-ja sem gagyi. Így nálam külső DAC kilőve
Dolby dekóder kár, hogy nincs az ST-ben, minap is néztem egy filmet, és a VLC csak sztereóban játszotta le, pedig Dolby Digital volt a hangsáv..
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Krissz80 #575 üzenetére
Nem teljesen világos számomra, de ez most mi amit linkeltél?
Így van, ahogy mondod, ha mindent számolunk és megveszünk hozzá külön vagy mi csináljuk meg magunk, már nem éri meg. 50eFt felett már egyébként is elég komoly külső DAC-okat lehet kapni (használtan persze). Én sem gondoltam anno, hogy ha megveszem ezt a kártyát, ennyit fogok még pluszba költeni rá. Persze nem lenne muszáj, de hát milyen az ember (vagy legalábbis én).
Már úton van egy S.M.S.L. Mini DAC, jövő héten jön meg, abban is cserélhető az OA, kíváncsi leszek hogy viszonyul az ST-hez. Ha nem veszek észre minőségi romlást vagy visszalépést, akkor az ST-nek mennie kell.
Szerk.: persze, az Essence III-al nem érdemes foglalkozni, erősen túl van árazva ez nyilvánvaló.
Az Essence One-t használtan lenne jó kifogni, bár az ebay-en ahogy néztem 140k körül mennek (kb. itthon is), ennek az újabb MKII-es verziója meg 300k körül. Nekem ennyit már nem ér meg a dolog. -
Krissz80
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #574 üzenetére
A DC szervó, amennyire én tudom, az a stabilizálásért felel (hogy a jelszintek ne másszanak el), az I/V az a DAC-ból kijövő jelet alakítja át, áramot feszültséggé.
A külső táp mellet én még ezt próbálnám, ki.
http://www.ebay.com/itm/261635751641?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Ebből van expresscard-os változat, így notihoz is használható lenne.
Csak most nem annyira éri meg ilyen magas dollár ár mellett.
Meg hát úgy már a kártya, táp, PCI box 30 + 10 + 35 eFt-ba jönne ki kis közelítéssel, és emellett egy Essence One nagyságrendekkel jobb akkor már lehet inkább arra gyűjtenék, és kihagynám a PCI boxot.
Az Essence III-at nem is nagyon érdemes belevonni az összehasonlításba a 600eFt körüli árával.
A boxos megoldás előnye még viszont az is lenne, hogy ez így tudna 7.1et a H6os kártyával, amit az Essence DAC-ok nem tudnak.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
HUNNIA1920 #573 üzenetére
Egyelőre nekem még az sem teljesen világos, hogy az Asus Essence III-nál melyik OA melyik feladatot is látja el.
- 6x ADI AD827SQ
- DC servo 2 x NJRC MUSES 02 + 2 x TI LME49600
- DC servo 4 x TI OPA2227P + 4 x TI LME49600Ha jól értelmezem, összesen 18 OA van használat alatt egyszerre, ami azért ez nem piskóta.
Én szerintem az lehet, hogy a DC servo rész a fejhallgató részért felel (I/V), az AD827SQ meg az RCA kimenetért (Buffer). Persze lehet h*lyeséget írok, de majd talán lesz valaki, aki kijavít.
Nem mintha ez annyira fontos kérdés lenne, de szeretném az Essence III-nál használt rendszert "átvetíteni" az ST/STX-re, hogy a Buffer és I/V rész hasonló módon legyen megoldva.
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Krissz80 #572 üzenetére
Igen, többen is erre a véleményre jutottak, hogy az OA-ok cseréjével a hangzáson lehet változtatni, de vannak bizonyos tényezők, amik a "tökéletes" végeredményt korlátozzák, mint pl.: a DAC chip, a kondenzátorok, vagy a külső tápellátás hiánya. Gyakorlatilag annyira bele kell mélyedni a témába és össze-vissza forrasztgatni, "hegesztgetni", hogy mire az ember eljutna A-ból B-be, addigra kihullik az összes ősz hajszála.
A témát elindító fórumtárs jutott anno arra a következtetésre, hogy érdemes a gyáriakat cserélni a pár 100Ft-os OA-okra és itt érdemes is megállni. A gyári hangzáson sokat javít, az egész megvan 2-3eFt-ból és örülni kell annak, ami van. Gyakorlatilag felesleges az embernek több ezer (akár 10e) Ft-os költségekbe verni magát, mert nem térül meg. Mire az ember kipróbál több tucat variánst, addig hónapok/évek telhetnek el és mire megállapodna, addigra majdnem biztos, hogy el is adja. Na most akkor megéri?
Én fentebb írtam már, hogy a gyáriakat cseréltem 1db lm6172-re és 2db lme49720-ra. Nem mondom, hogy a gyárihoz képest ég és föld, de azért halható a különbség (vakteszt lenne az igazi, mert azért belejátszik az is, hogy az ember bele tudja képzelni magát a nemlétező jobb dologba). Én ezekkel összességében elégedett vagyok, leszámítva a magas hangerőnél jelentkező harsányságot, de ez még a járatás alatt javulhat.
Ha lesz lehetőségem viszonylag baráti áron hozzájutni AD827SQ és a MUSES02-es OA-okhoz, akkor azokat még kipróbálom. Azoknál sokkal feljebb már nincs. Tehát ha azokkal sem az igazi, akkor legalább megnyugszik az ember, hogy itt a vége.
Egyébként Poplacsek kolléga próbálta a MUSES02-t és ő elégedett vele, ha jól tudom a mai napig. Na meg hát ez van az ASUS ESSENCE III-ban is.
Megjegyzés: én az OA-ok helyett inkább egy külső tápot próbálnék ki, de sajnos nem találok senkit, aki vállalná ennek elkészítését.
Előre legyártott vagy eladó sorba került ehhez való táppal meg még nem találkoztam. Sok féle eladó tápegység van fent a használt piacon, de a nagyrésze kapcsolóüzemű és az ide nem jó (nem hozna javulást). -
Krissz80
senior tag
válasz
HUNNIA1920 #571 üzenetére
Az AD 827SQ és a MUSES 02 OPa-król én szívesen olvasnék véleményt, a MUSES 01-et is hozzá tenném ehhez a listához.
Persze kipróbálni is szívesen kipróbálnám, de ezek kicsit költségesebb példányok, és az eredmény nem annyira garantált.De az is érdekelne, hogy mondjuk egy Essence STU, vagy One mennyivel szól jobban mint az ST/STX.
Esetleg valaki hallotta már élőben valamelyiket? -
HUNNIA1920
őstag
Na hogy egy kicsit felpörgessem a topic-ot, én is elkezdek kicsit játszani az op-amp (továbbiakban OA) cserével.
Kb. 1 hete van a tulajdonomban egy Asus Xonar Essence ST kártya, amin "gyárilag" 3db JRC2114-es volt. Ezt cseréltem le pár napja 1xLM6172 + 2xLME49720-ra. Mivel bejáratás alatt vannak/lesznek még egy jó darabig, ezért túl sok mindent nem tudok róluk írni. Amit viszont igen, az a több részlet és erőteljesebb basszus.
Viszont ma egy kicsit játszogattam a különféle zenei stílusokkal és magasabb hangerőnél volt ahol túlságosan harsánynak tűnt a hang. Olyan kiabálós szerű. Persze nem tartom kizártnak, hogy mivel elég hangosan hallgattam (zengett a szoba), hogy a hangfalaim kezdenek elfogyni.
A rendszerem jelenleg maga a kártya, RCA-kábel a héten jön meg (High-End kábel), Yamaha RX-V650 7.1-es erősítő és 2db Jamo álló hangfal. Ez utóbbi tudtommal a Jamo belépő kategóriás szettje, így ez is valamennyire korlátozó tényező lehet.
Egyelőre járatom/tesztelem a jelenlegi felállást, de már eljátszottam a gondolattal, hogy ki kéne próbálni az Asus jelenlegi csúcs DA konverterénél használt OA-okat: ASUS Xonar Essence III.
-
PrinceHerceg
őstag
válasz
HUNNIA1920 #569 üzenetére
Köszi!
Amúgy amit linkeltél az a PA végű, de nekem sima mezei P köll... viszont így már el tudok indulni, szóval 1000 + 1 hála!
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
PrinceHerceg #568 üzenetére
Én most rendeltem 1db lm6172-es és 2db lme49720-at az Asus Xonar Esence ST-hez a HQ ELEKTRONIKA KFT.-től, szerintem nézz szét a honlapjukon.
Sőt, ha jól látom van is nekik most raktáron: [link]
-
PrinceHerceg
őstag
Sziasztok!
Nincs valakinek egy felesleges OPA2228p műveletije, elfekvőben? Nekem van millió meg egy másik, ami fölösleges, de ennek a szeretett 8 lábúmnak, kitört az egyik lábikója és így használhatatlan...
Csere, illetve KP is szóba jöhet, esetleg valami nevesebb, jobb üzlet ajánlás! Szóval aki tud segíteni az kérem, hogy keressen meg P.Ü-ben!
Köszönöm előre is a dolgot!
-
Krissz80
senior tag
-
wdarty
tag
Ha jól értem rákötöttél egy jobb minöségű tápot?
Akkor talán ez is érdekel.Én HTPC-t szeretnék csinálni a gépemből és valami ilyesmiben gondolkodom:
http://i01.i.aliimg.com/wsphoto/v3/1295270621_1/Free-shipping-PCI-e-x1-To-2-PCI-32bit-slots-adapter-Riser-Card-support-PCI-express.jpg
http://img.dxcdn.com/productimages/sku_155034_1.jpg
Kellene egy ilyen doboz amit betudok rakni a DVD helyére és abba a kártyát, majd rákötni egy hasonlo pci-e hosszabító kábelt.
-
Doki85
tag
A lényeg rajta van a képeken
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
a kártyára csatlakozásról is készíthetek képeket csak most bent van a gépben mint a képen is látszik és ma már nem veszem ki...
A hangja egyértelműen változott nem hallgattam eleget, de egy biztos természetesebb és mint ha kevés lenne a magas vagy csak szokatlan... hallgatni kell még
Na meg még csak most jön az opamot cserélgetek próbálgatok rész....
viszont egyelőre -
Doki85
tag
Gyerekek működik rákötöttük a kártyára a +/-12 es tápot teljesen kikerülve a kapcsolóüzemű részt képek hamarosan 20 perces zenehallgatás után csak annyit, hogy már Evanescence-t is lehet rajta hallgatni jelenleg két 2604es és a buffer gyári ami benne van...
-
Doki85
tag
köszönöm
honnan szeditek ezeket a leírásokat??
nincs valakinek véletlen 1 komolyabb kapcsolási rajza?? elég jól jönne -
RetepNyaraB
veterán
Egy nem egészen ide illő kérdés, de tulajok vannak
Az stx II koaxon kinyomja a többcsatornás hangot, mint az elődje, vagy ott is csak sztereó?
-
Doki85
tag
válasz
RetepNyaraB #554 üzenetére
A két foglalat egymás mellet az a buffer ami magában áll azzal érsz el nagyobb változást a hangzásban..utána jön a két csatoló kondi meg az rca kimenet...egy két sallang alkatrész még talán kallódik közte...
szóljon valaki ha tévedekcsak azért jegyzem meg a dolgot, mert ha jól figyeltem akkor sokan azt mondják hogy a magában álló opam a puffer...??!!
mérve nem igazán adja a dolgot
meg ránézésre sem!
kíváncsi vagyok én értettem eddig félre vagy valami zavar lenne az erőben??!!
-
wdarty
tag
Az STX II-höz adtak egy csipeszt, de azzal nem bírom kivenni az opamp-okat.
-
Doki85
tag
hoppá!
ozzy711 már készített ilyet olvasgatok olvasgatok ha valaki hozzá tenne még valamit akkor nyugodtan írhat
gyanítom lesz még kérdésem bár azt megköszönném ha 1 linket dobnátok pár lehetséges verzióról.további szép napot!
most viszont mennem kell felnit festeni...
-
Doki85
tag
szép estét!
Próbált már valaki külön tápot építeni hozzá simán meg lehet csinálni nem??
Mintha 2 éve mikor vettem akkor már olvastam is róla csak most nem találom...
lényeg a lényeg nincs semmi akadálya...??
és elég ha csak a + táp részt cseréljük? -
RetepNyaraB
veterán
válasz
maxxxboy #547 üzenetére
Beszereztem a cuccokat, bepakoltam.
Szép nagyot ugrott a tér a gyári felálláshoz képest (a német motyón szól, tehát a Yamaha+T&A hangsugárzók)!
Basszussal eddig se volt gondom, érzésre a közép tartomány (pl ének) előre jött, kicsit talán túlzottan is, de az újdonság mindenképp hat. Egyelőre hallgatom így egy ideig (lusta vagyok naponta szétszedni a gépet, csavarozni, kábelekkel vacakolni), aztán megnézzük:
OPA2132PA 2x, LM6172IN 1x
ill.OPA2604AP 2x verzióban.
Ezeket az opa-kat be lehet tenni buffernek is? Érdemes kipróbálni, vagy felejtsem el (potyára nem csavarozok, lásd lustaság)? -
-
wdarty
tag
Tudtok egy oldalt ahol leírják hogyan lehet kihozni a legtöbbet a kártyából ? STX II
Foobar, jRiver, beállítások, stb. -
wdarty
tag
Megjött a XONAR STX II + AKG K612 PRO. Kicsit féltem, hogy megbánom, de ez...pfff
Nagyon jó. Hallgathatok mindent újra
-
maxxxboy
tag
válasz
HornedReaper #549 üzenetére
Én próbáltam őket. (OPA GREEN) sajna nem jól működik sem az STX-ben, sem az ST-ben. Nagyon nagyon, elviselhetetlenül zajos a rendszer velük.
-
HornedReaper
senior tag
válasz
RetepNyaraB #546 üzenetére
AVX-en es itt hardverapron is asszem hirdeti a gyartoja az Opa Green diszkret muveleti erositojet, en azt is szivesen kiprobalnam. Mondjuk lehet minimalisan zajosabb (nekem sajnos amugy is zajos a rendszerem foldhurok vagy a PC kozelsege miatt / esetkeg erosito toroid trafoja miatt), mivel az EMI shield sem megy ra a kartyara miatta, de allitolag az ugysem er semmit..
-
maxxxboy
tag
válasz
RetepNyaraB #546 üzenetére
Számomra a legjobb kombó, a sokak által is preferált: 1x lm6172 és 2x lme49720 verzió.
Ezt a felállást mindenképpen ajánlom kipróbálásra, meghallgatásra
-
RetepNyaraB
veterán
Nekem is, de ez a hangfal alap karakteretöl is függ.
Persze fontos a minel jobb"elszigeteles", csak a helyzet az, h a talp is belejatszik a hangba es ezt mar egy egeszen alapszintü (de audiofil igenyü) berendezessel hallani lehet. Ugy ertem egy alapvetöen kemeny jellegü doboz ala rossz lehet a marvany, mert tovabb kemenyiti a hangjat. A tüskekröl miota megjelentek megoszlanak a velemenyek, a fenti okokbol. Ezert van rengeteg fajta tüske pl.
Ettöl függetlenül nalam is van tüske, meg kölap es a kölap alatt is tüske (a legolcsobb tüske)De nekem alapvetöen puha hangu rendszerem van es a parkettöl is szeretnem minel jobban levalasztani a cuccot.
Arra a kerdesemre, hogy kialakult-e valami konszenzus a legtutibb opa teren az stx-hez, letezik valasz?
Ha igen, akkor osszatok meg velem
Preferalnam a kevesbe döglött hangzast, "fun" karaktert, ha lehet ilyet mondani... -
maxxxboy
tag
Na majd akkor kipróbálok 1-2 variációt
-
Zoltn
senior tag
válasz
RetepNyaraB #541 üzenetére
Nálam még nem sikerült rontani a hangminőségen, bár minden alkalommal a földön van a lap, és tüskéken áll a hangfal, vagy a hangfalállványésrajtaadoboz.
Végre egy kicsit pörög a topic, még ha offban is!
-
maxxxboy
tag
válasz
RetepNyaraB #541 üzenetére
És a hangfal-tüskékről mi a tapasztalat?
Még nem próbáltam, de lehet jót tennének a Canton-ok hangjának
-
RetepNyaraB
veterán
Sziasztok, egy stx-em van, most találtam ezt a fórumot. Fejes: ATH A900X (érezhető közép-magas emelés+ elég objektív, nem színezett mély. Nem V karakter); hifi: Yamaha rx465 (naja ez van)+T&A Criterion T120 (utóbbi egy porszáraz hangú, 90-es évek közepéről származó német, háromutas transmission line felépítésű hangfal). A kettő között Audioquest Type4 feszül, bi-amp módban. Nem tudom volt-e konklúzió az évek során mi a legjobb opa/buffer kombó...
Azért írtam hozzávetőleges hangkaraktert, h esetleg ígyedit.: persze az erősítő jelenleg spdif-en keresztül csatlakozik, így gondolom ott mindegy az opa, mert csak nyers jelet tol ki a kártya. De ki tudja még vehetek valami használható IC madzagot
-
Poplacsek
senior tag
Swans T200B-ket szólaltat meg, nem is akárhogyan.
Fejhallgató még nem volt beledugva.
-
Poplacsek
senior tag
Egy hónapja használom az STXII-t egy Muses 02 buffer-el és 2db OPA 2132-vel a I/V-ben. Ezzel nálam befejeződött a próbálgatások sora. Nekem ez a legjobb konfig, sztem ennél jobbat nem lehet belőle kihozni.
-
wdarty
tag
Az ok ott van, hogy eleinte külön dac-ot és amp-ot néztem, aztán fel ment az ár 100.000-re és még meg is kell rendelni valahonnan külföldről.
Szóval inkább Xonar STX II itt vásárolva, aztán opamp-okat cserélgetek.
-
maxxxboy
tag
válasz
HornedReaper #525 üzenetére
Nekem is "Kácsás" minőségi hosszabbítóval van megoldva a dolog, mert valóban rövidke a kábele a fülesnek. Minden megszokás kérdése, de tény, hogy nincs egy loudness-es hangja, inkább közelíti a natural hangzást, ami nekem pl. bejön. De szerintem függ attól is, hogy mivel hallgatod. Nálam foobar2000, megfelelő plugin-ekkel, jól beállítva, és természetesen nem mp3-ról
-
wdarty
tag
És mondjuk egy K612 PRO-val mit tud a kártya?
-
wdarty
tag
Valaki használja ezt a kártyát AKG K7xx vagy K6xx-el?
-
ozzy711
őstag
válasz
Krissz80 #516 üzenetére
Amiről írtam, az egy-egy stab. ic. ( konkrétan a változtatható feszültségű típusok, de jó lehet 7805-ös és 7812-es is, csak utóbbiak relatíve zajosabbak )külön trafóval, aminek van egy 12 voltos és egy 8-9 voltos ága.
Ha a molex csatira gondolsz ami a pc tápegységére csatlakozik, az azért nem jó, mert kell kb. 3 volt ( maradványfesz. vagy hasonló nevű) plusz feszültség kell a működéséhez ( tehát minimum 8 és 15 volt egyenfesz )
A hangminőségről... már olyan rég csináltam ( kb. 1,5 éve ), hogy nem is emlékszem milyen volt előtte, de nagy ugrás volt az biztos!
Azóta nem is gondolkoztam azon, hogy visszacsinálom ( megcsináltam még a szimmetrikus kijáratot is, úgy meg főleg ). -
ozzy711
őstag
válasz
Sz.Péter #513 üzenetére
A 12 voltos ágban 3 amper ( nekem ilyen az ic-m, LM 317 ) bőven elég ( szerintem 2 A is ). A digitális ágban min. 3, inkább 5 amper ( LM 338 ) a javallott. Arra figyelni kell ( főleg az 5 voltos ágban ) a melegedés miatt, hogy minél kisebb legyen a különbség a trafóból jövő feszültség és a stab. fesz. között. Lefordítva: a 12 voltos ágban egy 12 voltos váltóáramú trafó elég, az 5 voltos ágban pedig kb. 9 volt váltóáram.
Így kevés feszt kell elfűteni az icnek, így nem fog melegedni ( főleg az 5 voltos ág érzékeny erre ). Hűtőbora természetesen kell mindkét ic-re ( az 5 voltosra jóval nagyobb ). A bekapcsolásnál figyelj arra, hogy először a "molex" tápot kapcsold be, majd utána a pc-t! Ez fontos!
Sok sikert hozzá! -
Sz.Péter
tag
Szia!
Köszönöm a válaszodat,ez a toroidos megoldás is biztos nagyon jó,olvastam már ezt korábban tőled,és a nagyobb külső modellekbe is nem véletlen raknak ilyet.Van nekem egy régi Pioneer referencia magnóból egy tápom lehet,hogy össze lehet pásszintani az st-vel.Megtudnád mondani,hogy a molex csatin milyen áram paramétereket kell kapnia a kártyának?Van egy barátom az is biztos fog segíteni,én elég láma vagyok az elektronyossághoz.Viszont a gépházamban elég sok hely van,és egyenlőre körbe bástyáztam a kártyát kisebb könyvekkel,és kicsit javult a hang(és nem melegszik,és igy is kap egy enyhe huzatot a proci ventiröl),de nemsokára csinálok korrekt pajzsot 5mm alu lemezböl,a mágneses viharok miatt.Üdv P
-
Sz.Péter
tag
Sziasztok!
Tavaly június óta használom az st-t,és nagyon megvagyok elégedve,nem vagyok egy nagy cserélgetős,de kb két hete,beszerváltam 2db LME 49720NA,és sztem gyakorlatilag mindenben szebben szól mint az eredeti gyári.Azt szeretném kérdezni,hogy próbálta már vki a kártyát akkus tápról?Egy másik fórumon olvastam,hogy még a muses edition toroidos tápjánál is jobb.Köszönöm a válaszokat.Később majd rendelek még a TI-töl opamot,de most nagyon elvagyok ezekkel. Üdv P
-
zzola
titán
válasz
jaffa 2843 #509 üzenetére
Köszi!
Közben végigolvastam a kommenteket és megtaláltam a boltot. Nem túl költséghatékony, mert drágább a postadíj, mint maga a termék... -
-
zzola
titán
Sziasztok!
Ilyen műveleti erősítőket idehaza milyen megbízható forrásból lehet beszerezni? Vásároltam e-bay-ről egyet, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy eredeti... -
Poplacsek
senior tag
Ma játszadoztam kicsit az STXII-vel. Gyárilag két db. Muses 8920 (I/V) és egy db Muses 8820-al (Buffer) van szerelve. + Adnak mellé egy db. 8820-ast és 2db LME49720NA-t. Az ezekből összeállítható számomra legjobban tetsző konfig az 1db Muses 8920 buffer + 2db LME 49720NA I/V lett. Ezzel most nagyon elégedett vagyok, gyönyörűen szólnak a Swans T200B-im, élvezet hallgatni...
Mivel egy francia fórumon azt olvastam, hogy a három 8920-as konfiggal a legjobb a kari, rendeltem még egy 8920-ast eBay-en. Ha az megjön akkor vagy az, vagy a jelenlegi lesz a végleges.
Mindenesetre a 8820-ast nem nagyon értem, szerintem érezhetően gyengébb, mint a másik két versenyző.. -
MM
őstag
Valóban OFF, de ha a DAC egyébként jó lenne (mondjuk egy 250-as Arcam-ban, vagy egy komolyabb NAD HM vasban pl.), akkor ebben az ársávban vannak jó USB-s digitális kijáratok, amikkel ezek az eszközök megtáltosodnak. (pl. M2Tech HiFace, Halide Bridge)
Egy Xonar ST/STX-nek első sorban fejhallgatóval, DAC nélküli, vagy belépő szintű DAC-al rendelkező külső eszköz esetén van létjogosultságuk szerintem. Bár az ST extra órajel generátora könnyen lehet, hogy a digit kijáraton is meghálálja magát.
-
Zoltn
senior tag
Ha optikán megy az erősítőbe a jel, akkor felesleges drága hangkártya, úgyis az erölködő végzi a D/A átalakítást.
Nekem viszont egy marantz hm erősítőm van, azt hittem lesz olyan jó benne a dac, mint a Xonar STX-ben, de csalódnom kellett. Megmaradt a hangkártya, és RCA-val küldöm a jelet, és sokkal szebb a hangja.
Üdv.
-
zeus26
csendes tag
Üdv!
Lehet kicsit OFF, de segítsetek lécci.
Xonar D2/PMem van cserélni szeretném, lehetséges STX II-re, vagy használt ST-re. (alaplapi csati függvénye is)
Kérdésem az lenne amennyiben csak!!! optikán hallgatom (Yamaha RX-A730) megéri-e beruházni egy ilyen karira vagy teljes pénzkidobás. Valami más alternatíva esetleg? Nem szeretnék vissza lépni a 10k-s kategóriába, de füles rész kihasználatlan maradna. Külső DAC-hoz perpill még lövésem sincsKöszönöm, ha segítetek!
-
maxxxboy
tag
Helló!
Az LM4562NA (puffer) IC helyett még kipróbálhatod az LM6172IN tipust is az LME49720NA-k mellé. Pár fórumon olvastam, hogy fülessel ez a legjobb kombó. Nálam is így megy most az ST, és meg vagyok vele nagyon elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingatlanos topic!
- Google Pixel topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest