Hirdetés
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kapott egy gyorsjavítást a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- Fujifilm X
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ozzy711
őstag
válasz
HornedReaper #577 üzenetére
Dolby dekóder kár, hogy nincs az ST-ben, minap is néztem egy filmet, és a VLC csak sztereóban játszotta le, pedig Dolby Digital volt a hangsáv..
Ezt vitatnám ( maximum a vlc- nem tudja ), még a Dolby true-hd-t is le tudja játszani ( a dts hd master audio-ról nem is beszélve ).
Ez csak lejátszó progi kérdése. ( pl. mpc-hc vagy a komolyabb TMT6 )(#580) HUNNIA1920: Itt valamit keversz. A pc-ből digitális jelet vezetsz a dac-ba ( optikai vagy koax kimenetből ), majd a dacból már nem digitális, hanem analóg jel jön az rca kimeneten, amit már az erősítőd semmiképpen nem vezet át a dac-ján ( a pure direct az egyéb más, felesleges áramköröket kapcsol ki - pl. video dac stb. - ).
-
HUNNIA1920
őstag
válasz
Nem tudom, lehet lemaradtam valamiről, de ki mondta, hogy digitális jelátvitellel akarom megoldani a kapcsolatot a PC és erősítő között?
Én azt mondtam, hogy a gép és az erősítő közé akarok betenni egy külső DAC-ot. Az igaz, hogy a gép és a külső DAC között optikai kábel lesz behúzva (bár lehetne koax is, de ez jelen esetben mindegy), de a külső DAC-tól RCA kábelen fog menni az analóg jel az erősítőbe.
Az persze más kérdés, hogy hiába megy analóg jel az erősítőbe, ha az megint átmegy az erősítő D/A konverterén, de az én Yamaha erősítőmön van egy úgynevezett Pure Direct mód, amit ha bekapcsolok, az analóg jel kikerülni az erősítő belső DAC részét és a nyers jel egyenesen a hangfalakra megy, az erősítő csak erősít, nem színez.
Itt egy kép a működési elvről:
-
p0lip
tag
válasz
Szia
Krissz80 kollégával értek egyet, a külső DAC jobb megoldás lenne. Persze az nem mindegy milyennel próbálkozol, ha az Arcam szerinted gyengébben teljesített, akkor az a szűk keresztmetszet. (Nem lehúzni akarom a géped, nem ismerem) Szóval, ha van lehetőséged próbálj ki más külső DAC-okat is, nem rossz az ST/STX, de azért egy jó külső DAC-al nem versenyezhet. Mint ahogy Krissz80 is írta, elsősorban ne egy házimozi erősítő átalakítójától reméld a megoldást. -
Krissz80
senior tag
válasz
Az nem inkább azért volt, mert az ST hangreprodukálása szebb mint az Arcam AVR250 -é, ha megnézed a PCM 1792A igen csak jó DAC a paraméterek alapján, persze vannak már jobbak is de házimozi erősítőkbe nem szoktak ilyen jó DAC-okat tenni.
Egy USB DAC pl. kevésbé vesz fel a PC ből zajokat.
Ha meg a kábeleket nézem, az analóg kábel minősége sokkal jobban kellene hogy befolyásolja a hangminőséget, mint a digitális.
Használj AC3 filtert, vagy MPC-HC-t ami alapból tudja kezelni mindenféle codek nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fujifilm X
- Spórolós topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Milyen alaplapot vegyek?
- E-roller topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Thinkpad T14 Gen4 14" FHD+ IPS i7-1355U 16GB DDR5 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Spirit of Gamer ELITE K70 Gaming Billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Noctua NH-D15 chromax.black léghűtés garanciával hibátlan működéssel
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest