Új hozzászólás Aktív témák
-
szmegma
aktív tag
tkomlosi:
Sztem probalj meg egy cache torlest mind a playlisten, mind EPG-n mert en ellenoriztem gyorsan 9 adot:
Keef_Lee:
Beletettem mindenhol, kivancsi vok milyen EPG-t kreal majd nekem.
Megcsinaltam az UK EPG-hez is a programot, keszitek egy teszt fajlt es majd eldontod, hogy kell-e a magyarba barmilyen angol csatorna.
Gondolkodtam en is a rendezo nevenek integralasan, de azt mar total feleslegesnek tartom. -
tkomlosi
aktív tag
nálam gond van a szmegma féle epg-vel.
tegnap minden rendben volt, most viszont pl.: Comedy Central amikor jó, akkor az RTL+ 2 órával később következő műsorokat mutatja
csak nálam van gebasz?
köszi
-
szmegma
aktív tag
válasz
Keef_Lee #145 üzenetére
...es tenyleg igy nem latja a kodi, hogy a szabvany szerint van keszitve... OMG!
Jo nagy kibaszas!
Akkor a szereploket es a kor besorolast erdemes beletenni a description-be? Mondjuk nem tart semeddig atirni, de mekkora fail mar!!!A rytec melyik magyar oldalrol szed? Nem tudtam rajonni.
-
Keef_Lee
senior tag
Így is megjelenik a szereplő?
A rytecben mivel egyben van a tartalommal, úgy igen (legalábbis satboxra ezt írják), de lehet, hogy kodin is így van.rytecben ugyanaz a film:
<programme start="20170601210000 +0200" stop="20170601222000 +0200" channel="FilmboxExtra.hu">
<title lang="hu">Fekete erdő</title>
<sub-title lang="hu">[Német thriller] (Black forest) (2010)</sub-title>
<desc lang="hu">Hogy némi változatosságot vigyenek a mindennapok unalmába, Eva, Sabine, Jürgen és Mike bevetik magukat egy elhagyatott faházba, amely a Fekete-erdő mélyén rejtőzik. Az erdei ház olyannyira elszigetelt, hogy a kalandvágyó négyes a helyi erdőőr segítségére hagyatkozik a megközelítésében, aki, mielőtt magukra hagyná őket, figyelmezteti a fiatalokat, hogy tartsák távol magukat a ház „titkos szobájától”. Természetesen a srácok azon nyomban a szoba keresésébe fognak, melyet hamarosan meg is találnak, benne egy szemlátomást elromlott televízióval, amely csupán statikus képet és zajt közvetít. Ez azonban hamarosan megváltozik, és a négyes olyan jelenetsoroknak lesz szemtanúja, amely könnyen lehet, hogy az ő sorsukat is megpecsételi.
Gert Steinheimer
Johanna Klante, Nikola Kastner, Adrian Topol</desc>
</programme> -
gzolee2
tag
válasz
Keef_Lee #140 üzenetére
HAHA! Elofordultam biza!
honapokig probalkoztam hogy hogy lehetne mindenfele epg t szedni,es amiota rajottem azota se ejjelem se nappalom
Visza terve a szerverre most fizettem ki 1 evre elore igy tuti hogy jo ideig menni fog! a masik dolog hogy,szmegma komam is beszippantotta az epg meg csatorna logo vilaga,igy nagyon hoszu tavra tervezunk! a masik amin nagyon gondolkodok,mivel a szerver unlimited minden szempontbol igy jo lenne" hasznalni is" ,gondolkodtam hogy telerakom filmekkel (vedett mappaba persze igy nem lehet indexelni) es hozzam kozelallo arra erdemes emberekkel megosztom,vagy esetleg otletek hogy mi masra lehetne hasznalni? otleteket privatba ha lehet
-
szmegma
aktív tag
AZ id-k valtoztak most!
"A mostani m3u-ban is kisbetűvel vannak az id-k"
Jogos ezt en neztem be, szoval az ID-ket az szmegma.m3u alapjan csereljetek le, ne az en hulyesegemre hallgassatok, hogy nagy betu meg ilyenek... nem is tudom miert irtam, mikor direkt ugy csinaltam meg, hogy egysegesen kisbetu az egesz."megnézem a külföldi csatornákhoz is az id-ket"
Nahh igen, itt a lista amit kuldtem, azokbol akinek kell valamelyik TV ado akkor jelezzetek itt vagy emailben es berakjuk az XML-be. Mondjuk meg meg kell keresnem manualisan az ID-ket, emlexem mikor a magyar adokhoz csinaltam es nincs az oldalon a TV-hez ID tarsitva, nekem kellett egyesevel megkeresniSajna a 24.hu TV adokat beneztem es az uj EPG-be nem kerultek bele a DORCEL TV es a BLUE HUSTLER musorjai, de a mai nap folyaman javitom es holnaptol ujra elerheto lesz. Elnezest a kellemetlensegekert!
"Amitől meg vannak vadulva érte sokan, az a filmek információi"
Ajjajj, akkor az enyemtol meg egyenesen a gatyujukba fognak elvezni: -
Keef_Lee
senior tag
Köszi az infokat és a munkádat. Így szerintem is jobb ez a duplikálódásos választás.
Összességében a gravi jobb, egzaktabb. A rytecben a Duna és az m1 vegyesen van, stb. problémák, amit írtál. Amitől meg vannak vadulva érte sokan, az a filmek információi (szereplők, stb.)
A gz szuper, be is állítom és megnézem a külföldi csatornákhoz is az id-ket.
A mostani m3u-ban is kisbetűvel vannak az id-kJó lesz ez. Gzolee is többször előfordult a fórumokban epg ügyben is, tehát szerintem elkötelezett a téma iránt.
Ergo, valószínűleg elégedett felhasználó leszek -
szmegma
aktív tag
Nahh megcsinaltam, hogy akar kulfoldi oldalakat is szedje le es tegye bele az XML-be, viszont ez egy kis valtozast jelent az ID-k teren:
- az osszes horizon.tv id reszt csereljetek le HU.hun.horizon.tv-re
- az osszes tv.24.hu id reszt csereljetek le 24.hu-raUgyeljetek a kis es nagybetukre! Ha vki elakadna, az uj ID-k megtalahatoak a szmegma.m3u fajlban.
A masik, hogy mar lesz GZ fajl is a kovetkezo frissiteskor.
A musor.tv oldalrol 5 csatornat szedek de meg kicsit trukkos, szoval nem 100%-os.
-
szmegma
aktív tag
válasz
Keef_Lee #137 üzenetére
Igen, a "duplazas" az a forrasoldaltol fugg, miszerint tobb helyen talalhatoak adott informaciok. Pl. a leiras a musorhoz 2-3-4 helyen is fellelheto. Altalaban ezek mind kulonbozoek, de mint ahogy a kepen is latszik, neha ugyanazt az infot jelenitik meg tobb helyen is es ugyebar a program leszedi mindet es egybefuzi. Ket dolog kozul valaszthattam:
1, ugy van ahogy most vallalva ezzel, hogy neha ugyanaz a szoveg ketszer is megjelenhet
2, probalom szurni es beleeshetek abba a hibaba, hogy olyan info is szuresre kerulhet, amit nem kellene
Ezek alapjan dontottem az elso pont mellett, inkabb tobb legyen az info, mint kevesebb.Nincs belterim, csupan erdeklodes szintjen tudakozodom, hogy mit, hogyan csinalsz a fajlokkal.
Meglestem a magyar rytec EPG-t, elsore amik szurtak a szemem:
- magyarnak mondott XML-ben 213 adobol 116 magyar
- nem full EPG
- van olyan ado amihez 7 napra, es van olyan amihez csak 1 napra van musorEnnel meg a gravi EPG is jobb sztem, pedig ezek a rytec-szakik nagy hirnevnek orvendenek.
-
Keef_Lee
senior tag
Eddig mindig gz-t használtam, de minden működik így is.
A dupla tartalom írást például ez a fájl részlet is mutatja. Több helyen is láttam. Valamelyik filmcsatornánál is.
A beltérihez a 2 fájlt egyszer kell elkészíteni és utána működik automatikusan. Tulajdonképpen ezek alapján dolgozik az epgimport pluginja. A plugint pedig be lehet állítani, hogy mikor dolgozzon. Most minden reggel 5-kor letölti és lecseréli a beállított csatornák epg-jét magától.
Ha érdekel szívesen leírom, hogy miként működik. Mint a nevében is benne van, az egyikben a csatornák listáját kell megadni, hogy milyen ID-t rendel hozzá, melyik csatorna azonosítóhoz a beltérin és a másik fájlban kell megadni, hogy honnét töltse le. 2 rövid xml szintaktikai fájl.
A rytec több nyelven lévő anyagokhoz is működik.
Innen letölthető.
Magyar
Német
Angol
De van svéd, cseh...Többnyire a kodit is úgy használom, hogy a saját előfizetéssel nézett beltérim csatornáját service id-vel azonosítva nézem lan-on TVbox-al.
Tulajdonképpen nem nagyon nézem az angolokat, csak a listában benne van és nincs mellette, ezért gondolkodtam rajta, de nem létszükséglet. Viszont a linkelt rytec magyarban az is benne van már készen, csak mivel lehetne két db xml-t automatikusan összeszerkeszteni. -
szmegma
aktív tag
Ugy vagyok vele, ha mar egyszer felrakom, hogy hasznaljam, akkor mas is nyugodtan hasznalja.
A szerot gzolee2 biztositja es ahogy beszelgettem errol vele nem tervezi, hogy befejezne.
A .gz fajlt azert nem talalod, mert miota elesben megy az EPG-m, azota nem gyartok mar hozza. Ha kell, akkor csinalhatok persze, ez ki/be kapcsolhato opcio a programban.
"Néhány műsornál a beállításkor duplán írta egymás utána a tartalmakat" Erro keszitenel kepeket, hogy lassam mirol van szo legy szives.
Az, hogy a "forrás oldalaktól is függ" nagy igazsag. Viszont azert csinaltam meg ugy a programot, hogy 5 kulonbozo oldalrol is kepes adatgyujtesre... ha mondjuk behal 4 oldal egyszerre - ennek eselye nagyon kicsi - akkor is ott az otodik amire atallhatok.
A linuxos belteridre amit keszitettel 2 fajlt, azt naponta el kell keszitened vagy automatice mukodik?
Azt a rytec.hun.xml-t en is megneznem ha publikus, elkerhetem a a linket legy szives?
A BBC1 es BBC2-hoz kellene EPG? Mivel volna meg a tarsolyomban 179 angol nyelvu csatorna, azokat meg tudnam oldani, hogy elerhetoek legyenek az EPG-ben, ha szukseges! -
Keef_Lee
senior tag
Szia!
Beállítottam én is. Jól működik. A szerveren nem találtam gz fájlt, így direktben az xml van beállítva. Kodin remekül végzi a dolgát. (Néhány műsornál a beállításkor duplán írta egymás utána a tartalmakat, de lehet, hogy ez a forrás honlap gondja.)
Köszönjük a munkádat! Reméljük sokáig működni fog (mert ez a forrás oldalaktól is függ).
A linuxos beltérire is fel lehet tenni! Van egy epgimport nevű enigma2 plugin. Ahhoz szerkesztettem 2 fájlt. Egy szmegma.channel.xml-t és egy szmegma.sources.xml-t. Ezek alapján frissíti az epg-t a megadott csatornáknál.Egy ideje már nézegetem a rytec.hun.xml-t, de eléggé zavaros... bár a bbc1 és bbc2-t akartam felhasználni belőle, de a kodiba most nem ez van forrásnak beírva.
-
tkomlosi
aktív tag
átgyúrtam a m3u fájlomat a szmegma féle epg-hez. eddig mind a 71 csatorna tökéletes. ha valami gebasz van, akkor írok
ha nem írok, akkor minden oké
-
szmegma
aktív tag
Termeszetesen hosszutavon gondolkodom, hiszen nem keves melom van benne, hogy az az EPG ugy nezzen ki ahogy jelenleg.
Mar csak sajat magam miatt is csinalom... olyan jo, hogy a kodiban ott van minden tvhez a musorujsag. Ezt a kenyelmet nem szivesen adnam fel.
A playlist szerkesztesehez hasznaljatok az en m3u fajlomat amiben mind a 195 csatornahoz ott vannak az ID-k.Keef_Lee Arra a linuxos balhera en is kivancsi vagyok.
-
Keef_Lee
senior tag
Hát egy kicsit ijesztő az avatarod
A saját m3u-mat az id-k miatt nagyon át kellene gyúrnom. Ezt szívesen megteszem, amennyiben tuti, hogy huzamos ideig lesz elérhetősége az epg-dnek.
Szóval hosszútávra tervezed az üzemeltetését? Mert akkor el kezdem tesztelni
Meg azt is meg kell néznem, hogy a linuxos sat beltérim megeszi-e és hogyan. -
szmegma
aktív tag
válasz
Keef_Lee #127 üzenetére
Az en EPG-m probaltad mar?
Alairasomban talalhato a linkje, a hozza tartozo channel ID-k pedig a szmegma.m3u fajlban talalhatoak.
Kivancsi lennek a te velemenyedre is. -
törölt tag
Üdv
IPTV szolgáltatásomhoz jelenleg üres a műsorújság. A szolgáltatóm azt mondja, a hiba a rendszerben lehet.
Az lenne a kérdésem, hogy tudtok ilyesmi meghibásodásról? -
tkomlosi
aktív tag
szia
kicsit megkavarodtál.
itt a csak a tv logókról és a műsorújságról van szó, nem pedig az adás streamekről.
azt mindenki intézi magának, kábel tv, upc, stb. a gépre kötve -
Keef_Lee
senior tag
epg.gravi.hu-ról nem megy a Travel epg-je. Vagyis üres marad. A többi jó. Néztem a log-ot, abban is látszik, hogy 0 a letöltés ennél a csatornánál. Lehet, hogy változott valami a port.hu-n.
-
szmegma
aktív tag
válasz
tkomlosi #120 üzenetére
Az elso teszt epg-t legyartottam az uj adokkal, a vegeredmeny:
8+1 csatorna nem jo:
1, brava HD
2, TRace Sport
3, Trace Urban
4, Cartoon Network / TCM
5, C-Music
6, MyZen TV
7, Duck HD
8, Balaton TV
+1 a KIKA TV, vmiert ez az egy ado nem akarja az igazsagotA 8 musor.tv adok egyebkent elerhetoek ha olyan geprol keszul az EPG, ami meg nincs naluk tiltva.
A port.hu oldalrol jovo adatok kicsit megbuheralodtak... vmiert a befejezesi idopontok nem ugy jelennek meg, mint ahogy kene. Lehet a port.hu varialt es azert nem jo a progi, de lehet vmi nalam van, majd tovabbi tesztek soran kiderul.
Osszegezve 201 csatorna lesz hamarosan. Az uj szmegma.m3u fajl es a test.xml mar elerheto.
-
szmegma
aktív tag
válasz
tkomlosi #118 üzenetére
Szia...
Igen sajnos a musor.tv blokkolja a grabbereket. Viszont a jo hir, hogy pont a mai nap folyaman allok at egy masik oldal adataira. Ha az alfa teszt eredmenyesen zarul akkor lehet elvezni. Ez azt a valtozast hozza, hogy a jelenlegi 189 csatorna helyett 210 csatorna lesz elerheto az EPG-ben es "csak" 8 tv ado musora lesz elerhetetlen meghatarozatlan ideig.
Orulok neki, hogy kiprobaltad es elegedett vagy. Termeszetesen 1-2 naponta frissul az EPG, ami egyebkent 5 napnyi terjedelmu.Milyen szerkesztesi lehetoseget kerestel?
-
tkomlosi
aktív tag
válasz
tkomlosi #117 üzenetére
nem találtam szerkesztés lehetőséget. kipróbáltam elég sok csatornával, kb.70, a többit én nem használom. azokat hozta szépen, pontosan. kódolás jó, így az ékezetes betűkkel sincs probléma
szerk.: azok a csatornák, amik a musor.tv oldalról szednék az infót, azok nem működnek
-
szmegma
aktív tag
Sziasztok,
5 honappal ezelott ismerkedtem meg az IPTV lehetoseggel, majd 1.5 honapra ra tudtam meg, hogy mit is jelent az EPG, hogy egyaltalan letezik ilyen dolog.
Sok neten fellelhato EPG-t probaltam, am nem igazan talaltam olyat, amely a magyarorszagi szolgalaltatok altal kozvetitett osszes adokhoz tartalmazna EPG leirast.
Ezert irtam egy sajat programot ami elkesziti a leheto legtobb adot magaban foglalo EPG-t.
A servert hozza gzolee2 baratom biztositja. Az EPG elerheto itt, a playlist pedig itt.
Az ID-k a setting fajlban a sajat playlisthez igazithatoak. Jelenleg 189 csatorna 4-5 napnyi musora van az EPG-ben.
Ha vki kiprobalna szivesen vennem ha leirna a velemenyet. Koszonom. -
gzolee2
tag
válasz
banlakiek #110 üzenetére
Szia
Xmltv.cz.Hu mar limitalva van egyszerre csak 10 csatornahoz tudod leszedni az epg t, gravi.Hu a legjobb jelenleg, csak ne felejcsd el hogy kodi nem tud url forward ot igy az epg fulecskenel be kell irnod hogy http://epg.gravi.hu/guide.xml, es inditsd Ujra kodit, ha a csatorna nevek stimmelnek akkor megjelenik az epg az adott csatornahoz! -
banlakiek
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!Kodihoz szeretnék pvr iptv simple client-hez műsorújságot(epg) beiktatni,de sehogysem sikerül.Írták,hogy az xmltv.czo.hu/ez egy egyszerű megoldás(csak nem nekem)Notepad-ba kell erről az oldalról bemásolni a letöltési címeket,és xml-fájlként elmenteni?!...s azt a fájlt kell bemásolni a pvr client-be?
A másik:epg.gravi.hu-ez is hasonló?-egy fájlt kell bemásolni a pvr simple clientbe?-bocs,de csak kapizsgálom a dolgot...
Köszönöm szépen! -
gzolee2
tag
sziasztik
Ezt probalta mar valaki? [link]
-
AttyVin
aktív tag
Na, a türelem rózsát terem...
Nálam kijelölt csatornák vannak (55 a 156-ból). Az nagyjából 5,8 MB, viszont 7 napra.
Az összes csatorna lekérdezésre olyan 17 MB méret jön ki...Talán a csatornakijelöléseket kellene megnézni: ha # karakter van a "channel" szó előtt, azt nem tölti le...
A másikhoz nem tudok semmit mondani, mert egy Leadtek TV-kártya+PVR2 együtteshez használom, ott működik rendesen minden.
-
gzolee2
tag
Huuuuuuuu vazzeeee elindult!
pedig Ugyan ugy Csinaltam mindent mint eddig! Viszont csak 2.3mb az xml amit letolt ezt azert keveslem, az oszes csatornat szedem 4 napra, a masik dolog hogy miutan vegzett beakarok rakni kodi ala nem olvassa be, notepad ++ ba meg Latom az egeszet, vagy valamit konvertalni kell rajta?
-
AttyVin
aktív tag
Persze, mert nem töltött le semmit a rendszer.
Esetleg meg kellene nézni, hogy milyen üzenetet ad a kilépés előtt.
A tűzfal, stb. kikapcsolása nem biztos, hogy elegendő (nálam is volt hasonló), hanem bele kell tenni kivételek listájába (vagy effélébe) és konfigurálni kell a kimenő-bejövő kommunikációt a programnak, stb.
De itt már az én tudományom megállt....
Ja, amúgy biztos a 69-es verzió van fenn? Mert az előző (68) semmit sem csinál...
-
AttyVin
aktív tag
Valami ilyesminek kellene lennie a program könyvtárában:
.xmltv\
lib64\
doc\
share\
hun.xml
xmltv.exe
README
README.tv_check
README.txt
xmltv.dtd
xmltv-lineups.xsd
grab.bat
config.batElőször config.bat és letölti a csatornalistát a .xmltv\ könyvtárba.
Utána grab.bat és menti a műsort a hun.xml-be.Nekem ez egy pendrive-ról is működik...
A tűzfallal/vírusirtóval mi a helyzet?
Egyszer én is sokat küzdöttem, míg a tűzfalat beállítottam. Akkor valami hasonlóval állt le mindig.Más ötletem nincs, amúgy is "mezei" felhasználó vagyok...
-
gzolee2
tag
hat nem tom hogy mit ba**ok el de semmi nem tortenik! csak a kis ablak bevillan es ennyi
letoltottem a progit kicsomagoltam,letrehoztam a 2 bat fajlt ,ez van a config.bat fajban xmltv tv_grab_huro --configure a grab.bat ban xmltv tv_grab_huro --days 7 --output hun.xml,az zmltv.exe meg ez a ket fajl is egy konyvtarban van ,rakattintok es semmi nem tortenik! valami otlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia RTX 3080TI Founder Edition
- Eladó jóárísított vízhűtők, Lian Li, Artic, Enermax, Alphenpön! LCD-s is több féle!
- Apple Watch Series 8 45mm Silver Alu bontatlan szíjjal + kiegészítők
- Eladó Gamer szék párna csomag!
- Lenovo ThinkCentre M710s SFF / i5-7500 / DDR4 / USB 3.1 / NVMe M.2 / WIFI / több db / számla
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Watch 5 /12 Hó Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest