- Milyen széket vegyek?
- Amazon Kindle
- Dell notebook topic
- Házimozi belépő szinten
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: Elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. segítséget kérnék hátha valaki tudja a megoldást. Adott egy gree wifis klima és egy xiaomi okosotthonosdi. hőmérők,nyitásérzékelők. A következő a gond. xiaomi home alkalmazáson belül nem tudom beállítani hogy a klimában lévő lapát hogyan álljon, ezért az egész tartományon belül mozgatja őket. próbáltam már azt is hogy a távirányítón beállítom a lapátokat,kikapcsolom és várom mit tesz amikor a xiaomi kiadja a parancsot neki. sajnos nem jutottam a kívánt eredményig. sajnos hogyha a gree alkalmazásba is bevan húzva a klíma, akkor a xiaomival nem megy. akinek van ötlete ne tartsa magában, köszönöm.
-
Nikaré
őstag
válasz LantosBerry8 #5795 üzenetére
Kártya format.
Kamera leválasztása, reset.
Újra hozzáadni a rendszerhez.
Több ötletem nincs -
Real_Necro
veterán
válasz LantosBerry8 #5795 üzenetére
Törölni a kamerát a társításból és újra felvenni?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Nikaré
őstag
válasz LantosBerry8 #5792 üzenetére
Akkor mindent indíts újra, kamera, telefon, hátha....
-
LantosBerry8
senior tag
válasz Real_Necro #5791 üzenetére
Újraindítottam a routert de ugyanaz az eredmény...
-
Real_Necro
veterán
válasz LantosBerry8 #5790 üzenetére
HUB-ot próbáltad áramtalanítani majd vissza?
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
LantosBerry8
senior tag
-
v.attis
őstag
Azt jól gondolom, hogy okos relével nem tudok okosítani egy olyan falon kívüli dupla konnektort amelyre egy teafőző és egy Szarvasi kávéfőző van kötve? Az a 10A és 200W baromi kevés szerintem, mindkét eszköz esetében ezres osztályú wattokról beszélünk.
Max egy plussz relével tudnám megoldani amit magával az okos relével vezérelnék, de az meg már nemigen fér el...Az okos dugalj sokkal többet bír ha jól látom, például [ez] bír 16A 3680W-ot.
-
bekebence
csendes tag
Sziasztok,
A napokban vásároltam egy kültéri kamerát, típus szerint a BHR4433GL számú kamerát. A problémam az vele, hogy az internetes oldal ahonnan rendeltem, nem írta le, hogy a hasznalatához egy gateway is kell. Elvileg az imilab ec2 típusú gateway kéne hozzá, de sehol nem találok csak gateway-t, csak kamerával együtt. Tudnátok ajánlani esetleg valami megoldást, vagy vehetek még egy kamerát?Köszönöm előre js
-
ztibor
senior tag
válasz Real_Necro #5782 üzenetére
Amit leírtál tiszta sor, és csak egy plusz biztosítás lenne.
Szóval a kérdés még mindig állSzénmonoxidra bentre én is honeywell-t vettem, de mint írtam kint hiába riaszt ha nem hallom meg, és mivel oda a kutya bejáratos, jobb szeretnék róla azonnal tudni.
-
Real_Necro
veterán
Ha jól van szerelve csőhálózat és a kazán is rendben, akkor ott nem szabadna semmilyen gázszivárgásnak sem lennie.
Szvsz egy gázkazán esetében sokkal gyakoribb egy gőzrobbanás, mint egy gázrobbanás, az is általában a gányolás meg az elmaradt karbantartás miatt következik általában be
Szénmonoxidra én a honeywellt ajánlom. Nem kell rendszerbe kötni, úgy is az a lényege, hogy helyben adjon riasztást azaz figyelmeztessen sípoló hanggal meg fénnyel„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
ztibor
senior tag
Sziasztok!
Vennék egy Xiaomi Honeywell Gázszivárgás detektort (wifist) ami kint lenne a gázkazán mellett (külön épület, nem hallatszik a fő épületbe ha riasztana.)
Az lenne a kérdésem mit kéne még hozzá vennem hogy wifin keresztül valahogy jelezze bent a lakásban ha riasztás van? Wifi van az egész házban, bent vannak bt getawayek is.Valamint ha esetleg Xiaomi okos rendszerbe beépíthető CO érzékelőt is tudnátok az is király lenne, én csak füst érzékelőt találtam.
Előre is köszi
-
Nikaré
őstag
Hello!
Szeretnék egy kezdő csomagot Smart Home kit indulással.
Ennek beszerzésére tudtok megbízható helyet?
(Alap dolgok kellenének, úgy mint ajtó nyitás, mozgás érzékelés - később maaajd kültéri kamera) -
erzol
őstag
Sziasztok!
Ennél a konnektornál be lehet valahogy állítani, hogy ne elsejétől elsejéig mérje a fogyasztás?
Nálunk 22.-én van hó vége. -
v.attis
őstag
Ha több Google Assistant képes cucc van a lakásban, akkor azok hogy dolgoznak össze? Csak azzal "beszélgetek" amelyik éppen a közelemben van?
Szépen lassan akarom felépíteni a Xiaomi brandre épülő okos rendszert és a konyhába (ami a lakás közepén van) gondoltam egy [Xiaomi Mi Smart Speaker okos hangszóró] -t, a szobába pedig egy [Xiaomi Mi Smart Clock okos asztali óra] -t. Csakhogy az ajtó többnyire nyitva van, illetve ha be is van csukva annak oka van, tehát nem lenne jó, ha adok egy utasítást a konyhában, akkor a benti hangszóró is csináljon valamit, vagy válaszoljon. Egyébként a két helyiség közel van egymáshoz, a tv simán kihallatszik érthetően (nyitott ajtónál persze), de pl ha kihangosítva telefonálok, akkor az már nem működik ha nem ugyanabban a helyiségben vagyok a telóval.
Ezért gondoltam két "beszélgetős" eszközre: a konyhában a nagy jó lenne zenét hallgatni is, a szobában meg az óra lenne célszerű.
Egyébként valójában a saját telefonom is elég lenne, többnyire úgyis a közelemben van, de a miui-ban van egy olyan hiba, hogy ha a GA engedélyezve van, akkor nem működik a hívásrögzítés, mert a GA kezeli állandóan a mikrofont. Szóval itt a hívásrögzítés mellett döntöttem.... -
v.attis
őstag
Sztornó. Powerbank volt az, nem beépített akku.
-
v.attis
őstag
Melyik éjjeli lámpa van akkuval felszerelve és mennyit bír az aksija?
Valahol olvastam, hogy van ilyen is, de nem emlékszem melyik.
Eu rendszerbe kell, mi home app-al és idővel Google Asszisztensel akarom használni. -
ranlomadi
tag
Olvastam a napokban ezt a Xiaomi okosórát.. Sztem jobb vétel egy google hub.. Az is tudja nézni az integrált camokat. link
-
humigabi
aktív tag
válasz szabonagyur #5772 üzenetére
Érdekes ez a 7 óra eltérés, azt hittem kínai szerveren vagy.
humigabi
-
nemethsza
tag
-
humigabi
aktív tag
-
humigabi
aktív tag
válasz szabonagyur #5767 üzenetére
Milyen régióra van állítva? Én telón nézem, de minden online és működik is.
humigabi
-
humigabi
aktív tag
-
szabonagyur
félisten
Megint nem mennek az eszkozok
-
Real_Necro
veterán
Érdemes lecserélni régi első generációs Smart hub-ot az új USB-C-s hubra kínai szerveren?
-
nemethsza
tag
válasz bull84ghia #5762 üzenetére
Azért ne add fel ilyen gyorsan. Ha a hozzáadás rendesen (hibajelzés nélkül) megtörtént, akkor a szoftver felismerte, csak van vmi bibi. Próbáld esetleg nem Germany régión, hanem vmi máson.
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
nemethsza
tag
válasz bull84ghia #5760 üzenetére
Ha e [link] z az, akkor szerintem nem fog menni 🙂
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
nemethsza
tag
válasz bull84ghia #5757 üzenetére
Ha már az androidon se működik (mert vevs csak arra van), akkor mitől menne iosen?
Ez pontosan milyen kamera?"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
nemethsza
tag
-
-
bl4ze
veterán
Ezt a mennyezeti lámpa GW dolgot akkor senki nem vágja miért nem megy, miért nem scanneli a BT eszközöket a közelben ?
.:. bl4ze .:.
-
nemethsza
tag
-
hzsolee
őstag
válasz hzsolee #5748 üzenetére
Nos, az első verzió annyiban aggályos, hogy kilövi a scene-ket aztán az már nem indulnak újra. A második meg akkor hibás mikor nem fut le az idő és zárul a kontakt. Ilyenkor az elindított scene már lefut, majd csukott ajtó esetén is bekapcsolja a jelzést. Ha beteszem, hogy állítsa le a scene-t, akkor meg ugyanaz a helyzet mint az előző esetben.
Egyenlőre ezt találtam ki.Ha kinyit és lefut az idő, akkor tökéletes. Ha idő előtt visszazár akkor egy pillanatra bekapcsol, majd ki.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
bull84ghia
őstag
Sziasztok
Nekem régebb óta vannak xiaomi eszközeim otthon ami mind Kínai régión üzemelnek és iPhone alkalmazást használom. Most kaptam egy légtisztítót (3H) ami nem működik ezen a régión. Jól értem ha egy androidos telefonon az orosz alkalmazásban EU régióban be tudok állítani mindent és utánna iPhoneon bejelentkezve használható lenne minden eszköz?Hazámat szolgálom...............ameddig tart a cérna :
-
hzsolee
őstag
válasz Real_Necro #5747 üzenetére
Köszönöm neked is. Hát az egy órát nem célom áthidalni de jó ötlet, próbálom nem elfelejteni hátha szükség lesz rá.
Megírtam mindegyiket, de igazából szerintem nem is kell az érzékelő több mint 1 perc opcióját használni. A sima openre adok pár perc delay-t, majd kapcsolja a jelzést, ha meg becsuk akkor meg lelövi az egészet.[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Real_Necro
veterán
válasz hzsolee #5740 üzenetére
Üzenetküldés nincs?
Anno úgy vágtam át nyomógombnál időzítést, hogy idő, üzenet, idő paranccsal összeraktam, majd kitöröltem közülük az értesítést. Működött sokáig.
Ugye max 1 órát enged csak:[ Szerkesztve ]
-
hzsolee
őstag
Köszönöm azt hiszem beválik. Majd reggel kipróbálom, már alszik a család. Asszony kivágna a szarjaimmal együtt ha most vinnyogtatnék valamit
-
Buckey
őstag
-
hzsolee
őstag
Logikus... Elsőre a delay-el akartam valamit kezdeni, de azt hiszem értem mire gondolsz. Valami ilyesmi...csak még nem írtam végig.
A hűtő ajtóra kellene valami, egyszer már volt belőle gubanc. Az egy perc kicsit rövidnek tűnik...
-
bl4ze
veterán
Urak, van egy ilyen mennyezeti lámpám :
Brand: YEELIGHT
Item: YEELIGHT Arwen Ceiling Light 450C
Model NO.: YLXD013-B
Minden jó vele, de a beépített Gateway valamiért nem működik.
Nem látja a közeli BT eszközöket, pedig van benne elvileg - de "Operations Error"-ra fut ha nézem, belépek a Getway-ek között és kiválasztom.
Mi lehet az oka? Vagy bárhol engedélyezni kell, be kellene kapcsolni? (nem láttam ilyet).:. bl4ze .:.
-
Buckey
őstag
válasz hzsolee #5740 üzenetére
Szerintem, úgy, hogy csinálsz 4 darab "Ha nyitva van 1 percig, akkor kapcsolja be a következő nyitva van 1 percig" jelenetet, az ötödik "Nyitva van 1 percig" pedig csinálja azt az automatizmust, amit te akarsz. Majd, ha a nyitásérzékelő csukva, akkor kapcsolja ki a 2-3-4-5 "Ha nyitva van 1 percig, akkor kapcsolja be a következő nyitva van 1 percig" jelenetet
-
hzsolee
őstag
Nyitásérzékelőnél (kapszula alakú, zigbees) hogyan tudom elnyújtani az alap egy perces "nyitva" időt? Mármint automatizmus létrehozása esetén, hogy csak mondjuk 5 perc után történjen valami. Csak ez a 3 lehetőség van nyitva/zárva/nyitva több mint 1 perce...
-
Real_Necro
veterán
-
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
Vevs Mi home-ot használok már jó ideje, de most vettem észre csak, hogy 2 BT eszközt nem tudok megnyitni az appban, mert "Couldn't find plug-ins" hibával elutasítja.
Megint mókoltak valamit a kicsi kínaiak vagy csak én csinálok valamit rosszul?
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
cstamas82
csendes tag
szia. Naygon köszi a tippet már látom ez lesz a jó irány de egyelőre nem tudtam összehozni. Eszköz csatlakoztatva pipa, Üzenet elküldve az eszköznek pipa, Eszköz sikeresen párosítva pipa de az utolsó pont időtúllépés miatt nem teljesül pedig mindkét eszköz ugyanazon a wifin van. a Telefon is meg a kijelző is.
-
humigabi
aktív tag
Szia!
Nincs kamerám (van de nincs bekapcsolva), ezért csak a Google Home-al kapcsolatban írok a kérdésedre. Elég egy telefon, amire letöltöd a Home App-ot (gondolom MI Home is azon fut), szinkronizálod a Google Home appban a MI Home appot, innentől ha a kamerák támogatják, megjelennek a Home appban is. Ha veszel órát, a globál verziós csak Home app alá integrálható, de ha az meg van, onnantól kezelheted vele a kamerákat is. Kínai verziós kínaiul beszél, ír, viszont azt MI Home-ba lehet integrálni, csak épp használni nem igen tudod, plusz kínai időzónát mutatja, de erről biztosan írnak azok a fórumtársak, akiknek kínai verzió van.
humigabi
-
CSorBA
őstag
válasz humigabi #5728 üzenetére
Sziasztok! Ne haragudjatok, kicsit új vagyok a Google Home témában. Láttam linkeltétek ezen órát, ami nagyon megtetszett. Van itthon 4db kameránk (1db 1080p fix, 2db Mi 360 1070p, 1db IMI EC3). Viszont semmi más, és a Xiaomi Home appot használom. Teljesen elégedett vagyok. És akkor a kérdés:
Ha ezen órán szeretném látni az egyik kamera képét (mintha gyerekkamera lenne), akkor kellene valami google home eszköz, vagy vezérlőközpont? És a kemerákat is azon keresztül kezelni? És tényleg csak hangvezérléssel lehet megnézni a kamerát?
Köszi! -
Csete
csendes tag
Sziasztok! Kaptam EU-s Xiaomi Smart Clock-ot és az a gondom, hogy akár Bluetoothon megy át a hang vagy YT Musicon, akár kikapcsolom a telefont és önállóan hívja be a zenét, minimálisan - de zavaróan - ugrál a hangereje a zenének. Látom többeknek van ilyen, van valakinek ebben tapasztalata, ötlete, mi lehet a gond?
Ettől eltekintve szeretem, jól kezel nekem mindent (lámpa, izzó,klíma, tv, box) . -
Real_Necro
veterán
Itt azt írja a panel nem alkalmas másik kamerához:
Ennek ellenére van egy gyorsan merülő kamerám, lehet annál teszek egy próbát, max utána veszek mellé egy EC4-et.
-
Real_Necro
veterán
Itthon 13k körül elérhető a napelem. Gyanítom csak arra van használva, hogy "regenerálja" az akkut, így lassítva a merülését.
-
bl4ze
veterán
válasz Real_Necro #5724 üzenetére
Ha tettél egy próbát, írd majd meg mi az eredmény. Köszi.
.:. bl4ze .:.
-
Real_Necro
veterán
Sima standard napelem, nincs benne semmi extra ahogy néztem. Lehet tenni fogok egy próbát.
-
bl4ze
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz cstamas82 #5710 üzenetére
Nekem is kínai van, a beizzítása is okozott némi fejtörést, az órára meg abszolút nem jöttem még rá, pedig már a fél menüt lefordítottam karakterenként telefonnal.
Szóval kínai verzió = van mi home, minden dafang és EC2 kamerát lát de kb semmi más nem használható egyelőre
EU verzió = nincs mi home, de van HA, viszont csak pár kamerát támogat„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Real_Necro
veterán
Imilab EC4-hez csatlakoztatható napelem szerintetek jó lehet EC2-höz is, vagy ez valami extra lesz, hogy ha azon van, akkor olykor kíméli akkut és nem akarja folyamatosan tölteni?
-
hzsolee
őstag
válasz cstamas82 #5715 üzenetére
Hát ja, akkor bocsi. Én nem kínain vagyok, nem ajánlott fel ilyesmit, meg nem vagyok benne nagyon a témában, csak amit videókban láttam róla. Csak furi volt elsőre. Akkor bocsi, hogy belevaú
-
cstamas82
csendes tag
https://xiaomishop.hu/xiaomi-mi-smart-clock
Erről lenne szó kínai verzióban. Lehet te másra gondoltál -
tylerddd
veterán
Üdv! Xiaomi Smart Clock azt játssza néhány napja, hogy átáll 12 órás (p. du. 15-kor) megjelenítésre. Hiába kapcsolom a Home app-ban át 12-re majd 24-re, nem reagál rá, csak ha újraindítom. Mit lehetne kipróbálni? Köszi!
[ Szerkesztve ]
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
hzsolee
őstag
válasz cstamas82 #5710 üzenetére
Hmmm, ez érdekes. Lehet hülye vagyok de szerintem ezt a Mi home-hoz nem tudod hozzáadni. Ezt a Google Home-hoz lehet hozzáadni, mint mondjuk egy Nest-et. Aztán hangvezérelheted a dolgaid. A kínai verzió meg azért érdekes mert Amerikában, európában érhető el a voice vezérlő, csájnizban nem. Szóval nem tudom,hogy ebből hogyan van kínai verzió?
-
cstamas82
csendes tag
Sziasztok!
hozzájutottam egy Xiaomi Smart Clock-hoz de sajnos kínai verzió. Alapvetően nekem ez nem is lenne gond hisz csak arra használnám, hogy ha csengetnek vagy baba sír akkor megjelenítse a kamerákat de azért ha már van kihoznám belőle a maximumot.
A kisebbik gondom a nyelv. Nem is értem miért nem lehet legalább angolt választani benne esetleg valakinek van megoldása rá? Firmware frissítés vagy váltás? Esetleg valami módon pl valami xml-ben fájlba belenyúlni átírni magán az eszközön?
A másik szépséghibája az idő. 7 órával többet mutat mint kéne. Mivel kínai cuccaim vannak a xiaomi home app-ban is china van beállítva. Ettől függ? Lehet valahogy ezt befolyásolni?
Köszi mindenkinek -
vamosip
tag
Xiaomi kerek kijelzős hő és páramérő lemerült, azóta elemet cseréltem (többször), amit másfél nap alatt leszívott (kifolyt az elem) + 2-3 fokkal melegebbet mutatott a reálisnál, majd ismét kikapcsolt. Kuka?
-
Sygnus83
csendes tag
Szia Alien4!
Találtál azóta, valami normális minőséget ?
Én ezt néztem: https://www.aliexpress.com/item/1005003121155049.html?spm=a2g0o.cart.0.0.67533c00wGaGNN&mp=1
de amiket írtál nem biztos, hogy meg merném rendelni.[ Szerkesztve ]
-
Nono76
tag
Sziasztok!
Imilab 3 kamera kb tavaly november óta nem küld értesítéseket. Érdekes módon január 1.-e 0 órakor pont érzékelt valakit amiről megjött az értesítés, de azóta megint semmi. Másnál jól működik? Mit lehet tenni hogy megjavuljon?Köszi!
-
ranlomadi
tag
Sziasztok!
Nálam is elég megbízhatatlan a rendszer pár napja.. Főként a body sensor és a door window sensor.. Mindkettő xiaomi termék.. Hol az egyik, hol a másik működik.. Már újrapárosítottam, mindent csináltam.. Valakinek bármi tuti tipp, ami segített? Korábban hibátlanul működött mind a kettő..
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest